Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
ja71

#57601 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ja71 »

sabanss wrote: 15/12/2021 09:58
ja71 wrote: 15/12/2021 09:17 Kod njih u spicu dnevno ima oko 70 hiljada novozarazenih i 70 mrtvih.
to je 1 mrtvi na 1000 novozarazenih.

Kod nas zadnjih dana oko 700 novozarazenih a oko 35 mrtvih svaki dan.
to je 1 mrtvi na 20 novozarazenih.

sto znaci da 50x bolje stoje od nas.

Ovo pokazuje koliko je vakcina bitna u borbi protiv pandemije.
A i mjere koje su oni sproveli a mi nismo.
Kvalitet zdravstva kao varijabla je isti pa možemo reći da je vakcina jedina razlika?

Kod nas se još umire i od "normalnih" bolesti. Mi nismo mjerilo.
halo, faktor 50 ???
uozbilji se.
sabanss

#57602 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sabanss »

ja71 wrote: 15/12/2021 10:11 halo, faktor 50 ???
uozbilji se.
Mrtav ozbiljan. Bio i srećom preživio KCUS. Mogu misliti kako je po manjim mjestima.

Ako imaš ikakve iluzije, spali ih...
BadBoy

#57603 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 15/12/2021 00:35
BadBoy wrote: 14/12/2021 10:23

Šta ima Tucker Carlson, kako ide? Ako ide ko ovi ad hominemi onda je sve super :D

Crvčak hodajuća zavjera. Ti si sebe diskreditovao iz života kad si počeo pričati da su globalne klimatske promjene ubleha.
Tucker Carlson je druga strana iste medalje, znaš, ona stara zavadi pa vladaj :D

Nevjerovatno, ako napišem da si nepismen, lažem, jer nisi, očito znaš da čitaš. Ako napišem da si funkcionalno nepismen opet lažem, jer apsolutno nisi u stanju da shvatiš jednu napisanu rečenicu, a kamoli nešto ozbiljnije, ako napišem šta zaista mislim o tvojim kognitivnim sposobnostima gledajući tvoj komentar, dobiću ban, a za to zaista nema potrebe, mada....mene bi bilo stid da sam takav... ehm, sporokontov, bez uvrede :mrgreen:

Napišem nekoliko referata, ali doslovno, nacrtam šta i zašto mislim, linkam sve, al džaba, ono je zaključilo da sam napisao da su klimatske promjene ubleha i tu završiš komentarisanje :D Zaista ne znam kako uspijevaš da skijaš i dišeš i kako ti vegetativni sistem ne otkaže u tom procesu :skoljka:

Helem, da ponovim šta je napisano
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 17/11/2021 07:42
Fulio si dosta toga.

Pogresno razmisljas i jos gore obradjujes podatke koje imas, za pocetak.

Ti, kao i mnogi, upadas u mnogo puta koristenu taktiku "sukoba" izmedju dvije suprostavljene strane i samo dva rjesenja koja se nude pritom podrzavajuci samo jednu stranu i samo jedno ponudjeno rjesenje bez obzira na argumente i vrlo izglednu mogucnost da postoji i treca strana shvatanja i tumacenja desavanja. Jos kada se upecas na spin tipa Pizzagate-a onda je sve teorija zavjere, jer ako je Pizzagate Q glupost i spin, kao sto jeste, onda mora da je sve glupost - razmisljanje. Pogresno, naravno, a pizzagate je bas zbog toga konstruisana i gurana. Masa je takvih primjera u historiji, ali dzaba kada ljudi imaju pamcenje i percepciju zlatne ribice, do deset sekundi sto se tice riba odnosno nekoliko minuta koliko traje paznja kod vecine ljudi.

Nemam sada vremena, izbacicu ti nekoliko podataka da vidis o cemu zaista pricas odnosno koliko ne shvatas da niti jedna opcija nije dobra, zato je prevara.

