Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Tanqueray

#50626 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Tanqueray »

duh_sa_sjekirom wrote: 13/12/2021 08:39 I tako, dok je svjetina zabavlja političkim cirkusom, iz pozornice dešava se demografski krah... postajemo zemlja staraca i pustopoljina:

https://bhnovosti.net/novosti/porazni-t ... staj/9517/

Približno isto, ako ne i gore, je i u drugom bh entitetu.

Dodamo li ovome i napuštanje ove vukojebine, gdje je oko 50% mlađih od 35 godina (dakle, reproduktivno stanovništvo), i da trend tog napuštanja raste, vidimo u kakvoj smo gabuli.
Što je najgore, niko od političara se ni po guzici ne počeše zbog ovoga...
Užas!

A evo i prvih rezultata gore navedenog:

https://www.rtvbn.com/4017396/da-li-je- ... d-kolapsom

Da dodamo i ovo:

https://www.klix.ba/biznis/privreda/sam ... /211213017
Sasvim normalna pojava, jer vecina ljudi su normalni ljudi, a sta im nude politicari, uglavnom nista ili ih spremaju da se tuku za njihove interese.
Neke budale ce se uvijek naci, ali vjerujem da se nece ponoviti 1992, kada se nije znalo sta rat donosi.

Napravljena je takva psihoza da ispade da je vaznije ako je neko okacio neku zastavu, nego sto je ekonomija nikakva i ono od cega se zivi.
Lideri su sibicari, poltroni. nacionalisti, nesposobni da dovedu bilo kakve normalne investicije, sjetimo se pompezno najavljivanog Buroj ozone, sto se ispostavilo kao najobicnija prevara i gle ko je to otvorio
Image

Ima li neke odgovornosti, nema.

Veliku ulogu u ovoj katastrofi od drzava imaju i mediji, gdje novinari vec 3 decenije, ispiraju mozak, sa svojim clancima, kobajagi analizama i ostalim smecem koji objavljuju, sve pod patronatom svoji gazda. Nesto slagat, izmisliti, je normalna stvar. Ne zna se da li je i vremenska prognoza izmanipulisana.

Ovaj trend ce se nastaviti i pokazivati besmisao borbe za teritorije, kojih je nesrazmjerno vise nego sto je ostalo stanovnika i taj odnos ce se stalno mijenjati i povecati u korist teritorije.
saimidin

#50627 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by saimidin »

un1ted wrote: 13/12/2021 15:59
agent_zero wrote: 13/12/2021 15:50 Probosanske snage nikakav odgovor nemaju, koji jad i čemer od političke limitiranosti i potkapacitiranosti, za škole na političkim akademijama kako biti nesposoban :lol:
I tebi ponavljam ono sto je neko iz opozicije prije 10tak dana izjavio u gostovanju na N1. "Zamoljeni" su da budu uzdrzani u davanju izjava i da ne prave neke koje mogu pokrenuti dodatno zatezanje.

Ako lazu oni, lagim i ja.
Meni je to kao djecija prica, znam al ti necu reci
Nemaju oni pojma sta bi, osim tih floskula, tuga je to

Sa druge strane imas sve na izvolte

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/22 ... renje.html
Str0nz
Grijem se na: Hodza > marfi

#50628 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Str0nz »

Mislim da zaista vrijedi poslusati ove razgovore sa N1: Tu ima dovoljno materijala da se zaustavi sve zahtjeve oko IZ i bilo kakve "dijaloge" sa Dodikom, itd. Nekoliko kljucni trenutaka po mom misljenju sam obiljezio ispod.

9:00 - "EU trebala bi biti protiv bilo kakvi prijedloga IZ koja bi povecala etnicke podjele zemlje. Mi smo protiv toga, nas predstavnik ovdje (Sattler) mora jasno reci da MI (EU) nikada to necemo podzrati"

16:00 - "Visoki predstavnik EU (Borell) i dalje poziva Schmidta da jos malo saceka da bi dao priliki razgovorima/pregovrima da rijese probleme, ali o cemu pregovaramo? Ne postoji nacin pregovarati sa onima koji negiraju genocid, povlace se iz drzavni institucija. Nema potrebe da se razgovara o drzavnoj imovini, sto bi onda Dodik koristio da isplati svoje sumnjive kredite. Za mene je to crvena linja ali VP (Borell) govori da jos uvjek ima prostora za pregovore, ja sumjam u to.

