Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
Škobo Habu

#16951 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Škobo Habu »

Registarska oznaka wrote: 24/11/2021 10:27

NPR, puno mi je ljepse i sexy vidjeti ovu dvojicu od ove dvije cure.

Image
Tvoj post je dokaz da su glasači NiP-a ograničeni na isti način kao i glasači SDA. :roll:

Ne odlučuju u svemu ovome nijanse, već političko licemjerje. U tom kontekstu, nikoga nije briga šta je tebi draže vidjeti, već da se Konakovićevi puleni groze "Parade ponosa", dok naokolo glasačko tijelo, tipa tebe, privlače dekolteima vlastitih aktivista.

Da prostiš - mislite qrcem, a ne glavom.
Registarska oznaka

#16952 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Registarska oznaka »

Škobo Habu wrote: 24/11/2021 10:33
Registarska oznaka wrote: 24/11/2021 10:27

NPR, puno mi je ljepse i sexy vidjeti ovu dvojicu od ove dvije cure.

Image
Tvoj post je dokaz da su glasači NiP-a ograničeni na isti način kao i glasači SDA. :roll:

Ne odlučuju u svemu ovome nijanse, već političko licemjerje. U tom kontekstu, nikoga nije briga šta je tebi draže vidjeti, već da se Konakovićevi puleni groze "Parade ponosa", dok naokolo glasačko tijelo, tipa tebe, privlače dekolteima vlastitih aktivista.

Da prostiš - mislite qrcem, a ne glavom.
Zao mi je sto sam morao ulaziti u raspravu sa radikalnim muslimanom, kao sto si ti.

Nazalost, takvi radikali, kao ti, su i unistili ovu drzavu.
Škobo Habu

#16953 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Škobo Habu »

Registarska oznaka wrote: 24/11/2021 10:35

Zao mi je sto sam morao ulaziti u raspravu sa radikalnim muslimanom, kao sto si ti.

:lol: :lol: :lol:

Je, baš ja kao "radikalni musliman" nemam ništa protiv Parade, dok ovi okupljeni i oko Konakovića, i oko Bakira, dobiju žgaravicu na pomen iste.
drug_profi

#16954 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Ja sam shvatio da NiP kao stranka ima svoje gledište na gay paradu, ali također i da to ne mora nužno biti stav svakog člana.
Dino je u nekom TV intervjuu to lijepo rekao.
Isto i sa kodeksom oblačenja. Ove dvije lutke na slici su dvije opasne žene. Prije bi nas one uvele u NATO i EU nego ova dvojica bismilah bradonja.
Uostalom cini mi se da su slikane na nekoj svecanoj zabavi, a ne u parlamentu ili na kongresu.
seln

#16955 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by seln »

Registarska oznaka wrote: 24/11/2021 10:35

@Skobo radikalni musliman?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pa od njega bi se dva dobra kaurina mogla istesati.
Škobo Habu

#16956 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Škobo Habu »

drug_profi wrote: 24/11/2021 10:48 Ja sam shvatio da NiP kao stranka ima svoje gledište na gay paradu, ali također i da to ne mora nužno biti stav svakog člana.
Isto i sa kodeksom oblačenja. Ove dvije lutke na slici su dvije opasne žene. Prije bi nas one uvele u NATO i EU nego ova dvojica bismilah bradonja.
Uostalom cini mi se da su slikane na nekoj svecanoj zabavi, a ne u parlamentu ili na kongresu.
Kodeks oblačenja i jeste problem.

Znači, groziš se jednog kodeksa oblačenja, između svega ostalog vezano za LGBT, dok privatno forsiraš ono što je sa tradicionalne ili konzervativne strane nedopustivo, tipa dubokih dekoltea.

Ako si član određene stranke i javno se ističeš po pitanju društvene problematike onda, bio to javno ili privatno, slijediš ono za što se zalažeš. Pa i u kodeksu oblačenja.
jefff

#16957 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by jefff »

drug_profi wrote: 24/11/2021 10:48 Ja sam shvatio da NiP kao stranka ima svoje gledište na gay paradu, ali također i da to ne mora nužno biti stav svakog člana.
Druze Tale jes to ti? Kud ne prepoznah Tala? Kad osjedi cojce?
Styling

#16958 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Slikane su na svadbi jednog NIP-ovca na Ilidzi. Anida je ok ali je Danijela namazana svim mazama. Zena ni na jednoj slici da se nasmije. Sve nesto glumi neku zajebanost. Smijesno.
Styling

#16959 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Škobo Habu wrote: 24/11/2021 11:31
Kodeks oblačenja i jeste problem.

Znači, groziš se jednog kodeksa oblačenja, između svega ostalog vezano za LGBT, dok privatno forsiraš ono što je sa tradicionalne ili konzervativne strane nedopustivo, tipa dubokih dekoltea.