Maurice Strong
, bivsi treci covjek UN-a, a glavni za klimatske promjene i odrzivi razvoj. Pogodi s cim se jos bavio ? Naftas, naravno. Organizator prve UN-ove komferencije o zastiti zivotne sredine u Stokholmu 1972, prvi direktor UNEP-a ( UN Environment Program ) i organizator konferencije o Zemlji u Rio de Janeiru 1992 ( 130 sefova drzava je prisustvovalo i 15.000 nevladinih organizacija, Bush mu se javno zahvaljivao na dobro obavljenom poslu i ta prica ).

Izmedju ostalog povezan i finansiran od strane Rockefeller-a.

Image

Zanimljivo je da ga je za prvog covjeka PetroCanade, drzavne firme, postavio tadasnji premijer Kanade Pierre Trudeau otac Justina Trudeaua danasnjeg premijera koji jebe kanadjane. Nasljedno, jebiga :D

Zemlju za UN-ov HQ u Njujorku je donirao opet naftas, pardon filantrop, Rockefeller. Izvor - Britanicca :D

Image

https://www.britannica.com/biography/Jo ... efeller-Jr

Prvi direktor UNESCO-a je, zanimljivo, brat od pisca Brave New Worlda Aldousa Huxley, Julian Huxley, eugenicar, zagovornik prirodne selekcije i bioloske nejednakosti. Nemoguce, jel. Procitaj "Unesco, its purpose and its philosophy", 60-ak stranica, vrlo zanimljivo, iako je na pocetku pomalo dosadno stivo :D kreni od 15 stranice gdje spominje priridnu selekciju, biolosku nejednakost, kako je vecina ljudi glupa da shvate politiku i tako te zanimljivosti :D

A ovo je tek spektakl, al bas spektakl, eugenika iz udzbenika :D

Image

Image

Image

Image

Ovo je bilo da ti malo pojasnim situaciju, da vidis malo siru sliku. Huxley je ovo pisao krajem 40-tih, agenda oko zastite zivotne okoline se gura od pocetka 70-tih. Ekipa skupljena oko toga je Boze sacuvaj, vjerujem da ce i rjesenja biti na slicnom fonu. Zato je prevara i naravno da su sva bitnija desavanja u svijetu agende ili mozda mislis da se stvari desavaju nako, same od sebe po principu spontanog razvoja dogadjaja :D

Na makro planu nema Trumpa i Bidena, nema Rusa i Amera ( koji su za vrijeme hladnog rata trgovali pa im Ameri slali hranu, a Rusi njima titanijum od kojeg su ovi pravili oruzje koje je onda bilo prijetnja Rusima, cirkus, zar ne ) :D postojimo samo mi, pokusni kunici i stakori i oni, ko god da su. Svako rjesenje je lose i jebace nas na kraju, ako se ne bunimo. Nema vise nazad. Ako prodju covid pasosi proci ce opet nesto za koju godinu, a onda bas nema vise nazad.

A sto se tice klimatskih promjena, kada se radila studija, ta prva, uzeo se samo jedan faktor kao problem koji utice na promjenu klime - covjek, ostali faktori tipa sunca se nisu uzeli u obzir ( sto je nebuloza svoje vrste ), jer kao razradjujemo uticaj covjeka, to je radila prva grupa po instrukciji Maurica Stronga, ove ostale grupe nisu imale nikakav kontakt sa prvom grupom i onda su one dalje radile razradu tog scenarija. Ta prica postade zvanicni mainstream. Rezultat svega kaze da je problem karbon dioksid, CO2, ono sto pomaze biljkama da vrse fotosintezu koja proizvodi poslije O2 odnosno kisik, to je "neprijatelj" :D

Dalje, CO2 je staklenicki plin kao i vodena para, ali vodene pare ima 300x ( tri stotine puta )vise od CO2 u atmosferi pri cemu vodena para apsorbuje sve dijelove IC spektra ( raspon od 3 do 750 mikrona ) dok CO2 apsorbuje zanemarivi raspon od 4 do 16 mikrona. Neko je bas lud ovdje da vjeruje u pricu o CO2 kao neprijatelju, prica za debile i prevara iz udzbenika. Umalo da zaboravim, masa CO2 ode u okeane i pravi ih kiselim, jah, sigurno je to razlog kiselosti okeana, nisu im silni nuklearni pokusi jebali mater i zagadjenje nego je CO2 kriv, cirkus.

