Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
El_comadante wrote: ↑09/12/2021 22:03
prije je bila priča šuti radi neka plate i nek ide staž. ipak su se mao vremena promjenila. šta je danas 500-600 KM? ništa.
Jeste, ali oni to i dalje ne razumiju, znaju oni da su se okolnosti i uslovi promijenili unazad 10 tak godina, ali prokleto je to..Ono će gurati tako dok god može, dok baš ne pukne, takva nam je i država.Svi su svjesni koliki teret državi pravi administracija i morat će kad tad puknuti, stati jer neće biti finansiranja za državu ali koga briga, samo guraj dokle god može..primaj nove, kradi, varaj..
Jbt, mislim da je ovo jedina država na svijetu koja stimuliše "propadanje".
prije je bila priča šuti radi neka plate i nek ide staž. ipak su se mao vremena promjenila. šta je danas 500-600 KM? ništa.
Jeste, ali oni to i dalje ne razumiju, znaju oni da su se okolnosti i uslovi promijenili unazad 10 tak godina, ali prokleto je to..Ono će gurati tako dok god može, dok baš ne pukne, takva nam je i država.Svi su svjesni koliki teret državi pravi administracija i morat će kad tad puknuti, stati jer neće biti finansiranja za državu ali koga briga, samo guraj dokle god može..primaj nove, kradi, varaj..
Nek me neko ispravi ako griješim?
ima i ona: dok god ima, nažalost, raje koja mora raditi zbog ekonomskih ili drugih problema za te pare neče oni povečati. bilo je tih priča tipa ako ti nečeš ima ko hoče itsl.
Nema veze sa ovom konkretnom temom, ali mi moj izvor iz RZB Lizinga rece da su "malinaru" oduzeli Jaguara... Nije puno ali razveseli covjeka...
Pa ko vam je kriv sto radite kod robovlasnika, idite vani, tamo taman da radite za minimalac kad ustanete ujutru prije posla, vi znate da cete vi to dobiti na racun i da vas nece niko zajebat.
space_x wrote: ↑09/12/2021 23:22
ima i ona: dok god ima, nažalost, raje koja mora raditi zbog ekonomskih ili drugih problema za te pare neče oni povečati. bilo je tih priča tipa ako ti nečeš ima ko hoče itsl.
Bekto je tako radio, pocnes raditi, nemas stalni ugovor da ti otprilike 800KM, odmah te zavali u kredit 10-15k.zavrsi sa bankom da ti odobre i ako nemas stalni. I onda robujes.
Sad ova mladja raja daje otkaze redovno, ganjaju bolje ili nece ni raditi za mizeriju ili jebanje u mozak. Ovi stariji ne micu, valjda nemaju opcija nit elana da pocinju ponovo.
ma da baš mi je drago zbog mladjih što su promijenili paradigmu
da to je zavala s kreditom
gdje firma čak garantira da će čak plaćati bankin dio ako zafali para za plaće
tu su i interne akontacije i pozajmnice samo da te veže
Na Alternativnoj TV kada prime novinara uslov da dobije posao je da volontira tri sedmice, prije je bilo tri mjeseca pa ako se pokaže pričaćemo A konkurs kad prave to su rešetanja sa snimanjem, pisanjem i zadacima kao da je CNN u najmanju ruku....
U drugoj medijskoj kući koja vodi nekoliko web portala, nudi se plata 540 KM sa prijavom ako se zadovolji probni rad od mjesec dana sa nekom lafo naknadom....
Pa se još svi čude na šta nam mediji liče i što su novinari nepismeni
Lajavikrelac wrote: ↑10/12/2021 14:03
Na Alternativnoj TV kada prime novinara uslov da dobije posao je da volontira tri sedmice, prije je bilo tri mjeseca pa ako se pokaže pričaćemo A konkurs kad prave to su rešetanja sa snimanjem, pisanjem i zadacima kao da je CNN u najmanju ruku....
U drugoj medijskoj kući koja vodi nekoliko web portala, nudi se plata 540 KM sa prijavom ako se zadovolji probni rad od mjesec dana sa nekom lafo naknadom....
