Iskustva sa koronavirusom

Moderator: O'zone

Locked
channel10

#5576 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by channel10 »

badalpur wrote: 20/12/2021 19:31 Koliko uopće traje izolacija i da li ona zavisi od vakcinalnog statusa? Kaže kolegica da je ona bila 14 dana u izolaciji, jer nije vakcinisana, a da je inače 10 za vakcinisane.
Izolacija je 10 dana za pozitivne(zarazene), a 14 dana za negativne kontakte.
thegrey

#5577 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by thegrey »

isx wrote: 18/12/2021 15:57 Ima li ko da pati od parosmije? Ovo stanje deset puta gore od samog virusa.
Imam ja parosmiju vise od godinu i sa vremenom se neki mirisi vrate u normalu..
isx

#5578 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by isx »

thegrey wrote: 21/12/2021 21:45
isx wrote: 18/12/2021 15:57 Ima li ko da pati od parosmije? Ovo stanje deset puta gore od samog virusa.
Parosmija nije isto što i anosmija (nedostatak čula). Kod parosmije su čula tu ali su iskrivljena. Meni svako meso, jaja, luk smrde na trulež da ih je nemoguće jesti. Ima na fejsu grupa od 50 hiljada ljudi sa ovim govnetom. Ovo je strašno. Počeo sam sa suplementacijom alfa lipoičnom kiselinom pa ćemo da vidimo. Meni traje oko 3 mjeseca.
thegrey

#5579 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by thegrey »

isx wrote: 21/12/2021 21:56
thegrey wrote: 21/12/2021 21:45

Parosmija nije isto što i anosmija (nedostatak čula). Kod parosmije su čula tu ali su iskrivljena. Meni svako meso, jaja, luk smrde na trulež da ih je nemoguće jesti. Ima na fejsu grupa od 50 hiljada ljudi sa ovim govnetom. Ovo je strašno. Počeo sam sa suplementacijom alfa lipoičnom kiselinom pa ćemo da vidimo. Meni traje oko 3 mjeseca.
Mislio sam na iskrivljene mirise. Nakon vise od godine luk mi jos uvijek cudno mirise, a znoj ima miris kao da nesto gori.
Miris sapuna,parfema,kajmaka... se vratio u normalu.
isx

#5580 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by isx »

Meni je manje sve više osim mesa, jaja i luka u redu. Meso nisam okusio dva mjeseca. Kafa je malo šuhveli. Volio bih da nikako nemam miris i ukus nego ovo. Katastrofa.
badalpur

#5581 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by badalpur »

Doktorica me zvala da sutra dođem da me pregleda i zatvori mi bolovanje. Ja sad uradim ovaj kućni test i još uvijek sam pozitivna 😱. Imate li iskustva s ovim testovima, koliko su pouzdani?
banjaluka078

#5582 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by banjaluka078 »

Prijateljica, 52 godine, pušač, nevakcinisana, par dana glavobolje i začepljnih sinusa. Jedini problem dosada u izolaciji, jer je morala biti čitavih 14 dana. Svi nalazi odlični, od terapije imala samo sprej za nos.
Sin radne kolegice, 31 godina, revakcinisan Sinopharmom nekad u junu-julu, tri dana nije mogao ustati od temperature do 39. Danas konačno 37.5. Pluća čista, antibiotik ipak uključen.
skafiskafsnjak

#5583 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by skafiskafsnjak »

banjaluka078 wrote: 28/12/2021 22:02 Prijateljica, 52 godine, pušač, nevakcinisana, par dana glavobolje i začepljnih sinusa. Jedini problem dosada u izolaciji, jer je morala biti čitavih 14 dana. Svi nalazi odlični, od terapije imala samo sprej za nos.
Sin radne kolegice, 31 godina, revakcinisan Sinopharmom nekad u junu-julu, tri dana nije mogao ustati od temperature do 39. Danas konačno 37.5. Pluća čista, antibiotik ipak uključen.
Ja, i? :mrgreen:
enko 1964
Grijem se na: južnu interkonekciju

#5584 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by enko 1964 »

Moje iskustvo.
13. 12. legao u bolnicu zbog kataterizacije srca. Testiran prilikom prijema, nalaz negativan. Otpušten iz bolnice 21. 12.
Nakon par dana bolovi u glavi, grlu mišićima i kostima, a nakon tri-četiri dana temperatura od
37,5 - 39,2.
Dan-dva nakon mojih simptoma isti sa javljaju kod žene i sina. Kupimo test u apoteci i meni i sinu pokaže da smo pozitivni a ženi da je negativna. Dan kasnije uradimo test u covid ambulanti, svi pozitivni. Ja već tri dana nemam temperaturu i ne osjećam se naročito loše, nisam koristio nikakvu terapiju osim paracetamola, čajeva, supe i c vitamina.
Sin još uvijek ima blagu temperaturu a ženi su konstatovali upalu pluća i dali antibiotike.
Svi smo vakcinisani 2 puta.
Naređena izolacija 10 dana pa kontrola u covid ambulanti uz napomenu da se odmah javimo ako osjetimo pogoršanje.
nekome

