BHTelecom
Moderator: Benq
-
amunike
#6126 Re: BHTelecom
nikakva ponuda Apple uredjaja, samo neke promax verzije od 2 i po milje, uzas... javlja li se neko od zaposlenih ovdje?
-
ajdamo
- Grijem se na: Sunce
- Vozim: Dvotočkaš
#6127 Re: BHTelecom
Jbg paćenici navalili po entry modelima pa ostali samo najskuplji.
Mobitel od 2,5k u džepu a kartica u njemu prepaid sa 3 marke kredita. To smo mi
Mobitel od 2,5k u džepu a kartica u njemu prepaid sa 3 marke kredita. To smo mi
-
123bih123
#6128 Re: BHTelecom
Nemoj da lupas iphone 12 13 dakle obicne verzije najprodavanije su u svijetu. Pro modeli i max modeli u daleko manjem broju se prodaju.
-
ajdamo
- Grijem se na: Sunce
- Vozim: Dvotočkaš
#6129 Re: BHTelecom
Ne pričam o svijetu nego o našim pacijentima. Nemaju za germe,ali će uzeti iPhone u telekomu na rate.
Dvojica takvih "prijatelja" mi duguju pare već godinama,a takvih ima mnogo. Posuđuju pare da plate rate. Dužni i Bogu i narodu,ali živi se lažni luksuzni život.
-
jasko__10
#6130 Re: BHTelecom
Kad bi ti postavili zte h267 mislim da bi ti jos bolja linija bilaarnes_king wrote: ↑13/12/2021 10:28Evo govori drug, koji od petka nema nikako interneta, da je zvao ovog uposlenika sto radi na terenu i da mu je rekao da su oni nesto zeznuli u centrali s kablovima i da to sad tako stoji dok se ne rijesi. Zašto stoji i nije odmah rijeseno se cudim...
![]()
-
doktor78
#6131 Re: BHTelecom
Zamijenio stari Albisov STB sa ZTE modelom, i sada kad prebacujem s kanala na kanal, slika na novom kanalu zamrzne na sekundu-dvije. Je li to normalno ponašanje, jer je prilično iritantno?
- Grom0X
- mc-twin
#6133 Re: BHTelecom
Isti slucaj i kod mene,ali je kod ZTE dosta glasniji zvuk.
- irac300
#6134 Re: BHTelecom
ZTE je njesra. Mali Albis je puno bolji, imam oba. Isto se i kod mene desava.
-
zippoo87
#6135 Re: BHTelecom
Saltati ce oni nas sa noge na nogu haman 
Nisam nesto optimistican u vezi ovog mijenjanja izgleda na STBovima,sve dok ne dodje nesto brze,mozda android boxovi i nova android aplikacija,nesto tipa eon.
Nisam nesto optimistican u vezi ovog mijenjanja izgleda na STBovima,sve dok ne dodje nesto brze,mozda android boxovi i nova android aplikacija,nesto tipa eon.
-
Samir90
#6136 Re: BHTelecom
Kako to da BH Telecom ne odključa npr sve premium kanale u ovom mjesecu npr od 15.12 do 15.1.
To je kod Telemacha praksa vec nekoliko godina unazad ...
To je kod Telemacha praksa vec nekoliko godina unazad ...
- arnes_king
#6137 Re: BHTelecom
Postoji li nacin da mi postave taj zte pa da mi mozda odobre veci paket (100/10) ?jasko__10 wrote: ↑13/12/2021 19:47Kad bi ti postavili zte h267 mislim da bi ti jos bolja linija bilaarnes_king wrote: ↑13/12/2021 10:28
Evo govori drug, koji od petka nema nikako interneta, da je zvao ovog uposlenika sto radi na terenu i da mu je rekao da su oni nesto zeznuli u centrali s kablovima i da to sad tako stoji dok se ne rijesi. Zašto stoji i nije odmah rijeseno se cudim...
imgur.com/oQKgTvq.png[/img]![]()
EDIT: @dend Izgleda da si bio upravu, ja se javio ovom poznaniku sto radi u BHT, iako je na bolovanju odmah je rekao da misli da su me na pogresan profil prebacili jer nesto rade oko centrale, kaze prebacuju na novu pa zbog tog dosta raje ima problema, pa je zamolio kolegu da provjeri i u roku par minuta mi internet opet 50/8.
