Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

bitangeIprinceze

#24101 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by bitangeIprinceze »

Jah, a hoće li se ikad i pomiriti Memići i mutapi?
uglavnomja

#24102 Re: Profesionalna manipulacija

Post by uglavnomja »

dzolix wrote: 24/12/2021 19:54
denden wrote: 24/12/2021 19:20 Pogledajte školski primjer kako se, govoreći u principu istinu, ali ispuštajući svjesno jedan bitni detalj, pravi manipulacija koja potpuno izmjenjuje suštinu onog što se u stvarnosti desilo i potpuno obrće teze.

Jer, Mutapi su dobrnamjerno, transparentno, humano, drugarski, čim je Alisa imala fleš "prljavog lica razbarušene kose" i odlazećeg auta, otišli da to ispričaju Murizu i njegovim. A Muriz ih je dočekao na nož, jer Alisa bila kriva što je živa. Iako je tada Dženan još bio u životu.
Muriz i Arijana Memić svjedočili su pred sudom o ovome događaju iz njihove kuće. Ispričali su sve okolo, ali suštinu, da im je Alisa rekla da sje sjetila tog prljavog lica i odlazećeg auta i da su Mutapi i došli da to podijele sa njima, nisu rekli, ni Muriz, ni Arijana.
Sve to mozda stoji.
Uzmi u obzir cinjenicu da je postojala mrznja Memica prema Mutapima prije dogadjaja. Ko zna iz kojih sve razloga i od kada.Da roditelj sugerise sinu da prekine sa djevojkom.
Taj dogadjaj (smrt Dzenana) je jos vise poveco njihovu mrznju prema njima i pogotovo Alisina amnezija drasticno pogorsava stvar. I ovaj proces je nastavak i produkt toga.
to je arijana rekla :-) znas sta to znaci :D
svi dzenanovi drugovi su ispitani, niko nista vazno za istragu nije rekao, ali to memici nikad nisu spomenuli jer nema elemenata za zavjeru

alisa riba i po :zzzz:
zato je najvise mrznje prema njoj iskazao zenski dio populacije, narocito ilidzanke

a pazi momenat sto je stavio denden: muriz rekao arijani da ne povisuje glas na alisu, sto bi se moglo prevesti da je ne napada, ne skoci za gusu, da ne urla, ne vrijedja, ne prijeti ... jos dok je dzenan bio ziv

nekako vise prizemne mrznje prema mutapima, najvise alisi, ima kod arijane
vidi se kroz sve facebook stranice
zijancer

#24103 Re: Profesionalna manipulacija

Post by zijancer »

denden wrote: 24/12/2021 19:20 Arijana Memić: Muriz mi je rekao da ne povisiujem ton na Alisu, jer će nam možda nešto otkriti.

OTROVNA PORUKA: Mi smo plemeniti i strpljivi, ali nam ti pokvarenjaci, koji sve znaju i koji su čak najavili da će nam možda reći, nisu ništa rekli. Zavjera!
Iz ovog se da zaključiti da je Arijana prethodno ukućanima svašta govorila na Alisin račun. I da tu verziju ona forsira, otac ne toliko.
Last edited by zijancer on 24/12/2021 20:14, edited 1 time in total.
dzolix

#24104 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

Zanimljivo: https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q ... LpbkmgOi6g

Da bismo vidjeli kako izgleda život nakon jednog takvog iskustva, razgovarali smo sa učesnikom teške saobraćajne nesreće u kojoj je jedno lice smrtno stradalo.
- Doživio sam tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je jedna mlađa osoba iz vozila koje je udarilo u moje smrtno stradala. Čitava situacija od koje su prošle dvije godine i danas mi izgleda strašno. Svaka pomisao na činjenicu da je u toj situaciji život izgubila jedna mlada osoba užasno me ražalosti - kaže Dražen Žigić, učesnik u saobraćajnoj nesreći.
Naš sagovornik kaže da se detalja događaja ne sjeća, izuzev svjetala iz suprotnog pravca i škripe guma po asfaltu. Iz razgovora sa doktorima i psiholozima saznao je da je to vjerovatno vid odbrane njegovog mozga od užasnog događaja koji mu se dogodio.
- Ni dvije godine nakon udesa sjećanje na taj događaj mi se nije vratilo. U mojoj memoriji danas su samo tek neki dijelovi i trenuci koji su se desili neposredno prije udesa. Nikada do sada nisam sanjao tu situaciju, niti sam imao bilo kakve noćne more, ali sam u periodu dva, do tri mjeseca nakon udesa tokom noći povremeno imao osjećaj da se sve okreće oko mene i da ja propadam, iako sam sve vrijeme ležao na krevetu. U razgovoru sa doktorima došao sam do saznanja da je i to jedan od načina na koji se moj organizam branio od „uznemirujućih“ sjećanja - objasnio je Dražen Žigić.
bitangeIprinceze