Ako si član određene stranke i javno se ističeš po pitanju društvene problematike onda, bio to javno ili privatno, slijediš ono za što se zalažeš. Pa i u kodeksu oblačenja.
Ja sam jednom spocitala sto je Dinina Dalija bila obucena u haljinu na bretele i sa dubokim dekolteom a muz joj hadzija i propagira konzervativne vrijednost, pa sam dozivjela salvu napada.
drug_profi

#16960 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Ne vidim problem u tome. Obučene su adekvatno za događaj na kojem prisustvuju.
To i jeste ispravan kodeks oblačenja.
I opet kažem, ako stranka ima problem sa javnim gay izrazom, ne mora biti da svaki član stranke po tom pitanju isto razmišlja.
Nisu stranke vojska majkamustara i sjeverna koreja.
A meni se prigovara da sam pristalica totalitarizma. :-)
Styling

#16961 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

drug_profi wrote: 24/11/2021 11:53 Ne vidim problem u tome. Obučene su adekvatno za događaj na kojem prisustvuju.
To i jeste ispravan kodeks oblačenja.
I opet kažem, ako stranka ima problem sa javnim gay izrazom, ne mora biti da svaki član stranke po tom pitanju isto razmišlja.
Nisu stranke vojska majkamustara i sjeverna koreja.
A meni se prigovara da sam pristalica totalitarizma. :-)
Jedno je individualna sloboda misljenja izrazavanja a drugo zvanicni stav stranke. Mozda se neko u NIP-u ne slaze sa zvanicnim stavom u vezi LGBTQ, ali nece javno da kaze. Presucuju zbog interesa.
enko 1964
Grijem se na: južnu konekciju

#16962 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by enko 1964 »

Imam 57 godina i već spadam u "stariju populaciju" a ne smeta mi ničiji način odijevanja. Neka se svako nosi prema svojim afinitetima i mogućnostima.
Politiku bilo koje stranke, pa tako i NIP-a ću cijeniti prema tome kakve će nam uslove života obezbjediti.
Imaju najbogatiji i najmoćniji kanton u rukama pa neka se dokažu.
Godinama ne glasam ni za koga i neću glasati ni dalje dok me neko u praksi ne uvjeri da je vrijedan odlaska na biračko mjesto.
Zato, manite se i hadžija i dekoltea i pokrivenih i otkrivenih i brada i parada.
mirza_15

#16963 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

Ja glupe priče na temi :run:
Irelevantno, nebitno, isprazno. Hajde da je to neka tema u vezi toga... Mene fakat fascinira sposobnost forumskog puka (koji je opet preslikana slika društva) da se bavi glupavim temama poput ove, o tome ko je šta obukao na nekoj svadbi...
Škobo Habu

#16964 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Škobo Habu »

mirza_15 wrote: 24/11/2021 12:19 Ja glupe priče na temi :run:
Irelevantno, nebitno, isprazno. Hajde da je to neka tema u vezi toga... Mene fakat fascinira sposobnost forumskog puka (koji je opet preslikana slika društva) da se bavi glupavim temama poput ove, o tome ko je šta obukao na nekoj svadbi...
I meni je, također, glupo da se neko bavi nečijom seksualnom orijentacijom u 21. stoljeću, i k tome tvrdi da nam je mjesto u EU.
Styling

#16965 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Škobo Habu wrote: 24/11/2021 12:22
mirza_15 wrote: 24/11/2021 12:19 Ja glupe priče na temi :run:
I meni je, također, glupo da se neko bavi nečijom seksualnom orijentacijom u 21. stoljeću, i k tome tvrdi da nam je mjesto u EU.
:thumbup:

Necemo se baviti time kako se ko oblaci, ali cemo brinuti o tome kakve je ko seksualne orijentacije. Jer odijelo ne cini covjeka a moze prikriti seksualnu orijentaciju.
Hakiz

#16966 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

Styling wrote: 24/11/2021 14:51
Škobo Habu wrote: 24/11/2021 12:22

:thumbup:

Necemo se baviti time kako se ko oblaci, ali cemo brinuti o tome kakve je ko seksualne orijentacije. Jer odijelo ne cini covjeka a moze prikriti seksualnu orijentaciju.
Ali ga odražava.
Login77777

#16967 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Login77777 »

Registarska oznaka wrote: 24/11/2021 08:17
Login7777 wrote: 23/11/2021 19:27 Interesantno je kako Kifla izostavi SBB i Fahru, jer će mu trebat.
Kao da Džindić sve ove godine nije Fahrin čovjek :zjev:
Ma samo u kontru, u sendvicu je snaga :lol: :lol: :lol:
Jao brate sto me nasmija. :lol:
Iker C

#16968 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Iker C »

