Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
spinel_

#59026 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Bloo wrote: 07/01/2022 12:31
MUNAFIK wrote: 07/01/2022 12:21 Sta bilo koga boli briga jesam li se ja, zdrav, prav u punoj snazi i spremi, vakcinisao ili nisam?

Eto to fakat ne kontam...
Zasto bilo koga boli briga, sto ja prava i jako inteligentna i izvrsne motoike i nacitana, zelim da radim kao hirurg/teta u vrticu/nastavnik/vozac kamiona iako ne posjedujem licence za to?
Zasto bilo koga briga sto ja ne zelim da upisem dijete u srednju skolu?
Zasto bilo koga briga sto ja ne zelim da primim anti tetanus vakcinu?

Caka je u posljedicama. Po mene, druge i drustvo.
Hajde ba.. Ko si ti da tebi neko govori jel neko vakcinisan ili nije?
Ja to nikome nisam duzan reci. A tebi ako smeta bujrum na Mars.
dr_Evil

#59027 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dr_Evil »

HarTar wrote: 07/01/2022 12:41 Mislim baš na to da slabe prirodni imunitet... Ali nebitno.. Što se tiče mog obrazovanja, završio sam fakultet društvenog smjera i srednju tehničkog... Da se vratim na imunitet i ne mogu više, moja majka i sestra su redovno vakcinisane, jedna Pfizerom, druga Astra Zenekom, i prije vakcinacije gotovo da nisu znale šta je gripa i prehlada, sada ih ne mogu fuliti...
Dobro, tako se i ja isto osjecam. Ne znam jel do vakcine ili do toga sto smo 2 godine zivjeli pod staklenim zvonom pa sada sve navalilo. Pretpostavljam da je ovo drugo, ali koronu nisam fasovao, a ne pazim se!
HarTar

#59028 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by HarTar »

dr_Evil wrote: 07/01/2022 12:45
HarTar wrote: 07/01/2022 12:41 Mislim baš na to da slabe prirodni imunitet... Ali nebitno.. Što se tiče mog obrazovanja, završio sam fakultet društvenog smjera i srednju tehničkog... Da se vratim na imunitet i ne mogu više, moja majka i sestra su redovno vakcinisane, jedna Pfizerom, druga Astra Zenekom, i prije vakcinacije gotovo da nisu znale šta je gripa i prehlada, sada ih ne mogu fuliti...
Dobro, tako se i ja isto osjecam. Ne znam jel do vakcine ili do toga sto smo 2 godine zivjeli pod staklenim zvonom pa sada sve navalilo. Pretpostavljam da je ovo drugo, ali koronu nisam fasovao, a ne pazim se!
Nije ni moja majka, ali jeste sestra fasovala koronu uprkos vakcinaciji... I to mi je zanimljivo...
Last edited by HarTar on 07/01/2022 12:51, edited 1 time in total.
dr_Evil

#59029 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dr_Evil »

HarTar wrote: 07/01/2022 12:49
dr_Evil wrote: 07/01/2022 12:45

Nije ni moja majka, ali jeste sestra fasovala koronu usprkos vakcinaciji... I to mi je zanimljivo...
Ma nema sta biti zanimljivo, ne stite 100% to znamo od prvog dana, ali velika vecina ne razvija tezu klinicku sliku, to je bitno, da ne zavrsavamo kod Seke pa da me Feriz(opet Feriz) tamo lijeci.
Sanjarko

#59030 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Sanjarko »

Malo me krajnik boli, pio hladnu kolu, a inace hladno radi osjetljivijih krajnika izbjegavam da pijem i kad pijem pijuckam i hladna i vruca pica, ali neki dan popijem je brzo, da me uhvati sad od toga prehlada i sl., kako je znalo uhvatit odmah bi rekli korona.
Project Sejuani

#59031 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Project Sejuani »

A ja kako sam primio vakcine ne znam šta je ni gripa, ni prehlada ni Covid, ništa, vakcine su mi ekstra popravile imunitet.
dr_Evil

#59032 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dr_Evil »

Project Sejuani wrote: 07/01/2022 13:02
A ja kako sam primio vakcine ne znam šta je ni gripa, ni prehlada ni Covid, ništa, vakcine su mi ekstra popravile imunitet.
kod moje zene ista stvar, ne zna sta je prehlada ni gripa. Pa reko kako od mene ne pokupis dina ti :D
cassius

#59033 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cassius »

dr_Evil wrote: 07/01/2022 12:27
MUNAFIK wrote: 07/01/2022 12:21 Sta bilo koga boli briga jesam li se ja, zdrav, prav u punoj snazi i spremi, vakcinisao ili nisam?

