Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Moderator: O'zone
-
Hakiz
#176 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
A kada se u BiH neko obazirao na Ustav i zakone?
Da se barem proglasi vanredno stanje pa da Vlada ima ustavno uporište. Ako već neće zakon u Parlamentu.
Da se barem proglasi vanredno stanje pa da Vlada ima ustavno uporište. Ako već neće zakon u Parlamentu.
- Sanjarko
#177 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Hoce i nece. Ruski rulet. Davat ce ih godinama. Kad neko postane nepozeljan, cap. Niko se neboji vakcina i igli. Naprimao sam se svega i svacega, trpio bolove, natecen bio itd. Jednostavno necemo ova sranja jer nemaju garancije, ni drzava, ni proizvodzaca. Prije u Titin vakat i donekle to bilo, pa kad sam imao pencilinski sok, lijecila me tadasnja drzava. Nazalost izbio odmah rat i stalo s tim i odmalena mi se mozda kao posljedica vuce sizofrenija.saint_mirad wrote: ↑18/11/2021 16:50i vakcine ce ubijati, vama vaksovanima ce toliko oslabit imunitet da kad nastupi prava pandemija iza ovog hoaxa ima da padate kao muhe. bice onaj scenario sa bagerima po ulicama sto su nas plasili na pocetku. ljudi i dalje nemaju ni najmanju ideju o cemu se ovde zapravo radi.hopi wrote: ↑18/11/2021 16:34
Fašisti su ubijali ljude. Bez izbora, opcije. I ti vakcinu porediš s tim? S holokaustom? Stvarno?
I otkud ti mišljenje da su vakcine besplatne, BiH ih prilično skupo plaća, šta misliš da Pfizer I ostali besplatno daju vakcine? Neko za tebe plati tu vakcinu.
Vidi se na osnovu ovakvog razmišljanja mi trebamo jače mjere nego ostale zemlje.![]()
Ovo je siljenje na nesto, a to je diktatura, ne demokratija, a vec evo ide i kod nas treca doza. Ponavljam niko nije stao iza ovih tzv., vakcina, ni drzave, ni proizvodzaci.
- hopi
#178 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Sta je doktore, koje su druge alternative vakcini?studiorum_tuzlaensis wrote: ↑18/11/2021 16:46 druge i bolje opcije nema...
to je stvarno lijepo čuti.
- hopi
#179 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
OK evo neka bude tako. Na čemu temeljiš svoju hipotezu? Kada predviđaš slabljenje imuniteta? Kada umiranja? Koji su ti izvori?saint_mirad wrote: ↑18/11/2021 16:50i vakcine ce ubijati, vama vaksovanima ce toliko oslabit imunitet da kad nastupi prava pandemija iza ovog hoaxa ima da padate kao muhe. bice onaj scenario sa bagerima po ulicama sto su nas plasili na pocetku. ljudi i dalje nemaju ni najmanju ideju o cemu se ovde zapravo radi.hopi wrote: ↑18/11/2021 16:34
Fašisti su ubijali ljude. Bez izbora, opcije. I ti vakcinu porediš s tim? S holokaustom? Stvarno?
I otkud ti mišljenje da su vakcine besplatne, BiH ih prilično skupo plaća, šta misliš da Pfizer I ostali besplatno daju vakcine? Neko za tebe plati tu vakcinu.
Vidi se na osnovu ovakvog razmišljanja mi trebamo jače mjere nego ostale zemlje.![]()
- cvrčak_na_hedonizmu
#180 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Grijesis u cinjenici da te vakcine postoje barem 50, a neke tipa tetanusa i preko 100 godina i da su prosle sve moguce testove i provjere, dok ovi novi pelcovi nisu haman nista prosli i postoje kao takve manje od godinu dana. Bitno je napomenuti da su te, stare, vakcine napravljene po principu umrtvljenih baja i virusa koje onda izazuvaju reakciju organizma dok ove nove hem nisu prosle sve testove, hem djeluju na potpuno drugom principu, daju organizmu naredbu da pravi spike protein, zato ih i zovu ekseprimentalne, a ovi sto trce da ih prime su dobrovoljni, besplatni, pokusni kunici i to uopste nije problem, ko hoce, bujrum, ne jebite ostale, jer obje skupine prenose virus.
mRNA nikada prije nisu bile u sirokoj upotrebi.
