Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
jeza u ledja

#57176 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

KraljicaIzJajca wrote: 09/12/2021 16:23
jeza u ledja wrote: 09/12/2021 16:12 Prva klinicka istrazivanja na ljudim za mRNA vakcinu su pocela 2010-e. Vektorska vakcina je prosla sve faze i odobrenja.

Ti tvrdis da bi te vakcine da nije Covida jos bile na fazi testiranja zivotinja. :-)

O cemu pricas? :roll:
Pišeš o mRNA cijepivu ali bez LPN, ja pišem o mRNA sa LPN, isto je prvi put primjenjeno ma mišu 2013. :)

Vektorske su testirane na životinjama,to ne negiram, ali vektorska za Covid19 razumljivo da nije iddntična Ebolinoj, jer su te dvije bolesti različite. Naravno da ih ne možeš izjednačavati. Cijepivo protiv Ebole je znatno duže testirano na ljudima. Pisala sam ranije, npr. proteinsko cijepivo protiv gripe je ok, ali mRNA cijepivo protiv gripe nije uspjelo.
Ah, sad je mRNA sa LPN, a ne samo mRNA.
Ah sad je vektorsk vakcina za Covid, ne vektorska vakcina generalno kao tehnologija.
Nije odobrila EMA, ali jeste odobrila EMA.
Nisu vakcine obavezne, osim u Americi koja se ne pika.
Drakonske mjere zabrane su svugdje, ali u stvari nisu u Americi, BiH, UK, cijeloj EU, vec samo u Austriji i Italiji, ali i tamo jos nisu pocele.

Ocigledno trolas. :-)
KraljicaIzJajca

#57177 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by KraljicaIzJajca »

jeza u ledja wrote: 09/12/2021 16:44
KraljicaIzJajca wrote: 09/12/2021 16:23

Pišeš o mRNA cijepivu ali bez LPN, ja pišem o mRNA sa LPN, isto je prvi put primjenjeno ma mišu 2013. :)

Vektorske su testirane na životinjama,to ne negiram, ali vektorska za Covid19 razumljivo da nije iddntična Ebolinoj, jer su te dvije bolesti različite. Naravno da ih ne možeš izjednačavati. Cijepivo protiv Ebole je znatno duže testirano na ljudima. Pisala sam ranije, npr. proteinsko cijepivo protiv gripe je ok, ali mRNA cijepivo protiv gripe nije uspjelo.
Ah sad je vektorsk vakcina za Covid, ne vektorska vakcina generalno kao tehnologija.
Drakonske mjere zabrane su svugdje, ali u stvari nisu u Americi, BiH, UK, cijeloj EU, vec samo u Austriji i Italiji, ali i tamo jos nisu pocele.

Da ponovim jer sam ispravila post:

mRNA za Covid19 razumljivo da nije iddntična Ebolinoj, jer su te dvije bolesti različite. Naravno da ih ne možeš izjednačavati. Cijepivo protiv Ebole je znatno duže testirano na ljudima. Ali mRNA sa LPN nije nikad testirano na ljudima ni za SARS CoV, a za SARS CoV2 samo 6 mjeseci nakon ulaska u pandemiju. Pisala sam ranije, npr. proteinsko cijepivo protiv gripe je ok, ali mRNA cijepivo protiv gripe nije uspjelo.

Vektorsko jednako nije bilo moguće ranije testirati za covid, jer se testiraju tehnologija i bolest, a ne isključivo tehnologija.

Ne trolam, već ti ne rezoniraš i nemaš blage veze. mRNA cijepivo je bilo razvijeno prije mRNA cijepiva koje koristi LPN, a to su ova covid cijepiva. Drugo, ti ne kužiš da tehnologije cijepiva drugačaije uspiju ili ne s obzirom na vrstu oboljenja.

U RH od početka februara, u hotelima, vlasništvo austrijanaca, neće zapošljavti necijepljene ( uključujući osobe koje su preboljele).

Ne trolam, ti slabo kapiraš, možda je tako i bolje, lakš ćeš primati nove doze. :kiss:
Last edited by KraljicaIzJajca on 09/12/2021 16:55, edited 3 times in total.
BadBoy

#57178 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

MUNAFIK wrote: 09/12/2021 13:34
Trappist wrote: 09/12/2021 11:38 Danas malo mladje raje: "Nažalost, u kninskoj bolnici preminula je muška osoba (1946. godište), a u šibenskoj bolnici muška osoba (1943. godište) i ženska osoba (1938. godište)."
" U Općoj bolnici Zadar od posljedica infekcije koronavirusom preminula je 74-godišnja žena."
"Nažalost, u Općoj bolnici Pula preminule su dvije covid-19 pozitivne osobe (1934. i 1954. godište), od kojih jedna s pridruženim kroničnim bolestima, a druga bez poznatih rizičnih čimbenika."
"Preminula je jedna ženska osoba 1948. godište, koja je uz infekciju koronavirusom imala brojne komorbiditete."

