Pa dopustili su im. Mogli su izabrati kojim traktorom će napustiti teritorij RH.Milenkov buraz wrote: ↑10/12/2021 12:47Cassius Longinus wrote: ↑10/12/2021 12:43
U stvari da, međutim..
Bošnjaci su ti (iako ne samo oni naravno) koji po meni trebaju osmisliti održivu politiku koja bi "klapala" zašto?
- Najviše ih je, imaju najveći ljudski i politički potencijal.
- Najzainteresiranija su strana za BiH, tj za Bosnu, kako se voli reći.
- Politološki je tako, teško da će 13-15% Hrvata imati taj poticaj da uređuje cijelu BiH, oni će gledati svoje partikularne interese u BiH, to je jbg tako. Kao Škoti u UK. To ne znači da oni ne mogu pomoći.
Jedni Englezi, najqurčevitija nacija na svijetu, su Škotima dopustili da imaju referendum o nezavisnosti, ovi odbili. E ako to nije veličina onda ne znam šta je koliko god ja možda prezirao Engleze. Naravno da to u BiH NEĆE biti ali ilustrira međusobno povjerenje. To nitko ne traži od Hrvata, samo da naglasim.Pa što vi Srbima niste dopustili referendum? I zašto stalno BiH poredite sa Engleskom i onaj Black sa Amerikom, ne ide to ni u istu rečenicu jednostavno. Samo pravite fule sa komparacijama.
Novi Izborni zakon BiH
-
Blitz1
#5076 Re: Novi Izborni zakon BiH
-
Cassius Longinus
#5077 Re: Novi Izborni zakon BiH
Dobro i? Opet mi nije jasno što želiš reći?Milenkov buraz wrote: ↑10/12/2021 12:26Napisao/la si...Cassius Longinus wrote: ↑10/12/2021 12:21
Dobro, i?
Bila je jedna stranka na nivou SR BiH i SFRJ koja je ionako sve držala u svojim rukama dok u jednom trenutku više nije.
"Položaj Srba u SRH po Ustavu iz 1974. nije bio razrađen u smislu posebnih institucija. Nije bilo ništa slično Domu naroda u smislu ovlasti, kantona, autonomnih pokrajini i sl."
Isto je bilo i sa Hrvatima u BiH 1974. godine koji nisu imali posebne institucije kao ni ostala dva naroda, tek mirovnim sporazumom (pod pritiskom i teškim kompromisom) se uvodi ovo što imamo danas.
U BiH treba vratiti Ustav iz 1974.?
Pazi, u tome i je kvaka, samo u kompletu taj Ustav je štimao.
1. na vlasti je jedna stranka, KP, nacionalne stranke strogo zabranjene, Bakir, Čović, Dodik u kazamatu.
2. SR BiH je članica SFRJ, koja postoji (!?)
3. Nije bilo rata, nije potpisan Dayton
Dakle to je višestruka paralelna stvarnost. Ne kažem je li bolje/gore ali jedno veže drugo. Po čemu su to Hrvati jedini zaslužili da im se poništi ono što su dogovorili u Daytonu a Bošnjake i Srbe da se ne dira?
-
Cassius Longinus
#5078 Re: Novi Izborni zakon BiH
Vrlo jednostavno. Škotska je članica UK. Njihov ustav je nepisan i običajan, mogli su i zabraniti ali nisu.Milenkov buraz wrote: ↑10/12/2021 12:47Cassius Longinus wrote: ↑10/12/2021 12:43
U stvari da, međutim..
Bošnjaci su ti (iako ne samo oni naravno) koji po meni trebaju osmisliti održivu politiku koja bi "klapala" zašto?
- Najviše ih je, imaju najveći ljudski i politički potencijal.
- Najzainteresiranija su strana za BiH, tj za Bosnu, kako se voli reći.
