Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Casual's
#56251 Re: Zeničani
Vele, bilbord postavljen ilegalno preko noci. 
-
skoronikako
#56252 Re: Zeničani
Meni su veci problem ulice i asfalt, ali eto valjda svako ima svoje prioritete.
Valjda se lakse pobuniti protiv zlih bradonja kojima smeta bradonja, nego protiv Fuada u gradu, SDA u kantonu, federaciji i u drzavi. Prioriteti.
Valjda se lakse pobuniti protiv zlih bradonja kojima smeta bradonja, nego protiv Fuada u gradu, SDA u kantonu, federaciji i u drzavi. Prioriteti.
- apsidejzi
#56253 Re: Zeničani
I tog bradatog dedu treba zamijeniti sa nevidljivim bicem koje vidi sve sto radis i koji je veoma zainteresovan da li jedes pravu hranu i pijes pravo pice, kojom rukom jedes, jesil pokrio odredjene dijelove tijela. Imas listu stvari koje smijes i ne smijes raditi i ako bilo koju uradis pogresno gorices u vatri i tu cete muciti druga nevidljiva bica koja ces tada vidjeti. I tu ces biti mrcvaren i pacen i udaran. i na tebe ce prolivati vrelo ulje i vodu i pecete na raznju. OSIM... Osim ako. Ivica Osim.kamberovica polje wrote: ↑30/12/2021 22:51 Nemam ništa protiv natpisa na plakatu, čak štaviše, podržavam ga. Treba što više podići svijest o tome da smo okruženi s određenim brojem ljudi, koji u 21. stoljeću imaju nevidljive prijatelje koji im govore da se treba borit protiv bradatog dede koji nosi poklone.
-
belfy
#56254 Re: Zeničani
koju sam ja to analizu o tebi napravio? nazovi me kako zelis, ali to necim treba potkrijepiti... nisam se ja zalio da nisam razumio tvoje postove, nego upravo suprotno. pa sve to lijepo stoji na forumu... nego, reci ti meni jesi ti trenirao kakav sport u Zenici?skoronikako wrote: ↑30/12/2021 22:47 Vidis ironije. Pricas kako ja ne znam o kome pricam, dok sebi dajes za pravo da izvodis neke analize o meni na osnovu tri posta, a ni za ta tri posta nisam siguran da si ih dobro procitao i razumio. Dakle i veliki si licemjer.
-
skoronikako
#56255 Re: Zeničani
Da bi rekao da si otisao zbog ovakvih kao sto sam ja, moras vec imati formiranu sliku o tome sta ili ko sam ja.
Meni su bili zabavniji racunari.
Meni su bili zabavniji racunari.
-
NecuVise
#56256 Re: Zeničani
Imate li neki servis mobitela za preporučiti? Otišao jednom kaže ne smijem ja to raditi
Djelimično se odlijepio ekran od kućišta pa sad to treba napraviti kako treba.
-
Sydnor
#56257 Re: Zeničani
Ljetos sam promijenio 10 servisa i niko nije znao napraviti mobitel ali jedino onaj servis u Lameli (ulaz kod slastičarne Evrope) je bio korektan i nisu me zavlačili ni sekunde nego su rekli da nisu u stanju napraviti i garantovati za urađeno.
Ostali da Bog sačuva. Samo obećavaju, danas ću, sutra ću, rok mi stigne dio, pune ruke posla...
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#56258 Re: Zeničani
To se cijeli ekran mijenja.
-
NecuVise
#56259 Re: Zeničani
Ne može se samo zalijepiti iako je ispravan ekran?
Ako je tako onda me je momački prevario prodavač. Lekcija da nikad ne kupujem nešto u žurbi. Nisam imao kad detaljno pregledati pa nisam odmah ni primjetio to.
Hvala ti, probat ću kod njih.Sydnor wrote: ↑31/12/2021 15:13Ljetos sam promijenio 10 servisa i niko nije znao napraviti mobitel ali jedino onaj servis u Lameli (ulaz kod slastičarne Evrope) je bio korektan i nisu me zavlačili ni sekunde nego su rekli da nisu u stanju napraviti i garantovati za urađeno.
Ostali da Bog sačuva. Samo obećavaju, danas ću, sutra ću, rok mi stigne dio, pune ruke posla...
