Ali, nisam ja to izmislio. To sve religije kažu.no_sikiriki wrote: ↑09/12/2021 18:57Koliko god "simpatično" bilo tvoje rezonovanje, nije me tukao jedan dječak, nego više njih, ne zato što sam im se sviđala, nego zato što sam bila najsitnija, i kao takva najlakša meta. A vjerovatno su i kontali da neću uzvratiti. Daleko od toga da smo bili fizički ravnopravni, moj sin ima 4 godine i ima 20 kg (i nije krupan), a ja kad sam krenula u školu imala sam manje kg od njegaHakiz wrote: ↑09/12/2021 18:44
Do puberteta djevojčice i dječaci su jednako jaki, možda su djevojčice i jače.
Ali, poslije puberteta "Fazlinovići" počnu da se svete drugim ženama za ono šta im je "no_sikiriki" uradile dok su bile fizički ravnopravne sa njima.
Vezano za to nasilje, ili "nasilje" dok smo djeca. Djeca smo, ne znamo se izraziti, artikulisati. Mnoga od tih povlačenja za kikice, udaraca djevojčica od strane dječaka itd ne znače suštinsku agresiju prema djevojčici, znače da im se ta djevočica sviđa, da imaju nagone da je dotaknu, da ona obrati pažnju na njih, ali kako su djeca i ne znaju to artikulisati, ni verbalno niti fizički, ponašanjem, urade to nagonski. Šta izgleda kao agresija. Djevojčica se osjeti ugroženom, vrati (a možda se i nije osjetila ugroženom, možda i ona osjeća simpatiju, ali kao i on, ne zna artikulisati, zato i ona kao i on nagonski reaguje, prividnom agresijom) dječak se iznenadi jer nije očekivao da će njegov (nespretni) izraz sviđanja biti uzvraćen silom, postidi, ako je još pred "publikom" koja mu se smije taj stid pređe u osjećaj poniženja...
A onda, za nekoliko godina, evolucijom tog poniženja, taj dječak postane Ted Bundy, Zodiac, Charles Manson, ili Eric Harris i Dylan Klebold, ili barem Harvey Weinstein, Trump i slični.
Još od Pandore, pa preko Eve, od današnjih žena, žene su krive za nasilje.![]()
Ali dobro si, jesmo mi krive. Tačno mi vas žao bude.
Nije, valjda, da bog griješi?
Blasfemija
P. S. Ako se obrati malo pažnja, napisao sam "mnoga", ne sva ta nasilja. Da se ogradim, svega ima u božijoj bašči.