e to, znala sam da je nešto falilo u ovoj objaviMarlboroGold wrote: ↑09/12/2021 13:28 Čudi me da nisi napisao "ali zato će galamiti na forumima i društvenim mrežama"![]()
Danasnji "feminizam"
-
no_sikiriki
#18551 Re: Danasnji "feminizam"
-
KraljicaIzJajca
#18552 Re: Danasnji "feminizam"
Dobro je rekla, nitko ne reagira
Komentari ispod članka:
Sta ako ga je izazivala?
Lafo nabildan a čuna od komarca... @no_sikiriki
I ima li ijedno muško u autobusu ili su sve žene.
Sve je to nejebica
Ovako su gledali i kad su malog Mrnjavca ubili u tramvaju.
- S4mpion
#18553 Re: Danasnji "feminizam"
Pravo pitanje je: "Ima li ijedna feministica u autobusu?" Njih nema nikad i nigdje, možda su i bile u autobusu, možda bi i reagovale, ali nisu imale wifi.KraljicaIzJajca wrote: ↑09/12/2021 14:38Dobro je rekla, nitko ne reagira![]()
Komentari ispod članka:
Sta ako ga je izazivala?![]()
Sve je to nejebica
Ovako su gledali i kad su malog Mrnjavca ubili u tramvaju.![]()
![]()
Kad je Mrnjavac u pitanju, svi kritikuju te građane koji su bili u tramvaju, ali je činjenica da mi nismo ništa drugačiji, svi smo isti, ni mi ne bismo ništa uradili. 13 godina je prošlo od njegove smrti, od tada smo imali priliku zaustavit' 300 tuča na koje naletimo svake godine, ali ne miješamo se, tako da fakat tim ljudima u tramvaju nemamo šta reć'.
-
KraljicaIzJajca
#18554 Re: Danasnji "feminizam"
Nije nitko reagirao, ne znam, czašto odvajaš feministkinje o muškaraca zaštitnika.S4mpion wrote: ↑09/12/2021 14:45Pravo pitanje je: "Ima li ijedna feministica u autobusu?" Njih nema nikad i nigdje, možda su i bile u autobusu, možda bi i reagovale, ali nisu imale wifi.KraljicaIzJajca wrote: ↑09/12/2021 14:38
Dobro je rekla, nitko ne reagira![]()
Komentari ispod članka:
Sve je to nejebica
![]()
![]()
Kad je Mrnjavac u pitanju, svi kritikuju te građane koji su bili u tramvaju, ali je činjenica da mi nismo ništa drugačiji, svi smo isti, ni mi ne bismo ništa uradili. 13 godina je prošlo od njegove smrti, od tada smo imali priliku zaustavit' 300 tuča na koje naletimo svake godine, ali ne miješamo se, tako da fakat tim ljudima u tramvaju nemamo šta reć'.
-
no_sikiriki
#18555 Re: Danasnji "feminizam"
Ma ovaj članak je sav čudan, spominjalo se da je djevojka pokrivena, pa nije jasno je li to faktor, ne znam stvarno.KraljicaIzJajca wrote: ↑09/12/2021 14:38Dobro je rekla, nitko ne reagira![]()
Komentari ispod članka:
Sve je to nejebica
![]()
Što se tiče reagovanja, milion situacija kad je neko opljačkan na pijaci ili u tramvaju, ljudi se ne miješaju, jer ne žele da sami nastradaju. Jedno je teorija, drugo je praksa, voljela bih reći da bih se umiješala, ali pitanje je kad se stvarno nađeš u toj situaciji kako bi reagovao/la.
Ima i pozitivnih primjera, jednom sam vidjela nasred Ferhadije kako momak nasrće na svoju djevojku u svađi, i dva momka su odmah doletila i povukli ga sa strane.
Last edited by no_sikiriki on 09/12/2021 15:04, edited 1 time in total.
