Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Moderator: O'zone

Locked
saint_mirad

#226 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by saint_mirad »

gamer4ever wrote: 18/11/2021 20:34
saint_mirad wrote: 18/11/2021 16:50

i vakcine ce ubijati, vama vaksovanima ce toliko oslabit imunitet da kad nastupi prava pandemija iza ovog hoaxa ima da padate kao muhe. bice onaj scenario sa bagerima po ulicama sto su nas plasili na pocetku. ljudi i dalje nemaju ni najmanju ideju o cemu se ovde zapravo radi. :run:
Objasni nam molim te. O cemu se ovdje radi ?
ukratko, nakon lažne pandemije u vremenskom rasponu godinu do dve od sad dolazi prava pandemija sa stopom smrtnosti crne smrti.

spremite se.
tramvajtrojka

#227 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by tramvajtrojka »

Capajebo wrote: 18/11/2021 20:38
tramvajtrojka wrote: 18/11/2021 20:26

fasizam je gospodo to sto se vi necete da vakcinisete i zbog vašega bezobrazluka neko neduzan zavrsi dva metra pod zemljom to je jedina prava istina sve dok smo drugi u svijetu po smrtnosti od covida antivakserima treba isključiti iz društva kao sto to radi austrija i njemacka kad se 90% stanovništva vakcinise tek onda sve antivaksere vratiti u normalan život

jel vi kontate da mi gubimo oko 30 ljudi dnevno od ove bolesti sve dok je tako vasa li la prava moraju biti usutkana za opste dobro :thumbup:
Da li ti kao vakcinisana osoba mozes prenijeti nekome virus?
Zamolio bih samo za konkretan i jasan odgovor, da ili ne.
da jer sa vakcinacijom smanjujes sanse da neko tvoj premine il zavrsi u bolnici ako ti nekako budes u kontaktu sa zarazenom osobom kao ja prosli mjesec gdje sam na poslu bio izlozen dva dana sa osobom koja je bila pozitivna razbolio se nakon dva dana i zbog vakcine nisam bio pozitivan i spasio sam zbog toga svoje ukucane i to je dovoljno da covjek bude za vakcine ako ti hoces nekoga na dusi od svojih poznanika da nosis nosi al nemoj to nametati vecini mi bi da imamo svoje najbliže jos uvijek uz nas
laik1981

#228 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by laik1981 »

saint_mirad wrote: 18/11/2021 20:48
gamer4ever wrote: 18/11/2021 20:34

Objasni nam molim te. O cemu se ovdje radi ?
ukratko, nakon lažne pandemije u vremenskom rasponu godinu do dve od sad dolazi prava pandemija sa stopom smrtnosti crne smrti.

spremite se.
Kako tebi dolaze ova pretkazanja :lol:
Staylezz

#229 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Staylezz »

Brate kupi šaomi molim te (brate vakciniši se molim te).
:lol: :lol:
drugtito2011

#230 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by drugtito2011 »

tap3ah75 wrote: 18/11/2021 18:32
drugtito2011 wrote: 18/11/2021 18:29 Pametnom dosta.

Image
Je li to upućeno ovima ili onima?
:lol:
Nama ili njima?
Njima - internet doktorima i revolucionarima.
saint_mirad

#231 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by saint_mirad »

laik1981 wrote: 18/11/2021 20:49
saint_mirad wrote: 18/11/2021 20:48

spremite se.
radi se o kanalisanom materijalu.
tramvajtrojka

#232 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by tramvajtrojka »

saint_mirad wrote: 18/11/2021 20:53
laik1981 wrote: 18/11/2021 20:49
radi se o kanalisanom materijalu.
ima li covjeka gustera vakcinisanog naravno da upravlja iz sjene :lol: :lol:
Hakiz

#233 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Hakiz »

gamer4ever wrote: 18/11/2021 20:37
Hakiz wrote: 18/11/2021 17:05
Osim toga, ograničenje slobode garantovano Ustavom i zakonima se može napraviti samo Ustavnom ili zakonskom normom, ne odlukom nekog štaba ili Vlade.