17:00 - "Scmidt nije imao punu podrsku ali sada sa novom Njemackom vladom ocekujem preokret jer je poznato ko je Baerbock i njen stav je jasan u vezi BiH."

18:00 - "Dayton je zaustavio rat ali nije bio dobar prijedlog za buducnosti drzave. Nepravde, odvajanje, entiteti, nepostojuca prava za ostale je temeljni neuspjeh daytona i lidera BiH. Treba drzava gdje je u centru gradzanin a ne ko pripada cemu"

20:00 - "Hrvatska u EU zagovara etnicke promjene IZ i konstituvnosti ali smo mi apsolutno protiv toga i to je protiv Evropski vrijednosti. Nazalosti pregovori nisu transparentni, desavaju se iza zatvoreni vrata. Razgovarao sam sa Sattlerom i Angelinom, kazu da nece dozloviti etnicke promjene ili "gerrymandering" u IZ i neprihvataju takve prijedloge jer su protiv Evropski vrijednosti."

22:00 - "Osigurati sredstva iz EU u slucaju da bude blokada budzeta za izbore. Tehnicke promjene IZ su imperativ"

34:00 - "Trenutno strategija prema BiH nije jednoglasna ali mi (zeleni) se borima da se pristup promjeni. Ne smije se desavati ovo sto se trenutno desava, da se pregovori vodi iza zatvoreni vrata. Civilne organicazije i predstavnici Ostalih moraju biti ukljuceni u proces i za to ce mo se boriti."

37:00 - "U Njemackoj nova vlada, nova MVP (Baerbock), promjena prema BiH"

42:00 - "Sto prije uvesti sankcije prema Dodiku i ljudima i preduzecima oko njega. Dati priliku gradzanima i civilnom drustvu da se cuje njihov glas. Sredinom Januara pozvani Zornic-Sejdic-Finci na razgovor u Brisel"
Neki moj resume. Kljucne tacke su da Angelina i Sattler otvoreno i bez stida lazu. Obojica naglasavaju da je netransparentnost problem, zato se treba sve siriti kao sto Istraga.ba to radi, djeliti sa svima. Nema se razgovorati o cemu sa Dodikom, ono sto on trazi je neprihvatljivo. Drugi put u kratko vrijeme dvije od najmocnji drzava koje su imale vecinom negativnu ulogu u BiH kritikuju Dayton i traze promjenu u BiH ka boljem(UK-GER). EU birokrati i administracija su kancer EU i dalje, njih ne treba slusati nego iskljucivo demokratske, od naroda izabrane predstavnike zapadni drzava koje su pro BiH i multikulturalnog drustva, dovoljno takvi sada ima.
Tanqueray

#50629 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Tanqueray »

Str0nz wrote: 13/12/2021 18:40EU birokrati i administracija su kancer EU ...
Ako je to tako sta ce onda BiH u EU.
Vecina raje ne shvata da EU nije samo Njemacka, nego i ostale zemlje ravnopravno. Evo sad Madjari ne jebu Njemacku 2%, makar sto se tice migranata, pokuslai su da ih primoraju da prime migrante, ali nisu uspjeli i ne mogu im nista. Tako isto i Slovaci, Poljaci...
GranicarZvornik

#50630 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by GranicarZvornik »

.
[/quote]
Sve pogresno.

Brzo ce se vidjeti ko se i kako spremao ;-)
[/quote]

92 godina,Kula grad-Zvornik,kaze jedan pametni,daj da ofarbamo sulinar i da ga izbacimo da viri da pomisle da imamo top🤔
Ako se ikada zapuca ..hocu reci bilo gdje bilo kad ,moze li mi neko odgovoriti 1.ko ce uzeti pusku?2.zna li taj koristiti istu?3.ko ce mu biti logistika i ko ce ga zastupati na medjunarodnom planu?4.Dali bi isti vojnik znao gdje treba ici ili bi bila defanzivna strategija?5.Ko ce finansirati tog vojnika?
Hajd sad malo da palamudimo o realnosti.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#50631 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by arman1 »

GranicarZvornik wrote: 13/12/2021 20:48
Sve pogresno.