Zagadjenje kao takvo, naravno, ne sporim, to se mora regulisati i stegnuti.

Eto, mislim da sam vrlo artikulisano pojasnio svoje stavove povodom prevare o klimatskim promjenama i ne treba biti kvantni fizicar ili previse pametan pa shvatiti da je meta cijele price covjek i kontrola, a ne CO2. Ne vjerujes, procitaj Huxleya, a ima toga jos masa.

Ps. Objasnjenje u vidu teorije zavjere je apaurin za goveda, da se ne sekiraju previse. Lakse sebi objasniti da je sve teorija zavjere nego pogledati oko sebe i gluho bilo sta provjeriti.
Objašnjenje kako smo došli do ovoga što imamo danas kao zvaničnu verziju
wrote:17/11/2021 07:42
Dr. Tim Ball: When they set up the Intergovernmental Panel on Climate Change, Maurice Strong, who we should talk a lot about, he wrote the terms of reference and the first term of reference was the definition of climate change and he limited it, deliberately, to only human causes of climate change. Of course that effectively eliminated all of the natural causes and natural variability which is why you see them not looking at things like the sun and a whole bunch of other issues. He then limited it even further in another term of reference, he set it up into three working groups. There was the technical group, Working Group 1, which wrote the science report, and that was 600 of the 2,500 people. The other 1,900 people were in Working Groups 2 & 3. Now they were inconsequential because they had to accept the findings of Working Group 1, which were already limited by their terms of reference. So whatever their finding was, Working Groups 2 & 3 then said, "OK, you're telling us it's going to warm, we accept that as fact. We now look at the implications of that," and that's where you hear all these stories of the ice is going to melt, the sea-levels are going to rise, etc.

So really, the majority of the report by 1,900 scientists is accepting without question the finding of the first group. Now Strong really restricted it even more because they then came and said, "Now look, this report is not to be used for policy," but then they set up the Summary for Policymakers, the absolute contradiction of that. The Summary for Policymakers is written by a completely separate group, and then they write independent of the science report. The science report is finished and set aside. The Summary for Policymakers is written and given out to the media, but the rules — the terms of reference that Strong set out — said that the Summary for Policymakers goes back to the science report people and says make sure your science report agrees with what we've put in the summary.
Zaključak, nećemo se tako igrati :run:
Hahahahah jel ti se digo sad na pomisao da si ti meni kao nešto rekao 😂

U tom vrijeđanju i ličnim napadima se ogleda sva tvoja nemoć.
Dobar, samo nastavi!
Trappist

#57604 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

75% cjelokupnog stanovnistva vakcinisano, skoro 90 posto svoje populacije iznad 16 godina :

ImageImage
spinel_

#57605 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

BadBoy wrote: 15/12/2021 10:18

Dobar, samo nastavi!
Upravo suprotno. Sva vasa nemoc se ogleda u ovakvim "odgovorima" njemu. I tebe i onog australijanca.
Kad te je vec poklopio za sva vremena usuti se a ne patetisi kao uvrijedjena mlada jer ne znas sta reci na sve a kao nesto ipak moras. I dobijemo to sto dobijemo.
Jadno stvarno.
saint_mirad

#57606 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by saint_mirad »

°u° wrote: 15/12/2021 06:47 Južna Koreja, 81.50% vakcinisanih https://covidvax.live/location/kor

Dnevni broj novozaraženih
Image

Dnevni broj umrlih
Image

https://www.worldometers.info/coronavir ... uth-korea/
neko tamo poredi ovo s bosnom. crvena haringa.

glavna poruka ovog grafika je rekordan broj novozarazenih i umrlih od početka plandemije.