Takodjer treba biti jasno da nakon drugog pelca dolazi treci i tako unedogled. Gledajuci svijet, djeca ce ubrzo na red.
I zbog svega gore navedenog represija, prisila i segregacija su nebuloze protiv kojih se treba boriti neovisno od vakcinalnog statusa.
-
akcija007
#181 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Nema toga ko je nama ugodio.
Prvo zatvaraj sve, pa kad se sve zatvorilo zasto zatvaras . Nabavi vakcine. Evo ima vakcina. Sad narod nece da se vakcinise. Pa kad je u sarajevu u martu 38 dnevno umiralo sve zatvaraj.. evo sad covid potvrde ni to ne valja ...
Mi smo najpametniji. A Danci su glupi.
Prvo zatvaraj sve, pa kad se sve zatvorilo zasto zatvaras . Nabavi vakcine. Evo ima vakcina. Sad narod nece da se vakcinise. Pa kad je u sarajevu u martu 38 dnevno umiralo sve zatvaraj.. evo sad covid potvrde ni to ne valja ...
Mi smo najpametniji. A Danci su glupi.
- hopi
#182 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Ne lupetaj i ne širi netačne informacije. Neko će ovo pročitati i pomisliti da je tačno. Itekako neko iza ovih vakcina stoji, ne mogu sada sve pisati kako ide procedura registracije itd. Imaš ema odobrene i ema ne odobrene vakcine. Takve gluposti pišeš, jesi li ti imalo svjestan šta jedan lijek i vakcina sve treba proći.Sanjarko wrote: ↑18/11/2021 17:26Hoce i nece. Ruski rulet. Davat ce ih godinama. Kad neko postane nepozeljan, cap. Niko se neboji vakcina i igli. Naprimao sam se svega i svacega, trpio bolove, natecen bio itd. Jednostavno necemo ova sranja jer nemaju garancije, ni drzava, ni proizvodzaca. Prije u Titin vakat i donekle to bilo, pa kad sam imao pencilinski sok, lijecila me tadasnja drzava. Nazalost izbio odmah rat i stalo s tim i odmalena mi se mozda kao posljedica vuce sizofrenija.saint_mirad wrote: ↑18/11/2021 16:50
i vakcine ce ubijati, vama vaksovanima ce toliko oslabit imunitet da kad nastupi prava pandemija iza ovog hoaxa ima da padate kao muhe. bice onaj scenario sa bagerima po ulicama sto su nas plasili na pocetku. ljudi i dalje nemaju ni najmanju ideju o cemu se ovde zapravo radi.![]()
Ovo je siljenje na nesto, a to je diktatura, ne demokratija, a vec evo ide i kod nas treca doza. Ponavljam niko nije stao iza ovih tzv., vakcina, ni drzave, ni proizvodzaci.
I ako zaglavis u bolnici, jesi li svjestan da i terapija nije skroz odobrena, nije sigurna, lijekovi su neki eksperimentalni, neki su u razlicitim fazama ispitivanja itd.
- Sanjarko
#183 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Isplatit ce obestecenja?hopi wrote: ↑18/11/2021 17:45Ne lupetaj i ne širi netačne informacije. Neko će ovo pročitati i pomisliti da je tačno. Itekako neko iza ovih vakcina stoji, ne mogu sada sve pisati kako ide procedura registracije itd. Imaš ema odobrene i ema ne odobrene vakcine. Takve gluposti pišeš, jesi li ti imalo svjestan šta jedan lijek i vakcina sve treba proći.Sanjarko wrote: ↑18/11/2021 17:26
Hoce i nece. Ruski rulet. Davat ce ih godinama. Kad neko postane nepozeljan, cap. Niko se neboji vakcina i igli. Naprimao sam se svega i svacega, trpio bolove, natecen bio itd. Jednostavno necemo ova sranja jer nemaju garancije, ni drzava, ni proizvodzaca. Prije u Titin vakat i donekle to bilo, pa kad sam imao pencilinski sok, lijecila me tadasnja drzava. Nazalost izbio odmah rat i stalo s tim i odmalena mi se mozda kao posljedica vuce sizofrenija.