#24105 Re: Slučaj Dženan Memić

Pa đeš napadati cvijećku alisu aaaaa joojjjj pobogusi, ma srušila bi se
bitangeIprinceze

#24106 Re: Slučaj Dženan Memić

dzolix wrote: 24/12/2021 20:14 Zanimljivo: https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q ... LpbkmgOi6g

Da bismo vidjeli kako izgleda život nakon jednog takvog iskustva, razgovarali smo sa učesnikom teške saobraćajne nesreće u kojoj je jedno lice smrtno stradalo.
- Doživio sam tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je jedna mlađa osoba iz vozila koje je udarilo u moje smrtno stradala. Čitava situacija od koje su prošle dvije godine i danas mi izgleda strašno. Svaka pomisao na činjenicu da je u toj situaciji život izgubila jedna mlada osoba užasno me ražalosti - kaže Dražen Žigić, učesnik u saobraćajnoj nesreći.
Naš sagovornik kaže da se detalja događaja ne sjeća, izuzev svjetala iz suprotnog pravca i škripe guma po asfaltu. Iz razgovora sa doktorima i psiholozima saznao je da je to vjerovatno vid odbrane njegovog mozga od užasnog događaja koji mu se dogodio.
- Ni dvije godine nakon udesa sjećanje na taj događaj mi se nije vratilo. U mojoj memoriji danas su samo tek neki dijelovi i trenuci koji su se desili neposredno prije udesa. Nikada do sada nisam sanjao tu situaciju, niti sam imao bilo kakve noćne more, ali sam u periodu dva, do tri mjeseca nakon udesa tokom noći povremeno imao osjećaj da se sve okreće oko mene i da ja propadam, iako sam sve vrijeme ležao na krevetu. U razgovoru sa doktorima došao sam do saznanja da je i to jedan od načina na koji se moj organizam branio od „uznemirujućih“ sjećanja - objasnio je Dražen Žigić.
Jbt Jel ovaj Dražen slučajno bio u aleji u februaru 2016
denden

#24107 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

Ne znam, javnosti nisu poznata imena trojice ocevidaca dogadjaja koje je Muriz spominjao ovih godina. :roll:
dzolix

#24108 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

dzolix wrote: 24/12/2021 21:54
denden wrote: 24/12/2021 21:42 Ne znam, javnosti nisu poznata imena trojice ocevidaca dogadjaja koje je Muriz spominjao ovih godina. :roll:
Kemo Ramo i Kingo
Zezam se,,,,,,,,,,Seferovici.
Mraka

#24109 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Mraka »

Čuj "Alisa treba i po i kao zato mrznju isticao najvise zenski rod " bla bla bla haha neki su stvarno pretjerali sa pisanjem al haj.A šta ako je momak izgubio glavu radi te trebe i po ? Kad se uđe u neke detalje od "nestajanja struje i video nadzora" tj kako su se neki možda dokazi nestajali ,pa možda da je jedan dio savjesno radio svoj posao a drugi dio "čistio" dokaze ...itd Čitav ovaj slučaj je sumnjiv i zato treba pustiti ljudi da rade,vidjet ćemo šta će na kraju biti.
preselio na ahiret

#24110 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by preselio na ahiret »