- S4mpion
#18556 Re: Danasnji "feminizam"
Pa muškarci su šovinisti i neprijatelji, to je postulat modernog feminizma.KraljicaIzJajca wrote: ↑09/12/2021 14:50Nije nitko reagirao, ne znam, czašto odvajaš feministkinje o muškaraca zaštitnika.S4mpion wrote: ↑09/12/2021 14:45
Pravo pitanje je: "Ima li ijedna feministica u autobusu?" Njih nema nikad i nigdje, možda su i bile u autobusu, možda bi i reagovale, ali nisu imale wifi.![]()
Kad je Mrnjavac u pitanju, svi kritikuju te građane koji su bili u tramvaju, ali je činjenica da mi nismo ništa drugačiji, svi smo isti, ni mi ne bismo ništa uradili. 13 godina je prošlo od njegove smrti, od tada smo imali priliku zaustavit' 300 tuča na koje naletimo svake godine, ali ne miješamo se, tako da fakat tim ljudima u tramvaju nemamo šta reć'.![]()
-
KraljicaIzJajca
#18557 Re: Danasnji "feminizam"
Priznajem, reagirala bih ili ne, ovisi od situacije. Ne znamo, dok se ne desi.no_sikiriki wrote: ↑09/12/2021 14:52Ma ovaj članak je sav čudan, spominjalo se da je djevojka pokrivena, pa nije jasno je li to faktor, ne znam stvarno.KraljicaIzJajca wrote: ↑09/12/2021 14:38
Dobro je rekla, nitko ne reagira![]()
Komentari ispod članka:
Sve je to nejebica
![]()
Što se tiče reagovanja, milion situacija kad je neko opljačkan na pijaci ili u tramvaju, ljudi se ne miješaju, jer ne žele da sami nastradaju. Jedno je teorija, drugo je praksa, voljela bih reći da bih se umiješala, ali pitanje je kad se stvarno nađeš u toj situaciji kako bi reagovao/la.
Ima i pozitivnih primjera, jednom sam vidjela na sred Ferhadije kako momak nasrće na svoju djevojku u svađi, i dva momka su odmah doletila i povukli ga sa strane.
-
KraljicaIzJajca
#18558 Re: Danasnji "feminizam"
E, ali ja nisam moderna feminstminja.S4mpion wrote: ↑09/12/2021 14:53Pa muškarci su šovinisti i neprijatelji, to je postulat modernog feminizma.KraljicaIzJajca wrote: ↑09/12/2021 14:50
Nije nitko reagirao, ne znam, czašto odvajaš feministkinje o muškaraca zaštitnika.![]()
![]()
- Haris.ba
#18559 Re: Danasnji "feminizam"
Evo malo o feminizmu.no_sikiriki wrote: ↑09/12/2021 14:52 Što se tiče reagovanja, milion situacija kad je neko opljačkan na pijaci ili u tramvaju, ljudi se ne miješaju, jer ne žele da sami nastradaju. Jedno je teorija, drugo je praksa, voljela bih reći da bih se umiješala, ali pitanje je kad se stvarno nađeš u toj situaciji kako bi reagovao/la.
Nedavno me zena vozi u autu, ja nazad zavaljen sa djetetom, kunjamo.
I budala sa autom krenula da se uvali iz ukljucne trake. Zamalo sudar. I zena mu svira. I sada je on krenuo sa autom da nasrce na nas. Vidim psuje. Pokusava stati ispred sa autom. Prepala se zena i na gas. I stigne je na semaforu. I spusta staklo prijeti, psuje, mase rukama. Spusta suvozacevo prednje i moja zena, i ne ostaje mu duzna.
I ja se ispravim i krenem izaci napolje. Odmah stavlja ruke na volan, prestaje pricati i okrece glavu i gleda naprijed. Pali se zeleno i on na gas.
I pitam ja nju da me nema bi li spustila staklo? Kaze, naravno da ne bi. Jos bi se zakljucala.