- mirsek
#6138 Re: BHTelecom
Ima li neko iz BH telekoma na forumu, konkretnije monter ? Treba mi jedna informacija oko novog prikljucka..
- dend
#6139 Re: BHTelecom
arnes_king wrote: ↑14/12/2021 09:14Postoji li nacin da mi postave taj zte pa da mi mozda odobre veci paket (100/10) ?
EDIT: @dend Izgleda da si bio upravu, ja se javio ovom poznaniku sto radi u BHT, iako je na bolovanju odmah je rekao da misli da su me na pogresan profil prebacili jer nesto rade oko centrale, kaze prebacuju na novu pa zbog tog dosta raje ima problema, pa je zamolio kolegu da provjeri i u roku par minuta mi internet opet 50/8.
- dend
- PlusSA
#6141 Re: BHTelecom
Ma kakvi to, sve dok je državno ne možeš ocekivati nešto posebno iako me cudi da ne urade nešto copy paste
Nema tu volje, nego samo crpe se postojeci resursi i mjesec za mjesec.
- dend
#6142 Re: BHTelecom
Promjene UI su samo površinska element koji se vidi. Posto sam na stranici bht pratio javne nabavke mogu zasigurno reci da ce mijenjati dosta elemenata citave IPTV platforme ( IPTV headend - upgrade prijemnog i kontribucijskog segmenta, IPTV headend - Encoding proširenje, IPTV multicast upgrade, IPTV XVM Transcoding ) ... tako da je vjerovatno cilj stvoriti bolju IPTV osnovu sa koje je lakse nadograđivati sisteme
- mirsek
#6143 Re: BHTelecom
Pa ne znam koliko u detalje smijem ici javno. Al ajd da pitam detaljno koliko mogu...
Dolazili monteri u stan u malta kompleksu, konkretno sprecanska ulica da postave opremu i kazu nema nekog prikljucka, (nisam bio tu, pa ne znam na sta misle) pa ne mogu montirati i aktivirati uslugu. Vlasnik rekao da ce kupiti i montirati priljucak, da oni dodju sutra da montiraju opremu. Jutros ih zvao vlasnik da kaze da je montirao prikljucak i da pita kad ce doci, rekli mu da su nalog proslijedili nekoj firmi koja ce da mu optiku montira. Sad vlasnik ne zna koliko ce to da traje a covjek treba da ide iz Sarajeva do kraja sedmice jer je iz dijaspore.
- PlusSA
#6144 Re: BHTelecom
Pa da ocekivano, kao što sam i govorio samo nove ikonedend wrote: ↑14/12/2021 09:51Promjene UI su samo površinska element koji se vidi. Posto sam na stranici bht pratio javne nabavke mogu zasigurno reci da ce mijenjati dosta elemenata citave IPTV platforme ( IPTV headend - upgrade prijemnog i kontribucijskog segmenta, IPTV headend - Encoding proširenje, IPTV multicast upgrade, IPTV XVM Transcoding ) ... tako da je vjerovatno cilj stvoriti bolju IPTV osnovu sa koje je lakse nadograđivati sisteme
Neke važnije nadogradnje vremenom godinama polahko samo dobro istestirajte sve
-
Samir90
#6145 Re: BHTelecom
Optiku ne montira telecom nego ima neka eksterna firma koja to radi, sto mi je smijesno. Mene su prije neka četiri mjeseca spajali na optiku, Moja TV NET. Proces spajanja i aktiviranja usluge trajao je od 11:30 do 15:30, dakle oko četiri sata.mirsek wrote: ↑14/12/2021 10:02Pa ne znam koliko u detalje smijem ici javno. Al ajd da pitam detaljno koliko mogu...