92 godina,Kula grad-Zvornik,kaze jedan pametni,daj da ofarbamo sulinar i da ga izbacimo da viri da pomisle da imamo top🤔
Ako se ikada zapuca ..hocu reci bilo gdje bilo kad ,moze li mi neko odgovoriti 1.ko ce uzeti pusku?2.zna li taj koristiti istu?3.ko ce mu biti logistika i ko ce ga zastupati na medjunarodnom planu?4.Dali bi isti vojnik znao gdje treba ici ili bi bila defanzivna strategija?5.Ko ce finansirati tog vojnika?
96. "navodno", jedan pametan čovjek reče: "Nije gotovo, a kad-tad idu nastavci, hajmo se spremit" . 2021. "navodno" , sin od sad rahmetli - pametnog reče : "Ovdje će pući kad-tad, a ako je ginut volim da ja nego moji sinovi, a treba jednom za svagda povući crtu i dovesti gamad na mjeru".
Pijano krme iz Laktaša poće da grokče, a sin reče:

Tako mi Allaha Uzvišenog, ja sin svoga babe rahmetli, Bosanskog gazije spreman sam u svakom trenutku koji je pred nama stati u odbranu Bosne, svojim životom i imetkom.
Drugu Domovinu nemam, drugu drzavu kao mjesto zivljenja ne zelim. Ovdje sam rođen, ovdje ću Allahovom odredbom dočekati i čas smrti.
Niti se bojim rata, niti se bojim Dodika, niti se bojim Čovića, niti se bojim Srba, niti se bojim Hrvata, niti se bojim tih svjetskih "sila", svjestan da su prolazni kao sto je prolazno sve na Dunjaluku.
Bojim se Allaha i svjestan sam da nas On ako se budemo borili, neće napustiti.
Moja vjerska, ustavna, ljudska obaveza je braniti Bosnu i to sam spreman i to javno govorim i poručujem tim agresorima i kvislinzima, propadala su carstva i imperije, opstala je Bosna i opstat ce do kijametskog dana.
Opstajala je Bosna na tespihu koji cine sehidi, taj tespih opstanka se nikad prekinuti nece, neka nova imena sprema su se upisati u knjigu onih koje Allah obradova da budu šahidi opstanka vjere, Bosne i nacije.
Potpuno svjestan da se jednom umire i dva puta zivi, da moj život nije vrijedniji od zivota sehida koji su odbranili milenijsko trajanje Bosne, spreman sam je braniti i na tom putu i sehiditi.
Samo jedno pitanje daje mnoge odgovore.
Je li nam bitno od čega zivimo, ili nam je bitno za sta zivimo?
Živim za vjeru, Domovinu i narod, za opstanak ovih svetinja bi sa osmijehom umirao.
Ko se usudi, zazalit ce!
united bosnae

#50632 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by united bosnae »

Mene ovaj tz. "Inckov Zakon" podsjeca na Srpskog svata ubijenog na Bascarsiji 92ge godine.
Navodno je ubistvo tok svata bilo okidac za srpsku pobunu a zapravo je sve bilo spremno i samo se cekalo da naidje razlog koji ce kao biti okidac.

