Saksonija, regija koja je najteže pogođena četvrtim talasom, razmatra zatvaranje pozorišta, koncertnih dvorana i fudbalskih utakmica, objavio je list Bild. Istočna država ima najnižu stopu vakcinacije u Njemačkoj.
Drastične mjere
Nove dnevne infekcije porasle su 14 puta u posljednjih mjesec dana u Saksoniji, uporištu krajnje desničarske stranke Alternativa za Njemačku (AfD), u kojoj se nalaze mnogi antivakseri.
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- Point.
#55101 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
I onda kukaju totalitarizam, fašizam, blablaizam.
-
Trappist
#55102 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Auu samo 57% tamo vakcinisano dok je generalno u njemackoj 67%. Nema, zbog tih 10% ja smatram da ih treba upucati na licu mjesta, da treba grad izolovati, ograditi bodljikavom zicom i ne dati nikome da izadje! Po mogucnosti nek tako stoji dok ne vakcinisu svakog mrava u Saksoniji.Point. wrote: ↑18/11/2021 22:21 I onda kukaju totalitarizam, fašizam, blablaizam.
Saksonija, regija koja je najteže pogođena četvrtim talasom, razmatra zatvaranje pozorišta, koncertnih dvorana i fudbalskih utakmica, objavio je list Bild. Istočna država ima najnižu stopu vakcinacije u Njemačkoj.
Drastične mjere
Nove dnevne infekcije porasle su 14 puta u posljednjih mjesec dana u Saksoniji, uporištu krajnje desničarske stranke Alternativa za Njemačku (AfD), u kojoj se nalaze mnogi antivakseri.
-
use your illusion
-
RandomAndCasual
#55104 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Koja mentalna gimnastika jbt.ja71 wrote: ↑18/11/2021 21:31vakcina nema veze sa spremnoscu zdravstvenog sistema ?RandomAndCasual wrote: ↑18/11/2021 19:29 Za zdravstveni sistem se izdvajaju sredstva i zdravstveni sistem treba da bude spreman zaa sve vandredne situacije ukoliko se dese.
Vakcina s tim nema nikakve veze.
Je li ti to ozbiljno ?
Koliko puta treba ponoviti:RandomAndCasual wrote: ↑18/11/2021 19:29 Cak stavise, bilo ti je neki dan na klixu da je Evropa jedini region u kojem raste broj zarazenih (ukoliko vjerujes oficijelnim podacima)
Ujedno je evropa i jedan od dva najvakinisanijih regiona.
Vakcine ne stite protiv zaraze nego protiv smrtnosti i teskog oblika bolesti.
Vakcina jeste oborila smrtnost.
Da i objasnim zasto je ovaj val jaci po broju zarazenih nego dosadasnji :
Evropa je vakcinisala veci broj ljudi. Uglavnom su to cifre oko 70%.
Istovremeno su popustili mjere, posebno za vakcinisane.
I time se povecao broj asimptomatskih slucajeva a time i broj prenosa zaraze.
Da Evropa prosle godine nije imala mjere imala bi ovakve visoke brojke zarazenih.
Jedva cekam komentare kad budu peta i sesta doza na redu.
- preselio na ahiret
#55105 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
sto te to cudi pa to su oni mozgovi sto 25 godina glasaju za stranke koje ruse drzavu i građane tjeraju iz nje.RandomAndCasual wrote: ↑19/11/2021 01:23Koja mentalna gimnastika jbt.ja71 wrote: ↑18/11/2021 21:31
vakcina nema veze sa spremnoscu zdravstvenog sistema ?
Je li ti to ozbiljno ?
Koliko puta treba ponoviti:
Da Evropa prosle godine nije imala mjere imala bi ovakve visoke brojke zarazenih.
Jedva cekam komentare kad budu peta i sesta doza na redu.
ako treba vakcinisat ce se svaki mjesec jer to kaze struka a to sto se pola struke nije vakcinisalo nikom nista
- HarTar
- jeza u ledja
#55107 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
....a ja mislio da Fauci radi za Big Pharma provomovisuci vakcine, kad ono Fauci - truthteller.“What we’re starting to see now is an uptick in hospitalizations among people who’ve been vaccinated but not boosted,” Dr. Anthony Fauci, the director of the National Institute for Allergy and Infectious Disease, said Tuesday in an interview. “It’s a significant proportion, but not the majority by any means.”
Oh, wait...
Samo vi drobite i drobite iste gluposti dok se boje ne rastope.but not boosted
-
noviclan
#55108 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ali uvijek ima ona da ste se cijepili trecom cetvrtom petom dozom ....HarTar wrote: ↑19/11/2021 01:51 Džabe ste krečili (vakcinisali)...
https://www.kurir.rs/planeta/3811985/en ... kcinisanih
-
cassius
#55109 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Treba im vjerovat slijepo.

