E ovo mi se sviđa
Slučaj Dženan Memić
-
bitangeIprinceze
#23826 Re: Slučaj Dženan Memić
-
YouAreMyDestiny
#23827 Re: Slučaj Dženan Memić
Evo kakvi izvitopereni, bolesni umovi brane Muriza.
Teška psihijatrija:

Najteži slučaj:

Teška psihijatrija:

Najteži slučaj:

-
bitangeIprinceze
#23828 Re: Slučaj Dženan Memić
Ma kad može Muriz biti ravaKu onda može sve, bez brige 
-
dzolix
#23829 Re: Slučaj Dženan Memić
Svjedocenje Muriz Memic:
Zurnal
U daljem svjedočenju, Memić je podsjetio da je sa kćerkom Arijanom 9. februara listao poruke pronađene u Dženanovom mobitelu.
U jednoj od poruka Dženan piše Alisi: “Nećeš se ti s njima sastajati”.
Alisa odgovara: “Joj, Dženane”, na šta Dženan opet piše: “Nećeš se ti sastajati”.
Međutim, kada je 18. februara sa Muzurom otišao u MUP KS na razgovor i spomenuo te poruke, Grabovica im je rekao: “Šta pričate, tih poruka nema”.
Muriz Memić se prisjetio i susreta sa tadašnjim tužiocem Merisom Ćatom, koji ga je pitao “kakva saznanja ima o saobraćajnoj nesreći”. Na to mu je Muriz odgovorio da mu ne vjeruje.
Ćato je, podsjetimo, usred ove istrage podnio ostavku na mjesto tužioca u Tužilaštvu KS i u aprilu 2018. zvanično je primljen u Advokatsku komoru FBiH.
Porodica Memić je, nakon Dženanove smrti, u kući pronašla CD, a uspostaviće se da se radi o snimku sa rezidencije ambasade Kuvajta. Memić je ovaj CD poslao zetu koji u Kanadi radi kao policajac. Tamo je i vještačen i na snimku se vidi vozilo, ali nisu mogli utvrditi boju i registarsku oznaku, osim da se radi o slovu “A”. Za ovaj snimak je rekao tadašnjem šefu krim-policije MUP-a KS Džaferu Hrvatu kojeg je zanimalo da li je snimak davao nekome.
“Hrvat je rekao da je ovo teško ubistvo, i da on ima informacije da je Dženan prvo priklješten vozilom pa da je taj izašao i udario ga”, ispričao je Memić.
Kasnije je i Dalidi Burzić govorio za snimak i vještačenje, ali je za nju to bio nezakonit dokaz. Novo vještačenje nije provela.
Prisjetio se i sastanka sa tadašnjim komesarom MUP-a KS Vahidom Ćosićem koji mu je 29. februara 2016. kazao da se radi o svirepom ubistvu i da će počinioca kazniti najvećom kaznom.
Početkom marta se opet pokušao naći sa tužiocem Ćatom koji ga je izbjegavao i Memić se, tvrdi, tada prvi put obratio medijima. Nakon toga, tužilac ga sam poziva 4. marta i pita ga zbog čega se obraćao medijima. Ćato ga je tada pitao “ko mu je rekao da nije saobraćajne nesreća”.
Tri dana nakon toga, Memića poziva tadašnja glavna tužiteljica Dalida Burzić, i govori mu da joj je žao zbog Ćatinog ponašanja i da će otvoriti istraga o ubistvu.
Burzić: “Ja Alisu ne dam”
Uslijedio je sastanak sa Burzić na koji je Memić otišao sa advokatom Ifetom Feragetom. Na tom sastanku Burzić im govori da “ona ne da Alisu, da je bilo naguravanje koje je eskaliralo”. Govorila je i “jadna Alisa, išla je hodžama da joj pomognu, i u aleju da se prisjeti, tek je izašla iz jedne nesretne veze”.
“Ifet je pitao da li je Alisa saslušana, na šta je Dalida rekla da nije, da se samo radilo o informativnom razgovoru. Ifet je rekao da toga nema i da je morala biti saslušana. Tada se Dalida nagela preko stola i rekla: “Ja nju ne dam””, ispričao je Memić.