Sjedim sinoc sa nekom rajom i prcamo tako i dodjosmo do teme vakcina i virusa i ovsaj jedan radi u bolnici kaze "moramo se vakcinisat svako 6 mjeseci zeznuto je ovo, evo dolazi nova varijanta i sve vise mladih ljudi tesko oboljva"

Na pitanje koji mladi ljudi i gdje? Odgovora nema nego samo ide prica "puna je bolnica, svaki dan se o tome prica sta se pravis pametan"

Pa reko kako umiru... Kaze on nama, ovaj OMIKRON varijanta je najgora od nje bas maldi tesko oboljevaju i umiru"

Vidim lik nema pojma, promjenim temu...

Radi u bolnoci MEDICINSKI RADNIK (doktor na specijalizaciji) i nasjeda na price medija o mladim ljudima koji umiru od OMICRINA.... TUGA.
Šta je tvoja profesija i čime se baviš?
MUNAFIK

#57179 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

BadBoy wrote: 09/12/2021 16:54
MUNAFIK wrote: 09/12/2021 13:34

Sjedim sinoc sa nekom rajom i prcamo tako i dodjosmo do teme vakcina i virusa i ovsaj jedan radi u bolnici kaze "moramo se vakcinisat svako 6 mjeseci zeznuto je ovo, evo dolazi nova varijanta i sve vise mladih ljudi tesko oboljva"

Na pitanje koji mladi ljudi i gdje? Odgovora nema nego samo ide prica "puna je bolnica, svaki dan se o tome prica sta se pravis pametan"

Pa reko kako umiru... Kaze on nama, ovaj OMIKRON varijanta je najgora od nje bas maldi tesko oboljevaju i umiru"

Vidim lik nema pojma, promjenim temu...

Radi u bolnoci MEDICINSKI RADNIK (doktor na specijalizaciji) i nasjeda na price medija o mladim ljudima koji umiru od OMICRINA.... TUGA.
Znam citati, kriticki razmisljati, znam pratiti informacije, a uz to sve imam diplomu magistra iz drustvenih nauka u u tom segmentu i radim.

Informacije o mladima koji UMIRU i on i ja mozemo dobiti sa istog mjesta... On doduse se na licu mjesta moze uvjeriti da to nije istina.
jeza u ledja

#57180 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

KraljicaIzJajca wrote: 09/12/2021 16:51
jeza u ledja wrote: 09/12/2021 16:44

mRNA za Covid19 razumljivo da nije iddntična Ebolinoj, jer su te dvije bolesti različite. Naravno da ih ne možeš izjednačavati. Cijepivo protiv Ebole je znatno duže testirano na ljudima. Ali mRNA sa LPN nije nikad testirano na ljudima ni za SARS CoV, a za SARS CoV2 samo 6 mjeseci nakon ulaska u pandemiju. Pisala sam ranije, npr. proteinsko cijepivo protiv gripe je ok, ali mRNA cijepivo protiv gripe nije uspjelo.

Vektorsko jednako nije bilo moguće ranije testirati za covid, jer se testiraju tehnologija i bolest, a ne isključivo tehnologija.

Ne trolam, već ti ne rezoniraš i nemaš blage veze. mRNA cijepivo je bilo razvijeno prije mRNA cijepiva koje koristi LPN, a to su ova covid cijepiva. Drugo, ti ne kužiš da tehnologije cijepiva drugačaije uspiju ili ne s obzirom na vrstu oboljenja.

U RH od početka februara, u hotelima, vlasništvo austrijanaca, neće zapošljavti necijepljene ( uključujući osobe koje su preboljele).