sve to nakon >80% vakcinisanih. jedini logični zaključak jeste da vakcine zapravo pospešuju zaražavanje. nisu čak ni neutralne.
biglebovski

#57607 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Hendrix wrote: 14/12/2021 22:24
biglebovski wrote: 14/12/2021 11:24

Vaši i argumenti vaših kolega odišu konciznošću, provjerenim informacijama, stručnim objašnjenjima i ostalim vjerodostojnim informacijama koji jednostavno uvjeravaju ljude koji čitaju u vašu moralnu i intelektualnu supremaciju. :lol: :lol: :lol:

Kojih je pet američkih država sa najviše umrlih starih po domovima za stara lica? Da li treba opet da lijepim videa kako vrhuška demokratske stranke priča o vakcinama za vrijeme predizborne kampanje? Da li je više umrlih od korone za vrijeme trumpa ili za vrijeme bidena? Kakve su mjere i rezultati istih u demokratskim a kakve u rep. državama? Treba li da lijepim video šta je zdravstveni savjetnik govorio o BLM i ostalim predizbornim protestima koje je podržavala demokratska stranka?

Pun mi ih je k. i jednih i drugih, politika je glavni motor i pokretač ove pandemije.
Samo cu da kazem jedan primjer u vezi ovog najveci broj umrlih dok je Bajden na vlasti... postanem ja vlasnik firme i zabijem je u dugove, sjebem sve moguce planove i totalno je ukopam i onda ti dodjes kao direktor da me naslijedis. Ta godina bude najgora u istoriji firme jer si naslijedio sranja od mene... ko je tu kriv?

Dakle koga ti zajebavas fakat? Trump je na ocigled svih sabotirao vakcinaciju i bilo kakve mjere protiv virusa dok nije skonto da je kasno... i tek onda je poceo lafo nesto raditi i sam se tajno vakcinisao a ovamo srao kako ne treba nikome nista to je Kung-Flu. I onda ode lik i Bajden naslijedi sva njegova sranja u vezi pandemije.

Da svima je pun k i jednih drugih ali zna se koja je strana ovde milion puta radikalnija i spremna zrtvovati narod radi politickih poena.
Pa taj tvoj Bajden je vukao onu svoju zamjenicu i hodali su okolo i pričali protiv vakcine, teorije neke zavjere širili, te FDA ovakav, te CDC onakav. te neću se vakcinisati, te vakcinama treba deset godina da budu dobre. Ja nisam mogao vjerovati kako ti ljudi ne vjeruju u nauku u to doba. Smiješno, on 80 godina i neće se vakcinisati, Kamilu mogu i razumijeti, jebe se njoj, istorijska ličnost postala pa može kako hoće. I onda još od takvog Trumpa pokupe u svoj tim onog akademika što bi nas sve na iglu navlačio, mister nauka to sam ja, što je zavađao Amerikance u predizbornoj kampanji, umjesto da ga nabiju nogom u guzicu u kakav dom za stara lica u državi New York. Imaju snimke, nemoj da bude ja nešto izmišljam, cassius je čini mi se postavljao, potraži.
Trappist

#57608 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

"JUŽNA KOREJA zabilježila je jučer novi dnevni rekord od 7850 slučajeva zaraze koronavirusom dok se virus širi među cijepljenima i raste broj teško oboljelih pacijenata, pa vlasti razmatraju uvođenje strožih mjera.

Dnevni broj zaraženih prošlog je tjedna prvi put premašio sedam tisuća, samo nekoliko dana nakon što je broj zaraženih u jednom danu prešao pet tisuća, što stvara pritisak na zdravstveni sustav."
Premijer Kim Boo-kyum upozorio je danas da vlasti razmatraju ponovno uvođenje strogih mjera distanciranja, uključujući zabranu okupljanja, a službeno priopćenje očekuje se u petak.

Južna Koreja procijepila je više od 94 posto odraslog stanovništva i promiče docjepljivanje u kraćim razmacima za sve uzraste."