Mraka wrote: 24/12/2021 22:01 Čuj "Alisa treba i po i kao zato mrznju isticao najvise zenski rod " bla bla bla haha neki su stvarno pretjerali sa pisanjem al haj.A šta ako je momak izgubio glavu radi te trebe i po ? Kad se uđe u neke detalje od "nestajanja struje i video nadzora" tj kako su se neki možda dokazi nestajali ,pa možda da je jedan dio savjesno radio svoj posao a drugi dio "čistio" dokaze ...itd Čitav ovaj slučaj je sumnjiv i zato treba pustiti ljudi da rade,vidjet ćemo šta će na kraju biti.
:thumbup:
denden

#24111 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

MURIZ MEMIĆ, ZA RADIO SARAJEVO, 06.07.2021.: "Ljubi i Bekriji Seferović se sudilo za isto pred Kantonalnim sudom KS, uz montiranu optužnicu koja je isključivo mogla rezultirati onim čime je rezultirala - oslobađajućom presudom. Jer nije bilo saobraćajne nesreće, jer Ljubo nije taj.
IFET FERAGET, ZA RADIO SARAJEVO, 23.12.2021.: Dodao je da nije upitno da li će biti pokrenut predmet o ubistvu Dženana, već kada. Osvrnuo se i na oca i sina Ljubu i Bekriju Seferovića za koje kaže - da još nije poznato da li će biti obuhvaćeni eventualnom optužnicom za ubistvo.
Kako misliš, Ifete, "za ubistvo"? Pa zar niste govorili da Ljubo nije taj? :roll:
denden

#24112 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

Stani malo, Ifete, moralna gromado i pravosudni nenadjebivi genije, navukli ste majicu sa Dženanovim likom osobi za koju ste prevrnuli državu da je oslobodite, a sad kažeš da...NE ZNATE HOĆE LI TA OSOBA BITI U OPTUŽNICI ZA UBISTVO? :-?

UBISTVO TOG ISTOG DŽENANA ČIJU STE MU MAJICU NAVUKLI?

Image

Image

:cry:
dzolix

#24113 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

Na Kantonalnom sudu u Sarajevu nastavljeno je suđenje Ljubi i Bekriji Seferoviću u slučaju smrti Dženana Memića, a Ljubo je danas na sebi imao majicu sa likom Dženana Memića, piše agencija Patria.

Advokat odbrane Rusmir Karkin prije današnjeg ulaganja materijalnih dokaza kazao je da mu je Tužilaštvo KS među dokazima dostavilo niz kopija istih dokaza ali koji su vođeni pod različitim djelovodnim brojem, kao i da mu u nekim dokazima nedostaju cijele stranice.

Karkin je danas pročitao i Izvještaj Ad hoc tijela koje je formirala Skupština KS za nadzor rada Uprave policije i MUP KS u slučaju Dženan Memić. Između ostalog, u izvještaju se navodi da su 9. februara 2016. godine u Velikoj aleji dva policajca pronašla četiri komada stakla, ali koji nisu pravilno fotografisani, fiksirani, nije poznato da li je obaviješten dežurni tužilac.

Također se u Izvještaju navodi da postoji sumnja da su snimci sa hotela Crystal koji imaju 16 kamera za dane 8., 9. i 10. februar 2016. godine namjerno izbrisani, a nakon čega je više osoba poligrafski testirano i saslušano po naredbi postupajućeg tužioca.

Također, Hasan Dupovac tadašnji šef Odjela za istrage pri jedinici za saobraćaj MUP-a KS kazao je ocu stradalog mladića Murizu Memiću da je „Dženan udaren drvenim predmetom“.

U septembru 2016. godine Memić je kazao da mu je Dupovac kazao da je lično prisustvovao obdukciji, vidio je povrede koje su po njemu nastale od udarca tupim predmetom.

– Na moj upit je li u pitanju metalni predmet kako se ranije govorilo odgovorio mi je “pretpostavljam da je riječ o drvenom predmetu, vidjet ćeš da će se tako i dokazati” nastavio na priču o vrsti povrede kazao je da je počinilac bio ljevak. Na moje pitanje zašto se onda vodi istraga kao saobraćajna nezgoda odgovorio mi je da auto ima veze sa slučajem, te da postoji mogućnost da je povreda nastala udarcem tupim predmetom iz automobila u pokretu. Upoznao me je i sa činjenicom da je prilikom istrage izuzet automobil Renault Clio zelene boje i da je još uvijek parkiran u garaži MUP-a KS. Navedeno vozilo nikada do toga momenta nije pomenuto a nije ni vraćeno vlasniku – kazao je tada Memić.