- Politološki je tako, teško da će 13-15% Hrvata imati taj poticaj da uređuje cijelu BiH, oni će gledati svoje partikularne interese u BiH, to je jbg tako. Kao Škoti u UK. To ne znači da oni ne mogu pomoći.
Jedni Englezi, najqurčevitija nacija na svijetu, su Škotima dopustili da imaju referendum o nezavisnosti, ovi odbili. E ako to nije veličina onda ne znam šta je koliko god ja možda prezirao Engleze. Naravno da to u BiH NEĆE biti ali ilustrira međusobno povjerenje. To nitko ne traži od Hrvata, samo da naglasim.Pa što vi Srbima niste dopustili referendum? I zašto stalno BiH poredite sa Engleskom i onaj Black sa Amerikom, ne ide to ni u istu rečenicu jednostavno. Samo pravite fule sa komparacijama.
Srbi u Hr nisu imali nikakvu autonomiju niti im je to davao Ustav iz 1974, a najvažnije, nisu ni pitali! Išli su vojskom zauzeti ono što su htjeli i obrali bostan.
Eto ti.
-
Milenkov buraz
#5079 Re: Novi Izborni zakon BiH
Pa ni sadašnji ustav u BiH, mirovni sporazum, Vašingotnski sporazum ne daje mogućnost referenduma, cijepanja, autonomnih jedinica i novih entiteta. Kažem ti poređenje sa Škotskom ti je fula kao i ono pravdanje da Srbi 1974. godine u HR nisu imali svoje institucije a ja ti kažem da nisu ni Hrvati ali ti bi Hrvatima u BiH kroz ovo što pišeš dao sva prava koja nisi dao Srbima u HR. Ne mislim konkretno ti ali HDZ politika a to očekujet eod Bošnjaka da prave iznova i iznova ustupke kobajagi da bi neko zavolio BiH.Cassius Longinus wrote: ↑10/12/2021 12:56Vrlo jednostavno. Škotska je članica UK. Njihov ustav je nepisan i običajan, mogli su i zabraniti ali nisu.Milenkov buraz wrote: ↑10/12/2021 12:47
Pa što vi Srbima niste dopustili referendum? I zašto stalno BiH poredite sa Engleskom i onaj Black sa Amerikom, ne ide to ni u istu rečenicu jednostavno. Samo pravite fule sa komparacijama.
Srbi u Hr nisu imali nikakvu autonomiju niti im je to davao Ustav iz 1974, a najvažnije, nisu ni pitali! Išli su vojskom zauzeti ono što su htjeli i obrali bostan.
Eto ti.
-
Blitz1
#5080 Re: Novi Izborni zakon BiH
Bliže se blagdani i tačno se osjeti neka toplina. Lijepo se sjetiti dragih ljudi i iznenaditi ih.
Ja sam se sjetio penzionera-Čiriličara poznatog kao dragan čović kojem ću osobno poslati čestitku. Slikat ću svoju ćundaru i zaželiti mu izborni zakon uz dražesni stih: U penziju si otišao, al izborni nisi dočekao.
Ja sam se sjetio penzionera-Čiriličara poznatog kao dragan čović kojem ću osobno poslati čestitku. Slikat ću svoju ćundaru i zaželiti mu izborni zakon uz dražesni stih: U penziju si otišao, al izborni nisi dočekao.
-
Cassius Longinus
#5081 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ja sam baš rekao da Hrvati ne traže nikakvo cijepanje, pa niti treći entitet (ozbiljno). Zapravo žele zaštititi ono što je dogovoreno Daytonom.Milenkov buraz wrote: ↑10/12/2021 13:00Pa ni sadašnji ustav u BiH, mirovni sporazum, Vašingotnski sporazum ne daje mogućnost referenduma, cijepanja, autonomnih jedinica i novih entiteta. Kažem ti poređenje sa Škotskom ti je fula kao i ono pravdanje da Srbi 1974. godine u HR nisu imali svoje institucije a ja ti kažem da nisu ni Hrvati ali ti bi Hrvatima u BiH kroz ovo što pišeš dao sva prava koja nisi dao Srbima u HR. Ne mislim konkretno ti ali HDZ politika a to očekujet eod Bošnjaka da prave iznova i iznova ustupke kobajagi da bi neko zavolio BiH.Cassius Longinus wrote: ↑10/12/2021 12:56
Vrlo jednostavno. Škotska je članica UK. Njihov ustav je nepisan i običajan, mogli su i zabraniti ali nisu.