I meni dodje neki strucnjak sa foruma kaze pomazu vakcine u sprjecavanju sirenja virusa. Koliko glup trebas biti da ne vjerujes svojim ocima ?
Capljina74

#57609 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

breba wrote: 15/12/2021 02:46 Ne znam, mislim da ce i za digitalne medije doći vrijeme kada će morati postojati razlika između "Malog Zabavnika" , "Oslobođenja", "Arke" i "Lanceta". Ovo 'sve za svakoga' zaista ne funkcioniše.
To,
A za one izopštene i žute tracice da ih otvaraju u struku.

Koji si kapacitet. Šteta što nije 1939.!?
ja71

#57610 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ja71 »

sabanss wrote: 15/12/2021 10:15
ja71 wrote: 15/12/2021 10:11 halo, faktor 50 ???
uozbilji se.
Mrtav ozbiljan. Bio i srećom preživio KCUS. Mogu misliti kako je po manjim mjestima.

Ako imaš ikakve iluzije, spali ih...
ja uopste ne sumnjam da je kod nas situacija losa.
vakcine sprecavaju da ljudi uopste dodju do bolnice.
sumnjam da bi se i korejski zdravstevni sistem izborio sa dnevno 75000 zarazenih da nisu imali vakcinu.
BadBoy

#57611 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

spinel_ wrote: 15/12/2021 10:23
BadBoy wrote: 15/12/2021 10:18

Dobar, samo nastavi!
Upravo suprotno. Sva vasa nemoc se ogleda u ovakvim "odgovorima" njemu. I tebe i onog australijanca.
Kad te je vec poklopio za sva vremena usuti se a ne patetisi kao uvrijedjena mlada jer ne znas sta reci na sve a kao nesto ipak moras. I dobijemo to sto dobijemo.
Jadno stvarno.
Ubij ti mene ako je i možeš i pročitati šta je on napisao 😂
ja71

#57612 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ja71 »

saint_mirad wrote: 15/12/2021 10:24 neko tamo poredi ovo s bosnom. crvena haringa.

glavna poruka ovog grafika je rekordan broj novozarazenih i umrlih od početka plandemije.

sve to nakon >80% vakcinisanih. jedini logični zaključak jeste da vakcine zapravo pospešuju zaražavanje. nisu čak ni neutralne.
slaba ti logika.

ljudi vakcinisali i otvorili se.
Otuda velik broj zarazenih a povecanje broja umrlih slijedi visok broj zarazenih jer vakcine nemaju 100% ucinkovitost.
To samo pokazuje koliko su im prije mjere bile uspjesne i da je prebrzo otvaranje bilo pogresno.
A upravo si ti bio taj koji je zatvaranje proglasavao glupim.

A cak i sada stoje daleko bolje od nevakcinisanih zemalja, npr. BiH.

Ili zelis sa nekom drugo slabo vakcinisanom zemljom porediti ?
Last edited by ja71 on 15/12/2021 10:48, edited 1 time in total.
MUNAFIK

#57613 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

Ima covjek srcani udar ode u hitnu (u Konjicu), likovi mu daju voltaren protiv bolova i posalju ga kuci sa preporukom da se javi doktoru.

Sutra odvezli covjeka privatnom kardiologu reko im doktor "ja ne znam kako je ziv ovaj covjek, odmah hitno na operaciju idite na KUM"...

da je umro rekli bi korona vjerovstno.

Ali eto samo jedan primjer loseg sistema i nezainteresovanih (cesto nestrucnih) doktora. A kako je tek po drugim mjestima...
ja71

#57614 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ja71 »

Trappist wrote: 15/12/2021 10:20 75% cjelokupnog stanovnistva vakcinisano, skoro 90 posto svoje populacije iznad 16 godina :

ImageImage
ovo super pokazuje kako vakcine djeluju.
U odnosu na vrijeme prije vakcinacije sada je 4-5 puta vise zarazenih uz otprilike isti broj mrtvih
ja71

#57615 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ja71 »

imam osjecaj da ovi antivakseri slabo kontaju dijagrame.
pa svaki dijagram je drugacije skaliran. na ovom gore iznad dijagramu jedna crtica znaci 20 a na drugom 1000.

drzite se vi antivakseri vaseg jeftinog populizma, to vam bolje ide.
statistiku i matematiku ostavite ljudima koji to znaju tumaciti
armin071

#57616 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by armin071 »

ja71 wrote: 15/12/2021 10:47
saint_mirad wrote: 15/12/2021 10:24 neko tamo poredi ovo s bosnom. crvena haringa.

slaba ti logika.

