Javorov do na Bjelasnici

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Bosnian1980

#1 Javorov do na Bjelasnici

Post by Bosnian1980 »

Nisam prije cuo za ovo mjesto, a zaista je prelijepo. Nije daleko od Babinog dola na Bjelasnici, a moze se doci autom preko odlicnog makadamskog puta. O cemu je rijec mozete vidjeti ovdje:

http://www.go2bosnia.com/discover-bosni ... ntain.html

Image
poznanik

#2 Re: Javorov do na Bjelasnici

Post by poznanik »

Bosnian1980 wrote:Nisam prije cuo za ovo mjesto, a zaista je prelijepo. Nije daleko od Babinog dola na Bjelasnici, a moze se doci autom preko odlicnog makadamskog puta. O cemu je rijec mozete vidjeti ovdje:

Image

Ne znam gdje se nalazi ovaj Do :? Je li jezerce vješačko?
baja

#3 Re: Javorov do na Bjelasnici

Post by baja »

kad krenes od babinog dola prema bijelim vodama, imas putokaz za javorov do.moze i iz dejcica al nije oznaceno (ovud je blize)...pjehe imas sahat hoda kroz uredjenu stazu od marsala s bjelasnice, za djece ubilo se

sve je ovde vjestacko, i privatni je posjed al je covjek ostavio dase moze prici...
poznanik

#4 Re: Javorov do na Bjelasnici

Post by poznanik »

baja wrote:kad krenes od babinog dola prema bijelim vodama, imas putokaz za javorov do.moze i iz dejcica al nije oznaceno (ovud je blize)...pjehe imas sahat hoda kroz uredjenu stazu od marsala s bjelasnice, za djece ubilo se

sve je ovde vjestacko, i privatni je posjed al je covjek ostavio dase moze prici...

Je li dobio urbanističku saglasnost i dozvolu za gradnju ovih objekata, posebno malog vještačkog jezera?

Milism da je ovo područje u zaštićenoj zoni... :(
Bosnian1980

#5 Re: Javorov do na Bjelasnici

Post by Bosnian1980 »

Najbolje da odes u opcinu i raspitas se... Tesko da ces te informacije naci na forumu.
eluna

#6 Re: Javorov do na Bjelasnici

Post by eluna »

poznanik wrote:
Bosnian1980 wrote:Nisam prije cuo za ovo mjesto, a zaista je prelijepo. Nije daleko od Babinog dola na Bjelasnici, a moze se doci autom preko odlicnog makadamskog puta. O cemu je rijec mozete vidjeti ovdje:

Image

Ne znam gdje se nalazi ovaj Do :? Je li jezerce vješačko?
jezero je ajmo reći, poluvještačko ......voda je planinska dovedena do jezera, vrtačica je prirodno udubljenje prekriveno specijalnom folijom za vještačka jezera i bazene

kompleks pored jezera sadrzi i ložište za roštilj, kameni amfiteatar, klupe sa stolovima, uređene staze, na ulazu je hair česma, a u blizini ima i uređena staza do pećine, i dalje do hotela maršal

kompleks je privatno vlasništvo, za kupanje i roštiljanje treba tražiti dozvolu, za kontakt telefon možete mi se javiti na pp, a samo za šetnju je otvorenog tipa - koliko znam, to se nije mijenjalo

Dozvole - koliko znam i to sve ima

ako tražite fotografije ovog mjesta lakše je da googlate "kameni amfiteatar bjelašnica (ili sarajevo)"

Lokacija: produžite putem pored hotela maršal prema dejčićima, na cca 2km od Maršala ima oznaka na lijevoj strani ceste, i tu skrenete na makadamski put, kad se izađe iz šumaraka na poljanu, na desnoj strani ima kapija na kojoj piše Javorov do .....to je ulaz u kompleks
radet

#7 Re: Javorov do na Bjelasnici

Post by radet »

