Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
homer2go
#55001 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nedopustivo je ovo neodgovorno ponašanje vakcinisanih osoba. Ljudi se ponašaju kao da Corona ne postoji, ponašaju se gore i od ovih antivaxera.
- spinel_
-
biglebovski
#55003 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Preleti malo kad nađeš vremena kroz studiju i komentare pa onda pričaj o zlatnim standardima. Kakvi su standardi bili kod studije za ovaj šulavi PCR-test? Onaj Drosten, sam napisao, sutradan, kao urednik medicinskog žurnala, sam objavio, prekosutra peer-reviewed?GandalfSivi wrote: ↑17/11/2021 21:56 Dokle ludilo ide. Znaci, vakcine testirane kroz peer review i objavljene u strucnim zurnalima (zlatni standard), odobrene od strane svih vodecih svjetskih agencija, ali jebo to, svi su oni kupljeni, znaju cvrle i ini sta je prava istina.
I ono se jos kao raspravlja, naucno![]()
![]()
![]()
A među potpisanim i vlasnik bio-tech tvrtke koja pravi testove i koja je prva u svijetu te testove, one jeftine ako se sjećaš, stavila na tržište.
link na studiju
https://www.medrxiv.org/content/10.1101 ... Lyur20ftGk
- Veoma sam iznenađen što nema dokaza o smanjenju ukupne smrtnosti. U suštini, nema apsolutno nikakvih direktnih dokaza da vakcina spašava život.
- Kako vidite smanjenje infekcije za preko 90% i kažete da nema dokaza da ova vakcina spašava živote. Samo smanjenjem infekcije, prevalencija virusa bi se smanjila i sveukupno bi dovelo do manjeg broja infekcija. Sa manjom infekcijom, imali bismo i manje smrtnih slučajeva. Da ne spominjemo, demografski podaci ove studije nisu baš prikladni za studiju o stopi smrtnosti. Rekao sam u prethodnom komentaru da se radi isključivo o mladim tinejdžerima; Shvatio sam da sam pogrešno pročitao >16 godina za <16 godina. Ipak, srednja starost od 51 godine i 79% ispitanika koji nemaju komorbiditete ne dozvoljavaju dobre podatke o smanjenju stope mortaliteta. Da bismo to testirali, morali bismo uporediti stope mortaliteta isključivo među onima s komorbiditetom ili onima s visokim rizikom od teške infekcije. Postoji, dakle, etička dilema jer je onima sa visokim rizikom od smrtnosti potreban preventivni tretman, a uskraćivanje takvog tretmana sa placebo grupama bilo bi neetično. Dakle, obično analiziramo vakcinisane u odnosu na nevakcinisane osobe i njihovu smrtnost nakon hospitalizacije, a podaci su prilično jasni da oni koji su vakcinisani i hospitalizovani imaju mnogo bolji izgled od onih koji nisu vakcinisani.
-Zanima me kako možete objasniti veliki broj slučajeva i smrti od covida u Izraelu i Velikoj Britaniji, na primjer, uprkos visokom procentu vakcinacije.
(izvini zbog mog lošeg engleskog)
-Delta varijanta prodire kroz nevakcinisanu populaciju. Mali procenat veoma velike populacije je i dalje veliki broj.
-Takozvana "Delta varijanta" ne prodire kroz nevakcinisane u Velikoj Britaniji, a vladine brojke govore da je više vakcinisanih u bolnici nego nevakcinisanih na 1000.
Last edited by biglebovski on 17/11/2021 23:15, edited 2 times in total.
- GandalfSivi
#55004 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Hajmo nauciti materiju pa probati ponovo…cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑17/11/2021 22:02GandalfSivi wrote: ↑17/11/2021 21:56 Dokle ludilo ide. Znaci, vakcine testirane kroz peer review i objavljene u strucnim zurnalima (zlatni standard), odobrene od strane svih vodecih svjetskih agencija, ali jebo to, svi su oni kupljeni, znaju cvrle i ini sta je prava istina.
I ono se jos kao raspravlja, naucno![]()
![]()
![]()
I nisu prosle sve provjere nego su dobile nekakva vanredna odobrenja. Spinujes, opet
-
Trappist
#55005 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Hajd mi samo reci o cemu ti pricas ? Kakve veze ima grafikon? Nadji mi rijec u mom postu koja kaze umire vise ljudi, ili tako nesto? Svrha je bila da vracaju mjere ljudima iako ih je haman 90% vakcinisano sto je ludost. I koji kurac imaju tvoja oba posta s tim? Recenicu sastaviti ne znas, znas samo doci i provocirati.