#5585 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by nekome »

je li to omikron krenuo?
Kaligrafija

#5586 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by Kaligrafija »

Imam ja djelimicnu, prolaznu, nekad je bilo bas ozbiljno...stanje se popravlja polako, ali ima jos posljedica....prije nisam mogao piti colu, gadila mi se, sto neko rece, parfemi i dezodoransi su mi smrdili na sirce, rasol, nemam pojma, tako nesto. Luk mi je smrdio, smrdi mi i sad, ali blaze, dinstani mi smeta, ali ja se tjeram stalno da sve jedem i pijem, pa su mi se ukusi i mirisi vracali. Mlijeko mi je gadno bilo i jaja, gluho bilo...Sve mi se ovo vratilo u normalu, osim milerama, tj. gadi mi se Megle mileram, a Dukat mi je normalan...jel do mene ili Megle smrdi i ima odvratan ukus, nemam pojma...Izgleda udara na domace... :D Da i ne mogu luk dinstani kao sto rekoh, to mi najteze pada, jer meni jela bez luka su siromasna...al hajde, moze se...I smeta mi kuhani kupus, povraca mi se od njega...a prije sam to bas volio jesti... Prebolio tri puta koronu, prvi put 2020 godine, malo ozbiljnije, kasnije blazi simptomi, osim ovog sranja sa mirisima i ukusima...Nikad se nisam vakcinisao, masku ne nosim vise od pola godine, osim negdje da udjem, pa je skinem odmah...! Provukao sam se nekako za put ljetos, a ako budem morao vakcinisat cu se...Nisam protivnik vakcina, samo smatram da je prirodni imunitet jaci i da mi nije potrebna...
isx

#5587 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by isx »

Meni meso smrdi katastrofa i dalje (piletina bljak), samo ribu mogu pojesti, smrde jaja, mlijeko (jogurt, pavlaka su u redu), luk je najstrasniji povraca mi se odmah, smrdi kafa, smrdi pasta za zube, kokice iz mikrovalne …
Kaligrafija

#5588 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by Kaligrafija »

isx wrote: 31/12/2021 07:00 Meni meso smrdi katastrofa i dalje (piletina bljak), samo ribu mogu pojesti, smrde jaja, mlijeko (jogurt, pavlaka su u redu), luk je najstrasniji povraca mi se odmah, smrdi kafa, smrdi pasta za zube, kokice iz mikrovalne …
Da zaboravio sam i meni je meso smrdilo i kafa...mlijeko isto, jogurt nikad...sreca vratilo se sve, osim par stvari...i tebi ce aBd, da te malo utjesim...lici mi bas na moj slucaj...
zippoo87

#5589 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by zippoo87 »

Jbte korona samo da ti sjebe to culo okusa i mirisa,previse je a gdje su svi ostali problemi.
Ja sam vakcinisan sa 2 doze a i cuvam se,koliko mogu...ne idem bas gdje je puno svijeta i vecinom nosim masku...doduse platetnu iz DMa ali eto,barem reda radi.Prije sam nosio one klix,sada zadnja 3 mjeseca ovu .

Nisam imao koronu ni nikakvu jacu prehladu evo 2 godine...da se ne ureknem a to je sve kako se manje krecem medju masama...prije sam radio u trznom centru...to nikada nisi zdrav,uvijek fasujem neki virus i uvijek sam bio prehladjen...ja mislio da je do mene,dok nisam prestao raditi u TC,onda u godini jednom ili nijednom bude prehlada a prije 2 mjeseca bolestan i 2 zdrav i sve tako,godinama
isx

#5590 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by isx »

Kaligrafija wrote: 31/12/2021 20:01
isx wrote: 31/12/2021 07:00 Meni meso smrdi katastrofa i dalje (piletina bljak), samo ribu mogu pojesti, smrde jaja, mlijeko (jogurt, pavlaka su u redu), luk je najstrasniji povraca mi se odmah, smrdi kafa, smrdi pasta za zube, kokice iz mikrovalne …
Da zaboravio sam i meni je meso smrdilo i kafa...mlijeko isto, jogurt nikad...sreca vratilo se sve, osim par stvari...i tebi ce aBd, da te malo utjesim...lici mi bas na moj slucaj...
Koliko je trajalo kod tebe? Meni mozda oko 2 mjeseca.
Kaligrafija

#5591 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by Kaligrafija »

isx wrote: 31/12/2021 22:19
Kaligrafija wrote: 31/12/2021 20:01

Koliko je trajalo kod tebe? Meni mozda oko 2 mjeseca.
Vise od godinu...i jos imam te sporadicne simptome....
fox-69

#5592 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by fox-69 »

jel iko imao omikron ?
ajdamo
Grijem se na: Sunce
Vozim: Dvotočkaš

#5593 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by ajdamo »

fox-69 wrote: 02/01/2022 15:41 jel iko imao omikron ?
ajdamo wrote: 02/01/2022 17:41 Ovaj omikron je dosta slabiji od onog soja koji je bio aktuelan u martu 2021.

