ako te pitaju wrote: ↑06/12/2021 23:12Ne znam niti jednu političku opciju kod Hrvata u BiH koja se zalaže za separatizam
Momcina loše trolla, al se ipak trudi
ako te pitaju wrote: ↑06/12/2021 23:12Ne znam niti jednu političku opciju kod Hrvata u BiH koja se zalaže za separatizam
Valjda shvate za 10 godina kad postanu nacionalna manjina i kad ih bude cca 5%.
A onda Hrvati namjerno "ruše" BiH, i hajmo tako u krug jos jedno 30 godina. I svejedno i da budu manjina, možep mislit na šta će takva država ličit za 30 godina, ko osta osta u kurcu. Pitanje: kako ćeš birat kad ne bude izbora?sime_cipol wrote: ↑07/12/2021 00:19 Jel zna Milanović za bosanski inat![]()
Sad ce namjerno da izaberu Komsica i to sa takvom razlikom da ce imati vise nego svi bosnjacki kandidati Zajedno
Ima da dobije vise glasova nego sto ima Hrvata da pravom glasa![]()
Jaro, je l' se u sred Sarajeva za 25.11. vihori zastava neke paradržave ili plavo-žuta koju su Bošnjaci prihvatili kao zajedničku? Jesi li vidio koje su se zastave vihorile u zapadnom Mostaru na taj dan? Banalan primjer, a hiljade je primjera.flyrepublic wrote: ↑07/12/2021 00:57A onda Hrvati namjerno "ruše" BiH, i hajmo tako u krug jos jedno 30 godina. I svejedno i da budu manjina, možep mislit na šta će takva država ličit za 30 godina, ko osta osta u kurcu. Pitanje: kako ćeš birat kad ne bude izbora?sime_cipol wrote: ↑07/12/2021 00:19 Jel zna Milanović za bosanski inat![]()
Sad ce namjerno da izaberu Komsica i to sa takvom razlikom da ce imati vise nego svi bosnjacki kandidati Zajedno
ako te pitaju wrote: ↑06/12/2021 23:24U BiH što smo ratovali?
Pa evo moje mišljenje:
Srbi početkom 90-tih smatrali da zbog brojnosti imaju pravo na veća prava i da se moraju pitati ( poznato??), krenuli u obračun sa Albancima, zatim vjerovali u vojnu moć i brojnist,krenuli sa pobunom u Hrvatskoj, usput se javio i hrvatski nacionalizm, u BiH tadašnji Muslimani i Hrvati preglasali Srbe za neovisnost......Srbi iz BiH nisu htjeli neovisnu građansku BiH i pukla tikva.

flyrepublic wrote: ↑07/12/2021 00:57A onda Hrvati namjerno "ruše" BiH, i hajmo tako u krug jos jedno 30 godina. I svejedno i da budu manjina, možep mislit na šta će takva država ličit za 30 godina, ko osta osta u kurcu. Pitanje: kako ćeš birat kad ne bude izbora?sime_cipol wrote: ↑07/12/2021 00:19 Jel zna Milanović za bosanski inat![]()
Cikacaka wrote: ↑06/12/2021 23:37Odnos Bošnjaka prema takvima kao ti će biti isti kao i odnos Hrvata prema Srbima balvandžijama koji su ispalili na traktorima.Civiliziranje kvazihrvatskih separatista je očito bezuspješan projekat,pa je najlogičniji korak tkz.majorizacija na svim nivoima.ako te pitaju wrote: ↑06/12/2021 23:24
U BiH što smo ratovali?
Pa evo moje mišljenje:
Srbi početkom 90-tih smatrali da zbog brojnosti imaju pravo na veća prava i da se moraju pitati ( poznato??), krenuli u obračun sa Albancima, zatim vjerovali u vojnu moć i brojnist,krenuli sa pobunom u Hrvatskoj, usput se javio i hrvatski nacionalizm, u BiH tadašnji Muslimani i Hrvati preglasali Srbe za neovisnost......Srbi iz BiH nisu htjeli neovisnu građansku BiH i pukla tikva.
Nisu vam Bošnjaci birali Čovića. On je vaš zastupnik i sami ste ga izabrali. To što mu nije uspjelo da bude izabran i svima ostalima, njegov je problem. Građani su birali boljeg. Možda da pokuša ući u institucije RS-a, tu bi bio odličan?ako te pitaju wrote: ↑06/12/2021 23:49Nisu li na Kosovu Srbi postavili Sejdu Bajramovića da zastupa Albance. Rekli,pa šta hoćete,on je Albanac.
Nisu li ba posljednjem Savezu Komunista preglasali Slovence......