Pravila vaze za sve isto.

Pravila vaze za sve isto.

-
ja71
#55110 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
jedna antigumerska

-
KraljicaIzJajca
#55111 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Koji aparat?Capljina74 wrote: ↑18/11/2021 15:32Postoji aparat koji je bolji od respiratora, ne opterećuje naceta pluća.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
- hadzinicasa
#55113 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
nema tu dileme. los je primjer.ja71 wrote: ↑18/11/2021 13:36zamisli trijaznu situaciju koja je npr. trenutno u Salzburgu u Austriji aktuelna.RandomAndCasual wrote: ↑18/11/2021 10:46 Ko zeli da se vakcinishe i zastiti daa su mu vakcine dostupne i besplatne.
Ko ne zeli neka se ne vakcinise, i to je to.
Nije komplikovano.
Imas prevelik broj zarazenih.
Imas jos samo jedan respirator slobodan.
Stizu ti 2 pacijenta.
Jedan je antivakser i uvijek je demonstrativno izjavljivao da se NIKADA nece vakcinisati.
Drugi se 2x vakcinisao ali spada u onih 10% kod kojih vakcina nije bila ucinkovita.
Kome treba prikopocati na taj posljedni slobodni respirator ?
Da li bi se problem izbjegao i da se onaj antivakser vakcinisao ?
medicinska etika je jasna
(sve drugo je diskriminacija po bilo kojem osnovu)
respirator ide onome kome je vise potreban, eventualno onome za ko ima vece sanse da mu pomogne, na osnovu procjene/trijaze.
-
KraljicaIzJajca
#55114 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
https://fortune.com/2021/11/18/georgeto ... on-2-or-3/
@splinter

Da li postoji sličan primjer u Evropi? Hvala
Ovo je alarmantno
By contrast, a counterintuitive result of our analysis is that the highest risk of resistant strain establishment occurs when a large fraction of the population has already been vaccinated but the transmission is not controlled.
https://www.nature.com/articles/s41598-021-95025-3