Eto ti.
-
Buli6
#5082 Re: Novi Izborni zakon BiH
1. U slučaju dogovora između jugoslavenskih republika EZ je bio suglasan i s mogućnošću očuvanja cjelovitosti Jugoslavije, u obliku
visoko decentralizirane konfederacije.6
Prijedlog mirovnog sporazuma naišao je na
rezolutno odbijanje od strane srbijanskog političkog vodstva te zapovjedništva prosrpske Jugoslavenske narodne armije (JNA).
2. Dana 18. listopada 1991., upravo u vrijeme kada je Vance
završavao svoju prvu posjetu Jugoslaviji, navedene odrednice postale su temeljem
prvog konkretnog prijedloga (mirovnog sporazuma) EZ-a za rješavanje sukoba.
Prijedlog je naišao na srpsko odbijanje, a isto je ponovljeno i krajem listopada.34
Srbijanski predsjednik Slobodan Milošević iz različitih razloga odbio je prijedlog
sporazuma, navodeći, između ostalog, kako se njime »ukida Jugoslavija kao država
koja u kontinuitetu postoji već 70 godina«
3. Odbijena je i Carringtonova inicijativa od 25. listopada 1991., u biti modificirani prijedlog nacrta mirovnog
sporazuma od 18. listopada, i to, između ostalog, jer je srbijanski predsjednik odbio
prihvatiti da naprimjer kosovski Albanci imaju »barem [kurziv u izvoru – op. I. M.]
iste privilegije koje je trebalo pružiti krajinskim Srbima«
4. Milošević, kako je već napomenuto, 5. studenog 1991. odbio sve prijedloge EZ-a
5. Kad je razgovor konačno usredotočen na konkretna pitanja mandata mirovnih snaga,
Tuđman se pokušao izboriti za kompromisni prijedlog o uspostavi lokalnih organa
vlasti, koje su djelovale prije izbijanja sukoba, ali naišao je na odbijanje
6. mirovni plan ima podršku svih strana (Kadijević, Milošević i Tuđman), ali je odbijen od strane jednog (u izvještaju) neimenovanog prvaka
srpske zajednice u Hrvatskoj,
7. Dana 3. veljače 1992. Tuđman je putem telefaksa dobio Genscherovu
poruku u kojoj ga se »podsjetilo« na njegovo ranije obećanje o prihvaćanju Vanceova
plana: »Hrvatsko odbijanje shvatilo bi se kao izigravanje obećanja koja je Hrvatska
dala u tom pogledu da bi ishodila međunarodno priznanje, napisao je Genscher«.113
Bila je to jasna aluzija koja se, uostalom, nije mogla odbiti. Dana 6. veljače 1992.
Tuđman je Vanceu uputio pismo, u kojem ga je obavijestio da potpuno i bezuvjetno
prihvaća koncept mirovnog plana UN-a
8. U rujnu 1992. Goulding je obišao
zaštitne zone UN-a u Hrvatskoj. Svugdje se uvjerio u neuspjeh mirovnog plana:
pobunjeni Srbi ustrajno su odbijali provesti demilitarizaciju, prognanici se nisu vratili u mjesta progonstva, a hrvatske vlasti, nezadovoljne djelovanjem mirovnih snaga
UN-a, prijetile su vojnom akcijom
i tako dalje
visoko decentralizirane konfederacije.6
Prijedlog mirovnog sporazuma naišao je na
rezolutno odbijanje od strane srbijanskog političkog vodstva te zapovjedništva prosrpske Jugoslavenske narodne armije (JNA).
