De ba ti prestani "šupljirati".
Deblokada Sarajeva???
-
aldinjo
#7851 Re: Deblokada Sarajeva???
-
aldinjo
#7852 Re: Deblokada Sarajeva???
Rade Zoranović je nedavno gostovao u emisiji "Sasvim iskreno" na MTV Igman. Nijedne riječi nije rekao protiv tadašnjih vlasti.Sarajmen wrote: ↑13/12/2021 07:33 Rade Zoranović je časni branilac grada Sarajeva, bio i ostao. Mobilizacija i demobilizacija vojno sposobnih je legitimni mehanizam svake države. Dezerterstvo je prateća pojava svakog rata i sa tim se valjalo znati nositi, iz godine u godinu.
Rekao sam ti već jednom prilikom da, kako stariš sve mi više tukneš, jer stavljaš u fokus posljedice a zanemaruješ njihov uzrok (blokada-deblokada ).
-
PM72
#7853 Re: Deblokada Sarajeva???
Ulazio je i Juka,Kruško,Ćele,Vikić...a šef kabineta Bakir...opet ponavljam da ne vjerujem da im je Alija naređivao ubijanje.Da se neka sranja dešavaju na padinama Trebevića sigurno je načuo kao i za odvođenje građana na kopanje rovova (što sam ja prvi odobravao).Kružile su glasine i dezinformacije ali o obimu zvjerstava saznalo se nakon akcije jer se otrgno s lancaWoody wrote: ↑13/12/2021 16:44@paša_moj Caco je ulazio u Alijin kabinet bez najave! Nije mu ni bila potrebna bilo kakva dozvola I ZA ŠTA. A Alija (preko Timura i Pecara, a i od samog Cace) je znao za Kazane još od ihahaj... pa mu nije ni zabranjivao do oktobra 93-e. Kakva je razlika to jel' mu dao dozvolu ili nije, sreće ti?
- exliberal-ex
#7854 Re: Deblokada Sarajeva???
rade zoranovic zvani andjeo smrti, kad se vratio sa pregovora rasporedjen je na duznost da obavjestava porodice poginulih da su im clanovi poginuli.aldinjo wrote: ↑13/12/2021 17:40Rade Zoranović je nedavno gostovao u emisiji "Sasvim iskreno" na MTV Igman. Nijedne riječi nije rekao protiv tadašnjih vlasti.Sarajmen wrote: ↑13/12/2021 07:33 Rade Zoranović je časni branilac grada Sarajeva, bio i ostao. Mobilizacija i demobilizacija vojno sposobnih je legitimni mehanizam svake države. Dezerterstvo je prateća pojava svakog rata i sa tim se valjalo znati nositi, iz godine u godinu.
Rekao sam ti već jednom prilikom da, kako stariš sve mi više tukneš, jer stavljaš u fokus posljedice a zanemaruješ njihov uzrok (blokada-deblokada ).
svi ga mrzili u pofalicima.
a dao je izjavu da su ga vodali ko medjeda
-
trocadero
- exliberal-ex
#7856 Re: Deblokada Sarajeva???
PM jarane, meni dodje jaran sa Bistrika negdje u Septembru 92 i kaze nemoj dolazit na Bistrik po vodu, ni sa autom ni sam jer ljudi nestaju.PM72 wrote: ↑13/12/2021 17:42Ulazio je i Juka,Kruško,Ćele,Vikić...a šef kabineta Bakir...opet ponavljam da ne vjerujem da im je Alija naređivao ubijanje.Da se neka sranja dešavaju na padinama Trebevića sigurno je načuo kao i za odvođenje građana na kopanje rovova (što sam ja prvi odobravao).Kružile su glasine i dezinformacije ali o obimu zvjerstava saznalo se nakon akcije jer se otrgno s lancaWoody wrote: ↑13/12/2021 16:44
@paša_moj Caco je ulazio u Alijin kabinet bez najave! Nije mu ni bila potrebna bilo kakva dozvola I ZA ŠTA. A Alija (preko Timura i Pecara, a i od samog Cace) je znao za Kazane još od ihahaj... pa mu nije ni zabranjivao do oktobra 93-e. Kakva je razlika to jel' mu dao dozvolu ili nije, sreće ti?
