Novi Izborni zakon BiH

Post Reply
skafiskafsnjak

#5401 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by skafiskafsnjak »

flyrepublic wrote: 13/12/2021 20:17 @skafiskafsnjak
Nastavak: je li ba manjinac jedan , udruženi zločinče, jebo te čović, ima da te preglasam kad god ja hoću, komšu ću ti opet iz inata izabrat, jana u moju kuću vala više neće, jebo te milanovoć tvoj, nama ćete vi pelješki most, sve je ovo zagrebovo maslo, samo vam fašizam na pameti, sad još i separatizam prosipaš, u građanskoj bih, s dva građanska predsjednika, oba mi izabrali i jednim četnikom. Jesi čuo ba
Wtf :?

Kakve su to gadosti...
Doduse nisu sve gadosti...ima dobrih :mrgreen:
:lol:
ako te pitaju

#5402 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by ako te pitaju »

Koji napad panike.
Dajte i građanima prava kao i konstitutivnim narodima.

Sasvim je jasno, da Bošnjaci nastoje "poklopiti" BiH,kao pto su mislili da su i Federaciju.
Sve je manje i manje i manje podrške ld svijeta,ne zato što navijaju za jednu stranu,nego zato što su vidjeli o kakvim pokušajima manipulacije se radi.

Nije dobro da se borite za nešto za što se ne može izboriti,i što je neprirodno za BiH.

Treba naći kompromis, a jako dobro znate što ste postigli sa ublehom Komšićem.
Homogenizirali ste Hrvate,gurnuli ih u savez sa Srbima,okrenuli pola Europe a i svijeta protiv sebe,a to nije dobro.

Skoro 20 godina je BiH izgubila da bude normalna država,kakva i jedina može biti. Taktika vam je da se isele Hrvati makar sve propalo.

Treba razmisliti o svojim postupanjima i na greškama učiti a ne srljati i još veće
fosna2014

#5403 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by fosna2014 »

Ovo ako Čović ispuši gotov je a zajedno sa njim i HNS.
skafiskafsnjak

#5404 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by skafiskafsnjak »

ako te pitaju wrote: 13/12/2021 20:37 Koji napad panike.

Sasvim je jasno, da Bošnjaci nastoje "poklopiti" BiH,kao pto su mislili da su i Federaciju.
Sve je manje i manje i manje podrške ld svijeta,ne zato što navijaju za jednu stranu,nego zato što su vidjeli o kakvim pokušajima manipulacije se radi.

Nije dobro da se borite za nešto za što se ne može izboriti,i što je neprirodno za BiH.

Homogenizirali ste Hrvate,gurnuli ih u savez sa Srbima,okrenuli pola Europe a i svijeta protiv sebe,a to nije dobro.

Skoro 20 godina je BiH izgubila da bude normalna država,kakva i jedina može biti. Taktika vam je da se isele Hrvati makar sve propalo.

Treba razmisliti o svojim postupanjima i na greškama učiti a ne srljati i još veće
-Na koga mislis, kada kazes Bosnjaci? :mrgreen:

-Okrenuli pola svijeta protiv sebe.... O.cemu ti
Okurazili smo se malo... :roll:

Treba naci kompromis...100%

To treba i Covicu reci :thumbup:
On je taj koji ne pristaje na kompromis.
Last edited by skafiskafsnjak on 13/12/2021 20:46, edited 1 time in total.
noviforumas

#5405 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by noviforumas »

Historija je pocela izborom Komsica. Nije nista prije toga bilo. Komsic je natjerao Hrvate na samoupravu 2001.
Buli6

#5406 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Buli6 »

Buli6 wrote: 13/12/2021 18:12 Da pojednostavimo ovaj iz 1963

Srbi, Muslimani i Hrvati, su na osnovu prava na samoopredjeljenje, uključujući i pravo na otcjepljenje, stupili dobrovoljno u zajedničku državu.

Tko ima pravo na samoopredjeljenje sva tri u paketu ili svaki za sebe?
Što nema odgovora? Tu je odgovor na pitanje koja su to posebna prava.
Inače osnova je državne kulture da se onima koji su stvorili republiku (pod time ne mislim da vi niste) da izbor.