Memić je i danas napomenuo da je Dupovac nudio svoj novac da otkupi taj Renault Clio. Memića je najviše zaboljelo što je Dupovac pred članovima Ad hoc tijela demantirao da je Memiću govorio o smrti njegovog sina. Nikada nije sačinio ni službenu zabilješku da je vodio razgovor s Memićem, a na pitanje Ad hoc tijela zašto to nije učinio kazao je:

– Ja godišnje imam oko 1.000 ovakvih razgovora nije bilo potrebe – navodi se u Izvještaju.

Dupovac je i četiri sata ispitivao Alisu Mutap, jedinog svjedoka od te noći i to u prisustvu oba roditelja iako je ona punoljetna. Dupovac je kazao da Mutap nije pokazivala rastresenost, amneziju ili neke druge smetnje.

Zanimljivo je da tužilac Sead Kreštalica protiv kojeg je podnesena krivična prijava zbog utjecaja na svjedoka u ovom predmetu i zloupotrebu službenog položaja, i dalje vodi ovaj slučaj. On je kazao da Tužilaštvo KS nema primjedbu na ovaj izvještaj te je potvrdio da je utvrđen niz propusta koji su otežali istragu Tužilaštva KS.

Tužilaštvo KS uložilo je dodatne dokaze koji se odnose na Ljubu Seferovića i Vasviju Sejdović.

Iako se advokat Karkin usprotivio zbog nerelevantnosti dokaza, Sud je odbio njegov prigovor te prihvatio dodatne dokaze Tužilaštva KS.

Tako je Tužilaštvo uložilo zapisnik o ispitivanju Ljube Seferovića u MUP KS od 1. juna 2016. godine, a djelo je tada vođeno kao ubistvo.

Također uložen je i zapisnik o ispitivanju osumnjičenog u Tužilaštvu KS 24.06.2016. godine, a djelo je tada vođeno kao teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja.

Tužilac Mladen Furtula je uložio i ovjerenu fotokopiju zdravstvenog stanja Ljube Seferovića od 25.06.2016. godine. Advokat Karkin je uložio prigovor na uložene dokaze, navodeći da se u zapisniku o saslušanju u MUP KS navodi Ljubo Hadžović što ne odgovara imenu i prezimenu njegovog klijenta.

Također, Karkin je kazao da mu se klijent žalio da mu je „policija stavljala pištolj u usta“, te osporava i medicinsku dokumentaciju jer je prošlo 27 dana od dana hapšenja Seferovića i da to ne može biti dokaz da njegov klijent nije imao povrede nakon hapšenja kao što je tvrdila njegova supruga Vasvija Sejdović.

Muriz Memić je nakon suđenja kazao da njega nije iznenadilo što je Ljubo Seferović danas u sudnici nosio majicu sa Dženanovim likom.

Ja njega nikada nisam ni teretio, ja njega ne smatram da je ovo učinio. Dženan je ubijen, u izjavi Ljube vidimo da nije ubistvo, a čitano je u sudnici da se radi o ubistvu. Sva vještačenja su pokazala da je Dženan ubijen.

Memić je kazao da ima svjedoka koji može potvrditi šta mu je govorio Hasan Dupovac.

– Ja mu garantujem da više neće nositi uniformu. Ja mislim da on ne treba da ima čin koji je dobio preko Vahida Ćosića. Ćosić je smijenjen, a on će ostati bez posla i sigurno će odgovarati. Čuli smo, 22 policajca su vodila su istragu, nikoga neću pustiti na miru – kazao je Memić.

Nastavak suđenja je 4. jula u 9 sati.

Izvor: nap.ba

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Muriz Memić, otac stradalog Dženana, govorio je za portal Radiosarajevo.ba nakon današnjeg ročišta koji se u Sudu Bosne i Hercegovine vodi protiv Zijada Mutapa i drugih.