Dolazili monteri u stan u malta kompleksu, konkretno sprecanska ulica da postave opremu i kazu nema nekog prikljucka, (nisam bio tu, pa ne znam na sta misle) pa ne mogu montirati i aktivirati uslugu. Vlasnik rekao da ce kupiti i montirati priljucak, da oni dodju sutra da montiraju opremu. Jutros ih zvao vlasnik da kaze da je montirao prikljucak i da pita kad ce doci, rekli mu da su nalog proslijedili nekoj firmi koja ce da mu optiku montira. Sad vlasnik ne zna koliko ce to da traje a covjek treba da ide iz Sarajeva do kraja sedmice jer je iz dijaspore.
Došao monter, nema signala!? Spoji sve, nema signala, nema veze, nazove centralu, kao ne vide me uopce!? Zovi frajera sa tim nekim "Spliterom" ne znam tacno kako se zove, provjeri i "Spajlaj" prikljucak u stanu, pa provjeri i prikljucak na zgradi .. Sve u svemu to trcanje gore dole trajalo je cetiri sata.
Ne ide mi u glavu da Telecom nema ekipu koja ce te stvari raditi, jos sto je gore, ovaj eksterni izvođač koristi neke jeftine kineske kopije uređaja za "spajlanje", smijesno Bgm..
- dend
#6146 Re: BHTelecom
Fora je sto SVE što si ti najavio i ocekivao tokom citave ove godine nije bilo tacno niti jednom.PlusSA wrote: ↑14/12/2021 10:45Pa da ocekivano, kao što sam i govorio samo nove ikonedend wrote: ↑14/12/2021 09:51
Promjene UI su samo površinska element koji se vidi. Posto sam na stranici bht pratio javne nabavke mogu zasigurno reci da ce mijenjati dosta elemenata citave IPTV platforme ( IPTV headend - upgrade prijemnog i kontribucijskog segmenta, IPTV headend - Encoding proširenje, IPTV multicast upgrade, IPTV XVM Transcoding ) ... tako da je vjerovatno cilj stvoriti bolju IPTV osnovu sa koje je lakse nadograđivati sisteme![]()
Neke važnije nadogradnje vremenom godinama polahko samo dobro istestirajte sve![]()
Ja vjerujem da ce ti biti veoma tesko napustiti telekom i mojaTV i da zbog toga ganjaš čitavu godinu neki razlog da opravdaš napuštanje ali jednostavno nema, teška odluka.. em si fulao za Arene da će telekom izgubiti, em si fulao da će paketi poskupiti zbog Arena, em si fulao da će Sport Klub nestati, em si fulao zasebne pakete za Arene ...
- REDDEVILS
#6147 Re: BHTelecom
Neznam zašto se toliko brani bh Telecom ili ste uposlenici istog ili je nešto drugo u pitanju.
Meni ugovor ističe u aprilu i jedini uslov za nastavak saradnje je optika.
Kupio bih ja 200 metara optičkog kabla samo da dođu da postave.
Monter koji mi je dolazio da me prebaciva na VDSL mi je rekao da već ima optika u centrali i da je samo trebaju pružiti do moje kuće.
Monter koji mi je dolazio da me prebaciva na VDSL mi je rekao da već ima optika u centrali i da je samo trebaju pružiti do moje kuće.