- Ja_Ja
#56260 Re: Zeničani
Vidis za mene je ovaj boldirani dio zamijena teza. Sada kada se slazemo da bilbord nije negativan niti diskriminirajuci hajde da vidimo sta je pozitivno donio. Kao neko ko je odmah rekao da je poruka neumjesna (slazem se sa Batom u jednu ruku da tretira Bosnjake kao glupsone, mada nakon ovih reakcija pocinjem da mislim da i treba tako), nisam vidio nista korisno u toj poruci. Ali, to nije uopste bila ni poenta naseg forumskoh dijaloga niti smo kad do obog tvog posta istinski otvorili pricu o tome. Napadi sa svih strana su dolazili u smjeru poruke kao metode nacionalne i vjerske mrznje. Ja sam samo istakao da se apsolutno ne slazem s tom konstatacijom.belfy wrote: ↑30/12/2021 21:12 ja sam napisao dovoljno jasno. ako je tebi sta nejasno, onda me slobodno pitaj.
sto se tice obilazaka i prolazaka kroz gradove bih tebi preporucio. ali mimo toga jos vise i razgovor sa ljudima. pocni od same Zenice da ti ne bude trosak, a onda to gdje radis, pa pitaj i njih jel smeta bilbord. covjece, ja sam od u periodu od 1997. do 2001. obisao (ne znam ni sam koliko) vecih i manjih mjesta i to na temu ovoga sto sada pricamo. tada mi je to bio posao. mislim da sam medju prvima koji je sa Sejdicem napravio intervju za studije o pravima manjina u BiH tada finansiranog od Minority Rights Group. tada je bilo aktuelno romsko naselje napravljeno pored Mostara i ona zgrada za smjestaj romske populacije u Tuzli... a '98. obilazio srednjoskolce u mjestima koja su imala "dvije skole pod jednim krovom" kao i ona gdje su tada bili razdvojeni samo ulicom, kao Mostar, Vitez, Gornji Vakuf...
ovo sve nabrajam samo zato da ti dam do znanja koliko opaska "da prodjem kroz gradove nase lijepe drzave" nema nikakvog smisla, jer ne znas ni sa kim pricas. ja vani nisam otisao radi svega toga sto sam vidio. otisao sam zbog takvih kao ti. zbog ovakvih i kao Ja_Ja. obojici vam i nik skladno odgovara ili sto bi stari rimljani rekli "nomen est omen".
bilbord je sranje koje ne doprinosi nicemu pozitivnom, nego upravo suprotno. ali, evo, da ostavimo i trun sumnje u to. pitanje za tebe i kolegu @Ja_Ja. cemu pozitivnom je doprinio ovaj bilbord?
Poruka je ocigledno usmjerena prema Bosnjacima muslimanima. U njoj nema elemenata mrznje, svojim velikim dijelom odgovara cinjenicama i bilbord je nista drugo do manifestacija zakonom garantirane slobode izrazavanja.
Da ne bude da ne odgovaram u potpunosti na tvoje pitanje recu cu ti ovo. Pozitivno je sto je reakcija na poruku pokazala da nismo toleratno drustvo, da drugacije misljenje nije dobro doslo, te da smo spremni tj. da smo normalizovali nasilno ponasanje s ciljem sprecavanja slobode govora.
Naletih u ovih par dana na neke interesantne stvarcice:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/kako-su ... -70-godina
-
kuglanje_ze
#56261 Re: Zeničani
Nova godina nema veze sa katolicima.
Malo o Novoj godina koja je postavljena na 1. Januar.
1. Ona nema apsolutno nikakve veze sa bilo kojom abrahamističkom denominacijom, pa ni sa rimokatolicizmom kako se u našoj javnosti često predstavlja.
2. Nova godina koja se smatra glavnom kalendarskom odrednicom u modernom svijetu potiče iz prakse Rimske Republike (ustanovljene oko 510. god. p. n. e.) da se na taj datum imenuju najviši državni izvršni funkcioneri (sa mandatom na godinu dana), kasnije poznati kao konzuli pa se I nova godina i naziva novom konzulskom.
3. Prije 154. god. p. n. e. konzuli i pretori su nastupali sa dužnošću 1. ili 15. marta (pa se od tih datuma računao i početak nove godine. Mart je inače mjesec posvećen bogu Marsu (kod Grka : Aresu).
4. U jesen 154. god. p. n. e. Izbio je rat Republike sa španskim narodom Belima. Zbog toga je bilo potrebno da novi konzuli i pretori ranije stupe na dužnost, a da stari ranije preuzmu svoje provincije. I stupanje na dužnost novih konzula je Senat pomjerio na 1. januar 153. god. p. n. e. Sukladno sa promjenom datuma stupanja konzula na dužnost, promijenjen je automatski i datum početka nove godine (koji se održava i danas). Januar je inače nazvan po rimskom bogu Janusu, koji ima dva lica.
5. Nova konzulska godina nije se proslavljala nekom zabavom, nego je to bio oficijelni čin. Zabava je umetnuta kasnije, jer je povezana sa rimskim festivalom Saturnalije (iz druge polovine decembra) koji se zasnivao na općem veselju. Saturnalije su povezane sa rimskim bogom Saturnom, grčkim Kronosom.
Profesor Mesihović
1. Ona nema apsolutno nikakve veze sa bilo kojom abrahamističkom denominacijom, pa ni sa rimokatolicizmom kako se u našoj javnosti često predstavlja.