Pa se još svi čude na šta nam mediji liče i što su novinari nepismeni
ja se sjecam kad je Baho osnovao neki portal, ne mogu se sjetiti imena portala tacno ponudio mom rodjaku da radi jer su komsije. Nije nista pitao oko plate jer je tad tek zavrsio faks pa konta prvi posao daj sta das. I tako je radio 2-3 dana i pita za platu kolika je . Kaze mu Baho pa nista ovdje volontiras , stices prvo radno iskustvo . Taj dan pita kolege kolika je plata kazu 500 km ali je nismo dobili vec 3 mjeseca. Isti dan se spakuje i preko vrata
Bekto je tako radio, pocnes raditi, nemas stalni ugovor da ti otprilike 800KM, odmah te zavali u kredit 10-15k.zavrsi sa bankom da ti odobre i ako nemas stalni. I onda robujes.
Sad ova mladja raja daje otkaze redovno, ganjaju bolje ili nece ni raditi za mizeriju ili jebanje u mozak. Ovi stariji ne micu, valjda nemaju opcija nit elana da pocinju ponovo.
Hakiz wrote: ↑10/12/2021 14:33
Kako te neko drugi može zavaliti u kredit?
Tako što kao ovaj moj što sam ga pominjao prije uzme kredu kako bi kupio auto i bio faca u raji. Momak, mlad još, a plata oko devet stoja, njemu dobro....sačekaj još koju godinu pa ćeš vidjeti kako ga natjeraju na kredu i ostalo...Krene dizati drugi da zatvori prethodni i tako u krug, a troškovi rastu.
Ja ga ne znam da se iščup'o iz kredita. Digne 10 milja na 5 godina, a onda idu prelamanja i krediti do kraja života.
Problem naših ljudi je što poprilično olako uzimaju kartice i čopaju lovu sa njih uporedo sa kreditom i onda se desi situacija da si otplatio kredit, ali imaš 5000 maraka duga na karticama i šta ćeš onda?
Diži novi kredit, poklopi kartice, pa ih opet čopaj i tako u nedogled.
Međutim, nema dileme da postaješ rob poslodavca onog trenutka kad podigneš kredit.
Hakiz wrote: ↑10/12/2021 14:33
Kako te neko drugi može zavaliti u kredit?
Tako što kao ovaj moj što sam ga pominjao prije uzme kredu kako bi kupio auto i bio faca u raji. Momak, mlad još, a plata oko devet stoja, njemu dobro....sačekaj još koju godinu pa ćeš vidjeti kako ga natjeraju na kredu i ostalo...Krene dizati drugi da zatvori prethodni i tako u krug, a troškovi rastu.
geralt wrote: ↑10/12/2021 16:14
Kao neko ko je vozio vise auta vrijednosti manje od 2000 KM, mogu ti reci da to uopste nije ekonomski isplativa varijanta.
Može se i bez auta, a onaj koji ga baš mora imati, mora, kod moranja isplativost je nebina.
Uzmes fosila od 2000 KM pa u sljedecih par godina das 5000 na popravke.
I cuj hoces djecu, ko ti je kriv hahaha. Pa svugdje na svijetu je normalno djetetu omogucit zivot dostojan covjeka, samo ovdje nije.
S4mpion wrote: ↑10/12/2021 15:20
Ja ga ne znam da se iščup'o iz kredita. Digne 10 milja na 5 godina, a onda idu prelamanja i krediti do kraja života.
Problem naših ljudi je što poprilično olako uzimaju kartice i čopaju lovu sa njih uporedo sa kreditom i onda se desi situacija da si otplatio kredit, ali imaš 5000 maraka duga na karticama i šta ćeš onda?
Diži novi kredit, poklopi kartice, pa ih opet čopaj i tako u nedogled.
Međutim, nema dileme da postaješ rob poslodavca onog trenutka kad podigneš kredit.
166KMova mjesecno wtf pa nije uzeo 100k kredita na 5 godina