ako te pitaju wrote: ↑19/12/2021 00:35
@sehohari ja samo tvrdim da treba otvoreno,i iskreno razgovarati ( mislim na političare).
Naravno da stavovi @nikad_vise ite kako pravdaju postojanje H-B.
Al to treba otvoreno reći,jeste to je stav većine Bošnjaka, a ne glumiti licemjere.
Ja sam već naveo, što bi trebala biti službena politika Hrvata u BiH, a to je da se provedu odluke Eur. i Ustavnog suda,i da se krenu rješavati gorući problemi u državi.
Cuj ti price svega ti
Moji stavovi pravdaju stvaranje Herceg Bosne?
Ciji su stavovi pravdali pravljenju Dogovora Cvetkovic Macek,kao i planovi Tudjmana i Milosevica o podjeli BiH?
I tad su vas ugrozavali Bosnjaci?
Moji stavovi su jedini stavovi koji ce sacuvati ovu drzavu koja je maticna drzava mog naroda i koja treba da stiti Bosnjake kako u BiH tako i sirom svijeta.
Ja razumijem i ljude koji su iskreno gradjanski orjentisani,to su ljudi koji imaju siroko shvatanje i to i jest najbolji model za ovu drzavu.
Usljed okolnosti gdje dvije susjedne drzave imaju instalirane svoje proxy politike u BiH koji rade na rusenju ove drzave zadnjih 100 godina,ja nisam iluzionista da smatram da ce se jednog jutra ljudi u ovoj drzavi probuditi i da ce Srpska i Hrvatska politika odustati od svojih 100godisnjih ciljeva, nego zastupam stav da Bosnjaci kao narod da bi opstali i da bi sacuvali ovu drzavu u ovim granicama moraju da proaktivno rade na tome,a nece sigurno raditi tako sto ce sanjati bajke kako ce Srbi i Hrvati zavoljeti BiH,nego sto ce njihovu politiku dovesti do bezizlasnosti i nemogucnosti provodjenja.
Da bi se to ostvarilo,postoje nacini za takve stvari i Bosnjaci kao narod tome i trebaju teziti.
Samo ekonomija,demografija i jacanje drzave u svakom smislu.
Od zadnjeg rata do danasnjeg dana,imamo mrcvarenje od velikosrpske i velikohrvatske politike,i ako treba sacekat cemo jos 25 godina ali cilj mora biti jaka BiH koja ce stititi interese svih gradjana ove drzave a ne drzava preko koje ce Srbija i Hrvatska da ucjenjuju moj narod.
Bosnjaci su bukvalno ispod noza dobili drzavu,kakva je,takva je ,al je u granicama.Danas su u toj drzavi Bosnjaci oko 60%,i tendencija je da ce se taj postotak povecavati.Ono sto je zadatak buducih generacija Bosnjaka jest da izgrade jaku BiH i Bosnjake kao politicki faktor u njemu.To se desava sporim koracima,ali se desava ako pogledamo da su recimo u velikoj vecini BiH gradova Bosnjaci zbacili nesposobnu SDA zbog ukorjenjene korupcije i nesposobnosti.
Bosnjacima u sustini odgovara svaka politika koju vode Hrvati i Srbi.Sireci mrznju prema BiH,oni porucuju svojim gradjanima da ovo nije njihova zemlja,i usljed i onako teskog ekonomskog stanja jos uz to i ne vole ovu drzavu,ta dva naroda ce se i dalje raseljavati.Prihvatajuci BiH kao svoju drzavu i radeci na njoj da bude sto bolja,Srpska i Hrvatska politika ce pomoci i svom narodu ali i Bosnjacima da imaju sto bolju i jacu drzavu.