Znam već 4 osobe koje su ga preboljele bez problema. Jedan dan 37 temperature, malo slinjenja i to je to.

Doduše sve 4 osobe su ispod 35 godina.

2 su vakcinisane,a 2 nisu.
Jedna od ove 4 osobe je imala delta soj prošle godine.
fox-69

#5594 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by fox-69 »

ajdamo wrote: 02/01/2022 23:09
fox-69 wrote: 02/01/2022 15:41 jel iko imao omikron ?
ajdamo wrote: 02/01/2022 17:41 Ovaj omikron je dosta slabiji od onog soja koji je bio aktuelan u martu 2021.

Znam već 4 osobe koje su ga preboljele bez problema. Jedan dan 37 temperature, malo slinjenja i to je to.

Doduše sve 4 osobe su ispod 35 godina.

2 su vakcinisane,a 2 nisu.
Jedna od ove 4 osobe je imala delta soj prošle godine.
pa zato pitam.. hoće i ja da ga dobijem... on nudi cross immunity za sve varijante do sada, a blag je ko tuzlansko pivo, u poređenju sa deltom
ovaj soj će okončati pandemiju...
fox-69

#5595 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by fox-69 »

Medo je bio u pravu
emmir1

#5596 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by emmir1 »

Ne znam jel Covid i ako jest vrlo moguće da je Omikron zbog dvije stvari.
Prva je boravak skoro 2 sedmice van BiH i kontakt sa osobama iz 15 tak država, plus aerodromi.
Druga stvar jeste da su simptomi dosta blagi što evo povezuju sa omikronom.

Uglavnom curica mi bila vani, takmičenje je u pitanju.
Hotel i nekoliko aerodroma i presjedanja.

U kontaktu naravno sa djecom iz raznih država.

Već tamo dobila simptome, začepljen nos, bol u glavi i jednu noć 37 temp.

Vratila se i nakon 2 dana i beba mi dobija simptome.
Nos zacepljen, kašalj i bukvalno jedan dan temp od 36.8 do 37.
A nigdje nismo izlazili sa bebom, posebno tih dana, baš nigdje.
Tako da je sigurno da je preslo joj od curice.

Nakon par dana i sin, ustajem da ga pokrijem i vidim kao malo vruć.
Mjerim 37 temp.
Nakon par sati 36.4 i nema temp, no nos mu začepljen i malo kao kašlje.
Isti dan i supruga počinju simptomi, bol u glavi, malo grlo steže i nos začepljen.

Ja sam osjetio na sat vremena da me malo grlo steže evo dok pišem i u petak me glava bolila i kao mutno mi nešto.

Kod bebe mi je bilo 3 dana da je baš steglo, jak ali ne čest kašalj.
Puno je slinila i nosic začepljen što je činilo nervoznom.

Vjerujem da su dobre šanse da je Omikron u pitanju ili je neki drugi virus u pitanju
ajdamo
Grijem se na: Sunce
Vozim: Dvotočkaš

#5597 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by ajdamo »

fox-69 wrote: 03/01/2022 01:46 pa zato pitam.. hoće i ja da ga dobijem... on nudi cross immunity za sve varijante do sada, a blag je ko tuzlansko pivo, u poređenju sa deltom
ovaj soj će okončati pandemiju...
Mislim da nije ni zarazan toliko koliko mediji pišu, naime bio sam najmanje 3 dana u kontaktu sa zaraženim osobama i nisam se zarazio. Testirao sam se 2-3 puta nakon kontakata i svi testovi su bili negativni.
Soldier0209

#5598 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by Soldier0209 »

Poz u petak me uhvatila prehlada i temperatura i nakon 3 dana me prestala temp, ali sam izgubio miris i okus, tako da se sutra idem testirati pa me zanima da li je moguce da ne pokaze na testu da sam pozitivan jer je proslo 5-6 dana od prvih simptoma ?
jasib

#5599 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by jasib »

emmir1 wrote: 03/01/2022 04:53 Ne znam jel Covid i ako jest vrlo moguće da je Omikron zbog dvije stvari.
Prva je boravak skoro 2 sedmice van BiH i kontakt sa osobama iz 15 tak država, plus aerodromi.

Mjerim 37 temp.
Isti dan i supruga počinju simptomi, bol u glavi, malo grlo steže i nos začepljen.

Ja sam osjetio na sat vremena da me malo grlo steže evo dok pišem i u petak me glava bolila i kao mutno mi nešto.

Vjerujem da su dobre šanse da je Omikron u pitanju ili je neki drugi virus u pitanju
I vi svi takvi, virusni, bili ste u kontaktima ili ćete izaći vani, među druge ljude, i zaraziti ih svojim virusima :(
BlackRiver

#5600 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by BlackRiver »

jasib wrote: 03/01/2022 13:15
emmir1 wrote: 03/01/2022 04:53 Ne znam jel Covid i ako jest vrlo moguće da je Omikron zbog dvije stvari.

Mjerim 37 temp.

I vi svi takvi, virusni, bili ste u kontaktima ili ćete izaći vani, među druge ljude, i zaraziti ih svojim virusima :(
Ja, i ?
Locked