Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Trappist

#58527 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

"IZRAEL je jučer drugi dan zaredom zabilježio gotovo 3000 novih slučajeva zaraze covidom-19, a vlasti izgleda razmatraju prelazak na politiku postizanja kolektivnog imuniteta putem masovne infekcije.

Ministarstvo zdravstva je priopćilo kako je u utorak 2.48% testova bilo pozitivno. U zemlji je jučer bilo 17.260 aktivnih slučajeva, dvostruko više nego prije tjedan dana.

Izraelski Kanal 12 je u utorak navečer izvijestio, citirajući visokog dužnosnika iz ministarstva zdravstva, da se razmišlja o prelasku na model masovnog zaražavanja."

Do jucer te prozivali ravnozemljasem i ubicom i bioteroristom da ovo kazes, a sad odjednom valja to, pa ce jedan izrael preci na taj model.
seoBIH

#58528 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by seoBIH »

Prebolovano, vakcinisano s dvije AZ, opet pozitivan - simptomi blazi od prvog puta. Eto jedan slucaj :-) :-)
ja71

#58529 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ja71 »

uozbiljio se
spinel_

#58530 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Ima ona reklama placena na Tv-u izgovara ga vrsni epidemiolog Halid Beslic ili jos veci od njega Ciro Blazevic tjeraju narod da se vakcinise pa kazu #vakcinedjeluju

Ja kao nevakcinisan otvoreno im kazem #vakcinenedjeluju #vakcinisanisirezarazu
Better Man

#58531 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Better Man »

spinel_ wrote: 30/12/2021 13:16 Ima ona reklama placena na Tv-u izgovara ga vrsni epidemiolog Halid Beslic ili jos veci od njega Ciro Blazevic tjeraju narod da se vakcinise pa kazu #vakcinedjeluju

Ja kao nevakcinisan otvoreno im kazem #vakcinenedjeluju #vakcinisanisirezarazu
Zarazu šire zaraženi bilo da su vakcinisani ili nisu. Tako da tvoja glupa konstatacija da samo vakcinisani šire zarazu je nebulozna.
GandalfSivi

#58532 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

Haman pola miliona jucer u Americi. Nebitno je li gripa ili ce nas pobiti sve, jedna stvar je jasna, ova baja je najzaraznija u istoriji. U drugim vijestima, jave mi jucer da radim od kuce barem cijeli januar, mogao bi se kakav FIIT program otpoceti, novogodisnje rezolucije i to :D
ja71

#58534 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ja71 »

Trappist wrote: 30/12/2021 13:04
..., da se razmišlja o prelasku na model masovnog zaražavanja."
I baš čekali da dođe oslabljeni Omicron pa da krenu o tome razmišljati ...
hladan.preminger

#58535 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by hladan.preminger »

ne znam zašto, ali bi rado vakcinisao ovu direktoricu CDC-a :izet:
Trappist

#58536 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

ja71 wrote: 30/12/2021 14:40
Trappist wrote: 30/12/2021 13:04
..., da se razmišlja o prelasku na model masovnog zaražavanja."
Oslabljeni omicron zbog kojeg se uvode opet represivne mjere, zabranjuju ulasci u drzave, otkazuju veliki dogadjaji itd ? Zanimljivo. Sta kaze domaci strucnjak:
"- Svaki drugi ili treći dan će se udvostručiti broj inficiranih. Kad imate takav trend kolika je onda cijena liječenja i oboljelih, a da ne govorimo koliko će se povećavati broj umrlih. To ćemo znati u dogledno vrijeme. Omikron je virus koji će za nekoliko dana udvostručiti, pa ponovo udvostručiti broj inficiranih. Iz povećanog broja inficiranih razvija se i povećan broj oboljelih, pa raste i broj hospitaliziranih – upozorava naš sagovornik.

Informacije da se kod omikron varijante ne razvijaju teže kliničke slike treba uzeti s oprezom, dodaje Zvizdić, jer omikron soj upozorava na mogućnost opterećenja zdravstvenog sistema.

- Možda ćemo opet doći u situaciju da gledamo one slike pacijenata po hodnicima, kao u martu ove godine. Možda i veliki broj umrlih, da se ne zavaravamo. Zato država i vlade moraju voditi računa o tome. Omikron se dosta brže prenosi i inficira veliki broj ljudi, vakcinisanih i nevakcinisanih. Sve vlade u BiH, na raznim nivoima, moraju sinhronizirati svoje odluke i donositi jedinstvene zaključke, a ne da se daju neke preporuke i da se pravdaju da kantoni ili pojedine regije znaju bolje kakva je situacije. Sa odlukama na lokalnom nivou, kad odete iz Sarajeva na Trebević ne znate ni kako se ponašati. Zato smo prvi po broju umrlih na milion stanovnika u svijetu. To je rezultat nekoordinisanih aktivnosti, stanja u društvu, pa onda i stanja u zdravstvu. Država mora danas preuzeti sve aktivnosti u svoje ruke, donositi jedinstvene odluke, kao što se donose na zapadu i ne prezati od uvođenja i najdrastičnijih mjera jer se time štite životi, zdravlje stanovništva i zdravstveni sistem – upozorava prof. dr. Šukrija Zvizdić."