O svjedočenju Nedžada Hrvata, koji je, podsjetimo, rekao da je preko šefa smjene zvao hitnu pomoć i kazao da je ona došla tek poslije 20 minuta, Muriz kaže:

"Ondje nešto ima... Čudna mi je njegova priča, iskreno da vam kažem. Mnogo toga je promijenio u odnosu na ono što je pričao pred Kantonalnim sudom. Oni su hitnu čekali 20 minuta, zvali su je preko šefa smjene... Ma, mnogo nelogičnosti. Vidjeli ste koliko su pitanja za njega imali članovi sudskog vijeća. On je policajac toliko dugo, a tako se čudno ponašao te noći. Ne znam...", priča razočarani Memic
dzolix

#24114 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

Dva iskaza, dva policajca, dva svjedocenja Nedzad Hrvat, Velibor Ristivojevic, svaki od te dvojice vidi na drugi nacin sta se desavalo, obojica su bili u velikoj alej, jedan je bio ranije drugi malo kasnije .Jedan je gledo tamo a drugi ovamo pa je onaj kojt je gledo onamo kasnije pogledo ovamo a onaj sto je gledo ovamo je pogledo nekamo.. Njihove izjave su razlicite i donekle kontradiktorne sto je i normalno, shok je to bio i za njih.. Normalno je i to da se njihove izjave u nekim detaljima razlikuju u odnosu na izjave koje su dali ranije na svjedocenju 2018---2020 jer vrijeme brise sjecanja i tokom vremena ljudi mijenjaju stav i misljenje tu je i pandemija korone takodje uticala, vjerovatno.. Isto tako novinari prenose sudjenje na razlicit nacin nekome se vise svidja ovaj izraz i detalj a nekome ovaj . Neko je nesto prepustio a neko nesto zapamtio.Postoje i razlicite direktive i misljenja.Postoje i nesporazumi .
Normalno je i to da se njihovi iskazi ne podudaraju jer svako od njih vidi stvari na svoj nacin.
Za Velibora je izgled,stanje Alise bilo normalno sto gledano iz nekog njegovog ugla nije bilo normalno.
Znaci ako si normalan to moze biti u nekim situacijama da si nenormalan. Ako je ona bila normalna u situaciji kad bi trebala biti nenormalna znaci da je ona bila i normalna i nenormalna istovremeno.
Ristivojeviću je Alisa, kako je kazao, u jednom trenutku dala mobitel i zamolila ga da se javi njenom ocu, što je i učinio te ga je obavijestio šta se desilo, a njen otac je ubrzo stigao, prije hitne pomoći.

Alisi prilazi otac, zagrlio je, pitao šta je bilo i jesmo li zvali hitnu pomoć”, naveo je Ristivojević, koji je potom ispričao da se radio uviđaj s dežurnim tužiocem Merisom Ćatom, kao i da je u Veliku aleju naknadno došao Josip Barić, te da se pojavila informacija da je Alisa imala problema s bivšim momkom.
Image
Hrvat je kazao da su otprilike deset do 15 minuta nakon njihovog dolaska u Veliku aleju, stigli pripadnici sarajevske policije, ali i da je stigao Alisin otac Zijad Mutap, koji je prethodno nazvao kćerku na jedan od dva mobitela koja je imala kod sebe, ali je s njim razgovarao kolega iz MUP-a.

Nije prišao svom djetetu, mahao je rukama i govorio: ‘Kakva je ovo država, meni su ukrali tri auta’”, rekao je Hrvat i naveo da ga je Alisa u jednom trenutku pitala: “Kako je on?”, misleći na Memića, te da joj je odgovorio da će biti dobro.
Last edited by dzolix on 25/12/2021 12:31, edited 4 times in total.
bitangeIprinceze

#24115 Re: Slučaj Dženan Memić

dzolix wrote: 25/12/2021 10:01 Dva iskaza, dva policajca, dva svjedocenja Nedzad Hrvat, Velibor Ristivojevic, svaki od te dvojice vidi na drugi nacin sta se desavalo, obojica su bili u velikoj alej, jedan je bio ranije drugi malo kasnije .
Jesi vidio kako ova policija ništa ne zna. Pa ni snimak nisu uzeli kako treba. Glupost!
dzolix