Burzić im je tada rekla da se ne obraćaju medijima, ali je zato izašla njena izjava da je “porodica Memić nekorektna”.
Dalida Burzić je u februaru 2019. imenovana za sudiju Suda BiH, a porodica Memić smatra da joj je to tadašnji sastav VSTV-a na čelu sa Milanom Tegeltijom omogućio kako bi je sklonili iz Tužilaštva KS.
Na istrazi u slučaju Memić koja je vođena u Tužilaštvu KS promijenjeno je nekoliko tužitelja, a jedna od njih je bila i Ivana Petković. Ona je Memiću, jedne prilike kada je došao kod nje u Tužilaštvo KS, rekla da je doktor Čeljo saslušan u Tužilaštvu i da nije tačno da im je govorio da se ne radi o saobraćajnoj nesreći.
Memić je odmah nakon toga pozvao rodicu koja je poznavala doktora Čelju.
“Dr. Čeljo je mojoj rodici rekao da ga niko nikad iz tužilaštva nije zvao i da on nikad nije saslušan u tužilaštvu”, istakao je Memić.
Dr. Čeljo, podsjetimo, nikada nije ispitan u Tužilaštvu KS, već samo u MUP-u KS u junu 2016. i tada je potvrdio da je ocu mladića Murizu Memiću potvrdio da Dženanove povrede ne odgovaraju saobraćajnoj nesreći. Dr. Čeljo je preminuo u februaru 2017. godine, a porodica Memić ranije je objelodanila ovu izjavu nakon što je Sud prvobitno odbio njeno čitanje.
Muriz Memić je podsjetio i na presudu Vrhovnog suda FBiH koji je donio konačnu presudu kojom je Ljubu i Bekriju oslobodio optužbe za saobraćajnu nesreću i sprečavanje dokazivanja u slučaju smrti Dženana Memića.
U presudi stoji da nijedan od nalaza nije potvrdio van razumne sumnje da se događaj dogodio onako kako je to opisano u optužnici.
Očekuje se nova istraga, i to o ubistvu Dženana Memića, i pretpostavlja se da će je voditi Tužilaštvo BiH, o čemu smo već ranije pisali.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
drugi izvor:
Osvrnuo se i na jednu od posjeta policajaca njegovoj porodici za koje je naveo da su mu poručili da im “Dalida ne dozvoljava da priđu Alisi”. Za pretpostaviti je da je riječ o tadašnjoj glavnoj kantonalnoj tužiteljici, a sadašnjoj sutkinji Suda Bosne i Hercegovine Dalidi Burzić.
“Ja ne dam Alisu”
Prisjetio se još jednog razgovora s Burzić.
“Poslije mi je rekla da ‘on nju nije htio ubiti’. Pitao sam je ko ga nije htio ubiti, na šta mi je odgovorila da to ne može reći. Kazala je: ‘Jadna Alisa'”, naveo je.
“Dupovac je imao monolog od dva i po sata. Rekao nam je da je bio na obdukciji, a mi to nismo znali. Kazao je da je to bilo ubistvo, ali ne metalnom šipkom, već letvom. Poručio je da će uvući automobil u ovo kako bih više naplatio. Odgovorio sam mu da ja dijete ne želim da naplaćujem. Naveo da je do petka slučaj biti rasvijetljen. Izvadio je blok i rekao da je u njemu ime ubica”, prisjetio se.

Prema njegovim riječima, Mutap mu je potvrdio da je saslušao Ramić i da je tom prilikom bila “hladna kao led”. Potom je Dupovcu u sudnici poručio da nije smiješno, a da bi onda sudija Perić ukazao optuženom da se ne smije.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zanimljivo je da u Murizovom svjedocenju nedostaje prica o svjedoku E.M, onome koji je navodno vidio ubistvo u aleji.
Zurnal
U daljem svjedočenju, Memić je podsjetio da je sa kćerkom Arijanom 9. februara listao poruke pronađene u Dženanovom mobitelu.
U jednoj od poruka Dženan piše Alisi: “Nećeš se ti s njima sastajati”.