E pa tako je isto i ovaj put... razlog za sve je Drzavna imovina (sume, livate, obradiva zemlja itd). Plan prisvajanja drzavne imovine vec odavno postoji i samo se cekalo na nesto kao sto je "Inckov zakon" da otpocne lavina srpskog napada na Drzavnu imovinu BiH.
Tu je i front Izbornog zakona (HVO), pa malo sudjenje Novalicu i ostalim banditima (APZBiH) kao i domaca korupcija... Deja Vu.
Europa i USA se kao nesto neckaju... salju Caringtona, Kutiljera, Vens, Ovena (Eichhorst, Escobar, Palmer...). Svi ce oni i jos mnogi drugi dolaziti i izrazavati zabrinutost. Sa sigurne distance ce posmatrati kako se stvari odvijaju.
Mi smo u ocitoj defanzivi. Dodik napada na vise frontova (Drzavna imovina, Inckov zakon, OSBiH, SIPA), HVO nakon pocetne inicijative povlaci rucnu a mi nadam se konsolidujemo redove.
Sklapamo sporazum sa Covicem uz posredstvo EU i SAD i onda zajednickim snagama krecemo u odbranu imovine BiH.
Sukob se zavrsava tako sto se ukljucuju Plenkovic i Vucic i svi skupa potpisuju sporazum kojim se RS omogucava posjedovanje Drzavne imovine ako se pokaze potreba za to (sta god to znacilo). Inckov plan vise nikom nije interesantan, OS snage ostaju kakve su i bile kao i sve ostalo.
mr nice

#50633 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mr nice »

arman1 wrote: 13/12/2021 21:31
Sve pogresno.

96. "navodno", jedan pametan čovjek reče: "Nije gotovo, a kad-tad idu nastavci, hajmo se spremit" . 2021. "navodno" , sin od sad rahmetli - pametnog reče : "Ovdje će pući kad-tad, a ako je ginut volim da ja nego moji sinovi, a treba jednom za svagda povući crtu i dovesti gamad na mjeru".

Tako mi Allaha Uzvišenog, ja sin svoga babe rahmetli, Bosanskog gazije spreman sam u svakom trenutku koji je pred nama stati u odbranu Bosne, svojim životom i imetkom.
Drugu Domovinu nemam, drugu drzavu kao mjesto zivljenja ne zelim. Ovdje sam rođen, ovdje ću Allahovom odredbom dočekati i čas smrti.
Niti se bojim rata, niti se bojim Dodika, niti se bojim Čovića, niti se bojim Srba, niti se bojim Hrvata, niti se bojim tih svjetskih "sila", svjestan da su prolazni kao sto je prolazno sve na Dunjaluku.
Moja vjerska, ustavna, ljudska obaveza je braniti Bosnu i to sam spreman i to javno govorim i poručujem tim agresorima i kvislinzima, propadala su carstva i imperije, opstala je Bosna i opstat ce do kijametskog dana.
Opstajala je Bosna na tespihu koji cine sehidi, taj tespih opstanka se nikad prekinuti nece, neka nova imena sprema su se upisati u knjigu onih koje Allah obradova da budu šahidi opstanka vjere, Bosne i nacije.
Potpuno svjestan da se jednom umire i dva puta zivi, da moj život nije vrijedniji od zivota sehida koji su odbranili milenijsko trajanje Bosne, spreman sam je braniti i na tom putu i sehiditi.
Živim za vjeru, Domovinu i narod, za opstanak ovih svetinja bi sa osmijehom umirao.
Ko se usudi, zazalit ce!
bas tako
video

#50634 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by video »

Ko se usudi, zazalit ce!
Aferim :thumbup:
Avonmusk

#50635 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Avonmusk »

GranicarZvornik wrote: 13/12/2021 20:48 .
Sve pogresno.

[/quote]

[/quote]

U srbiji, kaze mi poznanik, srbin, imas oko 30000 pripadnika paravojnih formacija koje bi jedva docekale da ovdje pukne, jer sad biju svoj narod jer nemaju koga drugog. Medju demobilisanim borcima imas 90% onih koji kazu da ce odmah uzet pusku u ruke. Ako pukne opet medjunarodni plan vise nece biti vazan. Znaju svi kuda treba ici, a i strategije se svakako razvijaju u ovisnosti o desavanjima.
A finansijera se uvijek moze naci, posebno kad se krene u rat.
Najveci problem bi bio sto bi bosna bila svedena na dio oko sarajeva i zenice, sa enklavama u bihacu i tuzli, a tuzla bi bila upitna ako vojska srbije predje granicu.
Ako bi se umjesala hrvatska vojska, zapadna hercegovina i dijelovi srednje bosne bi postali hrvatska.
Svijet nece nista uciniti po tom piranju, osim mozda ponuditi nam gradjansku drzavu, gdje cemo biti vecina, izgubljena i u vremenu i prostoru, a najvise vjerovatno u njemackoj i zapadnim zemljama.
Hrvatska i srbija se nece bas usreciti pripojenim dijelovima jer je svakako cijeli balkan gola bijeda i sirotinja, pa ce im o e teritorije josvise uzimati iz budzeta.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#50636 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by arman1 »

Avonmusk wrote: 13/12/2021 23:19
Sve pogresno.