Ne može niži organ (Vlada ili štab) derogirati odluku višeg organa (Ustav ili zakon usvojen u parlamentu). Nije hitan slučaj niti slučaj vanrednog stanja, niti ratnog, dakle ni Ustav niti Parlament nisu suspendovani.
Znaci kada ti izbacivac zabrani ulaz u neki klub to je ustvari citavo vrijeme bilo ilegalno jer ti ogranicava slobodu kretanja ? Ustavom ti je garantovano da ides gdje hoces niko ti ne moze zabraniti negdje da udjes ? Nisam to znao
:-)
Sara03

#234 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Sara03 »

saint_mirad wrote: 18/11/2021 20:48 ukratko, nakon lažne pandemije u vremenskom rasponu godinu do dve od sad dolazi prava pandemija sa stopom smrtnosti crne smrti.

spremite se.
Nije ni tebi lako. :D
Mis mekinjas

#235 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Mis mekinjas »

Ja se ne sjecam da sam ikad procitala nesto gdje je receno da vakcina stiti od zaraze.
Vakcina je pravljena pod prijetnjom smrcu. Ne bih bila u kozi ni onima koji su ih pravili ni doktorima ni bilo kakvom bolnickom osoblju.
Vakcinu primis i ponasas se kao da je nisi primio. Mene je strah novovakcinisanih koji ne nose maske.
Je li vakcina koga ubila? Izgledno je da jeste. I kad se vakcinises imunitet se dize, C, B, D vitaminom, selenom, cinkom…..
U nerazvijenim drustvima ljudi se boje doktora. Postalo je isto biti bogobojazan i “doktorobojazan”.
Ali sigurno je procenat prvo reakcija na cjepivo rijedak, smrt jos rjeđa, ali ubrzanje smrtnosti kod zarazenih je prilicno stravicna.
Meni je umrla mama sa virusom. Meni se brat cijepljen zarazio od necijepljenih ali on je prosao dobro a osoba koja ga je zarazila na respiratoru. Istoj se jos bore na zivot. Prvo kisik protoka 20 litara, saturacija 60%, pa onda respirator protoka kisika 60 litara. Lijek dvije doze kosta 2000 KM. Bolnice ga nemaju morate ga kupiti. Pa se ti buraz ne cijepi.
Ja pak sa pridruzenim bolestima dvije doze idem po trecu, bila sam u bliskom kontaktu 4 puta nisam se zarazila, odradila posteno svaku izolaciju, ali bez maske iz kuce nisam izisla vec dvije i po godine. Nisam ostala bez zraka jer mi maska uskracuje dotok zraka.
Isto tako ja bih trazila od zakona da zastiti moje pravo da ostanem ziva u doba kad je vrlo lako umrijeti.
Ne znam evo nek mi neko objasni tko ima gore iskustvo od mog a ne zeli se cijepiti i zagovara ljudska prava kako je moj zivot manje vrijedan od bilo cijeg ili moje mame koja nije imala srecu da doceka vakcinu.
biglebovski

#236 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by biglebovski »

Gray wrote: 18/11/2021 19:46
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 18/11/2021 19:34

Sta znaci mjera, gdje je zakon, za pocetak, koji to regulise ? Dalje, jesi li svjestan da je ustav vrh svega, bas pises besmislice i provaljujes se.

Ps. Postoji zakonodavna vlast ( parlamenti i skupstine ), a postoji izvrsna vlast ( vlade ), i ovom slucaju je izvrsna vlast preuzela sve poluge vlasti, a mjera je kurac od ovce u toj cijeloj prici.
Ima zakon o zaštiti stanovnista od zaraznih bolesti. Zakonima se daju ovlasti izvrsnoj vlasti da provodi zakon i donosi mjere koje treba. Ili bi vi da za svaku odluku zasjeda parlament il ide referendum?
Pa dovoljno je samo jednu riječ da dodaju tom zakonu i zakonski regulišu obaveznu vakcinaciju. Ne znam u ćemu je problem, imamo parlament, glasali smo za te ljude, to su naši predstavnici. Ako naši predstavnici to izglasaju, imaju do 20.12. jel, o.k. zadigni rukav i kako ti bog dadne. Onda ide obavezno nezavisno praćenje nus-pojava, zakonsko zdravstveno praćenje i redovno testiranje svih obuhvaćenih zakonom, garantni rok za vakcinu pa ako pandrknem od moždanog 10 dana nakon vakcine, da se mome djetetu obezbijedi odšteta. Ako se zarazim unutar garantnog roka, ide odšteta i meni i ljudima koje sam zarazio.