Alisa odgovara: “Joj, Dženane”, na šta Dženan opet piše: “Nećeš se ti sastajati”.
Međutim, kada je 18. februara sa Muzurom otišao u MUP KS na razgovor i spomenuo te poruke, Grabovica im je rekao: “Šta pričate, tih poruka nema”.
Muriz Memić se prisjetio i susreta sa tadašnjim tužiocem Merisom Ćatom, koji ga je pitao “kakva saznanja ima o saobraćajnoj nesreći”. Na to mu je Muriz odgovorio da mu ne vjeruje.
Ćato je, podsjetimo, usred ove istrage podnio ostavku na mjesto tužioca u Tužilaštvu KS i u aprilu 2018. zvanično je primljen u Advokatsku komoru FBiH.
Porodica Memić je, nakon Dženanove smrti, u kući pronašla CD, a uspostaviće se da se radi o snimku sa rezidencije ambasade Kuvajta. Memić je ovaj CD poslao zetu koji u Kanadi radi kao policajac. Tamo je i vještačen i na snimku se vidi vozilo, ali nisu mogli utvrditi boju i registarsku oznaku, osim da se radi o slovu “A”. Za ovaj snimak je rekao tadašnjem šefu krim-policije MUP-a KS Džaferu Hrvatu kojeg je zanimalo da li je snimak davao nekome.
“Hrvat je rekao da je ovo teško ubistvo, i da on ima informacije da je Dženan prvo priklješten vozilom pa da je taj izašao i udario ga”, ispričao je Memić.
Kasnije je i Dalidi Burzić govorio za snimak i vještačenje, ali je za nju to bio nezakonit dokaz. Novo vještačenje nije provela.
Prisjetio se i sastanka sa tadašnjim komesarom MUP-a KS Vahidom Ćosićem koji mu je 29. februara 2016. kazao da se radi o svirepom ubistvu i da će počinioca kazniti najvećom kaznom.
Početkom marta se opet pokušao naći sa tužiocem Ćatom koji ga je izbjegavao i Memić se, tvrdi, tada prvi put obratio medijima. Nakon toga, tužilac ga sam poziva 4. marta i pita ga zbog čega se obraćao medijima. Ćato ga je tada pitao “ko mu je rekao da nije saobraćajne nesreća”.
Tri dana nakon toga, Memića poziva tadašnja glavna tužiteljica Dalida Burzić, i govori mu da joj je žao zbog Ćatinog ponašanja i da će otvoriti istraga o ubistvu.
Burzić: “Ja Alisu ne dam”
Uslijedio je sastanak sa Burzić na koji je Memić otišao sa advokatom Ifetom Feragetom. Na tom sastanku Burzić im govori da “ona ne da Alisu, da je bilo naguravanje koje je eskaliralo”. Govorila je i “jadna Alisa, išla je hodžama da joj pomognu, i u aleju da se prisjeti, tek je izašla iz jedne nesretne veze”.
“Ifet je pitao da li je Alisa saslušana, na šta je Dalida rekla da nije, da se samo radilo o informativnom razgovoru. Ifet je rekao da toga nema i da je morala biti saslušana. Tada se Dalida nagela preko stola i rekla: “Ja nju ne dam””, ispričao je Memić.
Burzić im je tada rekla da se ne obraćaju medijima, ali je zato izašla njena izjava da je “porodica Memić nekorektna”.
Dalida Burzić je u februaru 2019. imenovana za sudiju Suda BiH, a porodica Memić smatra da joj je to tadašnji sastav VSTV-a na čelu sa Milanom Tegeltijom omogućio kako bi je sklonili iz Tužilaštva KS.
Na istrazi u slučaju Memić koja je vođena u Tužilaštvu KS promijenjeno je nekoliko tužitelja, a jedna od njih je bila i Ivana Petković. Ona je Memiću, jedne prilike kada je došao kod nje u Tužilaštvo KS, rekla da je doktor Čeljo saslušan u Tužilaštvu i da nije tačno da im je govorio da se ne radi o saobraćajnoj nesreći.
Memić je odmah nakon toga pozvao rodicu koja je poznavala doktora Čelju.