Može i ovo 😁

Indijanski rezervat je područje vlasništva nad zemljištem kojim upravlja federalno priznata indijanska plemenska država
fosna2014

#5407 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by fosna2014 »

skafiskafsnjak wrote: 13/12/2021 20:43
ako te pitaju wrote: 13/12/2021 20:37 Koji napad panike.

Pola svijeta = Rusija, Kina, Srbija, Hrvatska i Burkina Faso
skafiskafsnjak

#5408 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by skafiskafsnjak »

fosna2014 wrote: 13/12/2021 20:48
skafiskafsnjak wrote: 13/12/2021 20:43

Pola svijeta = Rusija, Kina, Srbija, Hrvatska i Burkina Faso
Pa i ja to nesto kontam....
Okurazili se i forumasi sa izjavama. Prije su bili umjereniji :mrgreen:

Mozda misli na Madjarsku, Sloveniju ...pa mozda i SAD .... Nismo nista mi protiv sebe okrenuli nego je to komsijsko lobiranje na lazima.....
ako te pitaju

#5409 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by ako te pitaju »

Bola ne podržava nitko "Komšićev model".
Šta vam je?
Jeste li slijepi?
Pokušali,osramotili se,,nije uspjelo,idemo dalje.

Čovječe,kao da želite da ostanete malešno ostrvo.

Ali...DRŽAVA RAVNOPRAVNIH NARODA.

Game over
fosna2014

#5410 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by fosna2014 »

ako te pitaju wrote: 13/12/2021 20:51 Bola ne podržava nitko "Komšićev model".
Šta vam je?
Jeste li slijepi?

Game over
Ostaće ovako kako jeste.

Game over … kako za koga.
skafiskafsnjak

#5411 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by skafiskafsnjak »

ako te pitaju wrote: 13/12/2021 20:51 Bola ne podržava nitko "Komšićev model".
Šta vam je?
Jeste li slijepi?

Game over
Sta lupas ?
Ne podrzavam ni ja. Ali isto tako ne podrzavam ideju treceg.

Znaci, kompromis,.kao sto si rekao.
Ko ce Covicu javiti?
ako te pitaju

#5412 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by ako te pitaju »

Kakvi su bola stavovi....nismo za Komšiča....ali
.....

12 godina ste ublehu nametali Hrvatima.
Posvađao vas je sa svima sa kojim je mogao.
Kafanski lik, kojeg Hrvati smatraju levatom i klaunom.

U 12 godina niti jedan uspjeh,samo kontra efekti.

Nismo za Komšića ali eto metnuli smo vam ga.
Istinu za volju.....metnuli ste ga sebi najviše.
Država nikad slabija,bez nade
skafiskafsnjak

#5413 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by skafiskafsnjak »

ako te pitaju wrote: 13/12/2021 21:03 Kakvi su bola stavovi....nismo za Komšiča....ali
.....

Sto ti sa mnom pricas kao da je to moja volja?
Isto sad da ja tebi kazem da hoces treci...a sam si rekao da neces tj da ne razmisljas tako.

Rekoh, ko ce Covicu javiti da trebamo kompromis ?
Last edited by skafiskafsnjak on 13/12/2021 21:09, edited 1 time in total.
Bossona

#5414 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Bossona »

SASTANAK U MOSTARU

Image

Čović: Plenković je rekao dogovorite se i kažite kako Hrvatska može da pomognehttps://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-plenkovic ... /211213152
Nakon sastanka s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem, predsjednik HDZ-a i dopredsjedavajući Doma naroda BiH, Dragan Čović, kazao je da je ovo bio najpozitivniji dan u nekoliko posljednjih mjese
"On je ponovo došao kao veliki prijatelj da nas ohrabri, da napravimo unutrašnji dogovor", izjavio je Čović.

Prisjetio se vremena kad je Plenković kao EU parlamentarac pomagao našoj zemlji u predaji zahtjeva za članstvu u EU.
"Omogućio nam je puno toga što mi nismo mogli sami, kao što je zahtjev za članstvo u Evropskoj uniji. Danas je kazao, dogovorite se i kažite šta Hrvatska može da pomogne na evropskom putu", kazao je.