[/quote]

U srbiji, kaze mi poznanik, srbin, imas oko 30000 pripadnika paravojnih formacija koje bi jedva docekale da ovdje pukne, jer sad biju svoj narod jer nemaju koga drugog. Medju demobilisanim borcima imas 90% onih koji kazu da ce odmah uzet pusku u ruke. Ako pukne opet medjunarodni plan vise nece biti vazan. Znaju svi kuda treba ici, a i strategije se svakako razvijaju u ovisnosti o desavanjima.
Najveci problem bi bio sto bi bosna bila svedena na dio oko sarajeva i zenice, sa enklavama u bihacu i tuzli, a tuzla bi bila upitna ako vojska srbije predje granicu.
Ako bi se umjesala hrvatska vojska, zapadna hercegovina i dijelovi srednje bosne bi postali hrvatska.
Svijet nece nista uciniti po tom piranju, osim mozda ponuditi nam gradjansku drzavu, gdje cemo biti vecina, izgubljena i u vremenu i prostoru, a najvise vjerovatno u njemackoj i zapadnim zemljama.
Hrvatska i srbija se nece bas usreciti pripojenim dijelovima jer je svakako cijeli balkan gola bijeda i sirotinja, pa ce im o e teritorije josvise uzimati iz budzeta.
[/quote]
Loša matematika. Vjerovao ili ne, ako pukne, ne dao Bog, srbi su potencijalno najveći gubitnici, a ni nositelji Europskih vrijednosti(39 - 45) se neće baš usrećiti.
united bosnae

#50637 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by united bosnae »

Avonmusk wrote: 13/12/2021 23:19 U srbiji, kaze mi poznanik, srbin, imas oko 30000 pripadnika paravojnih formacija koje bi jedva docekale da ovdje pukne, jer sad biju svoj narod jer nemaju koga drugog. Medju demobilisanim borcima imas 90% onih koji kazu da ce odmah uzet pusku u ruke. Ako pukne opet medjunarodni plan vise nece biti vazan. Znaju svi kuda treba ici, a i strategije se svakako razvijaju u ovisnosti o desavanjima.
Jos bih i povjerovao u navedenih 30.000 paravojnika iz Srbije ali zaboravljas da su i 90-tih dolazili paravojnici iz te iste zemlje - dok je bilo frizidera, televizora i sl u bosnjackim kucama. Kasnije ih je bilo sve manje i manje da bi se pri samom kraju rata taj broj izjednacio sa brojem dobrovoljaca iz Grcke.
Ovaj put bi ratovali brateee... a to nije isto kao i sprasiti sanzer iz tetejca dok na novoj trenerci nesmotreno ostaju kapi krvi upravo ubijenog suparnika iz zemunskog klana.

Uz to, cuo sam da ti dobrovoljci i ne stoje bas najbolje sa PCR testovima, barem kad su u pitanju ekskurzije na Kosovo.
Last edited by united bosnae on 14/12/2021 00:50, edited 1 time in total.
Danguba

#50638 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Danguba »

Ko se usudi, zazalit ce!

Svaka cast.
Nespin

#50639 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 06/09/2022 08:29, edited 1 time in total.
tindbe

#50640 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tindbe »

U Srbiji, kaže mi poznanik, srbin, ima 50.000 fulja koje jedva čekaju da se sagnu čim neko izvadi novčanik.
Nekad ih zovu do Tuzle, nekad do Sarajeva, a one najbolje i do Bihaća.
Bossona

#50641 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bossona »

Dolaze da se uvjere, kako reče legendarni Pejaković "Bosnu svi ye.. valjda će se se nešta roditi" a nekima odron(d)iti.