“Dr. Čeljo je mojoj rodici rekao da ga niko nikad iz tužilaštva nije zvao i da on nikad nije saslušan u tužilaštvu”, istakao je Memić.
Dr. Čeljo, podsjetimo, nikada nije ispitan u Tužilaštvu KS, već samo u MUP-u KS u junu 2016. i tada je potvrdio da je ocu mladića Murizu Memiću potvrdio da Dženanove povrede ne odgovaraju saobraćajnoj nesreći. Dr. Čeljo je preminuo u februaru 2017. godine, a porodica Memić ranije je objelodanila ovu izjavu nakon što je Sud prvobitno odbio njeno čitanje.
Muriz Memić je podsjetio i na presudu Vrhovnog suda FBiH koji je donio konačnu presudu kojom je Ljubu i Bekriju oslobodio optužbe za saobraćajnu nesreću i sprečavanje dokazivanja u slučaju smrti Dženana Memića.
U presudi stoji da nijedan od nalaza nije potvrdio van razumne sumnje da se događaj dogodio onako kako je to opisano u optužnici.
Očekuje se nova istraga, i to o ubistvu Dženana Memića, i pretpostavlja se da će je voditi Tužilaštvo BiH, o čemu smo već ranije pisali.
Izostaje on njega nije htio ubitiUslijedio je sastanak sa Burzić na koji je Memić otišao sa advokatom Ifetom Feragetom. Na tom sastanku Burzić im govori da “ona ne da Alisu, da je bilo naguravanje koje je eskaliralo”. Govorila je i “jadna Alisa, išla je hodžama da joj pomognu, i u aleju da se prisjeti, tek je izašla iz jedne nesretne veze”.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
drugi izvor:
Osvrnuo se i na jednu od posjeta policajaca njegovoj porodici za koje je naveo da su mu poručili da im “Dalida ne dozvoljava da priđu Alisi”. Za pretpostaviti je da je riječ o tadašnjoj glavnoj kantonalnoj tužiteljici, a sadašnjoj sutkinji Suda Bosne i Hercegovine Dalidi Burzić.
“Ja ne dam Alisu”
Prisjetio se još jednog razgovora s Burzić.
“Poslije mi je rekla da ‘on nju nije htio ubiti’. Pitao sam je ko ga nije htio ubiti, na šta mi je odgovorila da to ne može reći. Kazala je: ‘Jadna Alisa'”, naveo je.
“Dupovac je imao monolog od dva i po sata. Rekao nam je da je bio na obdukciji, a mi to nismo znali. Kazao je da je to bilo ubistvo, ali ne metalnom šipkom, već letvom. Poručio je da će uvući automobil u ovo kako bih više naplatio. Odgovorio sam mu da ja dijete ne želim da naplaćujem. Naveo da je do petka slučaj biti rasvijetljen. Izvadio je blok i rekao da je u njemu ime ubica”, prisjetio se.

Prema njegovim riječima, Mutap mu je potvrdio da je saslušao Ramić i da je tom prilikom bila “hladna kao led”. Potom je Dupovcu u sudnici poručio da nije smiješno, a da bi onda sudija Perić ukazao optuženom da se ne smije.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zanimljivo je da u Murizovom svjedocenju nedostaje prica o svjedoku E.M, onome koji je navodno vidio ubistvo u aleji.
Last edited by dzolix on 20/12/2021 08:20, edited 5 times in total.
-
bitangeIprinceze
#23830 Re: Slučaj Dženan Memić
Pojam morala je Muriz, selam.
-
YouAreMyDestiny
#23831 Re: Slučaj Dženan Memić
@dzolix izostavlja se mnogo toga malo po malo... 
-
denden
#23832 Re: Slučaj Dženan Memić
Muriz je moralna vertikala i nikad svoj obraz i čast ne bi bacio pod noge niti prodao. Svako ko misli drugačije je zlonamjeran.

https://avaz.ba/vijesti/bih/701454/muri ... -radoncicu
- Hapšenje gospodina Fuada Kasumovića je u režiji Stranke demokratske akcije (SDA) koja je ubila generala Mehmeda Alagića. Na sve su spremni da zadrže vlast. Samo u Sarajevu imate 62 nerazjašnjena ubistva, ubice slobodno hodaju gradom, dok se hapse pošteni ljudi poput Kasumovića – kazao je Memić.