2. Nova godina koja se smatra glavnom kalendarskom odrednicom u modernom svijetu potiče iz prakse Rimske Republike (ustanovljene oko 510. god. p. n. e.) da se na taj datum imenuju najviši državni izvršni funkcioneri (sa mandatom na godinu dana), kasnije poznati kao konzuli pa se I nova godina i naziva novom konzulskom.
3. Prije 154. god. p. n. e. konzuli i pretori su nastupali sa dužnošću 1. ili 15. marta (pa se od tih datuma računao i početak nove godine. Mart je inače mjesec posvećen bogu Marsu (kod Grka : Aresu).
4. U jesen 154. god. p. n. e. Izbio je rat Republike sa španskim narodom Belima. Zbog toga je bilo potrebno da novi konzuli i pretori ranije stupe na dužnost, a da stari ranije preuzmu svoje provincije. I stupanje na dužnost novih konzula je Senat pomjerio na 1. januar 153. god. p. n. e. Sukladno sa promjenom datuma stupanja konzula na dužnost, promijenjen je automatski i datum početka nove godine (koji se održava i danas). Januar je inače nazvan po rimskom bogu Janusu, koji ima dva lica.
5. Nova konzulska godina nije se proslavljala nekom zabavom, nego je to bio oficijelni čin. Zabava je umetnuta kasnije, jer je povezana sa rimskim festivalom Saturnalije (iz druge polovine decembra) koji se zasnivao na općem veselju. Saturnalije su povezane sa rimskim bogom Saturnom, grčkim Kronosom.
Profesor Mesihović
-
addiction
- Grijem se na: ze toplana ba ze
#56262 Re: Zeničani
Prica se po carsiji da je Dino Pasalic uhvacen u vozicu sa onim zubarom sa Sarajevske i jos jednim tipom, jel’ to istina? 
-
Sydnor
- apsidejzi
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#56265 Re: Zeničani
Vozicu?
- basicm
#56266 Re: Zeničani
Ona na Jozi, Meho na njojzi!
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#56267 Re: Zeničani
- karanana
#56269 Re: Zeničani
tek ulijecem ali kontam da su kobasicari ko god da su, nemam pojma. necu njihov instagram._BataZiv_0809 wrote: ↑31/12/2021 18:08Njih dvojica opremala jednu zensku?
Ima li zenska instagram?
Pitam za @karanana
- Ja_Ja
#56270 Re: Zeničani
100% se slazem. Dvije ili vise odraslih osoba moraju imati intimnu slobodu da rade sto zele bez da ih neko proganja zbog toga. Ako neko praktikuje istospolni odnos i ako je taj odnos konsenzualan ne vidim nikakav problem u tome. Meni je ogavnije sto se npr taj mali Pasalic i onaj tip iz vijeca non stop pokusavaju diskreditovati njihovim navodnim pederlukom. Licemjeri smo generalno kao drustvo, previse vremena trosimo na to da uskratimo drugima prava i slobode koje mi nebi tolerisali da se uskracuju nama.
Neciji pederluk nije moj problem niti me se tice sve do onog momenta dok mene neko nebi pokusao natjerati na isti.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Ja_Ja
#56272 Re: Zeničani
Sve to stoji. Na kraju krajeva vecina “tradicija” je izvedena iz nekih predhodnih tradicija. I zbog toga se mora negdje napraviti presjek. U ovom slucaju je to modernija doba i adaptacija tih tradicija kroz religije. Danas nije uopste upitno da su i nova godina i sveti nikola i jelke dio predominantno krscanske tradicije pa ne vidim razlog da idemo u period pne da dokazujemo nesto.kuglanje_ze wrote: ↑31/12/2021 16:56 Nova godina nema veze sa katolicima.
Profesor Mesihović
Ne vidim problem ni da svi koji zele da slave i obiljezavanu te stvari to i rade, ali isto tako ne smije da bude problem i kada neko ima oprecno misljenje i kada ispoljava to misljenje podjednako javno kao i oni koji slave te praznike. Naravno sve dok te poruke nisu diskriminirajuceg ili vrijedjajuceg sadrzaja.
- Casual's
#56273 Re: Zeničani
Pricalo se o tome prije 2 mjeseca. Kao u stanu Smaragde, njen covjek, Zilic, Cuzna i zubar u vozici. Ona kao porazbijala sve, dosla murija i kao od murije se i saznalo to. 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Casual's
#56275 Re: Zeničani
Pricalo se da Zilic junior nakon dogadjaja placa nekoj curi da se slikaju za FB.
"September 26
Imam li ja ijednog prijatelja koji se raduje mom uspjehu ili su svi zavidni ljubomorni pa izmisljaju svakakve stvari ??"
Oglasio se i Topcic, al nemrem nac'.