Ne trolam, ti slabo kapiraš, možda je tako i bolje, lakš ćeš primati nove doze. :kiss:
Super.
Hajd sad dosadjuj nekom drugom.
KraljicaIzJajca

#57181 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

jeza u ledja wrote: 09/12/2021 17:26
KraljicaIzJajca wrote: 09/12/2021 16:51

Super.
Nisam te natjerala da komuniciraš sa mnom i nije mi bila namjera da ti skačem po živcima. :)
Blitz1

#57182 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Blitz1 »

KraljicaIzJajca wrote: 09/12/2021 17:28
jeza u ledja wrote: 09/12/2021 17:26

Super.
Nisam te natjerala da komuniciraš sa mnom i nije mi bila namjera da ti skačem po živcima. :)
Jok
mognjen

#57183 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by mognjen »

cassius wrote: 09/12/2021 11:48 55 miliona ljudi umire godisnje u prosjeku, u 2 godine od korone 5 miliona ljudi umrlo. Od cega ostatak ljudi umire ? Sto se ne daje vaznost tome...
Zato što se ne može zaraditi kao na vakcinama, jasno.
KraljicaIzJajca

#57184 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Blitz1 wrote: 09/12/2021 18:01
KraljicaIzJajca wrote: 09/12/2021 17:28

Jok
Primili ste cijepivo, nema potrebe da se nervirate. :kiss:
jeza u ledja

#57185 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

KraljicaIzJajca wrote: 09/12/2021 17:28 Nisam te natjerala da komuniciraš sa mnom i nije mi bila namjera da ti skačem po živcima. :)
Nema problema. Malo smo popricali i tako.
biglebovski

#57186 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Koronavirusna bolest 2019. (COVID-19) prijeti ranjivim populacijama pacijenata, što rezultira ogromnim pritiscima na lokalnom, regionalnom,
nacionalnom i međunarodnom nivou za obuzdavanje virusa. Laboratorijske studije pokazuju da maske mogu biti od koristi u smanjenju širenja
bolesti uzrokovanih kapljicama, ali je malo podataka dostupno za procjenu efekata obaveznog nošenja maske putem izvršne naredbe na populacijskoj osnovi. Procjenjujemo efekte Naredbe o maskama za cijelu županiju na smrtnost po populaciji, okupiranosti jedinica intenzivne njege
(ICU) i korištenje ventilatora u okrugu Bexar, Texas.

Zaključak: Nije došlo do smanjenja dnevne smrtnosti po populaciji, zauzetosti bolničkih kreveta, kreveta za intenzivnu negu ili zauzetosti respiratora za COVID-19 pozitivnih pacijenata koji se mogu pripisati provedbi mandata nošenja maski.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/labs/pmc/a ... 14-597.pdf
KraljicaIzJajca

#57187 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

jeza u ledja wrote: 09/12/2021 18:28
KraljicaIzJajca wrote: 09/12/2021 17:28 Nisam te natjerala da komuniciraš sa mnom i nije mi bila namjera da ti skačem po živcima. :)
:)
spinel_

#57188 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Mani se palamudjenja.
Samo cinjenice:
Austrija objavila plan: Kazne za nevakcinisane svaka tri mjeseca
http://www.klix.ba/clanak/211209153
Nemoj vise pitati ono sto si neki dan.

Ne, nije fasizam. Nikako.
Capljina74

#57189 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

KraljicaIzJajca wrote: 09/12/2021 14:48
jeza u ledja wrote: 09/12/2021 14:34

Ma da, s ciljem zarade. :-) Nisu sve vakcine poput Pfizerovih da nabijaju profit. Zarada od vakcine obicno predstavlja minoran postotak godisnjeg profita. Najlakse je tako objasniti stvari i rijesen argument jel?
Ah, to je proteinska vakcina. Proteinska, vektorska, mRNA, hocemo li tako redati razne vrste vakcina pa birati koja odgovara narativu?

Ebola vakcina jeste odobrena i od strane EMA a vidim i Kinezi imaju svoju.
Pa zar vi cijepljeni niste upravo birali sebi cijepovo. Eto, koje kriterijume ste koristili tokom osobnog izbora :D

Pa u većini država nitko ne cijepi djecu protiv gripe. :-D Tvrdiš da je tvoja amerika mjerilo drugim državama. :-)

Ti si napisao da se Ebola cijepivo koristi godinama, a ono je tek u uporabi dvije godine. Ema je odobrila u junu 2020.
Ти си пеницилин и бромазепам за ову америчку бауштел бригаду!