Je li u pravu izrael ili on? Evo pokusavam slusati struku ali ne ide
Q_Line

#58537 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Q_Line »

Ljudi moji, BiH je još u nečemu prva.

Doduše u neslavnoj kategoriji, ali :thumbup: :bih:

https://klix.com/wek7zk3c
GandalfSivi

#58538 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

U zadnjih sedam dana broj pozitivnih u Britaniji je skocio za 42%. U isto vrijeme se broj umrlih smanjio za 34%. Sada vec mozemo poceti uspostavljati pattern…
breba

#58540 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by breba »

Mene i dalje brine ono selo u Irskoj. Oni su bas bili nekako osjetljivi. Kakva je situacija tamo?
GandalfSivi

#58541 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

breba wrote: 30/12/2021 16:41 Mene i dalje brine ono selo u Irskoj. Oni su bas bili nekako osjetljivi. Kakva je situacija tamo?
Napeto je :)

Btw, niko ne spominje Gibraltar, od prvog marta deset mrtvih, od toga zadnji sestog decembra…
gamer4ever

#58542 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by gamer4ever »

saint_mirad wrote: 30/12/2021 12:58 Image
Kako ga nece banovati kad takav idiotluk i neistinu napise ?
gamer4ever

#58543 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by gamer4ever »

cassius wrote: 30/12/2021 14:16
Drugim rijecima ljudi su stoka, i moras stoki ugadjati ne bi li se smilovali i uradili ono sto treba. Samo jos jedan dokaz da Australija i Kina rade prave stvar. Stoka jedino silu razumije. Nego eto USA je demokratska zemlja pa se brine sta ce ljudi tolerisati. Koga ba briga sta ces tolerisati kada si zarazen koronom sjedi kuci to je najmanje sto mozes uciniti
GandalfSivi

#58544 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

Mislim ono, zna li lik koji ie postavio ovo uopste o cemu zena prica, ili je samo procitao naslov i uopste se nije potrudio provjeriti o cemu se radi, samo onako napamet postavio.

Pitanje je nadasve retoricko, of course…
jeza u ledja

#58545 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

GandalfSivi wrote: 30/12/2021 17:17 Mislim ono, zna li lik koji ie postavio ovo uopste o cemu zena prica, ili je samo procitao naslov i uopste se nije potrudio provjeriti o cemu se radi, samo onako napamet postavio.

Pitanje je nadasve retoricko, of course…
Dijete postavlja Youtube uratke od dva ista lika, svaki dan. Sta god nadje, dodje ovdje i postavi. Otvoris acoounte tih likova, vidis o kakvim se kretenima radi. Isto vazi za neke koji samo postavljaju tvitove kretena sa te platforme. Alt-right, Trump ha hu, ksenofobija, antiimigracija, islamofobija, itd. Mislim, isti likovi koji su u tim vodama pisu ovakve gluposti o Covid situaciji. I onda to neki bubuljicar iz BiH sve fino pregleda, pa nam ovdje postavi. Bude mu drago, toplo oko srca.

Da bar sta zaradi od te besplatne reklame pa hajde.
ja71

#58546 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ja71 »

Je li ovo neko pročitao do kraja?
O čemu se radi?
Isplati li se čitati?
Trappist wrote: 30/12/2021 15:06
ja71 wrote: 30/12/2021 14:40

Oslabljeni omicron zbog kojeg se uvode opet represivne mjere, zabranjuju ulasci u drzave, otkazuju veliki dogadjaji itd ? Zanimljivo. Sta kaze domaci strucnjak:
"- Svaki drugi ili treći dan će se udvostručiti broj inficiranih. Kad imate takav trend kolika je onda cijena liječenja i oboljelih, a da ne govorimo koliko će se povećavati broj umrlih. To ćemo znati u dogledno vrijeme. Omikron je virus koji će za nekoliko dana udvostručiti, pa ponovo udvostručiti broj inficiranih. Iz povećanog broja inficiranih razvija se i povećan broj oboljelih, pa raste i broj hospitaliziranih – upozorava naš sagovornik.