Tu recimo vidim određene sličnosti
Upravu je @flyrepublic. Upali smo u zacarani krug. Bosnjaci biraju Komsica zbog nacionalizma Hrvata, Hrvati pojacavaju nacionalizam zbog Komsica. Nije inat samo bosanski/bosnjacki obicaj - balkanski je.canvra888 wrote: ↑07/12/2021 01:13Jaro, je l' se u sred Sarajeva za 25.11. vihori zastava neke paradržave ili plavo-žuta koju su Bošnjaci prihvatili kao zajedničku? Jesi li vidio koje su se zastave vihorile u zapadnom Mostaru na taj dan? Banalan primjer, a hiljade je primjera.flyrepublic wrote: ↑07/12/2021 00:57
A onda Hrvati namjerno "ruše" BiH, i hajmo tako u krug jos jedno 30 godina. I svejedno i da budu manjina, možep mislit na šta će takva država ličit za 30 godina, ko osta osta u kurcu. Pitanje: kako ćeš birat kad ne bude izbora?
Sigurno je Komšić kriv i za koncentracione logore za Bošnjake i Srbe diljem, "lijepe Herceg Bosne" tijekom 1993.shbc wrote: ↑07/12/2021 06:52Upravu je @flyrepublic. Upali smo u zacarani krug. Bosnjaci biraju Komsica zbog nacionalizma Hrvata, Hrvati pojacavaju nacionalizam zbog Komsica. Nije inat samo bosanski/bosnjacki obicaj - balkanski je.
Niti ce se sta rijesiti Komsicem, niti Covicem. Potreban je reset u politickim odnosima Bosnjaka i Hrvata. Pisao sam vec jednom da bi trojki (tadasnjoj cetvorki), kao opoziciji bilo najpametnije da nadju partnera medju hrvatskim strankama koji ce dati alternativu ovoj dvojici. Tj. ako misle mijenjati stvari na visem nivou od kantona.
to nije istina!!! to je dalje od istine nego Zemlja od Sunca.Cista podvala.
Sreca pa mozes skontati poentu napisanog, pa ne lutas sa pricom ovim napisanim... Apsolutno nikakve veze sa onim o cemu ja pricam goreBlitz1 wrote: ↑07/12/2021 07:35Sigurno je Komšić kriv i za koncentracione logore za Bošnjake i Srbe diljem, "lijepe Herceg Bosne" tijekom 1993.shbc wrote: ↑07/12/2021 06:52
Upravu je @flyrepublic. Upali smo u zacarani krug. Bosnjaci biraju Komsica zbog nacionalizma Hrvata, Hrvati pojacavaju nacionalizam zbog Komsica. Nije inat samo bosanski/bosnjacki obicaj - balkanski je.
Niti ce se sta rijesiti Komsicem, niti Covicem. Potreban je reset u politickim odnosima Bosnjaka i Hrvata. Pisao sam vec jednom da bi trojki (tadasnjoj cetvorki), kao opoziciji bilo najpametnije da nadju partnera medju hrvatskim strankama koji ce dati alternativu ovoj dvojici. Tj. ako misle mijenjati stvari na visem nivou od kantona.
Taj Komšić je zbilja opasan igrač. Ima znanje i vještine putovanja kroz vrijeme. Netko bi trebao po pričati s njim....
eh.....naravno da ovo stanje ne bi trebalo da odgovara ni Bošnjacima ni Hrvatima, i da bi trebao reset. Al to, trojka četvorka sa nekom hrvatskom strančicom, to ti je zapravo isti princip kao Komšić....nađeš nekoga ko će se nazvati hrvatskom strankom, nema podršku Hrvata i onda ga instaliraš u vlast...kao kobajagi hrvatskog predstavnika.....nema od toga ništa.shbc wrote: ↑07/12/2021 06:52Upravu je @flyrepublic. Upali smo u zacarani krug. Bosnjaci biraju Komsica zbog nacionalizma Hrvata, Hrvati pojacavaju nacionalizam zbog Komsica. Nije inat samo bosanski/bosnjacki obicaj - balkanski je.
Samo siris dezinformacije i propagandu.niti jedno slovo od ovoga sto si napisao nije istina.shbc wrote: ↑07/12/2021 06:52Upravu je @flyrepublic. Upali smo u zacarani krug. Bosnjaci biraju Komsica zbog nacionalizma Hrvata, Hrvati pojacavaju nacionalizam zbog Komsica. Nije inat samo bosanski/bosnjacki obicaj - balkanski je.
I mislim na neku "pravu" hrvatsku stranku, pod navodnicima jer nemam boljeg izraza. Nisam ni mislio da se potura neka stranka kao hrvatska, a u principu je ista prica kao Komsic. Po meni je recimo Martin Raguz bio ta neka spona i korak naprijed. Da je bilo pameti da se pruzi njemu podrska, umjesto sto se gurao Zeljko, vjerovatno bi danas odnosi bili puno manje zategnuti.palermo wrote: ↑07/12/2021 08:21eh.....naravno da ovo stanje ne bi trebalo da odgovara ni Bošnjacima ni Hrvatima, i da bi trebao reset. Al to, trojka četvorka sa nekom hrvatskom strančicom, to ti je zapravo isti princip kao Komšić....nađeš nekoga ko će se nazvati hrvatskom strankom, nema podršku Hrvata i onda ga instaliraš u vlast...kao kobajagi hrvatskog predstavnika.....nema od toga ništa.shbc wrote: ↑07/12/2021 06:52
Upravu je @flyrepublic. Upali smo u zacarani krug. Bosnjaci biraju Komsica zbog nacionalizma Hrvata, Hrvati pojacavaju nacionalizam zbog Komsica. Nije inat samo bosanski/bosnjacki obicaj - balkanski je.