Kontakt osoba je Martina Keskić, slučajno supruga Dine Konakovića. :cry:
baja

#8 Re: Javorov do na Bjelasnici

Post by baja »

Zao mi je ako to vlasnik ne zna. al gore je toliko raje i sumLJam da je iko trazio dozvolu...zadnji put kad sam bio neki krkan je drndao Quad vozilo među silnim posjetiocima... :(
nen-a

#9 Re: Javorov do na Bjelasnici

Post by nen-a »

ako neko zna kontakt telefon , gdje se može zatražiti odobrenje neka ostavi
vanjki

#10 Re: Javorov do na Bjelasnici

Post by vanjki »

Odlican objekat na prelijepom mjestu.Idealno za firme i porodice. Unutrasnjost su bas lijepo sredili i brinu se bas o prirodi.Moja jedina zamjerka je skupoca hrane i pica.Primjer grah sa govedjim mesom 10KM plus naplacuju 1KM hljeb.Mislim da pretjeruju previse.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#11 Re: Javorov do na Bjelasnici

Post by konektovan »

Bezobrazluk na nivou .
vanjki

#12 Re: Javorov do na Bjelasnici

Post by vanjki »

konektovan wrote: 25/12/2021 10:30 Bezobrazluk na nivou .
Postavlja se pitanje zbog cega je to tako.Da li zeli brzu zaradu ili zeli odrediti klijentelu..Ali bezobrazno upravom smislu rijeci
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#13 Re: Javorov do na Bjelasnici

Post by konektovan »

vanjki wrote: 25/12/2021 10:53
konektovan wrote: 25/12/2021 10:30 Bezobrazluk na nivou .
Postavlja se pitanje zbog cega je to tako.Da li zeli brzu zaradu ili zeli odrediti klijentelu..Ali bezobrazno upravom smislu rijeci
To samo oni znaju,....ali čini mi se da ide na odredjenu klijentelu...
moonca

#14 Re: Javorov do na Bjelasnici

Post by moonca »

post_id=17802319 wrote:25/12/2021 10:28 Odlican objekat na prelijepom mjestu.Idealno za firme i porodice. Unutrasnjost su bas lijepo sredili i brinu se bas o prirodi.Moja jedina zamjerka je skupoca hrane i pica.Primjer grah sa govedjim mesom 10KM plus naplacuju 1KM hljeb.Mislim da pretjeruju previse.
Pretjerujete:
Mjesto je .destinacija. vikend turisti, preovladjuju. od cega ce platiti /odrzavanje/ radnike itd.. 10 KM za grah, na takvom mjestu .nije skupo.

I grah, neki ga smatraju 'sirotinskom hranom' ali, da se napravi.. treba vremena kao i za hljeb. Koliko ga posjetilac na takvom zraku moze pojesti.. :-) .. cijena je samo kontrola, za narucioce .
preselio na ahiret

#15 Re: Javorov do na Bjelasnici

Post by preselio na ahiret »

kome je puno da tu jede nek od kuce ponese pastete i ljeba
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#16 Re: Javorov do na Bjelasnici

Post by Chmoljo »

očito je postao luksuz i prnuti ko insan.

rezervisano za dobro plaćene državne službenike, privatnike i it sektor. ostali nek udišu PM2.5
-Chesterfield-

#17 Re: Javorov do na Bjelasnici

Post by -Chesterfield- »

A da li imaju psihijatra?

Dope_Man

#18 Re: Javorov do na Bjelasnici

Post by Dope_Man »

Daj ba ljudi, mjesto je potpuno besplatno (naravno da nije hrana i uredjeno mjesto pod rostiljem) tako da bilo ko moze otici, prosetati, uzivati u ljepotama. Kome je skupo uzeti (i meni je al necu se zaliti na privatni objekat u tom ambijentu) poneses lijepo sendvic ili nesto ako ces biti citav dan i mirna Bosna.