On zivio kod Konaka i iz njegovog haustora su dvoje odvedeni.
Neznam i nemogu reci da je Alija licno znao ali kao sto rekoh ko je bio moralista u 10 bb, Timur, koju je on funkciju i poziciju imao u SDA...jel mislis da se nije znalo, jel mislis da vp korpusa nije znala za nestajanje ljudi?
Cacu su skinuli kad je poceo terorisat gazde na carsiji , kad je poceo da ih otima i trazi otkupninu u markama ili zlatu..tad je postao problem sve dotle se zmirilo na sve
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#7857 Re: Deblokada Sarajeva???
Haj' ba ne lazi jbt!!!!
- exliberal-ex
#7858 Re: Deblokada Sarajeva???
Reci mi sta sam slagao.
-
aldinjo
#7859 Re: Deblokada Sarajeva???
U emisiji nije tako pričao.exliberal-ex wrote: ↑13/12/2021 19:45rade zoranovic zvani andjeo smrti, kad se vratio sa pregovora rasporedjen je na duznost da obavjestava porodice poginulih da su im clanovi poginuli.
svi ga mrzili u pofalicima.
a dao je izjavu da su ga vodali ko medjeda
I nije mi jasno zašto bi ga svi mrzili?
- hatemondays
#7860 Re: Deblokada Sarajeva???
Cacu znam od prije rata dok je svirao u orkestru Bascarsija, znam ga dobro i iz rata ,pukao nakon sto mu je ruka stradala. Da je radio belaj jeste , da je landarao po Predsjednistvu nije, osim u junu 93 kad se lupalo sakam od sto u prisustvu Alije. Tog dana sve brigade iz SG su fakticki postale odmetnicke i cekao se pravi trenutak da se kolovodje te pobune razjebu. Stvarni razlog raskola je bio tunel koji se zavrsavao i skidanje Sefera i postavljanje Rasima. Dakle dvije struje se borile za vlast i za lovu. Ostalo je palamudjenje, Alija sigurno nije znao za pomenute zlocine (ovi koji su znali su to presucivali i objedoladanili kad im je zatrebalo) a da se vodili na kopanje vodilo se bogami sviju ukljucujuci i mog oca. Caco je ubijen iz objesti ,neki iz sigurnosno-obavjestavjne ekipe su jedva docekali da ga roknu jer na kraju Caco je bio sam bez neke jace podrske, dok je sa Ramizom bila druga prica, drugi ljudi, lobi, lova, Sandzak. Uglavnom Caco je bio lagana meta e sad pitanje tajminga je bilo drugo. Zajebano vrijeme za bilo kojeg pripadnika ARBiH tih mjeseca nije se znalo ciji je u cijoj. Unutrasnji sukobi na svim instancama su previrali i moralo je puci negdje. Za zlocine je znao mali broj ljudi i to vjerovatno oni koji su ucestvovali u njima jer nehoda se okolo i prica eto sinoc sam roknu onu dvojicu. Ko god je bio u ratu u navedenim jedinicama zna o cemu pricam.exliberal-ex wrote: ↑13/12/2021 20:03PM jarane, meni dodje jaran sa Bistrika negdje u Septembru 92 i kaze nemoj dolazit na Bistrik po vodu, ni sa autom ni sam jer ljudi nestaju.PM72 wrote: ↑13/12/2021 17:42
Ulazio je i Juka,Kruško,Ćele,Vikić...a šef kabineta Bakir...opet ponavljam da ne vjerujem da im je Alija naređivao ubijanje.Da se neka sranja dešavaju na padinama Trebevića sigurno je načuo kao i za odvođenje građana na kopanje rovova (što sam ja prvi odobravao).Kružile su glasine i dezinformacije ali o obimu zvjerstava saznalo se nakon akcije jer se otrgno s lanca
Neznam i nemogu reci da je Alija licno znao ali kao sto rekoh ko je bio moralista u 10 bb, Timur, koju je on funkciju i poziciju imao u SDA...jel mislis da se nije znalo, jel mislis da vp korpusa nije znala za nestajanje ljudi?