I obavezno u zakon da se unese odredba koja će regulisati na osnovu koje opasnosti se nalaže kako obavezna vakcinacija tako i ostale mjere koje se donose u slučaju te ili neke buduće opasnosti te koje su obaveze države u ovakvim slučajevima. Uzme se smrtnost od te bolesti na broj stanovnika, demografske karakteristike i ostale opasnosti pa da vidimo koje su to opasnosti. Je li to variola vera: Variola vera major, poznatija kao velike ili crne boginje, je opasnija vrsta, koja izaziva smrt kod 20-40 % zaraženih, a kod preživjelih često ostavlja trajnu unakaženost ili sljepoću - Da li je to bjesnilo - Kad se razviju simptomi bolesti bjesnoća je uvijek smrtonosna, specifičnog lijeka NEMA! Bolest je moguće spriječiti! - Da li su to male boginje - Variola vera minor, znana kao male boginje predstavlja blaži oblik koji izaziva smrt samo kod 1 % zaraženih.- Ili je to neka baja koja uzima starije i imuno-komprotovane osobe poput gripe ili ove korone.

I nema vrdanja, sve je jasno, svi pokriveni i gotovo.
Plavo-bijeli

#237 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Plavo-bijeli »

MarkoIvkovic wrote: 17/11/2021 13:45
Plavo-bijeli wrote: 17/11/2021 13:29 Možete to, ili sto je vrlo lakše, bolje, a i pametnije, samo se vakcinisati i čekati novu dozu kad naučnici ustvrde da je potrebna. The end.

Posvetiti vrijeme i trud na obrazovanje i svoj posao, a druge stvari kao što su medicina, genetika, biologija, pravo...ostaviti stručnjacima, ljudima koji su potrošili i troše to isto vrijeme i trud na isto i slušati njih, a ne praviti se pametan oko stvari koje uopšte ne razumijete.
cek pravis se pametan ako ti svojevoljno ne zelis da se vakcinises (drugo su ovi teoreticari zavjere za cipove i ostale banalne stvari, vjerujem doktorima ali je slobodna volja hocu li ili ne otici na vakcinu)? evo licno ja jos uvijek ne smatram da je vrijeme za vakcinaciju niti ikome govori da treba i da ne treba, virus kao virus postoji i vjerujem da ga ima, ali stvarno mi se ne zuri sa vakcinom, jedini razlog zasto ne zelim je to da se stalno povecava broj potrebnih vakcina kao i da sa nasim vakcinama tj potvrdama tesko se moze putovati jer nisu priznate (jedan dio) nek svako radi sta hoce ali cu sacekati tamo negdje mart april pa tek onda odluciti da li cu se vakcinisati :-D
Vidi ti imaš pravo da radiš šta hoćeš sve dok nikog drugog direktno ne ugrožavaš. Potpuno je slobodna tvoja volja da li ćeš primiti vakcinu.

Sutra isto tako možeš otići kod zubara i on da ti kaže bgm ovaj se zub mora vaditi inače zaebat će još neke druge stvari i ti kažeš ma jok odoh kod drugog, trećeg i svi kažu moraš vadit i ti to sve možeš izignorisati i uraditi po svom.
Ljudi hiljadama godina nisu imali zubare i nisu prali zube pa eto.
Na kraju se možda fakat potrefi da ti ništa ne bude zubu i do kraja života bude normala.

ISto tako možeš i da prestaneš i u potpunosti da pereš zube, jer ovi novi kalandonti imaju toliko tih hemikalija, te hlor, te ovo.. kako su ljudi toliko godina u plemenima bili zdravi sa zdravim zubima?

Kad ti se auto pokvari i idalje vozi al vidiš da nešto nije u redu možeš ti izignorisati i automehaničara i nastaviti po svom i možda ti auto bude radilo normalno narednih 10 godina.

Da imaš neku nekretninu koja se kao ruši i ti pitaš nekog arhitektu(ili ne znam ko je baš zadužen za to) i on ti nešto predlozi ti imas pravo da uradiš po svom jer ti nešto MISLIŠ i SMATRAŠ.

Jel shvataš o čemu pričam?

Valjda se trebaju slušati stručnjaci u određenom fieldu i njihovo mišljenje u tom fieldu stavljati ispred našeg jer naše je tu potpuno IRELEVANTO.