Otuda velik broj zarazenih a povecanje broja umrlih slijedi visok broj zarazenih jer vakcine nemaju 100% ucinkovitost.
To samo pokazuje koliko su im prije mjere bile uspjesne i da je prebrzo otvaranje bilo pogresno.

Ali kako okrenu sve to je nevjerovatno :-)

Pa sta je po tebi ispravno? Znaci treba se vakcinisati stanovnistvo 100% i onda posto vakcine nisu 100 % ucinkovite napraviti lockdown. I haj eto nek bude i to i do kada?? Da probamo zaustaviti i zemlju da se okrece mozda bi to pomoglo??
MUNAFIK

#57617 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

saint_mirad wrote: 15/12/2021 10:24
°u° wrote: 15/12/2021 06:47 Južna Koreja, 81.50% vakcinisanih https://covidvax.live/location/kor

Dnevni broj novozaraženih
Image

Dnevni broj umrlih
Image

https://www.worldometers.info/coronavir ... uth-korea/
neko tamo poredi ovo s bosnom. crvena haringa.

I meni se cini da im je puno bolje islo kad nisu imali vakcine.

Sad ce neki 'pametni' da ovo sire oni nevakcinisani novorodjencad i ostale bebe :-)
saint_mirad

#57618 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by saint_mirad »

ja71 wrote: 15/12/2021 10:47

slaba ti logika.

otvarali su se i ranije, pa su brojke bile neuporedivo manje. nigde nije bio lockdown dve cele godine.
Trappist

#57619 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

ja71 wrote: 15/12/2021 10:51
Trappist wrote: 15/12/2021 10:20 75% cjelokupnog stanovnistva vakcinisano, skoro 90 posto svoje populacije iznad 16 godina :

ImageImage
ovo super pokazuje kako vakcine djeluju.
U odnosu na vrijeme prije vakcinacije sada je 4-5 puta vise zarazenih uz otprilike isti broj mrtvih
pa vakcine djeluju da ti trolcina i slicni tebi mogu se praviti pametni. Cilj vakcine je (bio) da zaustavi pandemiju i da sprijeci smrti i hospitalizacije, ali evo sad imamo vise toga nego prosle godine u ovo doba. Sto ti gore napisa neko, sta treba, vakcinisati 100% stanovnistva i onda jos opaliti lockdown ?
spinel_

#57620 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

BadBoy wrote: 15/12/2021 10:42
spinel_ wrote: 15/12/2021 10:23

Jadno stvarno.
Ubij ti mene ako je i možeš i pročitati šta je on napisao 😂
S velikim zadovoljstvom citam cvrckove upise na ovoj temi i iz svakog njegovog komentara (pored toga sto pojedince mezi) dosta se i nauci :thumbup: a ja ako i ne razumijem iz prve procitam opet. Tako da, ne brini za mene. :thumbup:
Point.

#57621 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

Čitava ekipica samoučenih researchera na forumu u vrijeme radnog dana. Fino, fino.

Više rada, manje twitter studija.
saint_mirad

#57622 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by saint_mirad »

Point. wrote: 15/12/2021 11:42 Čitava ekipica samoučenih researchera na forumu u vrijeme radnog dana. Fino, fino.