2. Dana 18. listopada 1991., upravo u vrijeme kada je Vance
završavao svoju prvu posjetu Jugoslaviji, navedene odrednice postale su temeljem
prvog konkretnog prijedloga (mirovnog sporazuma) EZ-a za rješavanje sukoba.
Prijedlog je naišao na srpsko odbijanje, a isto je ponovljeno i krajem listopada.34
Srbijanski predsjednik Slobodan Milošević iz različitih razloga odbio je prijedlog
sporazuma, navodeći, između ostalog, kako se njime »ukida Jugoslavija kao država
koja u kontinuitetu postoji već 70 godina«
3. Odbijena je i Carringtonova inicijativa od 25. listopada 1991., u biti modificirani prijedlog nacrta mirovnog
sporazuma od 18. listopada, i to, između ostalog, jer je srbijanski predsjednik odbio
prihvatiti da naprimjer kosovski Albanci imaju »barem [kurziv u izvoru – op. I. M.]
iste privilegije koje je trebalo pružiti krajinskim Srbima«
4. Milošević, kako je već napomenuto, 5. studenog 1991. odbio sve prijedloge EZ-a
5. Kad je razgovor konačno usredotočen na konkretna pitanja mandata mirovnih snaga,
Tuđman se pokušao izboriti za kompromisni prijedlog o uspostavi lokalnih organa
vlasti, koje su djelovale prije izbijanja sukoba, ali naišao je na odbijanje
6. mirovni plan ima podršku svih strana (Kadijević, Milošević i Tuđman), ali je odbijen od strane jednog (u izvještaju) neimenovanog prvaka
srpske zajednice u Hrvatskoj,
7. Dana 3. veljače 1992. Tuđman je putem telefaksa dobio Genscherovu
poruku u kojoj ga se »podsjetilo« na njegovo ranije obećanje o prihvaćanju Vanceova
plana: »Hrvatsko odbijanje shvatilo bi se kao izigravanje obećanja koja je Hrvatska
dala u tom pogledu da bi ishodila međunarodno priznanje, napisao je Genscher«.113
Bila je to jasna aluzija koja se, uostalom, nije mogla odbiti. Dana 6. veljače 1992.
Tuđman je Vanceu uputio pismo, u kojem ga je obavijestio da potpuno i bezuvjetno
prihvaća koncept mirovnog plana UN-a
8. U rujnu 1992. Goulding je obišao
zaštitne zone UN-a u Hrvatskoj. Svugdje se uvjerio u neuspjeh mirovnog plana:
pobunjeni Srbi ustrajno su odbijali provesti demilitarizaciju, prognanici se nisu vratili u mjesta progonstva, a hrvatske vlasti, nezadovoljne djelovanjem mirovnih snaga
UN-a, prijetile su vojnom akcijom
i tako dalje
-
plavi_E
#5083 Re: Novi Izborni zakon BiH
Kroz novi izborni zakon se pokusava dobiti ono sto ni u Dejtonu nije moglo.
- ako te pitaju
#5084 Re: Novi Izborni zakon BiH
Problem je što se ne želi vidjeti da u Ustavu piše KONSTITUTIVNOST.
Ravnopravnost.....dakle Hrvata,kada su u pitanju vitalni interesi,ima točno toliko koliko i Bošnjaka i Srba u BiH.
Smatranje da broj Bošnjaka znači prednost ili veća prava zbog brojnosti,kada je u pitanju BiH,padaju u vodu.
Me zato što su Hrvati u manjini,nego zato što ke KONSTITUTIVNOST NARODA natkrovljujuće Načelo BiH,iznad entiteta,kantona,gradova,sela.svega.
I Srbi su početkom 90-tih se krenule ponašati kao gazde, imenovali Sejdu Bajramovića Albancima na Kosovu ( koja slučajnost sa Komšićem ) i krenuli da ostvaruju svoja prava.