- mirsek
#6148 Re: BHTelecom
Sto je najgore, monter je prvo rekao da nema i onda hodao po citavom stanu trazio tu neku uticnicu/priljucak i na kraju kad je haman odustao, rekao da je nasao i da ipak ima prikljucak. Zato je vlasnik i rekao da ce on kupiti uticnicu, samo da dodju da to montiraju sto prije. Malo je i cudno sto mora dolaziti ta eksterna firma da se bavi sa tim ako je sve provedeno do stana kako je na kraju monter zakljucio.Samir90 wrote: ↑14/12/2021 10:58Optiku ne montira telecom nego ima neka eksterna firma koja to radi, sto mi je smijesno. Mene su prije neka četiri mjeseca spajali na optiku, Moja TV NET. Proces spajanja i aktiviranja usluge trajao je od 11:30 do 15:30, dakle oko četiri sata.mirsek wrote: ↑14/12/2021 10:02
Pa ne znam koliko u detalje smijem ici javno. Al ajd da pitam detaljno koliko mogu...
Došao monter, nema signala!? Spoji sve, nema signala, nema veze, nazove centralu, kao ne vide me uopce!? Zovi frajera sa tim nekim "Spliterom" ne znam tacno kako se zove, provjeri i "Spajlaj" prikljucak u stanu, pa provjeri i prikljucak na zgradi .. Sve u svemu to trcanje gore dole trajalo je cetiri sata.
Ne ide mi u glavu da Telecom nema ekipu koja ce te stvari raditi, jos sto je gore, ovaj eksterni izvođač koristi neke jeftine kineske kopije uređaja za "spajlanje", smijesno Bgm..
- PlusSA
#6149 Re: BHTelecom
Ja napuštam bhtelecom zbog brzine neta, ostalo je OK. Osim što trpate Arene HD u 4-5km mjesecno 2022 HD dodatno da se placa.....dend wrote: ↑14/12/2021 11:17Fora je sto SVE što si ti najavio i ocekivao tokom citave ove godine nije bilo tacno niti jednom.![]()
Ja vjerujem da ce ti biti veoma tesko napustiti telekom i mojaTV i da zbog toga ganjaš čitavu godinu neki razlog da opravdaš napuštanje ali jednostavno nema, teška odluka.. em si fulao za Arene da će telekom izgubiti, em si fulao da će paketi poskupiti zbog Arena, em si fulao da će Sport Klub nestati, em si fulao zasebne pakete za Arene ...
Interfejs te vaše najave glupost (fora promjeniti ikone, stvarno ne znam ako je samo interfejs novi cemu toliko najave)
Android Box i da ih dijelite 1.1.2022 ako su famozni ZTE neka hvala ne bih takav uređaj pogotov neki njihov android.
Nisam ja fulao ništa, sto se tice Arena svakako ce poskupiti jer su to najavili ljudi iz Arene tako da polahko kud žuriš TI bi odmah sacekaj istek ugovora
Napuštam zbog gluposti i laži DO 25 mbps, ti vaši fazoni marketinga a evo i na forumu plasiranjem laži.
Pogotov ti @dend širenje neke mreže, lupetanjem nekih nebuloza koje nemaju veze sa pitanjem vec nesto iz prakse lupiš.
Kasnite jednostavno, sve biti ce biti ce. Tender raspišete pa ga poništite i tako u krug.
Uvijek ste kasnili ali ste znali napraviti korak naprijed.
Nažalost taj jedan korak naprijed stoji evo 4-5 godina u mjestu.
- dend
#6150 Re: BHTelecom
Ja sam se registrovao na forum iz cistog razloga sto se ova tema uvijek nakupi regularnih pljuvatora koji puno puta iznose netacne informacije... a i ljepse su diskusije kada imas dvije straneREDDEVILS wrote: ↑14/12/2021 11:32 Neznam zašto se toliko brani bh Telecom ili ste uposlenici istog ili je nešto drugo u pitanju.
to gdje ce ko ici i koga ce koristiti NIKOGA ne interesuje ni 1%, davno sam rekao da ako ima bolje za tebe prebacuj se, smatram da vecina placa svoje racune i određuje sebi kako ce sta u svojoj kuci. Likovi koji smaraju temu davno prije nego sam se ja pridruzio forumu i dan danas idalje smaraju kako napustaju i odlaze i prave od toga nesto ogromno