Zato sto ako eto ipak u svojoj snazi zaglavis kod Seke, mi placamo tvoje lijecenje, uzimas respirator i krevet nekome drugome kome treba. Prenosis virus drugima(mada me taj razlog vise ne dodiruje, svako moze da se vakcinise).

Zbog tebe doktUri nemaju vremena da se posvete drugim pacijentima.

Eto zasto
Zato se i zove javno zdravstveno , jel tako ? Placas i sad mnogima kojima bi mogao oduzet prioritet, naspram nekih drugih. Nametanje vakcinacije sa 4 doze je suludo pogotov sto 99% ljudi preboli ovo bez problema ili s nekim manjim problemima.
ja71

#59034 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ja71 »

cassius wrote: 07/01/2022 13:04
Zato se i zove javno zdravstveno , jel tako ? Placas i sad mnogima kojima bi mogao oduzet prioritet, naspram nekih drugih. Nametanje vakcinacije sa 4 doze je suludo pogotov sto 99% ljudi preboli ovo bez problema ili s nekim manjim problemima.
ove mutivode zele unistiti zdravstevni sistem
ja71

#59035 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ja71 »

Tesla Edison wrote: 07/01/2022 09:50
ja71 wrote: 07/01/2022 09:18 Izdrzi Nole!
Imas nasu punu podrsku.
- Industrija respiratora -
Koji si ti bolesnik :(

Iako si panikbotina, počinjem te žaliti. Ipak, ta bolest nije tvoj izbor, takva sudbina :(

Molim i ostale da se solidarišu sa @ja71

:( :( :(

Nemojte ga puno napadati, nije uredu. Ipak, nije do njega.
:lol:
pa sta sada, je li ljudi trebaju da se solidarišu sa mnom ili da me osudjuju ?
HarTar

#59036 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by HarTar »

Project Sejuani wrote: 07/01/2022 13:02
Ne znam ni ja hvala Bogu, a nisam, niti namjeravam primiti vakcinu.
MUNAFIK

#59037 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

Zato sto ako eto ipak u svojoj snazi zaglavis kod Seke, mi placamo tvoje lijecenje, uzimas respirator i krevet nekome drugome kome treba. Prenosis virus drugima(mada me taj razlog vise ne dodiruje, svako moze da se vakcinise).

Eto zasto
Sanse za to su skoro pa nikakve, cak sta vise, kao osoba koja je probolila koronu bez simptoma iskreno meni licno vecu mi stetu moze nanjeti vakcina nego korona i postoji puno vise opasnijih stvari po mene od korone.

A sto se tice placanja kreveta u bolnici itd... Pa tom logikom treba zabraniti alkohol, masno, secere i raznorazne namjernice koje stete ljudima i djeci.

Prije cu zaglavit kod seke radi masnoce i slicno nego radi korone tako da ti je to glup 'argument'.

Prica o prenosu virusa je vise dosadna jer vakcinisan ili ne siris ga svakako...
Tesla Edison

#59038 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

ja71 wrote: 07/01/2022 13:11

Iako si panikbotina, počinjem te žaliti. Ipak, ta bolest nije tvoj izbor, takva sudbina :(

Samo lagano, bez naglih poteza. Samo nemoj ruku na sebe, sve će biti uredu.
Project Sejuani

#59039 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

ja71 wrote: 07/01/2022 13:11

Ma pusti ovog teslu kraju, garant se zaljubio u nekog goluba i umislio si je da je neka čivija, pa prosipa nebuloze po forumu. Frajerova logika je niđe veze s vezom, upratio sam ga na par tema i tačno se vidi ta površnost ali glamaljivost i bahatost koja izvire iz njega ono pročoitao sam tri knjige i ja sve znam najbolje pojma vi nemate, e to ti ej naš tesla.
dr_Evil

#59040 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dr_Evil »

MUNAFIK wrote: 07/01/2022 13:12

Eto zasto
Sanse za to su skoro pa nikakve, cak sta vise, kao osoba koja je probolila koronu bez simptoma iskreno meni licno vecu mi stetu moze nanjeti vakcina nego korona i postoji puno vise opasnijih stvari po mene od korone.