Što se tiče mišljenja, da i golubovi po prozorima i vrapci po granama mogu pričati na našem jeziku vjerovatno bi i oni imali neko mišljenje oko vakcina.
soha96

#238 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by soha96 »

ToyoOptics wrote: 18/11/2021 18:34
soha96 wrote: 18/11/2021 18:15 Mladje treba vakcinisati u slucaju kad bi vakcina zaustavljala sirenje virusa. Dok ne zaustavlja, nema potrebe tjerati mladog covjeka na vakcinaciju.
Zivio je jedan takav mudrac:

Image

pa je par mjeseci kasnije sa facebooka stigao do oslobodjenja:

Image
Sta je poenta ovoga? Covjek je imao 56 godina? Je li to mlada osoba?
soha96

#239 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by soha96 »

tramvajtrojka wrote: 18/11/2021 20:49
da jer sa vakcinacijom smanjujes sanse da neko tvoj premine il zavrsi u bolnici ako ti nekako budes u kontaktu sa zarazenom osobom kao ja prosli mjesec gdje sam na poslu bio izlozen dva dana sa osobom koja je bila pozitivna razbolio se nakon dva dana i zbog vakcine nisam bio pozitivan i spasio sam zbog toga svoje ukucane i to je dovoljno da covjek bude za vakcine ako ti hoces nekoga na dusi od svojih poznanika da nosis nosi al nemoj to nametati vecini mi bi da imamo svoje najbliže jos uvijek uz nas
To sto se nisi zarazio nema nikakve veze sa cinjenicom da si vakcinisan. Vakcina ne sprijecava zarazu vec teze simptome. Vidi se da nemas pojma o cemu pricas. Edukuj se pa onda pametuj.
Didier

#240 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Didier »

Primijetio sam dva trenda.

1. Antivakseri u zadnje vrijeme kažu da oni nisu antivakseri i da nisu protiv vakcina. Ali se neće vakcinisati. I ne žele da se dijele, iako se bojim da nemaju izbora jer mi koji smo vakcinisani ne želimo da sjedimo s njima ni u kom slučaju više.

2. Antivakseri su uglavnom ljudi koji nemaju prijatelje, a s familijom su na "vi". Zato i ne razumiju šta znači nekoga zaraziti jer često nemaju koga da zaraze, a nije ih briga za kolege na poslu ili poznanike.
NediM17

#241 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by NediM17 »

Dzaba se qrce, svi ce se oni vakcinisati i pitati ima li jos. :mrgreen:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#242 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by un1ted »

Evo vani, ljudi ti traze potvrdu o vakcinaciji ili test. Kafici puni, niko ne negoduje, barem od ovih što su unutra. Ispred nema niko da je ostao, kultura zivljenja.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#243 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by un1ted »

saint_mirad wrote: 18/11/2021 20:48 ukratko, nakon lažne pandemije u vremenskom rasponu godinu do dve od sad dolazi prava pandemija sa stopom smrtnosti crne smrti.
Dobro, ako to dodje, ja sam donji. Shvatas li da koliko god da sam ja donji i ti kao nevakcinisan si isto tako? Prema tome, ovaj tvoj primjer je los.
Zoya

#244 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Zoya »

Mis mekinjas wrote: 18/11/2021 21:21 Ja se ne sjecam da sam ikad procitala nesto gdje je receno da vakcina stiti od zaraze.
Vakcina je pravljena pod prijetnjom smrcu. Ne bih bila u kozi ni onima koji su ih pravili ni doktorima ni bilo kakvom bolnickom osoblju.
Vakcinu primis i ponasas se kao da je nisi primio. Mene je strah novovakcinisanih koji ne nose maske.
Je li vakcina koga ubila? Izgledno je da jeste. I kad se vakcinises imunitet se dize, C, B, D vitaminom, selenom, cinkom…..
U nerazvijenim drustvima ljudi se boje doktora. Postalo je isto biti bogobojazan i “doktorobojazan”.
Ali sigurno je procenat prvo reakcija na cjepivo rijedak, smrt jos rjeđa, ali ubrzanje smrtnosti kod zarazenih je prilicno stravicna.
Meni je umrla mama sa virusom. Meni se brat cijepljen zarazio od necijepljenih ali on je prosao dobro a osoba koja ga je zarazila na respiratoru. Istoj se jos bore na zivot. Prvo kisik protoka 20 litara, saturacija 60%, pa onda respirator protoka kisika 60 litara. Lijek dvije doze kosta 2000 KM. Bolnice ga nemaju morate ga kupiti. Pa se ti buraz ne cijepi.
Ja pak sa pridruzenim bolestima dvije doze idem po trecu, bila sam u bliskom kontaktu 4 puta nisam se zarazila, odradila posteno svaku izolaciju, ali bez maske iz kuce nisam izisla vec dvije i po godine. Nisam ostala bez zraka jer mi maska uskracuje dotok zraka.
Isto tako ja bih trazila od zakona da zastiti moje pravo da ostanem ziva u doba kad je vrlo lako umrijeti.
Ne znam evo nek mi neko objasni tko ima gore iskustvo od mog a ne zeli se cijepiti i zagovara ljudska prava kako je moj zivot manje vrijedan od bilo cijeg ili moje mame koja nije imala srecu da doceka vakcinu.
Moja iskrena sućut, mišice ❤️