Cacu su skinuli kad je poceo terorisat gazde na carsiji , kad je poceo da ih otima i trazi otkupninu u markama ili zlatu..tad je postao problem sve dotle se zmirilo na sve
-
Blitz1
#7861 Re: Deblokada Sarajeva???
Sad će doć razni forumski povijesničari da te ubjeđuju da to nije bilo tako...hatemondays wrote: ↑14/12/2021 02:53Cacu znam od prije rata dok je svirao u orkestru Bascarsija, znam ga dobro i iz rata ,pukao nakon sto mu je ruka stradala. Da je radio belaj jeste , da je landarao po Predsjednistvu nije, osim u junu 93 kad se lupalo sakam od sto u prisustvu Alije. Tog dana sve brigade iz SG su fakticki postale odmetnicke i cekao se pravi trenutak da se kolovodje te pobune razjebu. Stvarni razlog raskola je bio tunel koji se zavrsavao i skidanje Sefera i postavljanje Rasima. Dakle dvije struje se borile za vlast i za lovu. Ostalo je palamudjenje, Alija sigurno nije znao za pomenute zlocine (ovi koji su znali su to presucivali i objedoladanili kad im je zatrebalo) a da se vodili na kopanje vodilo se bogami sviju ukljucujuci i mog oca. Caco je ubijen iz objesti ,neki iz sigurnosno-obavjestavjne ekipe su jedva docekali da ga roknu jer na kraju Caco je bio sam bez neke jace podrske, dok je sa Ramizom bila druga prica, drugi ljudi, lobi, lova, Sandzak. Uglavnom Caco je bio lagana meta e sad pitanje tajminga je bilo drugo. Zajebano vrijeme za bilo kojeg pripadnika ARBiH tih mjeseca nije se znalo ciji je u cijoj. Unutrasnji sukobi na svim instancama su previrali i moralo je puci negdje. Za zlocine je znao mali broj ljudi i to vjerovatno oni koji su ucestvovali u njima jer nehoda se okolo i prica eto sinoc sam roknu onu dvojicu. Ko god je bio u ratu u navedenim jedinicama zna o cemu pricam.exliberal-ex wrote: ↑13/12/2021 20:03
PM jarane, meni dodje jaran sa Bistrika negdje u Septembru 92 i kaze nemoj dolazit na Bistrik po vodu, ni sa autom ni sam jer ljudi nestaju.
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#7862 Re: Deblokada Sarajeva???
Pa ne mozes napisati da je Caco ubijen iz obijesti i da je radio "belaje" jbg. Frajer je ratni zlocinac, kao i ostatak ekipe.
Ostalo, kao i uvijek istina je negdje na sredini.
- hatemondays
#7863 Re: Deblokada Sarajeva???
Nego sta je nego ratni zlocinac ali nije ubijen zbog toga, kancelarijski kurtoni su jedva docekali da mu jebu nanu. Na pamet im nisu pale zrtve sa Kazana. Ismeta Celu su cekali i docekali, sad isti ti palamude po raznim tribinama i haraju drzavom sa kojekakvim firmama ili mrtvi hladni sjede u politickim foteljama.Pitar sa Kariba wrote: ↑14/12/2021 09:24 Pa ne mozes napisati da je Caco ubijen iz obijesti i da je radio "belaje" jbg. Frajer je ratni zlocinac, kao i ostatak ekipe.
- armin071
#7864 Re: Deblokada Sarajeva???
exliberal-ex wrote:
PM jarane, meni dodje jaran sa Bistrika negdje u Septembru 92 i kaze nemoj dolazit na Bistrik po vodu, ni sa autom ni sam jer ljudi nestaju.
Dismr ti prica. Da ne dubimo dalje..... Ako su ti gazde raznorazni sverceri koje je kupio po markalama i vodio na kopanje dok je cijela linija "visila" da padne onda ok. O sandzak brigadi koja je "cuvala" Narodno pozoriste da i ne pricamo... Caco je radio ratni zlocin i tacka. Trebao je za to biti osudjen i zatvoren. Zlocina je bilo ali u promilima u odnosu na jednu 7 muslimansku pa nesto ne vidjeh da su se zaletili da tu nekoga ubiju ili smjene... Ali jebiga valja pisati istoriju o hrabrom Bakiru, mudrom Aliji i Caci koji je pobio hiljade srba.....