I ako zaglavis u bolnici, jesi li svjestan da i terapija nije skroz odobrena, nije sigurna, lijekovi su neki eksperimentalni, neki su u razlicitim fazama ispitivanja itd.
-
Hakiz
#184 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Ako se ne varam, vakcine su dobile "privremenu" dozvolu. Nisu dobile "standardnu" upravo zato što nisu prošle sve ono šta prođu "sporovozeće" vakcine. Vakcine se uvode nakon proizvodnje godinama dok ne postanu standard protiv neke bolesti. Ove su odjednom masovno ušle u upotrebu.hopi wrote: ↑18/11/2021 17:45Ne lupetaj i ne širi netačne informacije. Neko će ovo pročitati i pomisliti da je tačno. Itekako neko iza ovih vakcina stoji, ne mogu sada sve pisati kako ide procedura registracije itd. Imaš ema odobrene i ema ne odobrene vakcine. Takve gluposti pišeš, jesi li ti imalo svjestan šta jedan lijek i vakcina sve treba proći.Sanjarko wrote: ↑18/11/2021 17:26
Hoce i nece. Ruski rulet. Davat ce ih godinama. Kad neko postane nepozeljan, cap. Niko se neboji vakcina i igli. Naprimao sam se svega i svacega, trpio bolove, natecen bio itd. Jednostavno necemo ova sranja jer nemaju garancije, ni drzava, ni proizvodzaca. Prije u Titin vakat i donekle to bilo, pa kad sam imao pencilinski sok, lijecila me tadasnja drzava. Nazalost izbio odmah rat i stalo s tim i odmalena mi se mozda kao posljedica vuce sizofrenija.
Ne kažem da nisu dobre, ali kažem da niko ne zna 100% šta će biti. Hoće li posljedice biti da će poslije 5 godina raja postati skroz imuna na covid viruse, ili će poslije 5 godina početi masovni srčani i moždani udari. Nismo imali 5 godina da provjerimo.
Ali, šta nam je tu nam je. Problem koji je tema ostaje a to je donošenje mjera od institucije koja time derogira "stariju" instituciju i propise. Pravni princip i sigurnost (sic) se tako lako odbacuju.
A kako ono kažu, ko uskrati slobodu zbog sigurnosti ne zaslužuje ni jedno.
- ToyoOptics
#185 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Zavjera bogatih zemalja da uniste ekonomiju BiH, Bugarske, Ukraine i Rumunije, sa Moldavijom negdje izmedju, ali nasi mudri narodi ne nasjedaju, ne vakcinisu se. Ponovo prilazem tabelu, da se vide podle evropske vakcinisane zemlje (i broj smrtnih slucajeva) koje hoce da nas isfoliraju.

Last edited by ToyoOptics on 18/11/2021 18:08, edited 1 time in total.
- cvrčak_na_hedonizmu
#186 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
I kada jednom ovo prodje uvijek ce biti neki razlog za ogranicenja i restrikcije, ovo moze, ovo ne moze, ako se bunis onda si terorista, ravnozemljas, teoreticar zavjere i budaletina. Cirkus.Hakiz wrote: ↑18/11/2021 17:57Ako se ne varam, vakcine su dobile "privremenu" dozvolu. Nisu dobile "standardnu" upravo zato što nisu prošle sve ono šta prođu "sporovozeće" vakcine. Vakcine se uvode nakon proizvodnje godinama dok ne postanu standard protiv neke bolesti. Ove su odjednom masovno ušle u upotrebu.hopi wrote: ↑18/11/2021 17:45
Ne lupetaj i ne širi netačne informacije. Neko će ovo pročitati i pomisliti da je tačno. Itekako neko iza ovih vakcina stoji, ne mogu sada sve pisati kako ide procedura registracije itd. Imaš ema odobrene i ema ne odobrene vakcine. Takve gluposti pišeš, jesi li ti imalo svjestan šta jedan lijek i vakcina sve treba proći.