Ovdje je temeljno pitanje države Bosne i Hercegovine, jedni bi da ih ima, drugi bi da ih nema.....kad se to pitanje razriješi, onda se može govoriti o relaksaciji odnosa.....
A stvarno priznanje neupitnosti Bosne i Hercegovine treba doći iz Zagreba, ovo iz Mostar i Širokog bogami ne pije vode...
Nazvati nekoga ko sjedi 4 godine u Parlamentu, te za te 4 godine ima slovom i brojem nula (0) inicijativa i zastupnickih pitanja sposobnim i patriotom je kratkovidnost i sjajan primjer padanja na populisticku pricu.Kent__ wrote: ↑07/12/2021 08:26Samo siris dezinformacije i propagandu.niti jedno slovo od ovoga sto si napisao nije istina.shbc wrote: ↑07/12/2021 06:52
ps
ako si Sarajlija onda znas da u Sarajevu tamo preko puta Vijecnice postoji ,,Inat kuca,, covjek je prskosio veziru i pasi cak i samom Sultanu
na Bosforu. Inatio se . Zainatio se po cijenu glave. Postoji samo i jedino bosanski inat. ne postoji blakanski, rumunski, grcki,bugraski hrvatski inat ....to ne postoji. ( postoji u Dalmaciji dispet )
nije bitno, hocu da ti kazem da Bosnjaci ne biraju Komsica iz inata. To je velika i opasna laz koja samo smeta. Opasno smeta i vrijedja i koci napredak.Prvo se kaze da su Bosnjaci suknuli sa Komsicem pa onda da je inat. Niti jedno niti drugo.Biraju ga samo iz jednog razloga. Zato sto je bolji kandidat za drzavu od Covica. Komsic je patriot. gradjanin, borac u ratu , borac u miru. Komsic nije pljackao ovu drzavu a to je velika stvar. Komsic zivi u stanu u kojem je zivio i prije rata. Kao i Jovo Divjak. Covic je susta suprotnost.Kada bi Lovrenovic, Stojic, Kukic, Markovina, Galic, Jelec, Bojic,Pejakovic, Gojer, i mnogi drugi ...bili kandidati umjesto HDZ - a ja bi prvi dao glas njima. i moja porodica i moji prijatelji i mnogi ...biras covjeka koji voli svoju zemlju. biras pametnog i sposobnog. Inat je nesto drugo . Sukanje je nesto trece. Uopste ne poznajes Bosnjake,Bosance.
Hrvati u BiH glasaju za razno razne stranke ..pa tako izmedju ostalih i za SDP, NS, DF, NiP itd. ali, u BiH postoji samo jedna hrvatska stranka. Jedna.shbc wrote: ↑07/12/2021 06:52Upravu je @flyrepublic. Upali smo u zacarani krug. Bosnjaci biraju Komsica zbog nacionalizma Hrvata, Hrvati pojacavaju nacionalizam zbog Komsica. Nije inat samo bosanski/bosnjacki obicaj - balkanski je.
Ja sam glasao za Raguza kada je bio kandidat.shbc wrote: ↑07/12/2021 08:42I mislim na neku "pravu" hrvatsku stranku, pod navodnicima jer nemam boljeg izraza. Nisam ni mislio da se potura neka stranka kao hrvatska, a u principu je ista prica kao Komsic. Po meni je recimo Martin Raguz bio ta neka spona i korak naprijed. Da je bilo pameti da se pruzi njemu podrska, umjesto sto se gurao Zeljko, vjerovatno bi danas odnosi bili puno manje zategnuti.palermo wrote: ↑07/12/2021 08:21
eh.....naravno da ovo stanje ne bi trebalo da odgovara ni Bošnjacima ni Hrvatima, i da bi trebao reset. Al to, trojka četvorka sa nekom hrvatskom strančicom, to ti je zapravo isti princip kao Komšić....nađeš nekoga ko će se nazvati hrvatskom strankom, nema podršku Hrvata i onda ga instaliraš u vlast...kao kobajagi hrvatskog predstavnika.....nema od toga ništa.
Ovdje je temeljno pitanje države Bosne i Hercegovine, jedni bi da ih ima, drugi bi da ih nema.....kad se to pitanje razriješi, onda se može govoriti o relaksaciji odnosa.....
A stvarno priznanje neupitnosti Bosne i Hercegovine treba doći iz Zagreba, ovo iz Mostar i Širokog bogami ne pije vode...
Sad ce se vjerovatno uhvatiti bruku ljudi za ovaj komentar i kako je Raguz "isti nacionalista" i slicno. Ali ocekivati da ce se pojaviti neko iz hrvatskog korpusa i imati isti odnos prema BiH, istu spiku kao Komsic, je iluzorno.