-
KraljicaIzJajca
#18560 Re: Danasnji "feminizam"
Logično, večina žena se ne mogu samostalno uspješno fizički odbraniti.Haris.ba wrote: ↑09/12/2021 15:05Evo malo o feminizmu.no_sikiriki wrote: ↑09/12/2021 14:52 Što se tiče reagovanja, milion situacija kad je neko opljačkan na pijaci ili u tramvaju, ljudi se ne miješaju, jer ne žele da sami nastradaju. Jedno je teorija, drugo je praksa, voljela bih reći da bih se umiješala, ali pitanje je kad se stvarno nađeš u toj situaciji kako bi reagovao/la.
I budala sa autom krenula da se uvali iz ukljucne trake. Zamalo sudar. I zena mu svira. I sada je on krenuo sa autom da nasrce na nas. Vidim psuje. Pokusava stati ispred sa autom. Prepala se zena i na gas. I stigne je na semaforu. I spusta staklo prijeti, psuje, mase rukama. Spusta suvozacevo prednje i moja zena, i ne ostaje mu duzna.
I ja se ispravim i krenem izaci napolje. Odmah stavlja ruke na volan, prestaje pricati i okrece glavu i gleda naprijed. Pali se zeleno i on na gas.
I pitam ja nju da me nema bi li spustila staklo? Kaze, naravno da ne bi. Jos bi se zakljucala.
Imam drugaćije iskustvo:
Tri muškarca su pokušali prestrašiti mene i moju prijateljicu zbog parkirnog mjesta. Gle čuda, noć, petak, gužva okolo. Jedan se okuražio i poćeo je meni prijetiti, ja sam mu svaki put hladno odbrusila. Misliš da je pokušao fizički napad, naravno da nije, previše publike i svjedoka.
- S4mpion
#18561 Re: Danasnji "feminizam"
Znam da nisi.
- S4mpion
#18562 Re: Danasnji "feminizam"
Ne mogu krivit' ljude koji se ne miješaju zato što ne žele nastradat', ali biti feministica je valjda neki poziv.no_sikiriki wrote: ↑09/12/2021 14:52
Ma ovaj članak je sav čudan, spominjalo se da je djevojka pokrivena, pa nije jasno je li to faktor, ne znam stvarno.
Ima i pozitivnih primjera, jednom sam vidjela nasred Ferhadije kako momak nasrće na svoju djevojku u svađi, i dva momka su odmah doletila i povukli ga sa strane.
Ovdje imamo nekoliko desetina samoproglašenih feministica koje nikad ništa ne urade, iako tvrde da rade mnogo i da su mnogo bitne za društvo.
Međutim, kad dođe ovakva situacija i kad takve feministice trebaju stat' iza svojih riječi i stavova, rizikovat' batine i, ako treba, skočit' za vrat frajeru, pa i izvući deblji kraj - one ne urade ništa.
Sve se na kraju svede na to da nam u tom autobusu, gdje se desio taj školski primjer nasilja nad ženom, ne trebaju feministice, jer su beskorisne, nego muškarci.
-
Hakiz
#18563 Re: Danasnji "feminizam"
S4mpion wrote: ↑09/12/2021 15:31Ne mogu krivit' ljude koji se ne miješaju zato što ne žele nastradat', ali biti feministica je valjda neki poziv.no_sikiriki wrote: ↑09/12/2021 14:52
Ma ovaj članak je sav čudan, spominjalo se da je djevojka pokrivena, pa nije jasno je li to faktor, ne znam stvarno.
Ovdje imamo nekoliko desetina samoproglašenih feministica koje nikad ništa ne urade, iako tvrde da rade mnogo i da su mnogo bitne za društvo.
Međutim, kad dođe ovakva situacija i kad takve feministice trebaju stat' iza svojih riječi i stavova, rizikovat' batine i, ako treba, skočit' za vrat frajeru, pa i izvući deblji kraj - one ne urade ništa.
Sve se na kraju svede na to da nam u tom autobusu, gdje se desio taj školski primjer nasilja nad ženom, ne trebaju feministice, jer su beskorisne, nego muškarci.
