Upravo je to i poenta, bilbord nije uopste provocirao reakciju onih cija su to obiljezija vec onih cija nisu a koji ih slave. Ne znam sta je tu toliko komplikovano? Ti kao ateista si mogao da okrenes glavu od bilborda i da te ne tangira ni jedan posto. Nije tebi najmjenjen, apsolutno te ne vrijedja, jel tako? Da bi se nasao uvrijedjen ovim bilbordom (ako je to uopste moguce) ti bi u najmanju ruku MORAO biti Bosnjak musliman. Sve ispod toga se ne moze karakterisati na nacin da je tebi namjenjen ili da tebe vrijedja.Kikibombona wrote: ↑29/12/2021 17:03
Ti se ne moras prilagoditi. Ako mi ne odgovaras, necu te ni pogledati, za mene neces postojati niti ce me zanimati ista o tebi.
Svi biramo ljude koji odgovaraju nasem ukusu. Recimo, 90% mojih drugova su ateisti, antinacionalisti, slusaju rock muziku itd.
...
E sad, da li bi bilo u redu da ja na bilbordima Zenicanima predstavljam svoj ateisticki svjetonazor i provociram reakciju vjernika?
...
Ovaj bilbord je isprovocirao ogroman broj Zenicana. Ako pogledas komentare na zenickim portalima vidjet ces da vecina osudjuje poruku i smatra je provokacijom.
...
Da li se ugodno osjecas kada se u toj sredini gdje provodis pola godine agresivno suzbija islamski identitet i kultura islamskih naroda? Molim odgovor. Kakav je osjecaj jer nemoguce da nista ne osjetis.
Apsolutno je prihvatljivo da ti pucas citate na bilborde koji na isti isli slican nacin provociraju reakciju ateista. Ne reakciju onih koji to nisu. Bilbord je isprovocirao masu zenickih muslimana Bosnjaka koji su se pronasli u poruci. Nije ih isporvociralo na vjerskoj ili nacionalnoj osnovi. Isprovociralo ih je na duhovnoj osnovi. Onoj istoj koja im diktira da su muslimani ali eto oni bi da sjede jednom guzom na dvije stolice. Mislim moze i to ali onda ti taj nacin zivota ne dozvoljava da komentarises ovakve pojave. Svi smo mi pomalo dvolicni, samo neki nisu svjesni svoje nesvjesti pa lupaju ko kako se ono nekad govorilo "Maksim po diviziji".
Ti si meni pravo interesantan lik. Ti si podjednako ekstreman u svojim lijevim stavovima kao i ove vehabije u svojim desnim stavovima. Mislim da ste za drustvo podjednako opasni jer ne vidite niti zelite da vidite van svojih vidokruga. Niste uopste spremni da prihvatite drugog i drugacijeg (bez obzira koliko se ti ponekad trudio
Poruke o kojim ja pricam u sredini u kojoj provodim jedan dio svog vremena nisu usmjerene na vecinu u toj srediti vec na manjinu. Ne moze se to porediti sa ovim bilbordom i porukom na bilbordu. Ovdje se nije niti se radi o anti kriscanskoj retorici. Ako to ne vidimo ne znam o cemu pricamo?!