-
PM72
#7865 Re: Deblokada Sarajeva???
Nije tema ali kad pominješ zločine,kakve veze ima 7 muslimanska?
-
jefff
#7866 Re: Deblokada Sarajeva???
To da je Caco zlocinac trebalo bi i dokazati na nadleznoj instanci.
- Impressum
- Location: njih je zivot razocarao dok skakucu jer ne mrze Bosnu koja je sampion oooo oooo oooo
-
invincible1921
#7868 Re: Deblokada Sarajeva???
Za zlocine je znao samo uzi krug ljudi oko cace, svi su naslucivali da se desava placjka, maltretiranje, odvodjenje na kopanje...al
cisto sumnjam da je iko mimo tog kruga znao za obim zlocina i ubistva, pa cak ni alija. Uostalom naredba za trebevic 2 je i izdata nakon sto su aliji predoceni svi dokazi o zvjerstvima na Kazanima ali i po gradu...uostalom 92 godine koja je to sila bila u gradu koja je mogla jednu citavu beigadu da stavi u lanac komandovanja bez da ugrozi odbranu grada?
Ne znam sto se pojedini ludi prave pa Caco je smijenjen dosta prije same akcije kao i Celo, zbog samovolje i neposlusnosti i svi dobro znate kako je taj pokusaj prosao.
@armin071 koji tacno zlocini 7. ili 4. muslimanske? Da ti to nisi sta pomijesao sa arapima i el mudzahidom?
cisto sumnjam da je iko mimo tog kruga znao za obim zlocina i ubistva, pa cak ni alija. Uostalom naredba za trebevic 2 je i izdata nakon sto su aliji predoceni svi dokazi o zvjerstvima na Kazanima ali i po gradu...uostalom 92 godine koja je to sila bila u gradu koja je mogla jednu citavu beigadu da stavi u lanac komandovanja bez da ugrozi odbranu grada?
Ne znam sto se pojedini ludi prave pa Caco je smijenjen dosta prije same akcije kao i Celo, zbog samovolje i neposlusnosti i svi dobro znate kako je taj pokusaj prosao.
@armin071 koji tacno zlocini 7. ili 4. muslimanske? Da ti to nisi sta pomijesao sa arapima i el mudzahidom?
- Impressum
- Location: njih je zivot razocarao dok skakucu jer ne mrze Bosnu koja je sampion oooo oooo oooo
#7869 Re: Deblokada Sarajeva???
ali kako ces ubiti svoje?
kako?
ti isti momci se bore zajedno sa tobom protiv cetnika
ja to i one Babine idiote nikada necu moci shvatiti

kako?
ti isti momci se bore zajedno sa tobom protiv cetnika
ja to i one Babine idiote nikada necu moci shvatiti

-
PM72
- armin071
#7871 Re: Deblokada Sarajeva???
Moze biti do mene je. Samo sam htio da kazem da je bilo puno vise onih koji su trebali da budu procesuirani ali nisu jer se nisu direktno kosili sa interesima vlastele u Sarajevu tada. Samo je bilo bitno da su sin i druzina na sigurnom a ostalo je nebitno. Ko misli da je Caco uklonjen zbog Kazana grdno se vara.... Dao bog da su ga sklonili zbog tih zlocina....invincible1921 wrote:
-
jefff
#7872 Re: Deblokada Sarajeva???
Imal i jedna sudska presuda koja dovodi rahmetli Cacu u vezu sa bilo kojim zlocinom ili kriminalnom radnjom. A ovaj sto pametuje da su rahmetli Caco i Celo smjenjeni mnogo prije same akcije protiv njih neka pokaze odluku o smjeni.
U sirem okviru, vremenskom i svakom drugom bilo je ljudi koji su bili protiv Sefera a najbolji primjer je rahmetli Juka koji je otvoreno govorio protiv istoga pa mu Allija nije dao za pravo i to je iskoristio da eleminira Juku prem da ga je on i Lagumdzija huskao na Sefera. Kroz pola godine druga pjesma i pada Sefer i svi koji imaju bilo kakvu vezu sa njim. Znaci Alijica i kolce su samo unistavali a nista nisu gradili.