A sto se tice placanja kreveta u bolnici itd... Pa tom logikom treba zabraniti alkohol, masno, secere i raznorazne namjernice koje stete ljudima i djeci.

Prije cu zaglavit kod seke radi masnoce i slicno nego radi korone tako da ti je to glup 'argument'.

Prica o prenosu virusa je vise dosadna jer vakcinisan ili ne siris ga svakako...
Stetu ti moze nanijetu vecu vakcina nego korona? WTF, mislim da na ovo ne mogu odgovorit bez psovanja i omalovazavanja, pa necu ni odgovoriti.

Argument nije glup, samo se ti pravis da je glup, da ti je umro neko od blize znao bi ti, da radis kod Seke pa da moras duple smjene radi takvih kao ti, pitao bih te i onda.

Ne treba zabraniti, nisam ja trazio da platis svoje lijecenje, onda bi ti logika bila ispravna. Ja sam samo rekao da stetis sistemu, i da zbog tebe neko sutra nece moci imati adekvatno lijecenje.

Kako god, virus mutira i slabi, pa ce oslabiti i svadjanje po forumu oko istoga.
ja71

#59041 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ja71 »

dr_Evil wrote: 07/01/2022 13:17
Kako god, virus mutira i slabi, pa ce oslabiti i svadjanje po forumu oko istoga.
nece.
Botovi ce naci novu temu da idu u kontru i prave podjelu u drustvu
MUNAFIK

#59042 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

MUNAFIK wrote: 07/01/2022 13:12

Stetu ti moze nanijetu vecu vakcina nego korona? WTF, mislim da na ovo ne mogu odgovorit bez psovanja i omalovazavanja, pa necu ni odgovoriti.

Argument nije glup, samo se ti pravis da je glup, da ti je umro neko od blize znao bi ti, da radis kod Seke pa da moras duple smjene radi takvih kao ti, pitao bih te i onda.

Ne treba zabraniti, nisam ja trazio da platis svoje lijecenje, onda bi ti logika bila ispravna. Ja sam samo rekao da stetis sistemu, i da zbog tebe neko sutra nece moci imati adekvatno lijecenje.

Sta se ljutis, ja po iskustvu kazem da mi vakcina moze biti gora od korone i sta je tu za psovanja?

Probolio koronu bez problema, pa samo ako od vakcine dobijem temoeraturu 38-39 samo to je gore od korone u mom slucaju pored svega ostalog.

Koliko ljudi umire i bude po bolnici od bokesti srca i ostalo uzrokovane masnom hranom, secerima, alkoholom... Pa hajmo sve to zabranjivat. To je ta logika.

Meni je glupo mlade i zdrave ljude tjerat da se vakcinisu i to je to.
jeza u ledja

#59043 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

MUNAFIK wrote: 07/01/2022 14:15

Sta se ljutis, ja po iskustvu kazem da mi vakcina moze biti gora od korone i sta je tu za psovanja?

Probolio koronu bez problema, pa samo ako od vakcine dobijem temoeraturu 38-39 samo to je gore od korone u mom slucaju pored svega ostalog.

Koliko ljudi umire i bude po bolnici od bokesti srca i ostalo uzrokovane masnom hranom, secerima, alkoholom... Pa hajmo sve to zabranjivat. To je ta logika.

A ti si natjeran da je primis? Kako si se uspio do sad izvuci da je ne primis ako te toliko tjeraju? Skrivas se po sumama i pises ovdje sa tajne lokacije?
ja71

#59044 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ja71 »

biglebovski wrote: 05/01/2022 16:39 Kakvu bolan pandemiju? Gdje ti živiš? U Australiji? Pa koronavirusi i virusi influenze postoje milionima godina i razboljevaju milijarde ljudi godišnje, svake godine. Nose ih životinje, nose ih ljudi, prenose vijekovima. Šta se tu ima zaustaviti? Da nemamo prehlađenih više, je li to cilj? Pojačaj zdravstvo, eto vakcine džabne, svima dostupne, bocaj se, čuvaj se, izbjegavaj ljude, zatvori se, zakopaj se, i baku i sebe, jebi se više i pandemija i mjere i medijsko-farmaceutsko-politička diktatura covid-potvrdama na zapadu.
Zbog ovakvih ljudi koji jos uvijek ne vjeruju da imamo pandemiju, mi i jesmo u problemu jer ga ne prepoznjemo pa se ponasamo kao da virus ne postoji
RtrnOfSalisbury