Milenkov buraz

#50642 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Milenkov buraz »

Tanqueray wrote: 13/12/2021 16:35 Sasvim normalna pojava, jer vecina ljudi su normalni ljudi, a sta im nude politicari, uglavnom nista ili ih spremaju da se tuku za njihove interese.
Neke budale ce se uvijek naci, ali vjerujem da se nece ponoviti 1992, kada se nije znalo sta rat donosi.

Napravljena je takva psihoza da ispade da je vaznije ako je neko okacio neku zastavu, nego sto je ekonomija nikakva i ono od cega se zivi.
Lideri su sibicari, poltroni. nacionalisti, nesposobni da dovedu bilo kakve normalne investicije, sjetimo se pompezno najavljivanog Buroj ozone, sto se ispostavilo kao najobicnija prevara i gle ko je to otvorio
Image

Ima li neke odgovornosti, nema.

Veliku ulogu u ovoj katastrofi od drzava imaju i mediji, gdje novinari vec 3 decenije, ispiraju mozak, sa svojim clancima, kobajagi analizama i ostalim smecem koji objavljuju, sve pod patronatom svoji gazda. Nesto slagat, izmisliti, je normalna stvar. Ne zna se da li je i vremenska prognoza izmanipulisana.

Ovaj trend ce se nastaviti i pokazivati besmisao borbe za teritorije, kojih je nesrazmjerno vise nego sto je ostalo stanovnika i taj odnos ce se stalno mijenjati i povecati u korist teritorije.
Pogrešan primjer, Buroj je privatni kapital, bolji primjer je recimo propast banaka u RS-u ili ovo:

Image

Godinama se finansira nešto što ne postoji i to sve od entitetskog/državnog budžeta od novca građana.
GranicarZvornik

#50643 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by GranicarZvornik »

Sve pogresno.

[/quote]

[/quote]
Ima tu mali problem,
Kazes u Srbiji 30.000 pripadnika paravojnih formacija?? Znas u Bosni sad ima 30.000 metaka a da ne nabrajamo vojnike koji su bili za vrijeme 92-95 i oni su vecinom spremni.navodis enklave zenice tuzle sarajeva.e tu je mali problem koji nisi naveo.Vidis u tim kako ih zoves enklavama zivi 51% drzave.Normalno bi bilo da su tih 51 % raprostranjeni od Save do Neuma od Une do Drine.
A nisu.Zasto?
A_A_AKCIJA

#50644 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

united bosnae wrote: 14/12/2021 00:47
Avonmusk wrote: 13/12/2021 23:19 U srbiji, kaze mi poznanik, srbin, imas oko 30000 pripadnika paravojnih formacija koje bi jedva docekale da ovdje pukne, jer sad biju svoj narod jer nemaju koga drugog. Medju demobilisanim borcima imas 90% onih koji kazu da ce odmah uzet pusku u ruke. Ako pukne opet medjunarodni plan vise nece biti vazan. Znaju svi kuda treba ici, a i strategije se svakako razvijaju u ovisnosti o desavanjima.
Jos bih i povjerovao u navedenih 30.000 paravojnika iz Srbije ali zaboravljas da su i 90-tih dolazili paravojnici iz te iste zemlje - dok je bilo frizidera, televizora i sl u bosnjackim kucama. Kasnije ih je bilo sve manje i manje da bi se pri samom kraju rata taj broj izjednacio sa brojem dobrovoljaca iz Grcke.
Ovaj put bi ratovali brateee... a to nije isto kao i sprasiti sanzer iz tetejca dok na novoj trenerci nesmotreno ostaju kapi krvi upravo ubijenog suparnika iz zemunskog klana.

Uz to, cuo sam da ti dobrovoljci i ne stoje bas najbolje sa PCR testovima, barem kad su u pitanju ekskurzije na Kosovo.
E, ako ćemo se gađati trolejbusima, onda ne zaboraviti all stars ekipe sa decenijama ratova u nogama iz Sirije, Iraka, Afganistana, Nagorno Karabaha i komšiluka, koje evo sve svrbi mir i čekaju ima li se gdje pripucati.