Svugdje su izgubili ( Kosovo,R.Hrvatska) osim u BiH.
Srbi su ravnopravan,konstitutivan narod u BiH,zato i nisu mogli izgubiti u BIH.
Ravnopravnost.....dakle Hrvata,kada su u pitanju vitalni interesi,ima točno toliko koliko i Bošnjaka i Srba u BiH.
Smatranje da broj Bošnjaka znači prednost ili veća prava zbog brojnosti,kada je u pitanju BiH,padaju u vodu.
Me zato što su Hrvati u manjini,nego zato što ke KONSTITUTIVNOST NARODA natkrovljujuće Načelo BiH,iznad entiteta,kantona,gradova,sela.svega.
I Srbi su početkom 90-tih se krenule ponašati kao gazde, imenovali Sejdu Bajramovića Albancima na Kosovu ( koja slučajnost sa Komšićem ) i krenuli da ostvaruju svoja prava.
Svugdje su izgubili ( Kosovo,R.Hrvatska) osim u BiH.
Srbi su ravnopravan,konstitutivan narod u BiH,zato i nisu mogli izgubiti u BIH.
- ako te pitaju
#5085 Re: Novi Izborni zakon BiH
Naravno da ime.Login77777 wrote: ↑10/12/2021 10:10Imal negdje ta virtuelna karta?ako te pitaju wrote: ↑09/12/2021 23:35 Ne znam odakle izvlačiš tih 60%,al nema veze.
Kao što sam naglašavaš u svojim postovima,mi-vi-oni, pa recimo Hrvati su i dalje većina na teritoriju kojeg su 1995 godine unijeli u Federaciju.
Almkao pto pišeš da ste "Vi" u nekoj boljoj poziciji,onda i "mi" imamo pravo da se borimo za svoju poziciju,a da ne govorim da se udruživanjem sa Srbima,sa Hrvatskom iza leđa a Srbi sa Srbijom iza leđa,opet ste inferiorini, ovaj put ne bi bilo R.Hrvastke da pomaže.
Ova glupa moja spika je na rangu tvoje, gdje brojiš,prebrojavaš,oduzimaš, mjeriš snagu.
Pa ako ćemo brojati snagu, nije ni to problem."Mi" smo većina na teritoriju od oko 25%,Srbi (oni) na 49%, a "Vi" u okruženju
Hrvatska sprijeda,Srbija iza leđa "vam".
Došlo 12 aviona....hm.
Evo,sad sam krenuo analizirati kao i ti.
Gdje danas mrežu ima Elektroprivreda HZ HB je to područje.
- ako te pitaju
#5086 Re: Novi Izborni zakon BiH
Točno.ima pravo.BAK-eV wrote: ↑10/12/2021 09:20Svaki Bosnjak ima pravo glasati za koga hoce!ako te pitaju wrote: ↑10/12/2021 00:07
Al fakat sve što napišeš tumačiš ekstremno.
Esad iz Goražda,bez obzira koje nacije, ako nije dobio doslovno ni jedan ( a vjerojatno i nije ) glas Hrvata,nema pta tražiti u Domu naroda Hrvata.
Ako jeste, i ima dovoljno glasova,onda ne treba mijenjati etničku pripadnost preko noći da bi bio u Domu Naroda.
Ista stvar je u Komšiču.
Radi se i legitimitetu, a ne rasnim zakonima.
Poenta je , Meho koji je Bošnjak, ako ima glasove Hrvats,nek i predstavlja u Domu Naroda.
Ante ,koji je Hrvat, koji nema glasove Hrvata,nema šta raditi u Domu Naroda Hrvata
Evo jedan Bosnjak XY u Ljubuskom ima pravo glasati za Covica ili Iliju Cvitanovica.
Moze isto glasati i za Izetbegovica.
A moze vala za Komsica!
Hrvat XY u Tuzli takodje moze glasati recimo za Komsica ili Radoncica ako hoce!