#59045 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by RtrnOfSalisbury »

...moram rijet da su vakcine donijele jednu zanimljivu nus pojavu. kad metnes kovanicu na mjesto uboda, ista nece da pane doli neg ostane klebenovati za kozu. mislim da je vakcina razvila neku sposobnost tele kineze. ispitivali smo magnetno polje oko uboda i kompas se zbilja cudno ponasa
nekad pokaze sjever a podzahkad jug. neki se kunu da him se pojavio osjecaj lebdenja, strucno se kae levatacija i u papirima koje smo poslali ussarajvo smo to naglasili. ocekujemo upute sta i kako dalje. treba dokazat kako magnet djeluje na virus i da li djeluje, znamo da u krvi ima zeljeza pa je logicno da se to zeljezo grupise oko vakcine ali je pitanje kako je sve to namagnetisano. kad bi se moglo na svaki virus metnut malo zeljeza i onda ga magnetom privuc... eto rjesenja :idea:
MUNAFIK

#59046 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

jeza u ledja wrote: 07/01/2022 15:13
MUNAFIK wrote: 07/01/2022 14:15

A ti si natjeran da je primis? Kako si se uspio do sad izvuci da je ne primis ako te toliko tjeraju? Skrivas se po sumama i pises ovdje sa tajne lokacije?

Sad se pravis lud... Jos uvijek nismo dosli do te tacke da te neka sluzba ganja i prisilno vakcinise zato se niko ne mora skrivati nigdje po sumama, ali ti uskracuju najosnovnija prava namjerno da bi te naveli (prisilili) da se vakcinises...

E onda dolazimo do osoba koje se vakcinisu ali 'nepozeljnom' vakcinom za neku drzavu, on je ond opet za njih nevakcinisan... Tako ne samo da te primoravaju da se vakcinises nego te primoravaju da moras samo odredjenu marku vakcine primiti itd... Naravno ti ovo sve znas ali eto nek se napise.
Point.

#59047 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

HarTar wrote: 07/01/2022 11:08
Bloo wrote: 07/01/2022 11:02

Nije naglo.
Između 2014. i 2018. bilo je 614 slučajeva. Čak se radile i obdukcije. FIFA je čak i 2007 razmatrala kardio preglede prije meča.
Ne znam, samo u zadnjih mjesec dana je umrlo desetak fudbalera, možda nam se zbog ove situacije oko korone čini da je povećan procenat... Ali i onaj danski fudbaler što je kolabrirao na terenu tokom EP neposredno nakon vakcinacije baca sjenu sumnje na sve ovo...
Netačno. Uopšte nije bio vakcinisan. Može li se znati razlog zašto pišeš netačne podatake? Namjerno?
Last edited by Point. on 07/01/2022 16:14, edited 1 time in total.
Project Sejuani

#59048 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Point. wrote: 07/01/2022 15:56
HarTar wrote: 07/01/2022 11:08

Ne znam, samo u zadnjih mjesec dana je umrlo desetak fudbalera, možda nam se zbog ove situacije oko korone čini da je povećan procenat... Ali i onaj danski fudbaler što je kolabrirao na terenu tokom EP neposredno nakon vakcinacije baca sjenu sumnje na sve ovo...
Netačno. Uopšte nije bio vakcinsan. Može li se znati razlog zašto pišeš netačne podatake? Namjerno?
99% antivaxerskih informacija nisu tačne, nema većih ublehaša od antivaxera.
aldinjo

#59049 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by aldinjo »

Bloo wrote: 07/01/2022 12:31

Zasto bilo koga boli briga, sto ja prava i jako inteligentna i izvrsne motoike i nacitana, zelim da radim kao hirurg/teta u vrticu/nastavnik/vozac kamiona iako ne posjedujem licence za to?
Zasto bilo koga briga sto ja ne zelim da upisem dijete u srednju skolu?
Zasto bilo koga briga sto ja ne zelim da primim anti tetanus vakcinu?

Caka je u posljedicama. Po mene, druge i drustvo.
Kakva su ovo usporedbe i pitanja? :skoljka: :run:
RtrnOfSalisbury

#59050 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by RtrnOfSalisbury »

znal neko koja je razlika izmedzu izolacije i karantina, pito sam granicare i neznadose :-? :?
Locked