SDA-All about

drug_profi

#69026 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Pa ko moze glasati za SDA?
Pametan nece sigurno, osim ako nije interesno povezan.
palermo

#69027 Re: SDA-All about

Post by palermo »

Sto? Pametni glasaju za HDZ? NIP?,SDP?SBB?...za koga pametni glasaju....da i ja podem za njima....pametno je pametne slijediti
convict

#69028 Re: SDA-All about

Post by convict »

ne vjerujem da ce uskoro posjetiti drzavu u kojoj zivim, ali za slucaj da se to desi, volio bih nekako istrolati ili sabotirati taj skup, naravno bez incidenta i u zakonskim okvirima. neki prijedlog?
putokaz1

#69029 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Tempo wrote: 21/11/2021 19:15
putokaz1 wrote: 21/11/2021 18:56

Kad Sebija diplomira...
Pa uradi jebemumater. Da imas svoju vjerodostojnost, a i mi da znamo hocemo li pazljivo citati sta pises, ili cemo te nepazljivo posrat.
Predlažem Adminu da ti da ŽUTI karton ipak pretjeruješ :sad:
konami666

#69030 Re: SDA-All about

Post by konami666 »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbeg ... /211121097

Moramo, trebamo, moramo. A 30 godina on i lopov mu od starog guze stanovnike bih i rade na stvaranju europske Palestine
Tempo
ZeModerator

#69031 Re: SDA-All about

Post by Tempo »

putokaz1 wrote: 22/11/2021 00:01
Tempo wrote: 21/11/2021 19:15

Pa uradi jebemumater. Da imas svoju vjerodostojnost, a i mi da znamo hocemo li pazljivo citati sta pises, ili cemo te nepazljivo posrat.
Predlažem Adminu da ti da ŽUTI karton ipak pretjeruješ :sad:

Ja predlazem da vam svima takvim....
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#69032 Re: SDA-All about

Post by malakh »

convict wrote: 21/11/2021 23:20 ne vjerujem da ce uskoro posjetiti drzavu u kojoj zivim, ali za slucaj da se to desi, volio bih nekako istrolati ili sabotirati taj skup, naravno bez incidenta i u zakonskim okvirima. neki prijedlog?
odglumi srčani.
Njegova Visost

#69033 Re: SDA-All about

Post by Njegova Visost »

ovaj sam sebe povaljuje

Image
drug_profi

#69034 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

palermo wrote: 21/11/2021 23:01 Sto? Pametni glasaju za HDZ? NIP?,SDP?SBB?...za koga pametni glasaju....da i ja podem za njima....pametno je pametne slijediti
HDZ je isto govno ko i naslovna stranka.
Unistavaju drzavu decenijama i to ne radi ideologije, vec radi licne koristi vrhuške.
Palermo, ako ne vidiš šta su od države i naroda uradili i koliki su dušmani svojim ljudima koje kao štite, onda definitvno spadaš u red onih nepametnih.
zlajaBHF

#69035 Re: SDA-All about

Post by zlajaBHF »

konami666 wrote: 21/11/2021 20:11
costacurta wrote: 21/11/2021 19:59 Ovo što rade trenutno u dijaspori je šprdanje level pro.
Čak je i Fadil osumnjičeni u aferi Respiratori u delegaciji?! Nevjerovatno.
Ono što ne kontam je taj narod koji im dođe na te skupove. Za Njemačku mogu i da svarim, zet je nafato svoje raje, neku kuravu i napuni se sala ali Luksemburg?! Pa ti ljudi su glavni razlog što ste u dijaspori i on dođe da vas pravi budalama, da vam priča o porijeklu, bošnjaštvu, patriotizmu.......... c c c c c c :roll:
To ja i govorim ali nadje se par ovih sto bi im polizali kitu i da im mater jebu. To su uglavnom profili sto ili rade fizičke poslove vani i nisu naučili jezik zemlje u kojoj žive ili žive na socijali zemlje koja ih je primila u ratu i uglavnom nisu savladali jezik zemlje u kojoj žive. Nema po tim skupovima ovih koji su otišli 2010 i dalje. Ako vidiš djecu na ovim skupovima to su djeca ovih gore navedenih. Ta djeca će naučiti jezik i možda kad odrastu prekrižiti Bosnu jer neće imati nikoga dole.
Ti si u ovih par postova koje si napisao ovdje, spomenuo jebanje, kitu, lizanje, sljam itd.

Sa takvim rijecnikom, zanima me kojoj vrsti ljudi i kojem sloju drustva ti pripadas.
Ako ti pripadas kremi nase dijapsore, onda bolje da dijaspore nemamo, i zato sam ti rekao da slobodno vracas pasos, da cu ti pokriti sve troskove.