Sve legitimno, jer svi kandidati bi da mu budu vlast i kroje sudbinu kao gradjaninu.
Ako većins Bošnjaka glasa za Iliju Cvitanovića,nek ih predstavlja u Domu Naroda.
Imaš zastupnički dom,pa glasaj za koga želiš.
Hrvat u Tuzli nek glasa za Komšića, al u Domu naroda samo ako ima podršku Hrvata dovoljnu da ima legitimitet.
Ako Ante iz Širokog Briga glasa za Džaferovića pa nek predstavlja Hrvate ako je to volja Hrvata.
- Login77777
#5087 Re: Novi Izborni zakon BiH
Jasno ali jel ima gdje karta da se to pogleda.ako te pitaju wrote: ↑10/12/2021 14:28Naravno da ime.
-
Milenkov buraz
#5088 Re: Novi Izborni zakon BiH
https://www.ephzhb.ba/o-nama/nase-lokacije/Login77777 wrote: ↑10/12/2021 14:39Jasno ali jel ima gdje karta da se to pogleda.ako te pitaju wrote: ↑10/12/2021 14:28
Naravno da ime.
-
Awakened
#5089 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ja sam baš rekao da Hrvati ne traže nikakvo cijepanje, pa niti treći entitet (ozbiljno). Zapravo žele zaštititi ono što je dogovoreno Daytonom.
[/quote]
Eh, ako ti tako kazes, onda mora da je istina. Necemo vjerovati svojim ocima, usima i svemu sto vodja radi godinama.
https://www.youtube.com/watch?v=bqek63Si2uU
[/quote]
Eh, ako ti tako kazes, onda mora da je istina. Necemo vjerovati svojim ocima, usima i svemu sto vodja radi godinama.
https://www.youtube.com/watch?v=bqek63Si2uU
Last edited by Awakened on 10/12/2021 15:24, edited 1 time in total.
-
Milenkov buraz
#5090 Re: Novi Izborni zakon BiH
Pogrešan citat
-
BAK-eV
#5091 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ne prihvatam da se moj glas vrednuje na osnovu glasa bilo kojeg drugog pojedinca ili kolektiva (etnickog, religioznog, teritorijalnog, stranackog ..).ako te pitaju wrote: ↑10/12/2021 14:34
Ako većins Bošnjaka glasa za Iliju Cvitanovića,nek ih predstavlja u Domu Naroda.
Hrvat u Tuzli nek glasa za Komšića, al u Domu naroda samo ako ima podršku Hrvata dovoljnu da ima legitimitet.
Ako Ante iz Širokog Briga glasa za Džaferovića pa nek predstavlja Hrvate ako je to volja Hrvata.
Moj glas je moj glas i mora se pridodati jedan naprema jedan onome kandidatu kome sam ga dao.
- BHCluster
#5092 Re: Novi Izborni zakon BiH
Bravo! Kao i prilikom slavljenja 9. sijecnja, glasanja o ponistenju Inzikove dopune zakona, vazno je da se cuvaju ledja velikosrpskoj politici a koga briga za narod.ako te pitaju wrote: ↑10/12/2021 14:28Naravno da ime.
-
BAK-eV
#5093 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ne prihvatam da se moj glas vrednuje na osnovu glasa bilo kojeg drugog pojedinca ili kolektiva (etnickog, religioznog, teritorijalnog, stranackog ..).ako te pitaju wrote: ↑10/12/2021 14:34
Moj glas je moj glas i mora se pridodati jedan naprema jedan onome kandidatu kome sam ga dao.
Ne postoji nikakva vecina muslima ili katolika, vec gradjana, tebe, mene i drugih!
Ko dobije najvise glasova, taj kandidat ima mandat na funkciju, na koju se kandidovao.
Demokratija!
Last edited by BAK-eV on 10/12/2021 15:27, edited 1 time in total.
- ako te pitaju
#5094 Re: Novi Izborni zakon BiH
Pa kako sam ja u Mostaru pristao da na općinskim izborima pristao da moj glas manje vrijedi od Mehe u Vrapčićima???