-
Trappist
#55006 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sad ce ti ovi postaviti grafikon irske u proteklih godinu i pomeridiyan wrote: ↑17/11/2021 22:36U Irskoj se od četvrtka uvodi policijski sat u barovima, restoranima i noćnim klubovima, najavio je premijer Micheal Martin.
Ponovno se uvodi preporuka rada od kuće i šira uporaba covid propusnica koje će građani morati imati ako žele ići u kazališta ili kina, piše CNN.
Irska ima jednu od najviših stopa u Europi – cijepljeno je 89.1% stanovnika starijih od 12 godina
Irska je u petak zabilježila 5.483 nove infekcije, što je najveći broj novih slučajeva od januara 2021. godine. Stopa smrtnosti i dalje je daleko niža nego na vrhunca u januara, ali se broj umrlih sve više povećava.
Jedna od glavnih bolnica u Dublinu, bolnica Mater, u ponedjeljak je popunila intenzivne odjele te se sada pacijenti stavljaju na respirator izvan tih odjela.
- cvrčak_na_hedonizmu
#55007 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Dobro, vakcine su ko sladoled, da skratimo. Zapravo je sladoled opasniji. To sto niko ne odgovara za eventualni problem je normalno kao sto su normalne represija, prisila i segregacija za ljude. Sta ima kod tebe u KiniGandalfSivi wrote: ↑17/11/2021 23:13Hajmo nauciti materiju pa probati ponovo…cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑17/11/2021 22:02
I nisu prosle sve provjere nego su dobile nekakva vanredna odobrenja. Spinujes, opet
A postavljao sam prije, mogu opet ? pricu o medicinskim zurnalima i recezentima koji haman od toga zive, rade recenzije industruje koja ih placa, realno, zar ne ? Bivsi i glavni urednici su o tome javno govorili, a ti opet istu pricu verglas
Dokazano je da paznja kod vecine ljudi traje vrlo kratko, poslije mozes sta hoces ovi veze nemaju sta se desava, sto vidimo iz prilozenog
Gdje se milijarde vrte nema zlatnog standarda, samo interes postoji.
-
homer2go
#55008 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Evo studija da vakcine generalno smanjuju smrtnost i mimo Covid-19, znači generalno podižu imunitet i smanjuju smrtnost.
Znači, to je to. Nema dalje.
https://ba.voanews.com/a/cdc-studija-si ... 13413.htmlPokazalo se kako su primatelji vakcina Pfizer-BioNTech Comirnaty, Moderna SpikeVax ili J&J/Janssen imali niži rizik od smrtnosti nego nevakcinisana kohorta.
-
biglebovski
#55009 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Tončica Čeljuska primila treću dozu cjepiva pa poručila: Vjerujem medecini

https://www.index.hr/magazin/clanak/ton ... n_ostalo_d

https://www.index.hr/magazin/clanak/ton ... n_ostalo_d
-
breba
#55010 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
A nije ti palo na pamet ništa zašto bi to moglo tako da bude?homer2go wrote: ↑17/11/2021 23:30 Evo studija da vakcine generalno smanjuju smrtnost i mimo Covid-19, znači generalno podižu imunitet i smanjuju smrtnost.https://ba.voanews.com/a/cdc-studija-si ... 13413.htmlPokazalo se kako su primatelji vakcina Pfizer-BioNTech Comirnaty, Moderna SpikeVax ili J&J/Janssen imali niži rizik od smrtnosti nego nevakcinisana kohorta.
-
homer2go
#55011 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kad vjeruješ, ništa ti ne pada na pamet. To bi bila jeres. Valjda si svjestan toga.breba wrote: ↑17/11/2021 23:36A nije ti palo na pamet ništa zašto bi to moglo tako da bude?homer2go wrote: ↑17/11/2021 23:30 Evo studija da vakcine generalno smanjuju smrtnost i mimo Covid-19, znači generalno podižu imunitet i smanjuju smrtnost.
https://ba.voanews.com/a/cdc-studija-si ... 13413.html
Nemoj me samo razočarati da tebi ponekad nešta padne na pamet.
-
breba
#55012 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ja te fino pitam šta misliš, zašto bi vakcinisani imali i generalno manju smrtnost mimo covida?
Jesi li pročitao studiju? Sta kažu autori?
- Point.