#24116 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

bitangeIprinceze wrote: 25/12/2021 10:06
dzolix wrote: 25/12/2021 10:01 Dva iskaza, dva policajca, dva svjedocenja Nedzad Hrvat, Velibor Ristivojevic, svaki od te dvojice vidi na drugi nacin sta se desavalo, obojica su bili u velikoj alej, jedan je bio ranije drugi malo kasnije .
Jesi vidio kako ova policija ništa ne zna. Pa ni snimak nisu uzeli kako treba. Glupost!
Mozda od tog posla stres je to ko zna kako je njima. Svaki dan ulaziti u sukobe, tesko je tu ostati normalan.
Svasta se desava.
ArmandiHose

#24117 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by ArmandiHose »

"IFET FERAGET, ZA RADIO SARAJEVO, 23.12.2021.: Dodao je da nije upitno da li će biti pokrenut predmet o ubistvu Dženana, već kada. Osvrnuo se i na oca i sina Ljubu i Bekriju Seferovića za koje kaže - da još nije poznato da li će biti obuhvaćeni eventualnom optužnicom za ubistvo."

hahahaha haha ha, smejem se a plakao bih, selo gori a baba se češe i češlja!!

Ma ode ova država u p.m. zahvaljujuci prvenstveno Voždu Laktašenku i njegovim mentorima Pichkoustom Prvom i Putku Velikom, te potom njihovim izvođačima ovog projekta, "unutrašnjim i vanjskim" neprijateljima ove naše prelijepe, mnogima jedine države Bosne i Hercegovine! :bih:

Uskoro 2022. kada se proglasi
NEZAVISNA DRŽAVA SRPSKA,

Vožd Laktašenko će iz državničke zahvalnosti Ordenom Svetog Save prvog reda, pored Milana Tegeltije i Gordane Tadić, za nesebično i uspješno rušenje i urušavanje državnog pravosuđa i države BiH i "uspešni secesionizam",

odlikovati i ostale učesnike koji su na bilo koji način efikasno pomogli u tom projektu (svjesno i nesvjesno), te ovim ordenom, istina drugog reda, odlikovati Đepeto Iffeta i njegove marionetu Muriza i Arijanu zbog njihovog upornog i djelotvornog doprinosa da se Državni sud i Državno tužilaštvo zadnjih ključnih godina uspješno ne bave svojim poslom na očuvanju Države u njenim granicama, nezavisnosti i pravnog poretka, dakle zbog nezainteresovanosti i opstrukcija Državnog tužilaštva i Suda da se bave predmetima iz svoje nadležnosti: ratni zločini, državna korupcija, organizirani kriminal na državnoj razini, te protivustavne i protivdržavne aktivnosti.

Bravo Ifete, bravo Murize, bravo Arijana!

Budi ko' Ifet, Muriz i Arijana, kaže Vožd Laktašenko!
bitangeIprinceze

#24118 Re: Slučaj Dženan Memić

dzolix wrote: 25/12/2021 10:15
bitangeIprinceze wrote: 25/12/2021 10:06
Mozda od tog posla stres je to ko zna kako je njima. Svaki dan ulaziti u sukobe, tesko je tu ostati normalan.
Svasta se desava.
Ma ja, težak posao, opasan i riskantan. Još kad ne mogu samostalno obavljati posao nego stalno pod pritiskom nadređenih onda je situacija još gora. Najgori su ovi iz vrha piramide.
uglavnomja

#24119 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

ArmandiHose wrote: 25/12/2021 10:34 "IFET FERAGET, ZA RADIO SARAJEVO, 23.12.2021.: Dodao je da nije upitno da li će biti pokrenut predmet o ubistvu Dženana, već kada. Osvrnuo se i na oca i sina Ljubu i Bekriju Seferovića za koje kaže - da još nije poznato da li će biti obuhvaćeni eventualnom optužnicom za ubistvo."

hahahaha haha ha, smejem se a plakao bih, selo gori a baba se češe i češlja!!