Više rada, manje twitter studija.
to što si ti wagecuck, ne znači da neko drugi ne može priuštiti da radi kad i kako želi, čak i da ne radi uopšte. srećno u svojoj hamsterwheel egzistenciji, za bolje i nisi. :evil:
ja71

#57623 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ja71 »

armin071 wrote: 15/12/2021 10:56

Pa sta je po tebi ispravno? Znaci treba se vakcinisati stanovnistvo 100% i onda posto vakcine nisu 100 % ucinkovite napraviti lockdown. I haj eto nek bude i to i do kada?? Da probamo zaustaviti i zemlju da se okrece mozda bi to pomoglo??
akceptirati da vakcine nisu 100% efikasne.
i da vremenom gube na efikasnosti.
I da je Decembar.
I da su mjere svugdje popustene.

i naravno ko zeli da diskreditira vakcine reci ce: "pogledaj, dzaba vakcinisali opet im skocio broj zarazenih (a time i umrlih jer vakcina ne djeluje 100%)".
A ostale faktore ce precutati.

a to sve u stvari i nije tako komplikovano ako si u stanju da razgranicis neke stvari.
Npr. na pitanja "da li pomaze vakcina" je dovoljno samo uporediti broj umrlih na broj zarazenih u sopstvenoj zemlji.
Ako se taj broj poslije vakcinacije smanjio (a jeste) onda vakcina pomaze.

Takodje je isto moguce uporediti trenutni broj u zemlji sa viskom i niskom stopom vakcinacije.
I opet ces doci do zakljucka da vakcinisane zemlje imaju manje smrtnih slucajeva iako im je broj porastao.
Nevakcinisane zemlje (kao BiH) imaju konstantan broj ali je on konstatno visok.

Ljudima od struke je jasno da je vakcina pomogla.
Inace ne bi bili spremni placati vakcinu.
Ili ozbiljno vjerujete da Amerika, Rusija, Kina, Evropa, Kanada, Japan itd. ima cutuke koji odlucuju o tim pitanjima.
Sve drzave na svijetu pokusavaju vakcinisati svoje stanovnistvo.

To sto je internet pun antivaksera je prica za sebe.
ja71

#57624 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ja71 »

saint_mirad wrote: 15/12/2021 11:51 to što si ti wagecuck, ne znači da neko drugi ne može priuštiti da radi kad i kako želi, čak i da ne radi uopšte. srećno u svojoj hamsterwheel egzistenciji, za bolje i nisi. :evil:
iz koje vukojebine nam ti tipkas :D
MUNAFIK

#57625 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

ja71 wrote: 15/12/2021 12:37
armin071 wrote: 15/12/2021 10:56

akceptirati da vakcine nisu 100% efikasne.
i da vremenom gube na efikasnosti.
I da je Decembar.
I da su mjere svugdje popustene.

i naravno ko zeli da diskreditira vakcine reci ce: "pogledaj, dzaba vakcinisali opet im skocio broj zarazenih (a time i umrlih jer vakcina ne djeluje 100%)".
A ostale faktore ce precutati.

a to sve u stvari i nije tako komplikovano ako si u stanju da razgranicis neke stvari.
Npr. na pitanja "da li pomaze vakcina" je dovoljno samo uporediti broj umrlih na broj zarazenih u sopstvenoj zemlji.
Ako se taj broj poslije vakcinacije smanjio (a jeste) onda vakcina pomaze.

Takodje je isto moguce uporediti trenutni broj u zemlji sa viskom i niskom stopom vakcinacije.
I opet ces doci do zakljucka da vakcinisane zemlje imaju manje smrtnih slucajeva iako im je broj porastao.
Nevakcinisane zemlje (kao BiH) imaju konstantan broj ali je on konstatno visok.

Ljudima od struke je jasno da je vakcina pomogla.
Inace ne bi bili spremni placati vakcinu.
Ili ozbiljno vjerujete da Amerika, Rusija, Kina, Evropa, Kanada, Japan itd. ima cutuke koji odlucuju o tim pitanjima.
Sve drzave na svijetu pokusavaju vakcinisati svoje stanovnistvo.

To sto je internet pun antivaksera je prica za sebe.

Ko zeli neka se vakcinise sta je problem, svakako je korona problematicna za 1% zarazenih.
Locked