Za ove ostale... Nasa dijaspora se okuplja, i posjecuje aranzmane koje imaju veze sa BiH. Sta je cudno u tome sto su ljudi ljudi dosli na skup gdje je predsjednik vlade FBiH i predsjednik najvece stranke u drzavi? Ovdje dolaze politicari, ali i glumci, pisci, historicari i svi oni dobiju podrsku ljudi koji ovdje zive, i u tome nema nista cudno. Problem je sto vi nemate respekta prema ljudima koji imaju drugacije misljenje od vas.

Da li bi ja sad trebao vrijedjati ljude koji recimo glasaju za NS? Radi se o antibosnjackoj stranci, ali ako ljudi zele ici tim putem, ja to moram respektovati i upozoravati druge da ne cine isto, ali nazivarti ih imenima, to nema smisla.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#69036 Re: SDA-All about

Post by Truba »

čujem poveo i novalića
pa kako taj smije zemlju napustiti?
oruzana_pobuna

#69037 Re: SDA-All about

Post by oruzana_pobuna »

ma ovu zemlju i narod treba zapalit - jebo ovo sve

Image
agent_zero

#69038 Re: SDA-All about

Post by agent_zero »

Eto to je vrhunac SDA balijske politike, slikanje sa fašistčki nadojenim polusvijetom.

Svaka čast Dodi što ih *ebe u zdrav mozak. :thumbup:
Styling

#69039 Re: SDA-All about

Post by Styling »

oruzana_pobuna wrote: 22/11/2021 09:30 ma ovu zemlju i narod treba zapalit - jebo ovo sve

Image
Je li pokrenulo Tuzilastvo kakav proces protiv ovog kretena?
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#69040 Re: SDA-All about

Post by mk ultra »

mislis bosnjacko tuzilastvo? :mrgreen:

de ba

i onda neko ima obraza mileu ili draganu riječi da kaže... sve isto. doslovno.
tramvajtrojka

#69041 Re: SDA-All about

Post by tramvajtrojka »

zlajaBHF wrote: 22/11/2021 08:30

To ja i govorim ali nadje se par ovih sto bi im polizali kitu i da im mater jebu. To su uglavnom profili sto ili rade fizičke poslove vani i nisu naučili jezik zemlje u kojoj žive ili žive na socijali zemlje koja ih je primila u ratu i uglavnom nisu savladali jezik zemlje u kojoj žive. Nema po tim skupovima ovih koji su otišli 2010 i dalje. Ako vidiš djecu na ovim skupovima to su djeca ovih gore navedenih. Ta djeca će naučiti jezik i možda kad odrastu prekrižiti Bosnu jer neće imati nikoga dole.
Ti si u ovih par postova koje si napisao ovdje, spomenuo jebanje, kitu, lizanje, sljam itd.

Sa takvim rijecnikom, zanima me kojoj vrsti ljudi i kojem sloju drustva ti pripadas.
Ako ti pripadas kremi nase dijapsore, onda bolje da dijaspore nemamo, i zato sam ti rekao da slobodno vracas pasos, da cu ti pokriti sve troskove.

Za ove ostale... Nasa dijaspora se okuplja, i posjecuje aranzmane koje imaju veze sa BiH. Sta je cudno u tome sto su ljudi ljudi dosli na skup gdje je predsjednik vlade FBiH i predsjednik najvece stranke u drzavi? Ovdje dolaze politicari, ali i glumci, pisci, historicari i svi oni dobiju podrsku ljudi koji ovdje zive, i u tome nema nista cudno. Problem je sto vi nemate respekta prema ljudima koji imaju drugacije misljenje od vas.

Da li bi ja sad trebao vrijedjati ljude koji recimo glasaju za NS? Radi se o antibosnjackoj stranci, ali ako ljudi zele ici tim putem, ja to moram respektovati i upozoravati druge da ne cine isto, ali nazivarti ih imenima, to nema smisla.
ono zivi u švedskoj i upozorava ljude da je ns antibisnjacka stranka a na vlasti u toj istoj državi gdje zivi mu politicka opcija upravlja zivotom i politikom kojom propagira NS , pod vodstvom ns se u mom gradu nakon 60 godina radi pruga i unapredjuje nacin zivota dok kod mumina se nista nije prstom pomaklo za 30 godina :lol:

i drug za tvoje dobro jedina antibosnjacka stranka je SDA ucinili su sve da nama zivot ovdje zagorcaju i nemoj ti nam iz dijaspore govoriti sta je nama dobro ovdje
Nespin

