Registarska oznaka wrote: ↑20/12/2021 16:24Onakva ruska federacija a da ima Putina za presjednika koji prica ruski na sastancima, zutokljunac ne zna engleski![]()
![]()
![]()
![]()
Ma svi znamo da zvizdic zna pricati engl.
Registarska oznaka wrote: ↑20/12/2021 16:24Onakva ruska federacija a da ima Putina za presjednika koji prica ruski na sastancima, zutokljunac ne zna engleski![]()
![]()
![]()
![]()
Bez obzira bio jugo ili srbo ili koji nostalgičar GOLI OTOK bi bio prava stvar u ovim vremenima sa ovim banditima. I nebi bio otok nego bi trebao cijei arhipelag sa kakvom bagrom se mi borimo...
Ja im za stanove ne bi dala ni feninga. Ionako ova mladja generacija sve naucila naguzove. Jos da mu drzava i stan kupi. Hoces stan? Zaradi pa kupi. Ni meni niko nije dao nikakve povlastice vec sam se zavalila u kredit i platila porez za stan kad je bio 10%.
Pa samo da onaj bogati lik dodje i skoci sa stareog mosta, expo se isplatio. Al sta znaju sendvicari iz Mehmeda Spahe.Styling wrote: ↑21/12/2021 08:17Ja im za stanove ne bi dala ni feninga. Ionako ova mladja generacija sve naucila naguzove. Jos da mu drzava i stan kupi. Hoces stan? Zaradi pa kupi. Ni meni niko nije dao nikakve povlastice vec sam se zavalila u kredit i platila porez za stan kad je bio 10%.
A, sto se tice Expo, ko ne razumije koristi ne treba na njega trositi vrijeme i objasnjavati. Neka ih blazeni u neznanju.
Vrlo humano. sns skola grmi iz svakog slova.Styling wrote: ↑21/12/2021 08:17Ja im za stanove ne bi dala ni feninga. Ionako ova mladja generacija sve naucila naguzove. Jos da mu drzava i stan kupi. Hoces stan? Zaradi pa kupi. Ni meni niko nije dao nikakve povlastice vec sam se zavalila u kredit i platila porez za stan kad je bio 10%.
A, sto se tice Expo, ko ne razumije koristi ne treba na njega trositi vrijeme i objasnjavati. Neka ih blazeni u neznanju.
subvencija za mlade je za stanove koji su vec kupljeni pa eto vlada da pomogne mladima sa 10 000 tipa opremanje stana ili eto da vratis nesto para, poklopis dio kredita. Clanak klixa je na mjestu jer je smijesno da sve ove godine se 10 000 davalo i bio raj za SDA jer se pravila lista na bodove, a bodove odredjuje komisija i tamo moras imati skolu, posao... eto kao ti imas VSS, ja imam SSS, kupili istu kvadraturu stana u istoj zgradi ali si ti bolja jer imas VSS. kao da je konkurs za radno mjesto, a ne subvenciju.Styling wrote: ↑21/12/2021 08:17Ja im za stanove ne bi dala ni feninga. Ionako ova mladja generacija sve naucila naguzove. Jos da mu drzava i stan kupi. Hoces stan? Zaradi pa kupi. Ni meni niko nije dao nikakve povlastice vec sam se zavalila u kredit i platila porez za stan kad je bio 10%.
poletio si zajedno sa klixom da hrakneš, a svima vam je promakla izjava Hadžiahmetovića na N1 da subvencija neće biti manja od 5000 KM i da će se namaći sredstva.
bivša država je to upravo i radila - davala stanove. koji su onda za budzašto certifikatima otkupljivani.Styling wrote: ↑21/12/2021 08:17Ja im za stanove ne bi dala ni feninga. Ionako ova mladja generacija sve naucila naguzove. Jos da mu drzava i stan kupi. Hoces stan? Zaradi pa kupi. Ni meni niko nije dao nikakve povlastice vec sam se zavalila u kredit i platila porez za stan kad je bio 10%.
ovo je problem vlade i nacelnika opcenito. stalne vijesti imamo od Stete i Delica ostali sve nesto tiho, eto nemoj da se cuje. bolan ljudi te vec 10 dana prozivaju da ces dati po 1000KM, pa lupi sakom od stol, zatrpaj sve portale da je to laz. Nacelnici ako sta urade niko ziv ne zna, ne primjeti i onda ih raja proziva i kad treba i kad ne treba.