Na kraju je naveo kako misli da dugo nije bilo optimističnijeg raspoloženja kao danas te mogućnosti da do važnih dogovora dođe.

Tuđmanovci i UZP ovci su najopasniji kada nam laskaju,...Dogovore sa Miloševićem podjelu i nestanak Bosne u Karađorđevu pa nas iskorsite u odbrani Hrvatske i zapadne Hercegovine od četnika kada to obave, onda nas nabiju u konc logore i planske progone, a zamislite ta su imali vojnu i ljudsku moć srboslavenske JNA, Miloševića i velikosrpskih ideologa.
flyrepublic

#5415 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by flyrepublic »

Bossona wrote: 13/12/2021 21:08
SASTANAK U MOSTARU

Image

Čović: Plenković je rekao dogovorite se i kažite kako Hrvatska može da pomognehttps://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-plenkovic ... /211213152
Nakon sastanka s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem, predsjednik HDZ-a i dopredsjedavajući Doma naroda BiH, Dragan Čović, kazao je da je ovo bio najpozitivniji dan u nekoliko posljednjih mjese
"On je ponovo došao kao veliki prijatelj da nas ohrabri, da napravimo unutrašnji dogovor", izjavio je Čović.

Prisjetio se vremena kad je Plenković kao EU parlamentarac pomagao našoj zemlji u predaji zahtjeva za članstvu u EU.
"Omogućio nam je puno toga što mi nismo mogli sami, kao što je zahtjev za članstvo u Evropskoj uniji. Danas je kazao, dogovorite se i kažite šta Hrvatska može da pomogne na evropskom putu", kazao je.

Na kraju je naveo kako misli da dugo nije bilo optimističnijeg raspoloženja kao danas te mogućnosti da do važnih dogovora dođe.

Tuđmanovci i UZP ovci su najopasniji kada nam laskaju,...Dogovore sa Miloševićem podjelu i nestanak Bosne u Karađorđevu pa nas iskorsite u odbrani Hrvatske i zapadne Hercegovine od četnika kada to obave, onda nas nabiju u konc logore i planske progone, a zamislite ta su imali vojnu i ljudsku moć srboslavenske JNA, Miloševića i velikosrpskih ideologa.
@skafiskafsnjak
Vidiš da nisu nikakve gadosti, realnost prijatelju :D
fosna2014

#5416 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by fosna2014 »

ako te pitaju wrote: 13/12/2021 21:03 Kakvi su bola stavovi....nismo za Komšiča....ali
.....

Ko kaže da nismo za Komšića?
donnie_darko

#5417 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by donnie_darko »

.....

Ima Bosne, beglerbeže i Bošnjaka u njoj! Bili su prije vas i ako Bog da, biti će i poslije vas!
Blitz1

#5418 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Blitz1 »

Ide Ćundara umjesto izbornog.
Al poklonu se ne gleda u zube.
skafiskafsnjak

#5419 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by skafiskafsnjak »

@flyrepublic
Vidi, imam i ja bezveze izjava... Ono, kao reakcija na neke stvari. Evo ovaj iznad.... Mi smo ucinili da je pola svijeta protiv nas, mi.smo.ucinili da je drzava u kurcu....a nisu HDZ i SNSD isto tako? Dokle.god se prstom u drugog upire, ne valja.

Opet kazem, nek neko.Covicu javi da trebamo.kompromis....a zna se sta znaci rijec kompromis :bih:
noviforumas

#5420 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by noviforumas »

Popusi mu ga usput Covke :P
Čović: Dodik ne blefira, ozbiljan je političar koji naglašava probleme u BiH koje treba riješiti

"Hrvati se zalažu da imamo legitimne predstavnike u Domovima naroda i Predsjedništvu BiH da se ne podcijeni uloga zakonodavne vlasti na nivou entiteta i BiH i zajednički tražimo rješenja. Bez toga neće biti moguće normalno funkcioniranje BiH zbog izigravanja Ustava smo u ovakvoj političkoj situaciji", kazao je Čović.

Što se tiče odluka Narodne skupštine RS, zaključaka koji trebaju definirati neke odnose, osnova za naše djelovanje je Ustav i Dejton, dodao je.