Ispovijest jedonog od osnivaca NiPa koji je zelio ostati anoniman.
Kako sam postao clan NiPa?
Citav zivot sam bio pristalica a zatim i clan SDA , vjerovao sam u drzavotvornost te stranke i liderske sposobnosti predsjednika Izetbegovica.
Kao mlad covjek polahko sam napredovao u stranci i druzio sam se sa mladjim clanovima. Vremenom sam nekako najblizi postao sa Dinom Konakovicem i Nerminom Muzurom. Radili smo mnoge projekte, u pocetku sam se vodio idealima pomoci bosnjackom narodu ali ta dvojica su me naucila da se bosnjackom narodu moze pomoci iako sebi prvo pomognes....
Cesto je Dino govorio: " Ko ne zna sebi ne zna ni drugome".
Dani su prolazili, bila je neka letargija , sve je islo kako treba dok nas jednog dana nije pozvao Dino. Nervozno je vrtio olovkom, bio je crven u licu kratko je rekao: " Bakir nas je otkrio , pustio nas je da radimo sta hocemo a sve vrijeme je znao gdje " grijesimo." Osmica je za to da nas pohapse.
Bio sam sokiran, u glavi mi se vrtio film sta cu ja u zatvoru? Nisam ja za to, ja sam samo obican covjek koji je volio da se lijepo obuce, vozi dobro auto , nisam ja kriminalac.
Jesam harcio drzavne pare ali nije to kriminal, niko za to nije odgovarao mislio sam.
Moje misli je prekinuo Nerko Muzur, glasao je upitao Dino: "Sta cemo sad?"
Dino je rekao da se cuo sa starim, tako smo od milja zvali Kemu Ademovica. On ce nam pomoci jer je i njegov sin uvucen u sve ovo.
Od toga dana smo u starog gledali kao u Boga i nadali smo se najboljem...
Dani su sporo prolazili nije se nista desavalo a onda je stigao Dinin poziv da svi dodjemo u Stojinicev lokal.
Dosli smo tamo je bio stari.... Rekao nam je da se cuo sa ljudima iz EU koji su spremni da nas podrze. Onako oficirski je rekao da imamo dvije opcije zatvor ili nova stranka koja ce biti sluga stranim agendama.
Pomislio sam kako da izdam SDA , jedinu pravu stranku, stranku koja je odbranila BiH. Ali kad sam zatvorio oci vidio sam celiju i nabrijane likove koji traze reket.
Izbor je bio lagan jer sto Dino kaze: " Ko ne zna sebi, ne zna ni drugome".
Stari nam je dao papire sa postulatima nove stranke... Prvi princip je bio: " Diskreditacija SDA na sve moguce nacine, lazi obmane sve je dopusteno.
2. postulat: " Marketing po uzoru na Vucicev SNS
3. postulat je nama svima bio poznat a i onaj nama najdrazi: " Ko ne zna sebi, ne zna ni drugome."
Cipiripi2

#16969 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Cipiripi2 »

Ima li kakvih vijesti iz Dubaia?Kakvo je stanje sa štandovima?
Registarska oznaka

#16970 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Registarska oznaka »

Gdje je SDA napravila skup?

Na FB? :lol: :lol: :lol:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#16971 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

nip je trenutačno jedina i istinska alternativa sda. mogu im se dopustiti neke greške, ali da te greške ne prijeđu u naviku.

budući da nema treće opcije, neka smanje greške na minimum, da ne bi stvorili asptinente..
Login77777

#16972 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Login77777 »

Registarska oznaka wrote: 26/11/2021 09:54 Gdje je SDA napravila skup?

Na FB? :lol: :lol: :lol:
U Luksemburgu kod Mulahusica. :lol:
Styling

#16973 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Cipiripi2 wrote: 25/11/2021 17:12 Ima li kakvih vijesti iz Dubaia?Kakvo je stanje sa štandovima?
Stanje ekstra. Stand odlicno posjecen.
Dino je covjek koji postuje svoju porodicu i treba da provodi vrijeme s njima.
Nakon kongresa i podjele funkcija red je da i drugi preuzmu svoj dio odgovornosti i aktivnosti u stranci.
Akademijom u Zvorniku pokazalo se da NIP funcionise i kada Dino nije tu, sto je odlicno, dok SDA i sa prisutnim Bakirom ne zna sta bi ni gdje bi. Obisao dva mezara i zavrsio takmicenje. Gdje je kakva akademija ili skup SDA povodom Dana drzavnosti? Sakrili se u misju rupu. Bolje im je da sute i ne provociraju, samo sebi stetu nanose.
jasib

#16974 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by jasib »

Styling wrote: 27/11/2021 13:27
Cipiripi2 wrote: 25/11/2021 17:12 Ima li kakvih vijesti iz Dubaia?Kakvo je stanje sa štandovima?
Stanje ekstra. Stand odlicno posjecen.
Dino je covjek koji postuje svoju porodicu i treba da provodi vrijeme s njima.
Nakon kongresa i podjele funkcija red je da i drugi preuzmu svoj dio odgovornosti i aktivnosti u stranci.
Akademijom u Zvorniku pokazalo se da NIP funcionise i kada Dino nije tu, sto je odlicno, dok SDA i sa prisutnim Bakirom ne zna sta bi ni gdje bi. Obisao dva mezara i zavrsio takmicenje. Gdje je kakva akademija ili skup SDA povodom Dana drzavnosti? Sakrili se u misju rupu. Bolje im je da sute i ne provociraju, samo sebi stetu nanose.
Ispade štand u Dubaiu NiP-ov štand :?
Login7777

#16975 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Login7777 »

Post Reply