Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ja mislim da se teško može "vratiti dug društvu" pogotovo za nasilne zločine. Rekao bih najteže zločine, ali bi me opet prozivali na temi
Takoe, najtezi zlocini udaranja brace/sestara. Jebo haske optuzenike, ovaj je gori. Argument za deset.
Ispričavam se svima što sam ih dovodio u zabludu. Jedan najteži zločinac, jedan osrednji zločinac i jedna osoba koja mu je prijetila pištoljem.
Hoćemo li sad prestat s hvatanjem za riječ i složit se da je čista samoobrana u pitanju te da je smiješno što se pokretao postupak za kojeg se znalo da će se izgubiti?
Takoe, najtezi zlocini udaranja brace/sestara. Jebo haske optuzenike, ovaj je gori. Argument za deset.
Ispričavam se svima što sam ih dovodio u zabludu. Jedan najteži zločinac, jedan osrednji zločinac i jedna osoba koja mu je prijetila pištoljem.
Hoćemo li sad prestat s hvatanjem za riječ i složit se da je čista samoobrana u pitanju te da je smiješno što se pokretao postupak za kojeg se znalo da će se izgubiti?
Tvoj komentar o najgorim zlocincincima je bio na moju opasku o odvratnim memeovima koje postavlja tvoj kolega komi. Meme je bio o skejteru. Komentar nije o sudskom procesu vec o ponasanju pojedinaca.
Ja postujem odluke suda i nijednom rjecju nisam tvrdio suprotno.
Black swan wrote: ↑22/11/2021 14:53
Dobro branite samo 33% pedofila
Ne branim njega uopste. Ne zbog toga sto je pedofil vec sto je on prvi naletio na malca zbog cega se sve ostalo odigralo kako se odigralo.
Sto se tice njegove kriminalne proslosti, za to postoji pravni sistem koji ga je zatvorio. Ako to nije dovoljna kazna, onda vi dovodite u pitanje pravicnost istog pravnog sistema koji je Kylea Rittenhousea oslobodio, sto je selektivno biranje pravde.
Last edited by jeza u ledja on 22/11/2021 14:57, edited 1 time in total.
Takoe. Samo pickica moze napasti kesicom ili skejtom lika naoruzanom jurisnom puskom, a prave muskarcine nose jurisne puske na proteste.
Najvece pak muskarcine su oni koji na to anonimno preko interneta likuju. Kakva je to samo hrabrost, eee.
da si manje glup, upoznao bi sve okolnosti slučaja i znao da ga je napala rulja sastavljena od ljudskog ološa. a takve pičke uvijek u grupama napadaju.
Vezano uz konkretni slučaj, ja stvarno smatram sumanutim da mlađarija šeta uokolo s mitraljezima. Ma ne samo mlađarija već bilo tko. Drago mi je što je proglašen nevinim samo i isključivo zbog raznoraznih celebova koji su svom snagom svog javnog utjecaja udarili na njega i raznih sjw koji guraju cancel kulturu. Možda sam loš čovjek zbog toga, ali što ću, nitko nije savršen.
Nema tu nikakve samoobrane nikakve taj termin ne postoji, postoji samo ubica sto je Kyle koji se udruzio sa neonacistima zeljan da ubija crnce i ljude zdravog razuma koji zele pravdu.
Pitaj toga svog heroja Kyla jel od tog dana imo barem jedan sat sna ili ga proganjaju duhovi zbog svog glupuranja. Ipak su ga njegovim ponašanjem naučili roditelji koji se sigurno simpatiziraju sa istim fasitiskim White power grupama.
Nema tu nikakve samoobrane nikakve taj termin ne postoji, postoji samo ubica sto je Kyle koji se udruzio sa neonacistima zeljan da ubija crnce i ljude zdravog razuma koji zele pravdu.
Pitaj toga svog heroja Kyla jel od tog dana imo barem jedan sat sna ili ga proganjaju duhovi zbog svog glupuranja. Ipak su ga njegovim ponašanjem naučili roditelji koji se sigurno simpatiziraju sa istim fasitiskim White power grupama.