#55013 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Što se umislio Otvarač OčijuTrappist wrote: ↑17/11/2021 23:15Hajd mi samo reci o cemu ti pricas ? Kakve veze ima grafikon? Nadji mi rijec u mom postu koja kaze umire vise ljudi, ili tako nesto? Svrha je bila da vracaju mjere ljudima iako ih je haman 90% vakcinisano sto je ludost. I koji kurac imaju tvoja oba posta s tim? Recenicu sastaviti ne znas, znas samo doci i provocirati.
Svaki post ti se sastoji od jedne rečenice i gomila tuđeg teksta i ti nekome pričaš o sastavljanju rečenice. Umij se hladnom vodom bolje ti je
- GandalfSivi
#55014 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Bla bla bla bla.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑17/11/2021 23:21Dobro, vakcine su ko sladoled, da skratimo. Zapravo je sladoled opasniji. To sto niko ne odgovara za eventualni problem je normalno kao sto su normalne represija, prisila i segregacija za ljude. Sta ima kod tebe u Kini
A postavljao sam prije, mogu opet ? pricu o medicinskim zurnalima i recezentima koji haman od toga zive, rade recenzije industruje koja ih placa, realno, zar ne ? Bivsi i glavni urednici su o tome javno govorili, a ti opet istu pricu verglas![]()
Dokazano je da paznja kod vecine ljudi traje vrlo kratko, poslije mozes sta hoces ovi veze nemaju sta se desava, sto vidimo iz prilozenog
Da skratimo, dok se ti bavis nebulozama, ja zivim u gradu od 700 hiljada ljudi gdje je od Covida u zadnjih pola godine umrlo njih 53. Kada stavih sliku koncerta, svi uzese kao kurcenje a niko se ne zapita kako to puna dvorana moze da bude. Maski vise nema, nikakvih ogranicenja nema, zivot normalan.
Ali zato Gibraltar…
-
Dead Man Walking
#55015 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Zasto porodica ne postavlja? Je li radjena obdukcija? Zasto niste u medijima? Oni tvoji bi objavili sigurno.
-
KraljicaIzJajca
-
KraljicaIzJajca
#55017 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Hvala što nas informiraš, samo tebe pratim na ovom pdf.splinter wrote: ↑17/11/2021 22:29 Otprilike ste svi donekle u pravu.
Cjepiva nisu nastala preko noći, to je tačno ali što se detaljnije ispita i na većem broju uzoraka, cjepivo ima preduslove da bude efikasnije ali i sigurniije.
Zapravo većina ovih vakcina je već razvijana ranije za Nipah virus jer je pronalazak cjepiva za ovu bolest predstavljao veliki javno-zdravstveni izazov ali sigurno i svojevrstan mamac za investitore i farmaceute,
Npr mRna NiV G je bilo cjepivo sa mRna tehnologijom, a vektorski adenovirus ChAdOx1 je bio patent kojeg je razvio Jenner Institute, University of Oxford i koji se koristio za razvoj cjepiva za MERS, Zika virus, Chikungunya i naravno Nipah virus.
Navodno su neki od prvih genoma Sars-COV-2 dobijenih od prvih pacijenata imali sekvence Nipah virusa i odatle je krenula hipoteza o LL(Lab leak) teoriji porijekla virusa.
Da li su uistinu stvarno bile prisutne sekvence Nipah virusa ili se radilo o kontaminaciji uzoraka, greški u sekvenciranju ili možda koinfekciji kod oboljelih nikada nije oktriveno.
Nije probelem razviti cijepivo koje će izazvati imuni odgovor ali to opet ne znači da smo riješili problem jer je puno fakotra još u igri.
-
hladan.preminger
#55018 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
prema najnovijoj studiji instituta iz maoče gornje, pandemija će prestati kada bude vakcinisano 101% stanovnika.
- spinel_
#55019 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Narukvica (danas modernije) = bijela trakaGandalfSivi wrote: ↑18/11/2021 03:35Bla bla bla bla.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑17/11/2021 23:21
Dobro, vakcine su ko sladoled, da skratimo. Zapravo je sladoled opasniji. To sto niko ne odgovara za eventualni problem je normalno kao sto su normalne represija, prisila i segregacija za ljude. Sta ima kod tebe u Kini
A postavljao sam prije, mogu opet ? pricu o medicinskim zurnalima i recezentima koji haman od toga zive, rade recenzije industruje koja ih placa, realno, zar ne ? Bivsi i glavni urednici su o tome javno govorili, a ti opet istu pricu verglas![]()
Da skratimo, dok se ti bavis nebulozama, ja zivim u gradu od 700 hiljada ljudi gdje je od Covida u zadnjih pola godine umrlo njih 53. Kada stavih sliku koncerta, svi uzese kao kurcenje a niko se ne zapita kako to puna dvorana moze da bude. Maski vise nema, nikakvih ogranicenja nema, zivot normalan.