@splinter
vaccine-resistant strain (which already exists in Latin America)
Ovo je alarmantno
By contrast, a counterintuitive result of our analysis is that the highest risk of resistant strain establishment occurs when a large fraction of the population has already been vaccinated but the transmission is not controlled.
Last edited by KraljicaIzJajca on 19/11/2021 09:37, edited 1 time in total.
- nosara
#55115 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
ŠKOTSKA IH UKIDA?
Studija s Oxforda dovodi u pitanje covid potvrde: ‘Cijepljeni virus prenose kao i necijepljeni već 12 tjedana nakon 2. doze‘
Ova studija došla je do sličnih rezultata kao i istraživanje objavljeno u Lancetu prošloga mjeseca
-
splinter
#55116 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ni ne mora biti "otporan" na vakcinu. Veći problem predstavlja ako evadira reakcije koje nastaju prilikom PCR testiranja pa ga testovi ne mogu odmah detektovati.KraljicaIzJajca wrote: ↑19/11/2021 09:28 https://fortune.com/2021/11/18/georgeto ... on-2-or-3/
@splinter
vaccine-resistant strain (which already exists in Latin America)
Ali imamo od prije par dana nešto slično u Evropi, što ne mora ništa značiti još.
Već sam pominjao ovo:
https://www.jpost.com/health-and-wellne ... yet-684878
-
KraljicaIzJajca
#55117 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ti si moj kralj, hvalasplinter wrote: ↑19/11/2021 09:38Ni ne mora biti "otporan" na vakcinu. Veći problem predstavlja ako evadira reakcije koje nastaju prilikom PCR testiranja pa ga testovi ne mogu odmah detektovati.KraljicaIzJajca wrote: ↑19/11/2021 09:28 https://fortune.com/2021/11/18/georgeto ... on-2-or-3/
@splinter
Ali imamo od prije par dana nešto slično u Evropi, što ne mora ništa značiti još.
Već sam pominjao ovo:
https://www.jpost.com/health-and-wellne ... yet-684878
Dodala sam u prethodni tekst, kako sad kontrolirati cijepljene kao i necjepljene, jer sam negdje pročitala, da će u Njemačkoj uvesti brze testove za osobe sa covid potrvdom. Što je tad svrha korištenja iste?
- skafiskafsnjak
-
splinter
#55119 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ma ne znaju ni oni više. Red je da izađu pred narod i kažu ok malo smo pogubili, hajde da ovo zajedno nekako riješimo.KraljicaIzJajca wrote: ↑19/11/2021 09:43Ti si moj kralj, hvalasplinter wrote: ↑19/11/2021 09:38
Ni ne mora biti "otporan" na vakcinu. Veći problem predstavlja ako evadira reakcije koje nastaju prilikom PCR testiranja pa ga testovi ne mogu odmah detektovati.
Već sam pominjao ovo:
https://www.jpost.com/health-and-wellne ... yet-684878![]()
Dodala sam u prethodni tekst, kako sad kontrolirati cijepljene kao i necjepljene, jer sam negdje pročitala, da će u Njemačkoj uvesti brze testove za osobe sa covid potrvdom. Što je tad svrha korištenja iste?![]()
Ali mislim da će virus sam od sebe krenuti ka endemskom scenariju egzistiranja u ljudskoj populaciji. Ovo sam već najavio prije par mjeseci. Npr u Evropi je novi val u toku, međutim u drugim dijelovima svijeta baš i nije, osim možda na nekim žarišnim lokacijama.
Također javljaju se i dalje novi sojevi, koji čak mogu biti i patogeniji, ali se zbog cijelog spleta okolnosti smanjuje mogućnost pandemijskog širenja. To se zapravo sada dešava.
-
KraljicaIzJajca
#55120 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Hvalasplinter wrote: ↑19/11/2021 09:55Ma ne znaju ni oni više. Red je da izađu pred narod i kažu ok malo smo pogubili, hajde da ovo zajedno nekako riješimo.KraljicaIzJajca wrote: ↑19/11/2021 09:43
Ti si moj kralj, hvala![]()
Dodala sam u prethodni tekst, kako sad kontrolirati cijepljene kao i necjepljene, jer sam negdje pročitala, da će u Njemačkoj uvesti brze testove za osobe sa covid potrvdom. Što je tad svrha korištenja iste?![]()
Ali mislim da će virus sam od sebe krenuti ka endemskom scenariju egzistiranja u ljudskoj populaciji. Ovo sam već najavio prije par mjeseci. Npr u Evropi je novi val u toku, međutim u drugim dijelovima svijeta baš i nije, osim možda na nekim žarišnim lokacijama.
Također javljaju se i dalje novi sojevi, koji čak mogu biti i patogeniji, ali se zbog cijelog spleta okolnosti smanjuje mogućnost pandemijskog širenja. To se zapravo sada dešava.
-
ja71
#55121 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
... ali trijaza se mogla izbjecihadzinicasa wrote: ↑19/11/2021 09:17 medicinska etika je jasna
respirator ide onome kome je vise potreban, eventualno onome za ko ima vece sanse da mu pomogne, na osnovu procjene/trijaze.
- Ateista
#55122 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Neki tvrde da stite i od zaraze i uvode covid propusnice jer bi navodno vakcinisani trebali biti sigurni i ne prenositi virus, a realnost pokazuje da to nije tacno.ja71 wrote: ↑18/11/2021 21:31vakcina nema veze sa spremnoscu zdravstvenog sistema ?RandomAndCasual wrote: ↑18/11/2021 19:29 Za zdravstveni sistem se izdvajaju sredstva i zdravstveni sistem treba da bude spreman zaa sve vandredne situacije ukoliko se dese.
Vakcina s tim nema nikakve veze.
Je li ti to ozbiljno ?
Koliko puta treba ponoviti:RandomAndCasual wrote: ↑18/11/2021 19:29 Cak stavise, bilo ti je neki dan na klixu da je Evropa jedini region u kojem raste broj zarazenih (ukoliko vjerujes oficijelnim podacima)
Ujedno je evropa i jedan od dva najvakinisanijih regiona.
- Ateista
#55123 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Da, nabavkom dodatnih respiratora ili drugih uredjaja ako ima boljih.ja71 wrote: ↑19/11/2021 10:07... ali trijaza se mogla izbjecihadzinicasa wrote: ↑19/11/2021 09:17 medicinska etika je jasna
- Ateista
#55124 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
To je jedan od najvecih problema sto niko ne zeli priznati da je u necemu pogrijesio i to je tako od pocetka ovog ludila, sa svim zatvaranjima i policijskim satovima, niko ne zeli priznati da su neke mjere i prognoze bile pretjerane, nepovjerenje samo jos vise raste i ide zacarani krug.splinter wrote: ↑19/11/2021 09:55Ma ne znaju ni oni više. Red je da izađu pred narod i kažu ok malo smo pogubili, hajde da ovo zajedno nekako riješimo.KraljicaIzJajca wrote: ↑19/11/2021 09:43
Ti si moj kralj, hvala![]()
-
ja71
#55125 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ili vakcinacijom da nisu antivakseri panicili
pricas gluposti.
I bogatije drzave sa ozbiljnije uredjenim zdravstenim sistemima su bile na rubu trijaze.
Ali eto, Bosna treba u po pandemije obezbijediti dodatne krevete.