informacije radi, broj ljudi koji su 2019. ispunjavali uslove i dobili po 10000 KM bio je upola manji.“Danas imamo kolegij Vlade. Mi imamo milion KM u budžetu. Vjerovatno će Vlada morati pregrupisavanjem i preraspodjelom sredstava nešto uraditi. Samo ne znamo koji će to biti iznos. Vjerovatno neće biti 10.000 KM, jer više je od 864 ljudi koji su dobili subvenciju. Sada Vlada treba da kaže koliko je to para koje možemo izdvojiti. Imamo naš milion i vjerovatno, još 3, 4 ili 5 dodatnih miliona. Hoće li to biti 5.000, 6.000 ili 7.000 KM po jednoj osobi, sad ovog trenutka, ne mogu vam reći, jer nije u mojoj nadležnosti, nego u nadležnosti Vlade”, istaknuo je ministar Hadžiahmetović.
Kako je rekao, “vjerovatno će se osigurati jedan iznos koji je korektan”, te ne bi trebalo da bude ispod 5.000 KM, a sve više od toga, ovog trenutka nije mogao potvrditi.
iskreno, mislim da su milion stavili odokativno samo da bi se raspisao javni poziv, pa su čekali da vide broj prijava. ali isto tako mislim da su se sjebali kada su vidjeli koliko se ljudi prijavilo.
Ipak su subvencije dobili i oni koji su kupili stan u drugoj polovini 2020., a nisam siguran u kojem je mjesecu tacno kupila stan prosle godine. Provjericu
Posalji nekim antikorpupcijskim inspekcijama ili kome vec i trazi obrazloženje?
Chmoljo wrote: ↑21/12/2021 09:17poletio si zajedno sa klixom da hrakneš, a svima vam je promakla izjava Hadžiahmetovića na N1 da subvencija neće biti manja od 5000 KM i da će se namaći sredstva.
bivša država je to upravo i radila - davala stanove. koji su onda za budzašto certifikatima otkupljivani.Styling wrote: ↑21/12/2021 08:17
Ja im za stanove ne bi dala ni feninga. Ionako ova mladja generacija sve naucila naguzove. Jos da mu drzava i stan kupi. Hoces stan? Zaradi pa kupi. Ni meni niko nije dao nikakve povlastice vec sam se zavalila u kredit i platila porez za stan kad je bio 10%.
hvala ti što tako lijepo misliš za mlađu raju kao da ti daješ od sebe. a vjerovatno brdo te mlade raje će kroz razne poreze i dadžbine državi platiti još nekoliko cijelih stanova za svog radnog vijeka ovdje.
gluho bilo uložiti malo u ljude.
To nije do mladih, vec do drzave
Styling wrote: ↑21/12/2021 10:52
Ti mladi kupe stan na subvenciju, ispale se u Njemacku i rentaju stan. Bilo bi dobro da neko provjwri koliko takvih stanova ima u KS trenutno. Ne ulaze se u mlade subvencijom za stan vec osiguranjem dobrih uslova za rad i platama koje su dovoljne da se moze podnijeti solidan kredit za stan. I ne razumijem taj nas mentalitet. Cim se zaposli odmah kupuj stan i auto, zavali se do grla, kako bi te poslodavac mogao handriti a ti ne mozes dati otkaz jer valja kredite otplacivati.
Da, bilo bi dobro, jer takvih nema mnogo. Ali kao i uvijek, hajmo kenjati zbog onoga sto ne valja, a to sto valja, to nikom nista.Styling wrote: ↑21/12/2021 10:52
Ti mladi kupe stan na subvenciju, ispale se u Njemacku i rentaju stan. Bilo bi dobro da neko provjwri koliko takvih stanova ima u KS trenutno. Ne ulaze se u mlade subvencijom za stan vec osiguranjem dobrih uslova za rad i platama koje su dovoljne da se moze podnijeti solidan kredit za stan. I ne razumijem taj nas mentalitet. Cim se zaposli odmah kupuj stan i auto, zavali se do grla, kako bi te poslodavac mogao handriti a ti ne mozes dati otkaz jer valja kredite otplacivati.