Da su ljudi trunku svjesni ovoga što pišeš, bilo bi dobro. Da barem na momenat ne mislimo samo na svoju guzicu, nego i na one slabije, bolesne i sa lošim imunim sistemom.
un1ted

#245 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by un1ted »

soha96 wrote: 18/11/2021 21:33 Sta je poenta ovoga? Covjek je imao 56 godina? Je li to mlada osoba?
Nije ni stara :) Stara osoba je s 85 godina pa sebi preracunaj sta je ovaj.
hadzinicasa

#246 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by hadzinicasa »

Mis mekinjas wrote: 18/11/2021 21:21 Ja se ne sjecam da sam ikad procitala nesto gdje je receno da vakcina stiti od zaraze.
Primi i moje iskreno saucesce.
apsidejzi

#247 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by apsidejzi »

tramvajtrojka wrote: 18/11/2021 20:49
Iskreno, ocekivao sam da mu postavis kontrapitanje a da i on tebi da konkretan i jasan odgovor, sad kad si ti njemu takav dao. Kontrapitanje bi bilo: da li drzave sa vakcinacijom 80%+ imaju vecu ili manju smrtnost od drzava sa vakcinacijom 50%-?
apsidejzi

#248 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by apsidejzi »

soha96 wrote: 18/11/2021 21:33
ToyoOptics wrote: 18/11/2021 18:34

Zivio je jedan takav mudrac:

Image

pa je par mjeseci kasnije sa facebooka stigao do oslobodjenja:

Image
Sta je poenta ovoga? Covjek je imao 56 godina? Je li to mlada osoba?
Naravno da je mlada. Prosjecni zivotni vijek muskaraca je 82 godine tako da je 56 daleko od toga.
leki hz

#249 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by leki hz »

NediM17 wrote: 18/11/2021 21:42 Dzaba se qrce, svi ce se oni vakcinisati i pitati ima li jos. :mrgreen:
Misliš? Evo ja sam primila Pfizer i počela vilica da mi se koči, drugu nisam primila, niti ću. Otišla sam kod doktora specijaliste i pitala ga za nus pojavu, rekao mi je da nisam trebala uopšte Pfizer da primim, jer sam imala već vrtoglavice poslije prebolovane korone i da Pfizer djeluje neurotoksično i da je on sam nikad ne bi primio. Da vidim ko i kako će me natjerati da primim vakcinu? Poslije takvog iskustva ja ne želim da primim vakcinu. Zašto sam se ja morala potpisati kad sam primila vakcinu? Zašto niko ne odgovara za nus pojave? Ima ljudi koji su ostali nepokretni poslije vakcine, samo što se to ne objavljuje. Eno djeca u Njemačkoj umiru od posljedica vakcinacije. Nije sve crno i bijelo. Samo treba malo uključiti mozak.
Mis mekinjas

#250 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Mis mekinjas »

Zoya wrote: 18/11/2021 21:47
Moja iskrena sućut, mišice ❤️

Da su ljudi trunku svjesni ovoga što pišeš, bilo bi dobro. Da barem na momenat ne mislimo samo na svoju guzicu, nego i na one slabije, bolesne i sa lošim imunim sistemom.
Hvala Zoya. Prosla je od toga godina dana od tad smo od korone jos ih Sahranili u porodici.
Ma moze covjek sve razumjeti da mlad hoce u kafic i disko, da ja i moji vrsnjaci hocemo na put, u restoran. Mogu ali osigurajte mi zivot. Pa ako cemo se vec zaraziti nemojte da umiremo od virusa. Po covjece prođeš sito i rešeto i ubije te virus. Inace ja se prema virusu ponas sa krajnji respektom. Za nas ljude to je ludilo visi i savrseniji organizam.
Locked