Ma ode ova država u p.m. zahvaljujuci prvenstveno Voždu Laktašenku i njegovim mentorima Pichkoustom Prvom i Putku Velikom, te potom njihovim izvođačima ovog projekta, "unutrašnjim i vanjskim" neprijateljima ove naše prelijepe, mnogima jedine države Bosne i Hercegovine! :bih:

Uskoro 2022. kada se proglasi
NEZAVISNA DRŽAVA SRPSKA,

Vožd Laktašenko će iz državničke zahvalnosti Ordenom Svetog Save prvog reda, pored Milana Tegeltije i Gordane Tadić, za nesebično i uspješno rušenje i urušavanje državnog pravosuđa i države BiH i "uspešni secesionizam",

odlikovati i ostale učesnike koji su na bilo koji način efikasno pomogli u tom projektu (svjesno i nesvjesno), te ovim ordenom, istina drugog reda, odlikovati Đepeto Iffeta i njegove marionetu Muriza i Arijanu zbog njihovog upornog i djelotvornog doprinosa da se Državni sud i Državno tužilaštvo zadnjih ključnih godina uspješno ne bave svojim poslom na očuvanju Države u njenim granicama, nezavisnosti i pravnog poretka, dakle zbog nezainteresovanosti i opstrukcija Državnog tužilaštva i Suda da se bave predmetima iz svoje nadležnosti: ratni zločini, državna korupcija, organizirani kriminal na državnoj razini, te protivustavne i protivdržavne aktivnosti.

Bravo Ifete, bravo Murize, bravo Arijana!

Budi ko' Ifet, Muriz i Arijana, kaže Vožd Laktašenko!

pazi sta pricas, to su buduci prEcednik, premijer i sefica kantona :oops:
bitangeIprinceze

#24120 Re: Slučaj Dženan Memić

Sve mi izgleda da će svi s ove teme glasati za NiP :bih:
preselio na ahiret

#24121 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by preselio na ahiret »

Image
ArmandiHose

#24122 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by ArmandiHose »

VOTE for Muriz & Iffet❗

Babo Muriz i njegov narod❗
Narod koji ga voli i poštuje❗
Narod koji mu vjeruje❗

Iffet i njegov Muriz ❗
Muriz koji ga voli i poštuje ❗
Muriz koji mu vjeruje ❗

Make Fildžanistan Great Again❗❗❗
ovo_malo_duse

#24123 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by ovo_malo_duse »

Treba temu primenovat u Alisa je nevina i snimci su se sami izbrisali. Drot nije trazio clia da kupi.
Pogledas gore koliko ljudi je ogovorilo da nije saobracajka i da su Momka umlatili u sacekusi i vidis odnos 90%. raje na prema 10 % botova sendvicra. I onda pocnes citat eseje i vidis 3-4 lika koji su vjerovatno nakucali ovih 10% i koji se ubise pisuci eseje, iscitavajuci clanke, prate izjave Muriza ko sokolovi. Nista im umaci ne moze. I zapitas se ko je ovdje lud. Izgleda pola Ose prati sta ko kaze o Sebiji a citav esalon nizerangiranih sa mozda jednim malo kvalifikovanijim je ovdje.
Jebo tuzioca sta ovi sve znaju o slucaju.
Neko je pravo “bitan” umjesan na ovaj ili onaj nacin. Daj boze Murize da dodjes do pravde, dobro si i dovde dogurao s kim se hrves.
ArmandiHose

#24124 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by ArmandiHose »

Piše prethodni lucidno nadahnuti lik:

""Neko je pravo “bitan” umjesan na ovaj ili onaj nacin.""

Ja bih kazao: NEKO pravo PAMETAN, LUKAV da SEFEROVIĆE nit' optuži kao prvooptužene za prikrivanje, nit' ove predloži bar za svjedoke protiv ono petero optuženih za prikrivanje!

ZAŠTO SEFEROVIĆ LJUBO NIJE OPTUŽEN JER JE SVOJIM "LAŽNIM" PRIZNANJEM GODINAMA ODVLAČIO ISTRAGU I OPTUŽENJE I SUĐENJE U DRUGOM PRAVCU?

