Instalirao sam jednu i mogli su se prebacivati kanali bez da se vraćam na izbornik. Sada sa istom aplikacijom to ne može.

Moderator: Benq

Pa popljuvali su ono što su vidjeli.
Ako moze info iz prve ruke.
Da,proradila je sada svugdje.Jutros kad sam provjeravao i dalje bila uštopana slika na nekom ženskom rukometu.
Dobio sam nekad odgovor na email da je ta stavka planirana i kao i online karta dostupnosti mobilne mreze i fiksne sirokopojasne mreze
Bili su tenderi za izradu android iptv aplikacija, iptv web itd.zippoo87 wrote: ↑28/11/2021 21:10Ako moze info iz prve ruke.
Ono sto mene najvise interesuje je brzina saltanja kanala ...da li je prebacivanje kanala sta ubrzano u odnosu na ovo sada ?
Ili je to ograniceno hardwareom STBa ?
Sto se tice ove slike i "nove" platforme...ono sto treba popraviti su svakako brzina saltanja kanala,brzina dodavanja i saltanja kroz liste kanala,tipa kada pravis omiljenu lisut,treba cijela vjecnost da prodjes kroz sve kanale.
Takodjer zasto se ne bi uvezalo i sinhronizovalo STB sa portalom pa da skoro sve postavke STBa mozes stimati i preko portala ili barem one najbitnije,kreiranje lista .
I ako neko ima informaciju od insajdera...da li se radi na nekoj novoj android aplikaciji za sve uredjaje i da li se planira prelazak na android platformu u buducem vremenu ?
Mnogima smeta bilo kakav napredak, bilo kakav pozitivan pomak...
Ne radi se o tome ...ne smeta nikome napredak ali smeta inertnost i nezainteresovanost.
Ovo nije prvi interface , nego drugi, ali svejedno se valjda moglo još koji put doraditizippoo87 wrote: ↑28/11/2021 22:36Ne radi se o tome ...ne smeta nikome napredak ali smeta inertnost i nezainteresovanost.
Ja sam korisnik moje tv od prvih dana,medju prvim prikljuccima u gradu,medju prvih 5 sam bio i kada su uvodili adsl internet i skoro sve njihove usluge sam medju prvim uvodio,cak i kada su bile testne faze.
Evo sada sam i medju prvim koji je uveo opticki internet...dakle bukvalno sve usluge sam ili koristio ili koristim jos .
Ali evo konkretno za moju tv,ovaj interface je od samog pocetka uvodjenja usluge...tamo negdje od 2009-2010,kada je mislim startala moja tv.
Zar nije bilo logicno barem jednom do sada osvjeziti nesto i popraviti platformu ili uvesti neke nove tehnologije...sto se para tice,telekom tu nema problema.
Druga stvar,onaj ko nije koristio bolje,on i ne zna da nesto moze biti brze,bolje,modernije,lakse za koristiti i onda se i ne zali.Tako i za brzinu interneta...i onda to sve ide sporo i traljavo.
Meni je nevjerovatno to da u rukama imas tolike resurse a ti nisi sposoban napraviti nista bolje i modernije deceniju.
I kakva je bila prve ~ 3 godine ? Katastrofa, nije bilo sedmice da ne bude neki problem sa televizijom.zippoo87 wrote: ↑28/11/2021 22:36Ne radi se o tome ...ne smeta nikome napredak ali smeta inertnost i nezainteresovanost.
Ja sam korisnik moje tv od prvih dana,medju prvim prikljuccima u gradu,medju prvih 5 sam bio i kada su uvodili adsl internet i skoro sve njihove usluge sam medju prvim uvodio,cak i kada su bile testne faze.
Evo sada sam i medju prvim koji je uveo opticki internet...dakle bukvalno sve usluge sam ili koristio ili koristim jos .
Ali evo konkretno za moju tv,ovaj interface je od samog pocetka uvodjenja usluge...tamo negdje od 2009-2010,kada je mislim startala moja tv.
Zar nije bilo logicno barem jednom do sada osvjeziti nesto i popraviti platformu ili uvesti neke nove tehnologije...sto se para tice,telekom tu nema problema.
Druga stvar,onaj ko nije koristio bolje,on i ne zna da nesto moze biti brze,bolje,modernije,lakse za koristiti i onda se i ne zali.Tako i za brzinu interneta...i onda to sve ide sporo i traljavo.
Meni je nevjerovatno to da u rukama imas tolike resurse a ti nisi sposoban napraviti nista bolje i modernije deceniju.
Kompanijom se upravlja iz vrha, bez amina iz vlade fbih nema nekog ozbiljnijeg pomaka u bht.zippoo87 wrote: ↑28/11/2021 23:15 Sve sto si nabrojao je vise izgovor da se ne radi.Dakle nisu problem ni tenderi ni obaranje istih...problem jeste u ovom dijelu sto si rekao da Vlada FBiH preko svojih poslusnika opstruira neke stvari u Telekomu ali i u menadzmentu istog koji je tu samo reda radi i za uposljavanje podobnih uhljeba a ne da rade na razvoju novih servisa,aplikacija,paketa itd.
Kao sto rekoh,nezainteresovanost svih kljucnih ljudi u strukturama i vlade FBiH i samog Telekoma da budu u necemu najbolji.
Ja se nadam da ce te nove platforme biti solidno napravljene ali ako ih bude radila ista ekipa koja je radila i ovaj novi portal,onda mogu ocekivati samo komplikacije i neke neporebne stvari.
Portal je dosta konfuzan a izgleda da i kod samih radnika Telekoma,posebno na salterima pravi probleme,jer sam vec cuo da se muce dok rade u novom portalu.
Meni takodjer nije najbolje uradjen a izgleda da ni radnici koji rade u sistemu ne znaju...podnio sam reklamaciju za racun 9.11. i jos uvijek nije rijesena a sad ce i drugi racun,znaci imati cu dupli racun platiti.
Sta znaci ovo sto pise pod "status" u reklamaciji "Preuzeto u PTP" ,ako znas ?

Niti jedan snimak na tom kanalu nije ispravan dok na ostalim kanalima snimci uredno rade.
Pozdrav.
Neće biti android platforma, jer je to nemoguce sa postojećim STB