#69042 Re: SDA-All about

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 13/02/2022 20:54, edited 1 time in total.
konami666

#69043 Re: SDA-All about

Post by konami666 »

zlajaBHF wrote: 22/11/2021 08:30

Haha eto sad riječnik govori ko je kakva osoba :lol: inteligentni i obrazovani ne psuju, podignu mali prstić dok piju vino. Šta sve čovjek neće pročitati na forumu. Ne trebaš ti snositi troškove, nisam socijalni slučaj kao tvoji ortaci koji idu bakiru na noge. Nažalost, vas poklonika lika i djela kriminalca oca i sina je previše tako da se sa vama ne mogu niti želim boriti. Da sam htio ostao bi u Bosni. Ali život je jedan i prođe brzo a drugi nemam. Želim ti sve najbolje u životu i da sda pomete izbore a ja cu ovih dana da posjetim ambasadu, nije mi daleko od ureda i da završim to. Jer vidim kojim putem Bosna ide, to jest prema fildžan državi sa kojom ja apsolutno nemam niti želim da imam ista. I ja budala se nadjem raspravljati sa nekim kome je nick BH fanatik.
Dozer

#69044 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

biscanka2 wrote: 21/11/2021 00:26 E jeste se zahorcali. Licno ga (Bakira) ne gotivim niti bi moj glas dobio ali u svom govoru pozvao je dijasporu da izadju na izbore i naglasio bez obzira za koga ce glasati ali da koriste pravo svog glasa. Dodao je da glas probosanskoj stranki dadnu a to je u pravu. Nije samo SDA pro bosanska stranka niti je on naglasio da se za nju glasa. Treba narodu svijest probuditi i to je u redu. :run:
Treba prestati konacno s ovim "probosanski". Sta znaci "probosanski " uopste...? Po defaultu, to bi bio neko ili nesto sto podrzava nesto, i ovom slucaju su to, kao, stranke koje podrzavaju BiH.
Besmislica. Sve stranke u BiH su bosanske, pa tako i SDA, i HDZ, i SNSD, itd..

Retorika koja se koristi u smislu tog "probosanski" nastala je u sprskoj kuhinji, a bosnjacki prvaci je prihvatili. Zasto su je prihvatili? Pa samo kako bi sebi dali nekakav legitimitet u tom drzavnom smislu.

A realnost je da prva SDA nije probosanska. Pa oni se vec 25 godina bore da u zivotu i na vlasti odrze svoje "prirodne partnere" (Bakir I, op.a.) dajuci im sve sto mogu, najvise u finansijskom smislu. Negdje direktno (penzije za ljude u RS, veci dio poreza, itd.), a dijelom indirektno (kroz "gledanje kroz prste" HDZ-u za masu ostvari, od kladionica i B. Blata, do predaje gomile najbitnijih politickih pozicija).
I sve se to radi samo s jendim ciljem - da se zadrzi etnicka vlast u kojoj su upravo SDA, HDZ i SNSD glavni igraci. U prevodu, to znaci - glavni potrosaci svih budzea (a iz tiih budzeta svake godine nestane oko 30% od ukupne cifre, i radi se, za neupucene, o stotinama miliona godisnje).

I sve ovo se zapravo moze svesti u samo jednu rijec koja se tice SDA - veleizdaja. I BiH i Bosnjaka.

Budite realni, i iskreni prema sebi samima - sta je to tacno SDA uradila za proteklih 25 godina kako bi od BiH napravila funkcionalnu drzavu, a to znaci gradjansku, bez entiteta? Konkretno - nista.
Da li se ikada iko iz SDA pozvao na UN deklaracije i konvencije, i na medjunarodnom planu zvanicno trazio da se ukine nesto sto je nastalo na genocidu i sto je potvrdjeno sudskim presudama, a sto po tim odlukama UN ne moze postojati? Naravno da nije. Umjesto toga, ciljano su opstruirali i tuzbu, a pogotovo reviziju tuzbe protiv Srbije.
Da li su ikada povukli pitanje punjenja budzeta i raspodjele tih sredstava, a RS dobije poprilicno vise nego ih sljeduje u odnosu na kolicinu kojom pune te budzete? Nije.
Zasto se iz PIO FBiH pokrivaju penzije za oko 30% ljudi u RS koji su otisli tamo od 1992., uz imbecilno opravdanje da su "te penije zaradili na teritoriji FBIH", kad FBiH u to vrijeme nije ni postojala? Oni su penzije zaradili u RBIH, a posto RBiH vise ne postoji kao takva, nego postoje entiteti sa svojim vladama, najprostija logika je da su te vlade trebale preuzeti i svoje penzionere na svojoj teritoriji. Po ovoj logici, RS bi trebala finasirati bar 50% penzionera u FBiH ,s obzirom koliko su ljudi protjerali sa svoje teritorije. Naravno, SDA je i na ovo pristala.

itd.itd.itd.
Uglavnom, gdje god se zagrebe, doci ce se do konacnog zakljucka da je upravo SDA ta koja uveliko odrzava S i H komponente na vlasti, ali i RS (Dodika) i HZHB (Covica).