Informacije da se kod omikron varijante ne razvijaju teže kliničke slike treba uzeti s oprezom, dodaje Zvizdić, jer omikron soj upozorava na mogućnost opterećenja zdravstvenog sistema.

- Možda ćemo opet doći u situaciju da gledamo one slike pacijenata po hodnicima, kao u martu ove godine. Možda i veliki broj umrlih, da se ne zavaravamo. Zato država i vlade moraju voditi računa o tome. Omikron se dosta brže prenosi i inficira veliki broj ljudi, vakcinisanih i nevakcinisanih. Sve vlade u BiH, na raznim nivoima, moraju sinhronizirati svoje odluke i donositi jedinstvene zaključke, a ne da se daju neke preporuke i da se pravdaju da kantoni ili pojedine regije znaju bolje kakva je situacije. Sa odlukama na lokalnom nivou, kad odete iz Sarajeva na Trebević ne znate ni kako se ponašati. Zato smo prvi po broju umrlih na milion stanovnika u svijetu. To je rezultat nekoordinisanih aktivnosti, stanja u društvu, pa onda i stanja u zdravstvu. Država mora danas preuzeti sve aktivnosti u svoje ruke, donositi jedinstvene odluke, kao što se donose na zapadu i ne prezati od uvođenja i najdrastičnijih mjera jer se time štite životi, zdravlje stanovništva i zdravstveni sistem – upozorava prof. dr. Šukrija Zvizdić."

Je li u pravu izrael ili on? Evo pokusavam slusati struku ali ne ide
gamer4ever

#58547 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by gamer4ever »

Ko sa potvrdjenim pozitivnim testom hoda okolo i namjerno siri zarazu, treba ga u zatvor ili kaznu od par hiljada km pa da vidimo onda hoces li. CDC ispao fin i jos im izlazi u susret. A antivakserski i slicni idioti im se jos nasli ismijavati. Ne mozes budali udovoljiti nikako, kao sto rekoh, jedino sila.
amidzazeher

#58548 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by amidzazeher »

gamer4ever wrote: 30/12/2021 18:31 Ko sa potvrdjenim pozitivnim testom hoda okolo i namjerno siri zarazu, treba ga u zatvor ili kaznu od par hiljada km pa da vidimo onda hoces li. CDC ispao fin i jos im izlazi u susret. A antivakserski i slicni idioti im se jos nasli ismijavati. Ne mozes budali udovoljiti nikako, kao sto rekoh, jedino sila.
Ajde ne kenjaj Bogati!
Evo ja sam uzeo test iz apoteke pokaze mi pozitivan na kovid.
Posto mi svastika radi na mikrobiologiji odem njoj i ona mi izvadi bris i isto pozitivan.
Posto nikakvih simptoma nisam imao kontam neko me jebe u zdrav mozak. Taman kad sam kontao da je sve ok i da me zaboli neka stvar sta testovi govore izgubim culo mirisa i okusa (ni danas ih nemam 5 dana poslije)
Odem u ambulantu da se testiram, rekoh da imam neki dokaz kad vec imam covid i dobijem odgovor da sam negativan!
Jebo ih PCRtest u pakaš!
belfy

#58549 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by belfy »

amidzazeher wrote: 30/12/2021 22:32
gamer4ever wrote: 30/12/2021 18:31 Ko sa potvrdjenim pozitivnim testom hoda okolo i namjerno siri zarazu, treba ga u zatvor ili kaznu od par hiljada km pa da vidimo onda hoces li. CDC ispao fin i jos im izlazi u susret. A antivakserski i slicni idioti im se jos nasli ismijavati. Ne mozes budali udovoljiti nikako, kao sto rekoh, jedino sila.
Ajde ne kenjaj Bogati!
Evo ja sam uzeo test iz apoteke pokaze mi pozitivan na kovid.
Posto mi svastika radi na mikrobiologiji odem njoj i ona mi izvadi bris i isto pozitivan.
Posto nikakvih simptoma nisam imao kontam neko me jebe u zdrav mozak. Taman kad sam kontao da je sve ok i da me zaboli neka stvar sta testovi govore izgubim culo mirisa i okusa (ni danas ih nemam 5 dana poslije)
Odem u ambulantu da se testiram, rekoh da imam neki dokaz kad vec imam covid i dobijem odgovor da sam negativan!
Jebo ih PCRtest u pakaš!
dva puta dobijes potvrdu da si pozitivan, ali onda odlucis da odes da dobijes neki dokaz da si pozitivan? :?
amidzazeher

#58550 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by amidzazeher »

Dokaz za firmu, dokaz za prebolovan covid ... jer u ovom danasnjem normalnom moras imati dokaz da si prebolovao, negativan pcr ili vakcinisan, kontas?
Locked