Kako piše 072info, Memić smatra da je ovo klasičan primjer, jedan u nizu, da kada se nađe neko ko stane na put SDA-u bude uhapšen baš kako je to bio slučaj sa Fahrudinom Radončićem, liderom Saveza za bolju budućnost BiH.
- Kada se nađe neko pošten i da se bori za svoj narod, da radi pošteno i bori se za imovinu grada ovi ga uhapse. Isto su uradili Radončiću. Sramotno! Heroji se hapse, a ubice slobodno šetaju – zaključio je Memić za 072info.
-
bitangeIprinceze
#23833 Re: Slučaj Dženan Memić
-
denden
#23834 Re: Slučaj Dženan Memić
Tvoj saradnik i tebe ubijedio u Murizovu moralnu manjkavost. Očito je bio jako ubjedljiv.bitangeIprinceze wrote: ↑19/12/2021 23:10saradnik iz grupacije mutap & co. Probaj mu to objasniti, nek te bar on posluša i razumi se u tvoj govor.
bitangeIprinceze wrote: ↑19/12/2021 14:39
-
bitangeIprinceze
#23835 Re: Slučaj Dženan Memić
Čitaj čitaj unazad ako ti se da ili ćeš samo napamet pisati kao i do sada. Meni baš i ne moraš pokazivati ili dokazivati šta ja pišem.denden wrote: ↑19/12/2021 23:14Tvoj saradnik i tebe ubijedio u Murizovu moralnu manjkavost. Očito je bio jako ubjedljiv.bitangeIprinceze wrote: ↑19/12/2021 23:10
saradnik iz grupacije mutap & co. Probaj mu to objasniti, nek te bar on posluša i razumi se u tvoj govor.![]()
bitangeIprinceze wrote: ↑19/12/2021 14:39
- Dr. Kuca
#23836 Re: Slučaj Dženan Memić
Tema se svela na clanove porodica memic i mutap.
- zabac kermit
- uglavnomja
#23838 Re: Slučaj Dženan Memić
moze li neko da objasni ovo objasnjenje sudije?dzolix wrote: ↑19/12/2021 17:35 ...
Nakon izjašnjenja Tužilaštva i Odbrana, Sudsko vijeće je odlučilo da je Sud BiH nadležan za ovaj postupak. Predsjedavajući Vijeća Branko Perić je rekao da je funkcionalnost pravosuđa od izuzetne važnosti za BiH u postupku pridruživanja Evropskoj uniji (EU).
On je kazao da su ubistva mladića Dženana Memića i Davida Dragičevića u fokusu međunarodnih izvještaja i da javnost očekuje njihovo rješavanje.
“Nijedan slučaj nije razriješen. To je ozbiljno kompromitovalo pravosuđe i nanijelo štetu BiH”, rekao je Perić.
Komentari
objasnjenje zasto je za i formalno i sadrzajno nebitno sudjenje za pomaganje nn pociniocu nadlezan najvisi sud u zemlji se svodi na par floskula:
- vaznost pravosudja na putu prema eu (eu zanima onaj drugi dio pravosudja kojim bi se taj sud trebao baviti, a ne slucajevi pojedinacnog neplaniranog nasilja ljudi koji nisu iz kriminalnog miljea)
- u fokusu mz (aha, kako da ne
i najvaznije: da javnost očekuje njihovo rješavanje.
(ovo je jedino tacno - da javnost utice na rad na suda
upravlja neko drugi
o kakvom rjesavanju on prica?????
kakvo rjesenje ce donijeti evt. presuda za pomaganje NN licu?
kakav napredak na putu prema eu ce ova komedija od sudjenja donijeti, bez obzira na ishod?
jedino moze 100 koraka unazad
jer ovo niti je suda vidjelo ni sudjenja na osnovanim sumnjama
samo sramota za sudstvo u cjelini
- vjeshalica
#23839 Re: Slučaj Dženan Memić
Sramota jeste za pravosudje kad je sebi dozvolilo da amnezicarka bude glavni hit sa svojom amnezijom kad je u pitanju krivicno djelo i da povlaci se 5,6godina i sve oko sebe,trosi resurse drzave za svoje zajebancije i deluzije.
