Pregledah drugu sezonu...Nierika wrote: ↑20/11/2021 22:34Zato sam između ostaloga i odustala bila od druge sezone. Rekoše mi i da se treća sezona može gledati neovisno o drugoj. Ne znam. Piši dojmove ovdje ako budeš gledao i ako ti ne bude mrsko.medvjed23 wrote: ↑20/11/2021 20:22
Ja se premišljam: gledati ili ne gledati drugu i treću sezonu? Prva, sa Rustinom, je bila očekivano dobra; čak je i onaj završni dašak optimizma nekako fino legao... Al nastavak serije vodi u nekom drugom smjeru, uz neke druge likove. Prelaz sa konja na magarca ili samo promjena konja? Det iz d kvešćn.![]()
Likovi su zanimljivi. Meni je posebno i neočekivano zanimljiv Frank Semyon (Vince Vaughn) - gangster sa nemalo osjećaja za pravdu i ponešto ludila u očima okruženim borama koje licu znaju dati mračan izraz, fino stopljen sa istom takvom atmosferom serije.
Glavnu radnju haman nisam upratio
Uvodna muzika je odlična! Leonard Cohen, Nevermind. Takođe, kroz seriju se prikladno provlači i ova, vrlo dobra pjesma:
Sve u svemu, nije loše, ali osjetno ispod nivoa prve sezone. Sad lagano u psihičke pripreme za konzumaciju treće sezone...