I to na zahtjev ''probosanskih'' stranaka
- BHCluster
#5095 Re: Novi Izborni zakon BiH
Opet pogresno jer je suprotnosti presudi Zornic protiv Bosne i Hercegovine jer dajes posebna prava konstitutivnim narodima. Vise nego ocito!ako te pitaju wrote: ↑10/12/2021 14:34Točno.ima pravo.BAK-eV wrote: ↑10/12/2021 09:20
Svaki Bosnjak ima pravo glasati za koga hoce!
Evo jedan Bosnjak XY u Ljubuskom ima pravo glasati za Covica ili Iliju Cvitanovica.
Moze isto glasati i za Izetbegovica.
A moze vala za Komsica!
Hrvat XY u Tuzli takodje moze glasati recimo za Komsica ili Radoncica ako hoce!
Sve legitimno, jer svi kandidati bi da mu budu vlast i kroje sudbinu kao gradjaninu.
- ako te pitaju
#5096 Re: Novi Izborni zakon BiH
Pa nravno. Imaš zastupnički glas, imaš kantonalne skupštine, imaš općinska cijeća.BAK-eV wrote: ↑10/12/2021 15:23Ne prihvatam da se moj glas vrednuje na osnovu glasa bilo kojeg drugog pojedinca ili kolektiva (etnickog, religioznog, teritorijalnog, stranackog ..).ako te pitaju wrote: ↑10/12/2021 14:34
Za dom naroda, tvoj se glas ne može vrednovati kao glas Hrvata za Dom Naroda, i obrnuto.
Osim ako ti nije drago nametati, i ako misliš da BiH nije država ravnopravnih, jednakopravnih, konstitutivnih naroda
-
BAK-eV
#5097 Re: Novi Izborni zakon BiH
Sto se mene tice, ponistiti to!ako te pitaju wrote: ↑10/12/2021 15:25 Pa kako sam ja u Mostaru pristao da na općinskim izborima pristao da moj glas manje vrijedi od Mehe u Vrapčićima???
I opet me ne zanima, sta si ti pristao.
Necu se ja ravnati po tebi!
- ako te pitaju
#5098 Re: Novi Izborni zakon BiH
Posebna prava konstitutivnim narodima, u smislu da ona se ne može kandidirati a Hrvat ili Srbin ili Bošnjak može.Opet pogresno jer je suprotnosti presudi Zornic protiv Bosne i Hercegovine jer dajes posebna prava konstitutivnim narodima. Vise nego ocito!
Uredi izborni zakon i ustav da i ona može se kanddirati, i riješ problem.
Zašto Zornić ne može biti u Domu Naroda Hrvata? Ili Srba ? IlI bOŠNJAKA? iLI OSTALIH?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5099 Re: Novi Izborni zakon BiH
Opozicija hdzu je radikalnija pametnija i zustrija
Sva sreca tako da plakat cete kao za kolindom
Hrs je na vrijeme skontao sta je na strani u tom mostarskom nesporazumu
Sva sreca tako da plakat cete kao za kolindom
Hrs je na vrijeme skontao sta je na strani u tom mostarskom nesporazumu
- ako te pitaju
#5100 Re: Novi Izborni zakon BiH
Pa vidi sa ovim ''probosanskim'' snagama, oni su se rukama, nogama, udovima, dlakama itd borili da Mostar nije jedan čovjek-jedan glas.BAK-eV wrote: ↑10/12/2021 15:28Sto se mene tice, ponistiti to!ako te pitaju wrote: ↑10/12/2021 15:25 Pa kako sam ja u Mostaru pristao da na općinskim izborima pristao da moj glas manje vrijedi od Mehe u Vrapčićima???
I opet me ne zanima, sta si ti pristao.
Necu se ja ravnati po tebi!
I mi Hrvati pristali. Baš smo dobroćudan narod