Pa sva i teorija i praksa feminizma je, na kraju, usmjerema prema muškarcima. Da mi delujemo. Da mi dozvolimo ženama.
-
no_sikiriki
#18564 Re: Danasnji "feminizam"
Sorry, ali kad me već citiraš, mogu samo reći da tu nema nikakvog feminizma. Samo primitivizma. I od strane budale koja je to sve započela, i od tvoje žene.Haris.ba wrote: ↑09/12/2021 15:05Evo malo o feminizmu.no_sikiriki wrote: ↑09/12/2021 14:52 Što se tiče reagovanja, milion situacija kad je neko opljačkan na pijaci ili u tramvaju, ljudi se ne miješaju, jer ne žele da sami nastradaju. Jedno je teorija, drugo je praksa, voljela bih reći da bih se umiješala, ali pitanje je kad se stvarno nađeš u toj situaciji kako bi reagovao/la.
-
KraljicaIzJajca
#18565 Re: Danasnji "feminizam"
no_sikiriki wrote: ↑09/12/2021 15:36Sorry, ali kad me već citiraš, mogu samo reći da tu nema nikakvog feminizma. Samo primitivizma. I od strane budale koja je to sve započela, i od tvoje žene.Haris.ba wrote: ↑09/12/2021 15:05
Evo malo o feminizmu.
-
KraljicaIzJajca
#18566 Re: Danasnji "feminizam"
- Haris.ba
#18567 Re: Danasnji "feminizam"
Slažem se. Šta će ona voziti auto i koristiti sirenu.no_sikiriki wrote: ↑09/12/2021 15:36 Sorry, ali kad me već citiraš, mogu samo reći da tu nema nikakvog feminizma. Samo primitivizma. I od strane budale koja je to sve započela, i od tvoje žene.
I još očekivati da pacifiram druge likove koji divljaju po cesti.
-
Mariella
#18568 Re: Danasnji "feminizam"
Jel samo ja ne razumijem kakve veze ova prica i feminizam imajuHaris.ba wrote: ↑09/12/2021 15:05Evo malo o feminizmu.no_sikiriki wrote: ↑09/12/2021 14:52 Što se tiče reagovanja, milion situacija kad je neko opljačkan na pijaci ili u tramvaju, ljudi se ne miješaju, jer ne žele da sami nastradaju. Jedno je teorija, drugo je praksa, voljela bih reći da bih se umiješala, ali pitanje je kad se stvarno nađeš u toj situaciji kako bi reagovao/la.
-
Hakiz
#18569 Re: Danasnji "feminizam"
Meni je fascnantno, ali sam i oduševljen što sam član foruma čiji članovi su najjači, i svi ih se uplaše kada ih vide.
- Haris.ba
#18570 Re: Danasnji "feminizam"
Priča je u potaknuta tekstom o tome kako je žena napadnuta u autobusu.Mariella wrote: ↑09/12/2021 16:12Jel samo ja ne razumijem kakve veze ova prica i feminizam imajuHaris.ba wrote: ↑09/12/2021 15:05
Evo malo o feminizmu.
I pitam ja nju da me nema bi li spustila staklo? Kaze, naravno da ne bi. Jos bi se zakljucala.![]()
Jednostavna priča o muško ženskim odnosima kada je u pitanju agresivnost.
-
Hakiz
#18571 Re: Danasnji "feminizam"
Poenta priče o autobusu je u tome da žene koje su bile u autobusu nisu pomogle žrtvi, ne sam napad.
Čemu priča o feminizmu ako žene neće pomoći ženi? Šta hoćete, da muškarci budu feministkinje?
Kako god okreneš, od muškaraca sve zavisi.
-
Hakiz
- Haris.ba
#18573 Re: Danasnji "feminizam"
Ja nikakav zaključak takve prirode nisam izvlačio.
-
KraljicaIzJajca
#18574 Re: Danasnji "feminizam"
Ne, ne ovisi!
Osobno sam bila svjedok scena, u kojim žene reagiraju i brane ugroženu osobu, bez obzira na spol.
-
Hakiz