:D
Avonmusk

#50645 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Avonmusk »

GranicarZvornik wrote: 14/12/2021 16:57
Sve pogresno.

[/quote]
Ima tu mali problem,
Kazes u Srbiji 30.000 pripadnika paravojnih formacija?? Znas u Bosni sad ima 30.000 metaka a da ne nabrajamo vojnike koji su bili za vrijeme 92-95 i oni su vecinom spremni.navodis enklave zenice tuzle sarajeva.e tu je mali problem koji nisi naveo.Vidis u tim kako ih zoves enklavama zivi 51% drzave.Normalno bi bilo da su tih 51 % raprostranjeni od Save do Neuma od Une do Drine.
A nisu.Zasto?
[/quote]

Samo sam napisao sta mi je covjek rekao, nema razloga da laze.
Isto tako medju ovim demobilisanim su svi rodjaci koji bi sad uzeli pusku da sta krene, a ja sam s njima u prici postavio pitanje: ko bi sad iso u rat, ono kao nema sanse vise, prevareni ste ko borci i tako to, kad svi kazu :ja bih isao. Ja osto u cudu???
Znam ja za tih 51%, jer mi je dosta rodbine tu, al sta s nama s "pogresne" strane crte???
Pavidite da njemacka ne moze sama , a francuzi znamo kome su naklonjeni, a ovo hinjsko ponasanje slovenije i hrvatske je ono bas odron teski.
U takvoj situaciji bili bismo ostavljeni sami sebi,a tad bi bilo tesko, ne zaboravite i ruski uticaj.
Thorgerson

#50646 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Thorgerson »

Moze li neko onom fikusu Sefiku reci da prestane pozivati strane vojske u nasu drzavu.

Ako ti dodje NATO, sta sprjecava Ruse onda da posalju svoju ekipu? Stavise mislim da i imaju po onim dogovorima nekakvim na to pravo.

I trupe NATOa po ulicama bi samo doprinijele jos vecoj netrpeljivosti.

Zamisli sad vojska do zuba naoruzana paradira izmedju entiteta.

To jel doprinijeti smirivanju situacije? Kako?

Ako bude sranja Sefik, mi se sami moramo braniti. Nece stranac poturati glavu za tebe. Shvati to vec jednom fikuse. I ti i Bakir.

Traziti da nas prime u NATO, jer imamo sve osnove za to, to je legitiman zahtjev. Dakle, sutra, da zele i hoce, mogu nas primiti u NATO. Neka urade to. I situacije ce se kroz mjesec okrenuti za 180 stepeni.

Dakle, da smo mirni da nas nece niko s ledja i sa strane napasti.

A onda unutra, mi cemo se sami izmedju sebe obracunati. Da li mirno, nemirno to je na stranama da odluce.
fosna2014

#50647 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by fosna2014 »

Onako usput: Sve smo češće u evropskim medijima prisutni. Odmah poslije Ukrajine.
Bossona

#50648 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bossona »

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#50649 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Truba »

fosna2014 wrote: 14/12/2021 20:07 Onako usput: Sve smo češće u evropskim medijima prisutni. Odmah poslije Ukrajine.
Sezona kiselih krastavaca
Advent iscekivanje bozica i ng
Nema dogadjanja
Tigar1

#50650 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Tigar1 »

Samo što sad chetniksi zaboravljaju par stvari.

Ovdje ih više neće čekati redovi staraca, žena i djece i nenaoružanih momaka u patikama sa mišlju neće nas komšije naše Niti ćete voziti bijelu tehniku i videorekordere nazad u svrbiju.

Na sipljivog zelova i lisac ćunu oštri nekad bilo.

Sada ne. Mnogi će otkopati ono što je sačuvano za ne daj Bože.
Bujrum navalite pleme vam... Znamo kako ste prolazili kad ste trebali muški da se pobijete. I na Vlašiću, i u Krajini i na Vozući.
Lahko je nenaoružanog mlatiti ali nećete više.
Locked