Ako je Ljubo (i Vasva) "lažno priznao" - zašto, zbog čega?
Ako je zbog novca, ko mu je to platio (ubica, neki njegov)?
Ako je zbog ozbiljne prijetnje, ko mu je to prijetio (ubica, neki njegov)?

Zašto dakle Ljubo nije optužen? Zašto o ovome nema ni riječi u optužnici, imamo objavljen tekst?! Zašto ga nema u optužnici ni kao svjedoka, a ima folk pjevača Šerifa Konjevića?!

Zašto "savjetnik" Iffet kaže da Romi (Seferovići) nisu bitni?!

Zašto?

Odgovorite Iffet Muriz Arijana Ćazime narodu!!!
denden

#24125 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

ArmandiHose wrote: 23/12/2021 21:19 Advokat savjetnik Iffet "stručno" kaže, analizira, poentira:

"Postavlja se pitanje motiva. Ja još nisam čuo da su Romi na tako svirep način nekog ubili. Dešava se da nekom ukradu mobitel, da nekog izbodu nožem, ali ovako nešto ne”, ističe Ifet Feraget." 

"Doktore" (tako oni advokati vole da ih se oslovljavaju):

Romi da "nekog izbodu nožem" more, al' da nekog opale štangom po glavi nemore!

Hahahaha "doktore", pa to ni "pravnik magistar" veleumni Muriz ne bi "istakao", pa ni vkv (visokokvalificirana) kasirka iz "DM"a!
Kakav smo mi narod da takve ublehe pet godina budu mejnstrim, a da se takvi "genijalci" proturaju da nam tumače "svijet koji nas okružuje" :(

Da se popuši i dobije pravosudnu verifikaciju priča bez ijednog stvarnog dokaza, gdje su glavni dokazi to što Romi ne ubijaju štangom nego nožem.

Što Romi po noći ne izlaze iz "svojih bajti".
MURIZ MEMIĆ: Ne znam zašto bi oni ubili mog Dženana. Još jedna nelogičnost je da se ti Romi u ta doba ne vozaju Alejom. Oni s prvim mrakom odu u svoje bajte i ne izlaze. Nikad ih u ta doba nisam vidio u tom dijelu Ilidže – zaključio je Memić
Eto, Murize, trebao si tužiocu i sudiji odnijeti vaktiju za februar i dokazati da je noć pala oko 17:15, a pošto se Ljubu tereti da je u Aleji bio oko 22:30, to bi bio neoboriv dokaz da je Ljubo podmetnut i da je u ta doba on već pet sati spavao dubokim snom u svojoj bajti. Nije ni sad kasno.

MURIZ MEMIĆ: "Danas bih opet vrištao kad čujem sve ovo ponovo. Nije ovo lako, ali preživjet će se. Vidjeli ste i danas kako je Alisa hladnokrvna, to dokazuje s kakvom osobom imamo posla", zaključio je Memić.
Naravno, još jedan neoboriv dokaz je "hladnokrvnost" Alise Mutap. Ono kako se neko treba ponašati da ne bio bio sumnjiv Feragetu i Murizu, što je od ključne važnosti, jer drugih dokaza osim odstupanja od njima prihvatljivog načina ponašanja i reagovanja, oni ni nemaju.

Advokat Josipa Barića, Kadrija Kolić, upitao je svjedoka da detaljnije objasni koliko je krvarila Alisa.

"Pa, toliko je krvarila da mi je krv otišla po pantalonama i obući. Toliko je krvi bilo na pantalonama da sam ih morao baciti", kazao je Hrvat.
Malo hladnokrvna, malo "tečnokrvna". :-)

Dva policajca, sve vrijeme bili zajedno.

Kaže jedan policajac da je bila preplašena, izgledala loše, da je mislio da se će onesvijestiti, da je toliko obilno krvarila da je morao baciti pantalone, da je pitala kako je Dženan. A kad je otac Zijad došao, nije joj ni prišao, nego je psovao državu u kojoj su mu ukrali tri auta.

Kaže drugi policajac da nije bila uznemirena, da je izgledala i ponašala se sasvim normalno, da nije pitala kako je Dženan, a da je Zijad Mutap, kad je došao, odmah njoj prišao, zagrlio ju, tješio i pitao da li su pozvali Hitnu.
Locked