Ali zato Gibraltar…
Ovo citirano je san snova svakog usa bota.Sabina , koja živi u Beču već tri godine, govori nam kako se na ulazu u fakultet primjenjuje takozvano 2.5G pravilo (cijepljen, preboljen, negativan PCR test), dok se u kantini primjenjuje 2G pravilo (cijepljen ili preboljen). Odnosno, ako nisi cijepljen - ne možeš jesti.
Promjena se dogodila i na poznatom bečkom Adventu koji je već na nekim lokacijama otvoren od 12. studenoga.
"Postoji red na ulazu u Advent, odnosno, ispred kućica. Jedna osoba provjerava covid-potvrde i ako imate 2G potvrdu onda dobivate narukvicu i možete piti kuhano vino i jesti kobasice. Ako niste cijepljeni - nema ni hrane ni pića", govori nam Sabina koja inače dolazi iz Moldavije.
Nije te stid i dalje se javljati na ovim temama nakon sto si me prozvao da sam lazov jer sam rekao da ces se cijepiti svako pola godine.
Pokazalo se na kraju ko je u pravu. Uzivaj u demokratiji.
-
mognjen
#55020 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑17/11/2021 21:51Hajmo iz pocetkavakcine se prave pet do deset godina i za to postoje razlozi, jedan od njih su srednjorocne i dugorocne posljedice i nuspojave. mRNA tehnologija nikada nije bila u siroj upotrebi prije ovog eksperimenta. U genskoj terapiji se ne nalazi umrtvljeni virus kao sto se inace nalazi u normalnim vakcinama nego naredba da organizam pravi spike protein koji ko zna kako djeluje u organizmu i pojas nema tendenciju da te ubije ili ozljedi usred voznje, nako, nicim izazvan
Sto je najzanimljivije, za eksperimentalne genske terapije proizvodjac, a bogme ni drzava ne odgovara. Ako se pojas pokvari, jebiga, tuzis nekoga i dobijes na sudu.
Ne stoji ti poredjenje. Ko hoce, bujrum, ali je greska ici u rasprave vaxx vs antivaxx, to ovdje nije problem. Problem je represija i segregacija.
-
ja71
- xoklix
- Point.
#55023 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ti ćeš nekome govoriti da se javlja na ovu temu ili ne a pišeš kako je Jevrejima bilo bolje pod nacističkom čizmom od današnjeg stanja, da je Hitler bio humaniji od Faucija i kakve sve si još gluposti pisao.spinel_ wrote: ↑18/11/2021 08:18Narukvica (danas modernije) = bijela trakaGandalfSivi wrote: ↑18/11/2021 03:35
Bla bla bla bla.
Ali zato Gibraltar…
Ovo citirano je san snova svakog usa bota.Sabina , koja živi u Beču već tri godine, govori nam kako se na ulazu u fakultet primjenjuje takozvano 2.5G pravilo (cijepljen, preboljen, negativan PCR test), dok se u kantini primjenjuje 2G pravilo (cijepljen ili preboljen). Odnosno, ako nisi cijepljen - ne možeš jesti.
Promjena se dogodila i na poznatom bečkom Adventu koji je već na nekim lokacijama otvoren od 12. studenoga.
"Postoji red na ulazu u Advent, odnosno, ispred kućica. Jedna osoba provjerava covid-potvrde i ako imate 2G potvrdu onda dobivate narukvicu i možete piti kuhano vino i jesti kobasice. Ako niste cijepljeni - nema ni hrane ni pića", govori nam Sabina koja inače dolazi iz Moldavije.
Nije te stid i dalje se javljati na ovim temama nakon sto si me prozvao da sam lazov jer sam rekao da ces se cijepiti svako pola godine.
Pokazalo se na kraju ko je u pravu. Uzivaj u demokratiji.
Sramoto jedna.
- Point.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#55025 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kada ce doci taj momenat kad ce protivnici vakcina, maski, potvrda, izolacije dati prijedlog kako da se riješi pademija
?