Odjaviš sa sebe, prijaviš priključak na roditelje, brata, sestru, suprugu. I budeš novi korisnik.-Chesterfield- wrote: ↑30/12/2021 18:51 Da li vrijedi ovih 8 mjeseci upola cijene i za postojeće korisnike kojima je istekao ugovor?
Telemach BH
Moderator: Benq
- ElRe
#8776 Re: Telemach BiH
-
acer5101
#8777 Re: Telemach BiH
Skontaj da 98% korisnika usluga Telemacha nije upoznato sa ovim, pa tako da oni opet extra profitiraju! Meni neće da ponude prijedlog ugovora, a rekli su se javiti prije dana i danak4mi wrote: ↑31/12/2021 08:46Telemach wrote: ↑30/12/2021 19:03
Pozdrav @-Chesterfield-,
Akcija se odnosi na korisnike koji do sada nisu koristili Telemach usluge. Ukoliko ste zainteresovani za obnovu postojećeg ugovora ili prelazak na veći paket usluga zamolit ćemo Vas da nam se obratite u inbox kako bismo Vam prezentovali ponudu. Hvala Vam na interesovanju za Telemach usluge.
@Telemach bojim se da vas vasi uslovi akcije demantuju. Vjerovat cu da ste greskom pogresno procitali zvanicne uslove akcije, te vam saljem link da se upoznate sa istima, te da u buducnosti mozete ispravne informacije davati vasim korisnicima.
https://telemach.ba/wp-content/uploads/ ... cijene.pdf
Inace i ja sam imao srecu da razgovaram sa vasim kolegama koji, gle cuda, ni tada nisu bili upoznati sa uslovima akcije. Iz nekog razloga nisu bili spremni za dijalog pa je morao RAK da intervenise.
BTW jos nesto iz arhive pijacarskog poslovanja Telemacha:
Zadnji razgovor prije nego sto su popustili je bio mozemo vam najvise ponuditi 4 mjeseca i da li HBO na par mjeseci ili PINK kanale ne mogu se tacno sjetiti sta od toga. Ja odbijem i kazu mi onda hajde eto moze 6 mjeseci. Pitao me operater i hocu li PINK ali sam odbio i rekao sam im pristajem samo na zvanicnu ponudu.
nemoj da ispravljaju, treba samo screenshot poruku i priloziti RAK-u uz zalbu.kakaljin wrote: ↑30/12/2021 21:55
Postovani,
Molim da procitate sa ovog linka
https://docs.rak.ba//documents/f71db1bf ... 619849.pdf
Na strani 28.
3.1.11. Zastita krajnjih korisnika.
Gdje vas demantuje za ovo napisano, pa Vas molim da sami ispravite ovo sto ste napisali na forumu i dovodite korisnike u nezgodnu situaciju sa pisanjem netacnih informacija.
Hvala
- M416
#8778 Re: Telemach BiH
Telemah poslovna politika vec godinama je zakidaj i varaj postojece,lojalne korisnike maskimalno osim par posto dupeuvlakaca koj ih podrzavaju i reklamiraju i kojima su dali duplo i troduplo vise u odnosu na vecinu koje su zakinuli poput mene.Sibicarska politika im je mogla proci jednom i nikada vise kod mene,a po isteku ugovora ide im noga,a mislim da ce vecina zakinutih lojalnih korisnika koje su ponizili uraditi isto.
- seoBIH
#8779 Re: Telemach BiH
Ako se narod ne informiše i ne izbori za svoaja prava, onda podrska TM!
-
nekkem
#8780 Re: Telemach BiH
Iskreno, meni ovo na strani 28 u ovom dokumentu djeluje vise kao pranje od odgovornosti od strane same regulatorne agencije nego nesto na sto se moze direktno pozvati sa pravnom tezinom. Sve sto oni kazu je parafrazirano "ovo nije fer, nije u skladu sa principima odrzivog poslovanja, mi smo zauzeli stav i upozorili operatere, institucija omudsmana za zastitu potrosaca je dala preporuku...", te "planirane izmjene pravila 69/2013 ce biti prioritet za 2021. i institucija ombudsmana treba donijeti strozije mjere".kakaljin wrote: ↑30/12/2021 21:55Postovani,Telemach wrote: ↑30/12/2021 19:03
Pozdrav @-Chesterfield-,
Akcija se odnosi na korisnike koji do sada nisu koristili Telemach usluge. Ukoliko ste zainteresovani za obnovu postojećeg ugovora ili prelazak na veći paket usluga zamolit ćemo Vas da nam se obratite u inbox kako bismo Vam prezentovali ponudu. Hvala Vam na interesovanju za Telemach usluge.
Na strani 28.
Gdje vas demantuje za ovo napisano, pa Vas molim da sami ispravite ovo sto ste napisali na forumu i dovodite korisnike u nezgodnu situaciju sa pisanjem netacnih informacija.