-
YouAreMyDestiny
#23840 Re: Slučaj Dženan Memić
@uglavnomja
Pa to su Murizove fikcije: ovaj slučaj utiče na pristupanje EU, likvidacija, umiješan državni vrh, pa onda njegovo petljanje u politiku, mišljenje o svemu i svačemu i slično...
Pa to su Murizove fikcije: ovaj slučaj utiče na pristupanje EU, likvidacija, umiješan državni vrh, pa onda njegovo petljanje u politiku, mišljenje o svemu i svačemu i slično...
- uglavnomja
#23841 Re: Slučaj Dženan Memić
muriz je nebitan, kao i ifet, samo su marionete, predstava za javnost
pitanje je zasto je sud pristao na ovo? dok je bila gordana znamo zasto.
ali sada?
ista grupa i dalje vlada?
ili pokusavaju sacuvati dignitet
ili nesto trece?
-
YouAreMyDestiny
#23842 Re: Slučaj Dženan Memić
Tako to krene, kao mala grudva pa se zakotrlja. Tako je i ovaj slučaj nastao i došao do ove faze.
-
TheGodfather001
#23843 Re: Slučaj Dženan Memić
Treba ovaj postupak posmatrati i u široj korelaciji dešavanja odnosno disciplinskog postupka protiv glavnog tužioca, a i paralelnog postupka protiv predsjednika suda bih, odnosno da je čitav meč tempiran u korist glavnog tužioca, gdje bi predsjednik suda ispao protiv memića i klike, da nije "omogućio" vođenje postupka pred sudom bih. Donošenjem osuđujuće odluke protiv glavnog tužioca i oslobađajuće odluke protiv predsjednika suda bih, svjedočimo i relaksaciji istražnog i pretresnog postupka. moje mišljenje.
-
td_maajka
#23844 Re: Slučaj Dženan Memić
Fascinantno mi je kako kategoricno godinama odbijate mogucnost da Dalida i ekipa (Tuzilastvo, MUP i nekolicina drugih) organizovano namjestaju slucaj Memic, jer toboze, to je nemoguce, nezamislivo, pa ona je glavna kantonalna tuziteljica, pa za to bi trebalo biti uvezano mnogo ljudi..
Ali zato vam je sasvim realno da je Gordana Tadic povlacila sve konce, namjestala slucaj Memic (i druge, velike slucajeve) u svoju i u korist sebi valjda nadredjenih, a zajedno sa njom evo izgleda i sudija Branko Peric, ostale sudije iz sudskog vijeca, sudije koje su odredjivale pritvore, vjestaci, istrazitelji, tuzioci Tuzilastva BiH i Muriz Memic.
Ima logike, slazem se.
Ali zato vam je sasvim realno da je Gordana Tadic povlacila sve konce, namjestala slucaj Memic (i druge, velike slucajeve) u svoju i u korist sebi valjda nadredjenih, a zajedno sa njom evo izgleda i sudija Branko Peric, ostale sudije iz sudskog vijeca, sudije koje su odredjivale pritvore, vjestaci, istrazitelji, tuzioci Tuzilastva BiH i Muriz Memic.
Ima logike, slazem se.
-
td_maajka
#23845 Re: Slučaj Dženan Memić
Da ponovimo:
Svih 5 osumnjicenih su bilo u pritvoru, neki i vise mjeseci. 88 je svjedoka i preko 150 dokaza, optuznica je i potvrdjena i vise puta je zalba advokata odbrane na tu i druge odluke odbijena.
Na kraju ce sud dati zakljucak o tome da li su optuzeni krivi pred zakonom, ali te price za malu djecu, da su lafo optuzeni i pritvarani bez razloga, to nije slucaj - jer sve ovo gore ne bi bilo da jesu. Razlozi postoje, da li su dovoljno jaki za presudu "krivi su", to ce cijeniti sud, onako kako je to po zakonu.
