@rovac13 da znas svasta mi je padalo na pamet
@bordo gandalf to sam prvo provjerio, ali mi je bilo cudno, da je tajmer gasila bi se u isto vrijeme a ne u rasponu od sat vremena.
@baho hvala na odgovoru. Ajde nek sam jednu misteriju rijesio iz prve da ne nagadjam. Nisam upratio tvoj post od prosle godine.
Ista situacija za taj prekid rada je i sa defrostom, pisao sam ranije. Ako poslije defrosta senzor temperature ne ocita temperaturu nizu od zadate klima nece nastaviti sa radom. Ne znam kako u toku defrosta izmjenjivac ne uspije rashladiti senzor temperature. Po toj logici su programirali rad da ce u toku defrosta izmjenjivac rashladiti senzor i da klima osmah nakon defrosta nastavi sa radom.
Kod mene ako je ukljucen I feel klima uvijek ostane ugasena poslije defrosta. Ako klimom upravlja senzor temperature u klimi onda nekad ostane ugasena a n3kad ne.
Ovo gasenje svako 8 sati ne bi bio neki problem da klima ima monitoring u mirovanju. Kod mene kad se ugasi treba joj sat vremena da ponovo krene sa radom kad je hladnije vani. Ako je toplije oko 12c ili vise znala je mirovati i po 5 sati iako je u kuci osjecaj hladnoce.
Sa onim piplicinim ventilatorom klima se ukljuci ponovo nakon 5min.
Mislim da ventilator i previse rashladjuje iako sam ga udaljio nekih 20cm i smanjio mu snagu koliko sam mogao na 3V