Hvala
Dakle, sve je u domenu stava i preporuke i, ukoliko pravila nisu izmijenjena da ovo ne dopustaju, ostavljen je prostor za operisanje u sivoj zoni gdje nema prave intervencije ni od jedne od navedenih institucija i Telemach udovoljava zahtijevima ljudi koji uloze prigovor RAK-u vise da skine RAK sa ledja nego zato sto stvarno mora.
Sve dok ne postoji jasno krsenje propisa i obavezujucih odluka koje bi povlacilo ozbiljne kazne za diskriminaciju korisnika i sutra drzalo vodu kao dokaz u slucaju kolektivne tuzbe sumnjam da ce se poslovna politika tu promijeniti jer, tehnicki gledano je u skladu sa slovom zakona.
Ukoliko je RAK usvojio izmjene propisa po kojima ovo vise crno na bijelo nije prihvatljivo, a ne samo zauzeo stav, to je druga prica.
Slicno vrijedi i za ombudsmana. Clan 103 zakona o zastiti potrosaca im daje pravo da pokrenu postupak pred sudom, ali dok se to ne desi sve je u domenu teorije.
Dakle, ukoliko korisnici zele da se nesto promijeni u njihovu korist, trebali bi insistirati kod nadleznih institucija da sistemski rijese ovu situaciju, ili naci alternativni nacin da se ovo rijesi poput neke kolektivne tuzbe. Do tad, odgovor "akcija vazi samo za nove korisnike" nije nuzno neprihvatljiv.
- fusion_ba
#8781 Re: Telemach BiH
Evo ja ću reći da su sa mnom uvijek korektni prilikom produženja ugovora. Ili kad budu neka poskupljenja, budu i neki benefiti. Bar je tako u mom slučaju, uvijek se iznađe neko zajedničko rješenje.
-
nekkem
#8782 Re: Telemach BiH
Sve ovisi od perspektive. Ja sam isto tako dugogodisnji korisnik, naslijedjen od operatera cijom kupovinom je osnovan Telemach. Kroz godine je bilo svega, od vrlo korektnog do vrlo nekorektnog ponasanja. Ovo je bio slucaj kako kod obnove ugovora, tako i kod uvodjenja novih usluga. Bilo je i situacija kad su zvali da ponude nesto na sto sam pristao, pa nakon par dana zvali da kazu da to ipak nece moci ispuniti. Po tom pitanju su vrlo sareni.
Sto se samog kvaliteta usluge koju imam tice, tu vrlo rijetko imam primjedbi. OK, u teoriji bih trebao imati brzinu interneta 400/15, a vecinom kad izmjerim download je 250-330, ali sa tim se ne zamaram previse.
Sto se samog kvaliteta usluge koju imam tice, tu vrlo rijetko imam primjedbi. OK, u teoriji bih trebao imati brzinu interneta 400/15, a vecinom kad izmjerim download je 250-330, ali sa tim se ne zamaram previse.
- M416
#8783 Re: Telemach BiH
Slazem se u potpunosti sto se usluge tice jer sve radi za 10,ali sto se tice benefita tu trebaju poraditi itekako jer svaki korisnik ce vremenom saznati od familije,prijatelja,komsije ili poznanika sta je kome dato.Trebalo bi da budu isti benefiti za sve korisnike po paketima koje koriste,a ne da korisnik nakon sta ga izvaraju sazna da mu je prijatelj koji koristi isti paket dobio umanjeni racun 18 mjeseci 25km dok poznanik cvaju na 24 mjeseca,a on cenera na 12 mjeseci ugovora.
-
kakaljin
#8784 Re: Telemach BiH
Postovani,Telemach wrote: ↑31/12/2021 08:59Pozdrav @kakaljin,kakaljin wrote: ↑30/12/2021 21:55 Postovani,
Na strani 28.
Hvala
Trenutna akcija se odnosi na korisnike koji do sada nisu koristili Telemach usluge. Svi Telemach korisnici su pri prvom zasnivanju Ugovora za željeni paket usluga ostvarivali pravo na akciju koja je bila aktuelna u tom trenutku.
Molim Vas ponovo procitajte link i stavku sta pise jer fino pise SVI korisnici mogu iskoristiti akciju u datom trenutku ako nemaju obavezni ugovor.
-
Boban0726
#8785 Re: Telemach BiH
RAK je početkom godine stao na stranu Telemacha i Mtela kod izbacivanja sportskih kanala tako da to što su napisali možemo okačiti mačku o rep. Da stvarno žele sve korisnike tretirati isto stavili bi u Pravilo o pružanju AV usluga medija takvo nešto.A nisu.
Tako da je do operatera hoće li ili neće tretirati sve korisnike isto.
Sve dok se to pravno ne reguliše nema od toga ništa.
A kad se reguliše TM će svima nuditi 2- 3 mjeseca po 1 KM.
Tako da je do operatera hoće li ili neće tretirati sve korisnike isto.
Sve dok se to pravno ne reguliše nema od toga ništa.