Zasto Bakir sad odjednom, a sto i nije bas radio ranije, obilazi dijasporu? Pa jer je svjestan da su u BiH popusili na sljedecim izborima, i to upravo radi stvari koje su navedene gore, i mnogih slicnih, a kojih je konacno postala svejsna vecina ljudi, kao i zbog gomile budalastina, afera i kriminala koji su isplivali na povrsinu u zadnje dvije godine (Sebija, respiratori, Fadil, itd.itd.), kao i osipanje stranke. I sad dinastija Izetbegovica nada da ce u dijaspori prikupiti toliko potrebne glasove da bi ostali na vlasti.

Sada slijede procjene svega toga, a posto ce se 100% ispostaviti da ce zakljuciti da ni s dijasporom nece imati ni priblizno dovoljno za ostanak na vlasti, preostaje scenario koji sam najavio jos prije 10-ak godina - novo zakuhavanja, tenzije i frka u cilju homogenizacije etnickih stada, jer to je bukvalno jedini nacin da ostanu na vlasti.
Posto su Dodik i Covic, Dodik pogotovo, potvrdjeni neprijatelji BiH i Bosnjaka, oni ce sve to i zapoceti, ali je pozadinski cilj zapravo samo 1 - da se sacuvaju Bakir i SDA, jer direktno od toga zavise i sami Dodik i Covic.
Last edited by Dozer on 22/11/2021 10:55, edited 1 time in total.
drug_profi

#69045 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

.dupli
Last edited by drug_profi on 22/11/2021 10:43, edited 1 time in total.
drug_profi

#69046 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Styling wrote: 22/11/2021 09:54
drug_profi wrote: 22/11/2021 10:42
Protiv njega Tužilaštvo BiH vodi istragu zbog krivičnog djela širenja nacionalne, vjerske i rasne netrpeljivosti, no Sud BiH ga je pustio da se brani sa slobode jer, kako je navedeno, "sloboda govora i nešto oštrije mišljenje o pojedincima nisu dovoljna osnova za određivanje pritvora."
Dozer

#69047 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

convict wrote: 21/11/2021 23:20 ne vjerujem da ce uskoro posjetiti drzavu u kojoj zivim, ali za slucaj da se to desi, volio bih nekako istrolati ili sabotirati taj skup, naravno bez incidenta i u zakonskim okvirima. neki prijedlog?
Promijenis IP adresu, jos bolje odradis tunneling, otvoris s nje fake email, i posaljes anonimni email muriji s prijetnjom bombe. Dovoljno da se raspisa sijelo, a tebe tesko da ce ikad naci :D
Iker C

#69048 Re: SDA-All about

Post by Iker C »

Uvazeni gospodin Mulahasic nije radikal, on samo kaze ono sto svaki Bosnjak misli a ne smije da kaze javno. Uvazeni Mulahasic drzi dijasporu budnom i lobira po desnicarskim krugovima u Evropi u korist unitarne BiH.
Uvazeni predsjednik SDA Izetbegovic je prepoznao Mulahasica kao bitnog covjeka za unapredjenje odnosa Bosnjaka i evropske desnice koja kreira politicke tokove u Evropi. Jedan Mulahasic uradi vise nego deset liberala...
Ukoliko na sljedecim izborima sve bude ok i ako SDA dobije podrsku glasaca vrlo vjerovatno ce uvazeni Mulahasic biti predstavnik BiH pri EU u Briselu.
I Mulahasic je SDA a SDA je BiH.
ajdamo
Grijem se na: Sunce
Vozim: Dvotočkaš

#69049 Re: SDA-All about

Post by ajdamo »

Fadile oprosti što nismo znali da smo najbrže rastuća ekonomija u regionu

Hvala mu što nas je prosvijetlio :run:
Styling

#69050 Re: SDA-All about

Post by Styling »

drug_profi wrote: 22/11/2021 10:43
Styling wrote: 22/11/2021 09:54
drug_profi wrote: 22/11/2021 10:42
Super. I sada je "nedostupan organima gonjenja". U pauzama se slika sa predsjednikom stranke. Moze li ova SDA nize?
Post Reply