"Ustavno domoljublje mora nadvladati. BiH se ne može podijeliti, pogotovo mirnim putem, a nama je u političkom mandatu, misiji, da čuvamo mir do kraja. Podjela neće biti ali moramo tražiti rješenja za mnoga pitanja koja su otvorena. Predstavnici srpskog naroda su naglasili pitanje vojske u BiH a i danas ste mogli čudi izjave dužnosnika RS da traže racionalnost u organiziranju vojske, razgovor oko toga pa tek zaključak da će povući drugi potez. Slično razmišljamo i kad su u pitanju druge reforme koje su nužne. Mi smo davno preuzeli paket obveza reformskih obaveza ka EU, zato što stoje se dešavaju ovakve stvari", kazao je Čović.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-d ... /211213168
flyrepublic

#5421 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by flyrepublic »

donnie_darko wrote: 13/12/2021 21:28
.....

Ima Bosne, beglerbeže i Bošnjaka u njoj! Bili su prije vas i ako Bog da, biti će i poslije vas!
To bit će prije osmanlija bilo bošnjaka, znaci vi ste ti, samo se poturčili, mi hrvati se naselili kad su austrougari šljegli?
donnie_darko

#5422 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by donnie_darko »

flyrepublic wrote: 13/12/2021 21:41
donnie_darko wrote: 13/12/2021 21:28

To bit će prije osmanlija bilo bošnjaka, znaci vi ste ti, samo se poturčili, mi hrvati se naselili kad su austrougari šljegli?
Prvi pisani trag pominjanja bosnjana je iz 1166. godine. Bosnjanin prelazi u bosnjak tek nakon dolaska turaka. Turcenje okaci svom covicu i dodiku o rep jer ja koji sam bosnjak ne podnosim turke, ni njihovu kulturu.

A vi hrvati u bosni ste postali hrvati dolaskom au to si u pravu. Do tad ste bili bosnjani/bosnjaci rimokatolicke vjere.
Al jbg, velikohrvatski projekat nikad umro nije.
jagugu

#5423 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by jagugu »

Softić: SDA napušta pregovore o izmjenama Izbornog zakona

Dio intervjua:
Kad je u pitanju Izborni zakon SDA se odazivala svim pozivima, ali poslije ovog zadnjeg zasjedanja NSRS-a mi ćemo zauzeti stav kako i na koji način reagirati. Lično mislim da postoji mogućnost da SDA napusti pregovore. Vrlo brzo ćemo imati kolegij stranke na kojem ćemo razgovarati o ovim aktuelnim dešavanjima i vrlo je moguće da stvari krenu u tom pravcu, da se stvari postave tako da ne vrijedi razmještati namještaj u kući koja gori.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5424 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Truba »

Cestitamo
Kad sam ja napisao nista od iz
:bih: :sax:
flyrepublic

#5425 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by flyrepublic »

donnie_darko wrote: 13/12/2021 21:56
flyrepublic wrote: 13/12/2021 21:41
Prvi pisani trag pominjanja bosnjana je iz 1166. godine. Bosnjanin prelazi u bosnjak tek nakon dolaska turaka. Turcenje okaci svom covicu i dodiku o rep jer ja koji sam bosnjak ne podnosim turke, ni njihovu kulturu.

A vi hrvati u bosni ste postali hrvati dolaskom au to si u pravu. Do tad ste bili bosnjani/bosnjaci rimokatolicke vjere.
Al jbg, velikohrvatski projekat nikad umro nije.
Sve ok, hostorija te tome uči, ali historija je laž, kako tvoja tako i moja, ja idem nekom logikom da nije par rijeka moglo podijelit narode, mogle su se kreirati neke regije, s tim da je svaka regija imala nekog poglavicu, pa isto tako i dalmatinci vjerovatno imaju svoj pisani trag gdje stoji da su oni dalmatinci, hercegovci da su hercegovci, istrani, semberani, vojvođani, crnogorci, slavonci... Al nebitno, na kraju se sve svelo na religiju, religija je stvorila narode na balkanu i je okidač svih sukoba, od pamtivjeka pa naovamo
Post Reply