Citavo vrijeme jedini i najveci problem je bio u tome sta je radio Alija... i kolce.
U sirem okviru, vremenskom i svakom drugom bilo je ljudi koji su bili protiv Sefera a najbolji primjer je rahmetli Juka koji je otvoreno govorio protiv istoga pa mu Allija nije dao za pravo i to je iskoristio da eleminira Juku prem da ga je on i Lagumdzija huskao na Sefera. Kroz pola godine druga pjesma i pada Sefer i svi koji imaju bilo kakvu vezu sa njim. Znaci Alijica i kolce su samo unistavali a nista nisu gradili.
Citavo vrijeme jedini i najveci problem je bio u tome sta je radio Alija... i kolce.
- dječak sa šibicama
#7873 Re: Deblokada Sarajeva???
Sustina politike je bilo ovo sto Sarajevo i jeste danas, prakticno jednonacionalna kasaba sa SDA klikom na vlasti, isti cilj koji su imali i oni tamo. Caco je odlicno posluzio, utjerivanje straha nemuslimanima, ubijanje "dozvoljene kvote", nije on samo harao po nekakvim Kazanima vec po cijelom Centru i Starom Gradu, samo u moju zgradu je upao tri puta odvodeci ljude na kopanje a naravno poseban pik je bio na Srbima koje su bacali niz stubiste bukvalno. Odvaljivanje ulaznih vrata stanova nogom, samaranje ljudi, udaranje, odvodjenje, ubijanje, i kao niko za to nije znao. De ba ljudi, koga lazete, sebe ili druge.
Rezultati su danas jasni, imaju svoj begovat sa nekakvih par % nemuslimana u svom toru, i to je i bio cilj. Mozes misliti multietnicke.
Rezultati su danas jasni, imaju svoj begovat sa nekakvih par % nemuslimana u svom toru, i to je i bio cilj. Mozes misliti multietnicke.
-
PM72
#7874 Re: Deblokada Sarajeva???
Nećeš vjerovat al nema ni protiv Hitlera neke presude... a ovo ostalo što tumačiš...niđe veze.Lagumdžija huškao Juku na Seferajefff wrote: ↑14/12/2021 11:08 Imal i jedna sudska presuda koja dovodi rahmetli Cacu u vezu sa bilo kojim zlocinom ili kriminalnom radnjom. A ovaj sto pametuje da su rahmetli Caco i Celo smjenjeni mnogo prije same akcije protiv njih neka pokaze odluku o smjeni.
-
invincible1921
#7875 Re: Deblokada Sarajeva???
Evo cekaj da vidim u kojoj mi je ladici..jefff wrote: ↑14/12/2021 11:08 Imal i jedna sudska presuda koja dovodi rahmetli Cacu u vezu sa bilo kojim zlocinom ili kriminalnom radnjom. A ovaj sto pametuje da su rahmetli Caco i Celo smjenjeni mnogo prije same akcije protiv njih neka pokaze odluku o smjeni.
Zbog neposluha i samovolje obojica su smjenjeni u ljeto jos, na tu smjenu oni odgovoraju blokadom dijela grada i napadom na Ps uz hapsenje pripdnika policije. Jedan od razloga za ovakvo djelovanje je strah da bi mogli odgovarati za ono sta su radili. Do tad se uglavnom znalo za pljacku i bahacenje...
Malo nakon toga kad su Aliji i SVK predoceni dokazi i o zvjerstvima prije svega na kazanima odlucilo se da se krene u akciju pod svaki cijenu jer njihova bahatost je pored zlocina ozbiljno prijetila urusavanju odbrane grada.
Posto ocekujem pitanje sto ih nisu ranije priveli, evo da ti odma kazem...koja tacno sila bi ih privela?
Juku niko nije huskao nigdje, kriminalac i izdajnik, opljackao sve sto je mogo, vjerovatno se vidio na celu armije koju je kasnije izdao