Наклон!
KraljicaIzJajca

#57190 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Capljina74 wrote: 09/12/2021 19:43
KraljicaIzJajca wrote: 09/12/2021 14:48

Pa zar vi cijepljeni niste upravo birali sebi cijepovo. Eto, koje kriterijume ste koristili tokom osobnog izbora :D

Pa u većini država nitko ne cijepi djecu protiv gripe. :-D Tvrdiš da je tvoja amerika mjerilo drugim državama. :-)

Ti si napisao da se Ebola cijepivo koristi godinama, a ono je tek u uporabi dvije godine. Ema je odobrila u junu 2020.
Ти си пеницилин и бромазепам за ову америчку бауштел бригаду!

Наклон!
Neobičan kompliment :lol: hvala :kiss:

Živjela sam tamo, znam kako percipiraju stvarnost.

Mislim, da generalno, koristimo odbrambeni mehanizam u skladu sa našom najbližom sredinom.

Problem je, da ne postoji želja da se spuste malo na zemlju i nisu svijesni što se dešava u ostatku svijeta.
jeza u ledja

#57192 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

spinel_ wrote: 09/12/2021 19:35

Mani se palamudjenja.
Samo cinjenice:
Austrija objavila plan: Kazne za nevakcinisane svaka tri mjeseca
http://www.klix.ba/clanak/211209153

Opet citiras moj post nekom drugom i trazis da ti ne odgovaram. :lol:

A sta sam te pitao neki dan vjeruj mi da se ne sjecam.
spinel_

#57193 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

jeza u ledja wrote: 09/12/2021 20:21
spinel_ wrote: 09/12/2021 19:35

Mani se palamudjenja.
Samo cinjenice:

Pitao si lebovskog jel prisiljen da primi vakcinu. I evo ti sad Austrija. Svaka 3 mjeseca skoro 4000 eura kazne za nevakcinisane.. pa to ni najveci tzv teoreticar zavjere nije mogao predvidjeti. A evo dobrodosli i zvanicno u novi vrli svijet. Nista vise nije isto niti ce ikad biti.
preselio na ahiret

#57194 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by preselio na ahiret »

spinel_ wrote: 09/12/2021 20:31

Pitao si lebovskog jel prisiljen da primi vakcinu. I evo ti sad Austrija. Svaka 3 mjeseca skoro 4000 eura kazne za nevakcinisane.. pa to ni najveci tzv teoreticar zavjere nije mogao predvidjeti. A evo dobrodosli i zvanicno u novi vrli svijet. Nista vise nije isto niti ce ikad biti.
Normalno da biti nece sve dok politika bude furala nesto sto nema veze sa vezom.
Capljina74

#57196 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

jeza u ledja wrote: 09/12/2021 20:18 Romantika.
Kako nije.
Mala te provozala ko taksista sa stanice, a da nisi jedne shvatio o čemu ti piše.

@KraljicaIzJajca je za tebe lično i personalno primarijus!
jeza u ledja

#57197 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

spinel_ wrote: 09/12/2021 20:31

Pitao sam njega koji zivi u BiH. Kakve veze ima Austrija sa tim?

Ovo u Austriji je kretenizam zesci, nadam se da nece i zvanicno proci i poceti, mada pise da podrzavaju i opozicions stranke. Zamisljam samo kako ce to izvesti…

Takva drakonska mjera koliko znam za sad ne postoji nigdje drugo.
jeza u ledja

#57198 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

Capljina74 wrote: 09/12/2021 20:57
jeza u ledja wrote: 09/12/2021 20:18 Romantika.
Kako nije.
Mala te provozala ko taksista sa stanice, a da nisi jedne shvatio o čemu ti piše.

Shvatam ja da je to tako u tvojoj glavi.

Nadjite se negdje izmedju Capljine i Jajca pa razmjenite utiske. :plesu:
Capljina74

#57199 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

jeza u ledja wrote: 09/12/2021 21:15
Capljina74 wrote: 09/12/2021 20:57

Kako nije.

Shvatam ja da je to tako u tvojoj glavi.

Nadjite se negdje izmedju Capljine i Jajca pa razmjenite utiske. :plesu:
Vrlo rado.

Imali bi o čemu popričati.
BadBoy

#57200 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

MUNAFIK wrote: 09/12/2021 16:57
BadBoy wrote: 09/12/2021 16:54

Znam citati, kriticki razmisljati, znam pratiti informacije, a uz to sve imam diplomu magistra iz drustvenih nauka u u tom segmentu i radim.

Informacije o mladima koji UMIRU i on i ja mozemo dobiti sa istog mjesta... On doduse se na licu mjesta moze uvjeriti da to nije istina.
I šta da tebi neki sutra počne pričati nešto za tvoj posao?
Locked