Svih 5 osumnjicenih su bilo u pritvoru, neki i vise mjeseci. 88 je svjedoka i preko 150 dokaza, optuznica je i potvrdjena i vise puta je zalba advokata odbrane na tu i druge odluke odbijena.
Na kraju ce sud dati zakljucak o tome da li su optuzeni krivi pred zakonom, ali te price za malu djecu, da su lafo optuzeni i pritvarani bez razloga, to nije slucaj - jer sve ovo gore ne bi bilo da jesu. Razlozi postoje, da li su dovoljno jaki za presudu "krivi su", to ce cijeniti sud, onako kako je to po zakonu.
- uglavnomja
#23846 Re: Slučaj Dženan Memić
a naravno, vladavina prava, strucnog i nadasve nezavisnog sudstva, nikad niko nije kriv oslobodjen, a prav optuzentd_maajka wrote: ↑20/12/2021 11:44 Da ponovimo:
sudstvo nema veze sa politikom
pogotovo ovaj slucaj
nego, proslo je nezapazeno u murizovoj izjavi
kako on pokusava da naredjuje dalidi kako ce da vodi postupak i jos to smatra dijelom zavjere sto ga nije poslusala
- da mora uvrstiti dokaz koji je privatno poslat nedje, tamo nedje otkriveno slovo a ili e i opet privatno poslano nazad
- da mora alisu saslusati, a ne informativno razgovarati sa njom
koji ego
-
td_maajka
#23847 Re: Slučaj Dženan Memić
Pa jest, i to sto kazes. Cuj to, da se ispita zivi svjedok i poslijednja osoba s kojom je Dzenan bio prije napada, gdje to jos ima
Jednako kao i za taj snimak, mislim, halo, sta njemu pada na pamet da trazi da se uvrsti video snimak iz kriticne noci u dokaze?
Sram ga bilo, trebao je fino da sjedi, suti i pusti ljude da rade svoj posao... kao sto je u optuznici opisano:
Sram ga bilo, trebao je fino da sjedi, suti i pusti ljude da rade svoj posao... kao sto je u optuznici opisano:
"... sto je ista i ucinila te nakon sto je Hasanu Dupovcu predala DVD sa video zapisom Hasan Dupovac je isti DVD sa video zapisom pohranio na nepoznatu lokaciju..."
- uglavnomja
#23848 Re: Slučaj Dženan Memić
znas li ti sta je dokaz????td_maajka wrote: ↑20/12/2021 12:09 Pa jest, i to sto kazes. Cuj to, da se ispita zivi svjedok i poslijednja osoba s kojom je Dzenan bio prije napada, gdje to jos imaJednako kao i za taj snimak, mislim, halo, sta njemu pada na pamet da trazi da se uvrsti video snimak iz kriticne noci u dokaze?
"... sto je ista i ucinila te nakon sto je Hasanu Dupovcu predala DVD sa video zapisom Hasan Dupovac je isti DVD sa video zapisom pohranio na nepoznatu lokaciju..."
kako se nabavljaju dokazi prihvatljivi za sud?
kao i sve kad je u pitanju ovaj slucaj, od prvog dana, ide se nas silu mimo zakona i procedura
- ovaj rek'o da je onaj rek'o = dokaz
- rodjak nn lice sa drugog kontinenta posl'o dvd nedje i dobio nesto sto je opet privatno poslao nazad
-
TheGodfather001
#23849 Re: Slučaj Dženan Memić
Kvantitet ne znači i kvalitet. Tako da milion svjedoka i milion stranica teksta, ne znači ni u relativnom smislu a priori dokazanost optužbe pred sudom. Štaviše, oslobađajuća presuda čak ne mora sadržavati ni posebna obrazloženja za sve saslušane svjedoke i prezentirane dokumente, već samo za relevantne i usko povezane sa subjektivnim i objektivnim identitetom optužnice.
- zabac kermit
#23850 Re: Slučaj Dženan Memić
Treba tu ispitat dosta ljudi mutape pogotovo sto su lagali za stvari u pocetku i istragu htjeli u pogresan pravac odvest sjecanjem navodno lika sa slike da ih je napao