A kad se reguliše TM će svima nuditi 2- 3 mjeseca po 1 KM.
- crnivrag
-
123bih123
#8787 Re: Telemach BiH
Vise me strah sta bi veceras od 1 januara moglo da nestane sa liste kanala…
-
megaribi1
-
SuperSy
#8789 Re: Telemach BiH
Hoćeš li Telemach poskupjeti? Ipak je poskupila struja za 20 %
-
foxlife
#8790 Re: Telemach BiH
-
zippoo87
#8791 Re: Telemach BiH
Izbacis ga sam sebi sa liste
Hayat je SDA glasilo
-
zippoo87
- HOOK98
#8794 Re: Telemach BiH
Nije bilo neprijatnih iznenadjenja ovaj put?
- crnivrag
-
made_in_sarajevo
#8796 Re: Telemach BiH
Koliko puta moram prijaviti kvar da bi mogao raskinut ugovor uz prepucavanje da ja to nemam pravo, ali bi se grohotom nasmijao?
Telemach super brzi odlicni, novogradnja, naselje Bulevar, novije haman pa ne moze biti, optika uradjena, iz kutije mi optika u ruter ulazi. Nas dvoje u kuci na mobitelima sjedimo ispred rutera i ja cekam da klix forum procepi da otvori, da youtube ucita da pocne video. Speedtest uredan, njih nazovem vec 2x sigurno kad mi dopizdi vise cekanje. Ono nesto cacka eto kaze uredu je sve. Ja odem u sobu dakle zid obicni me dijeli od rutera i znao sam se 100x na 4G prebacit jer je smijesno da obicni forum ne moze ucitati bez stekanja, a da youtube ili instagram ne spominjem. Instagram otvorim tamo na one sve slike, profile i slobodno mogu ostaviti telefon, otici pojesti sta god dok ucita.
Sad ce opet biti dajte podatke pa ce biti sve je uredu... Mada iskreno ako vas ne nabijem do kraja ugovora onda sa istekom ugovora nekom drugom po zivcima skacite. Super brzi, najbrzi ali malo sutra.
Telemach super brzi odlicni, novogradnja, naselje Bulevar, novije haman pa ne moze biti, optika uradjena, iz kutije mi optika u ruter ulazi. Nas dvoje u kuci na mobitelima sjedimo ispred rutera i ja cekam da klix forum procepi da otvori, da youtube ucita da pocne video. Speedtest uredan, njih nazovem vec 2x sigurno kad mi dopizdi vise cekanje. Ono nesto cacka eto kaze uredu je sve. Ja odem u sobu dakle zid obicni me dijeli od rutera i znao sam se 100x na 4G prebacit jer je smijesno da obicni forum ne moze ucitati bez stekanja, a da youtube ili instagram ne spominjem. Instagram otvorim tamo na one sve slike, profile i slobodno mogu ostaviti telefon, otici pojesti sta god dok ucita.
Sad ce opet biti dajte podatke pa ce biti sve je uredu... Mada iskreno ako vas ne nabijem do kraja ugovora onda sa istekom ugovora nekom drugom po zivcima skacite. Super brzi, najbrzi ali malo sutra.
- seoBIH
#8797 Re: Telemach BiH
Wi fi ništa, samo lan. Ako tu nema problema, nema ni mogućnosti žalbe.
- Tesla Edison
#8798 Re: Telemach BiH
Sretna i uspješna Nova 2022. godina!

-
made_in_sarajevo
#8799 Re: Telemach BiH
Ma iskreno vala popisam se i njima i svim operaterima koji to furaju. Danas kad mobitele kasko osiguras, evo 2022 oni prodaju muda pod bubrege samo LAN ali cemo se furati sa WIFI. Smijesno ali eto moze im se dok ne udare na nekog rogatog koji ima zakone i pravilnike u malom prstu
- Tesla Edison
#8800 Re: Telemach BiH
To je tako kod svih operatera, ne samo kod nas, nego i vani.made_in_sarajevo wrote: ↑01/01/2022 10:06 Ma iskreno vala popisam se i njima i svim operaterima koji to furaju. Danas kad mobitele kasko osiguras, evo 2022 oni prodaju muda pod bubrege samo LAN ali cemo se furati sa WIFI. Smijesno ali eto moze im se dok ne udare na nekog rogatog koji ima zakone i pravilnike u malom prstu
Wifi i sve od modema dalje, spada u privatnu mrežu, a igrom slučaja ti modemi imaju wifi i to su operateri omogućili kao dodatni fičer. Mogli su operateri onemogućiti wifi ma svojim modekima i govoriti da se kupi privatni router ko želi wifi, ali eto nisu.
Sad da li ćeš ti uzeti dodatni router za bolji wifi, da li ćeš uzeti dodatni mrežu opremu, switcheve, patchpanele, NAS storage, ili ćeš od stana napraviti data centar, to operatera ne zanima, njegovo je sve što ide do modema i to kablom. Ostalo ne.
Jest bez veze, ali je tako.