A iznajmljivanje onih mjesta za rostilj je realno jeftino za bilo kakvu ekipu, pa ima i ta opcija. Parking besplatan, put uradjen skoro do samog kraja asfalt kad sam zadnji put bio.. i sve dzaba.
mayab

#19 Re: Javorov do na Bjelasnici

Post by mayab »

Pa jebemu ne moraš doći u Javorov Do da bi jeo grah , pogotovo ako je tako skup (a jeste, 11 KM za tanjur fažola sa kruvom je , po meni , previše)!

Uživaj u šetnji, čistom zraku...
preselio na ahiret

#20 Re: Javorov do na Bjelasnici

Post by preselio na ahiret »

Ma seljacka prica to ti je isto da kazes necu u scc jer tamo ima armani koji prodaje tole po 3 glave :-)
Haris.ba

#21 Re: Javorov do na Bjelasnici

Post by Haris.ba »

preselio na ahiret wrote: 26/12/2021 09:34 Ma seljacka prica to ti je isto da kazes necu u scc jer tamo ima armani koji prodaje tole po 3 glave :-)
Raja bi se zalila i da im se plati gore da jedu. Sto samo 11 KM za grah. Sto nam se ne playi 20 KM. Jednostavno smo takvi.

Ako zelis da zafrknes sistem, a jos ti mrsko kuhati grah, termosku za hranu i svrati u Paneru i nek ti napune graha, i pravac planina i ozezi po grahu.
Last edited by Haris.ba on 26/12/2021 09:40, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#22 Re: Javorov do na Bjelasnici

Post by _BataZiv_0809 »

Pa dobro, ne morate citat temu ako vam smeta :D
problemnatravunu

#23 Re: Javorov do na Bjelasnici

Post by problemnatravunu »

preselio na ahiret wrote: 26/12/2021 09:34 Ma seljacka prica to ti je isto da kazes necu u scc jer tamo ima armani koji prodaje tole po 3 glave :-)
:thumbup:
Ponesem termosicu sa vrelom vodom, dvije šolje i dvije "blekendizi" :mrgreen: kesice kahve , šetnja , čisti zrak, sunce priroda , onda zamiješamo kafu i lagano dalje u šetnju...
Mislim, ko može, kome je to bitno u životu , neka jede po tim izletištima i plaća porez na lokaciju
A gazdama je možda i bolje da cijenom isprofiliraju klijentelu, braćo moja koji bi to bio užas da su cijene baš povoljne, pa da hiljade likova tu dolazi autom , parkira po livadama , da bi žderao grahove i ispijao kafe do besvjesti
vanjki

#24 Re: Javorov do na Bjelasnici

Post by vanjki »

Dope_Man wrote: 26/12/2021 07:31 Daj ba ljudi, mjesto je potpuno besplatno (naravno da nije hrana i uredjeno mjesto pod rostiljem) tako da bilo ko moze otici, prosetati, uzivati u ljepotama. Kome je skupo uzeti (i meni je al necu se zaliti na privatni objekat u tom ambijentu) poneses lijepo sendvic ili nesto ako ces biti citav dan i mirna Bosna.

A iznajmljivanje onih mjesta za rostilj je realno jeftino za bilo kakvu ekipu, pa ima i ta opcija. Parking besplatan, put uradjen skoro do samog kraja asfalt kad sam zadnji put bio.. i sve dzaba.
Potpuno si u pravu..Nisam htio da komentarisem u negativnom kontekstu..Mnogo je stvari odlicno i pozitivno gore.Ali iskreno malo je previse za grah za naplatom hljeba..Ali opet moze da radi sto zeli.Kome se nesvidja ne treba ici gore..Ali ovo je forrum gdje mogu valjda reci sto mi smeta.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#25 Re: Javorov do na Bjelasnici

Post by Chmoljo »

Ali nemate pravo zabraniti nekome da se zali.

Pocnite jos i to naplacivati!

A isto tako, rizikujete i da se munka pojavi u Javorovom dolu. I gdje onda mi normalni da odemo?!
Post Reply