JohnnyS wrote: ↑22/11/2021 15:00
Vezano uz konkretni slučaj, ja stvarno smatram sumanutim da mlađarija šeta uokolo s mitraljezima. Ma ne samo mlađarija već bilo tko. Drago mi je što je proglašen nevinim samo i isključivo zbog raznoraznih celebova koji su svom snagom svog javnog utjecaja udarili na njega i raznih sjw koji guraju cancel kulturu. Možda sam loš čovjek zbog toga, ali što ću, nitko nije savršen.
Ma daj, ti bi kao imao drukcije misljenje o dogadjaju da je presuda bila drukcija? Opet bi ti mali bio heroj, jel tako?
Po tvojoj logici, mali je mogao odmah otici i porokati ove likove, i bez da je napadnut. Jebiga, zasluzili su.
JohnnyS wrote: ↑22/11/2021 15:00
Ma daj, ti bi kao imao drukcije misljenje o dogadjaju da je presuda bila drukcija? Opet bi ti mali bio heroj, jel tako?
Po tvojoj logici, mali je mogao odmah otici i porokati ove likove, i bez da je napadnut. Jebiga, zasluzili su.
Mislim da bi bilo tragično da je presuda bila drukčija.
Jedini koji su radili nasilje i bez da su napadnuti su ova rulja, BLM i ekipa, tako da ne vidim potrebe za ovim tvojim drugim pasusom
Jedini koji su radili nasilje i bez da su napadnuti su ova rulja, BLM i ekipa, tako da ne vidim potrebe za ovim tvojim drugim pasusom
Nije tu bilo nikakvog nasilja.
Hajde usporedi to sa onim kada su crnce bukvalno na lancima bili stavljani u zatvore kvartove iz kojih nisu mogli izaći.
Postoji li snimak prvog ubojstva? viđamo samo ubojstvo skejtera koji je krenu da ga uhvati i udara skejtom.
to je dva bloka dalje od prvog ubistva počinjenog samo od straha kada su protestanti krenuli prema njemu i njegovoj naoružanoj grupi.
hici u zrak, bjekstvo, išta ?
Last edited by toska on 22/11/2021 15:19, edited 1 time in total.
A lisavanje zivota koje nije protivpravno ti nazivas....kako?
Je li razumijes razliku izmedju pravnog rjecnika i kolokvijalnog?
Ni jedan sud na svijetu nece promjeniti fakat da je Kyle Rittenhouse ubica.
Nije stvar samo pravnog rjecnika.
Cak i u kolokvijalnom govoru postoji razlika izmedju ubiti i usmrtiti.
A raznih zakonitih lisavanja (ili oduzimanja) zivota ima. Najpoznatija su smrtna kazna i eutanazija. Cak i abortus se moze podvesti pod jedno.
Ubistvo ili ubojstvo, u najširem smislu, svako ljudsko djelo koje za neposrednu posljedicu ima smrt drugog čovjeka. Za njega se također koristi i izraz homicid koji dolazi od latinskih riječi homo (čovjek) i cedere (sjeći).
U užem smislu ubistvom se smatra samo ono oduzimanje tuđeg života koje je protivno pravu, pa se kao definicija često navodi protivpravno lišavanje odnosno protupravno oduzimanje života. Gotovo sve države u svojim pravnim sistemima, odnosno krivičnom zakonodavstvu ubistvo smatraju jednim od najtežih zločina te ga u skladu s time reguliraju.
....
Ubistva koja ne predstavljaju zločin
Pravo u mnogim državama dozvoljava da se, pod određenim okolnostima, drugoj osobi oduzme život. To su:
ubistvo iz samoodbrane;
ubistvo u krajnjoj nuždi;
pogubljenje, odnosno izvršenje smrtne kazne;
eutanazija.
Nije tu bilo nikakvog nasilja.
Hajde usporedi to sa onim kada su crnce bukvalno na lancima bili stavljani u zatvore kvartove iz kojih nisu mogli izaći.
Da, opljačkane i spaljene trgovine nisu nikakvo nasilje