Ne kažem da nisu dobre, ali kažem da niko ne zna 100% šta će biti. Hoće li posljedice biti da će poslije 5 godina raja postati skroz imuna na covid viruse, ili će poslije 5 godina početi masovni srčani i moždani udari. Nismo imali 5 godina da provjerimo.
Ali, šta nam je tu nam je. Problem koji je tema ostaje a to je donošenje mjera od institucije koja time derogira "stariju" instituciju i propise. Pravni princip i sigurnost (sic) se tako lako odbacuju.
A kako ono kažu, ko uskrati slobodu zbog sigurnosti ne zaslužuje ni jedno.
Covid smrti u Federaciji, od pocetka pandemije do Septembra 2021.

Ali jok, daj da sve vakcinisemo.
Ljudi su bas goveda iz udzbenika ako ne vide da je ovo cista represija, prisila i segregacija u najavi.
-
soha96
#187 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Identicne ove statistike bi bile da su sve ove zemlje sa najvise vakcinisanih, vakcinisale samo 40+ godina populaciju. Isti broj smrti bi bio i ista stvar. Mladje treba vakcinisati u slucaju kad bi vakcina zaustavljala sirenje virusa. Dok ne zaustavlja, nema potrebe tjerati mladog covjeka na vakcinaciju.ToyoOptics wrote: ↑18/11/2021 18:08 Zavjera bogatih zemalja da uniste ekonomiju BiH, Bugarske, Ukraine i Rumunije, sa Moldavijom negdje izmedju, ali nasi mudri narodi ne nasjedaju, ne vakcinisu se. Ponovo prilazem tabelu, da se vide podle evropske vakcinisane zemlje (i broj smrtnih slucajeva) koje hoce da nas isfoliraju.
![]()
- cvrčak_na_hedonizmu
#188 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Prosjeci godina umrlih su 70+, a kod vecine zemalja haman 80. Logicno rjesenje je da sve pelcujemo, jer to tako treba, reklo nam, a odgovornost proizvodjaca ili drzave ne postoji, jebo to, vjerujte nam na rijec.ToyoOptics wrote: ↑18/11/2021 18:08 Zavjera bogatih zemalja da uniste ekonomiju BiH, Bugarske, Ukraine i Rumunije, sa Moldavijom negdje izmedju, ali nasi mudri narodi ne nasjedaju, ne vakcinisu se. Ponovo prilazem tabelu, da se vide podle evropske vakcinisane zemlje (i broj smrtnih slucajeva) koje hoce da nas isfoliraju.
![]()
Ma hajde....
-
tap3ah75
#189 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Kako nevakcinisan ugrožava sebe i druge a vakcinisan ne?
I vakcinisani znaju biti pozitivni i idu u izolaciju.
I vakcinisani znaju biti opasno bolesni da zaglave bolnicu.
Kako onda nevakcinisan ugrožava?
- drugtito2011
- Van Halen
#191 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Je li potvrda o vakcinaciji važi 6 mjeseci kao i potvrda o preboljenoj koroni ?
-
tap3ah75
#192 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Je li to upućeno ovima ili onima?
Nama ili njima?
-
ajdamo
- Grijem se na: Sunce
- Vozim: Dvotočkaš
#193 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Nevakcinisan dodatno ugrožava samo sebe,a što se tiče prenošenja zaraze opasnost je jednaka kao i kod vakcinisanih.
Nevakcinisan je skuplji za zdravstveni sistem u vidu liječenja,ako završi na covid odjelu.
S toga se nevakcinisani ljudi nepotrebno stigmatiziraju, po mom mišljenju su vakcinisani u neku ruku i opasniji jer samouvjereno zujaju po gradu sa lažnim uvjerenjem da ne mogu nikoga zaraziti,a nažalost mogu.
Nevakcinisan je skuplji za zdravstveni sistem u vidu liječenja,ako završi na covid odjelu.
S toga se nevakcinisani ljudi nepotrebno stigmatiziraju, po mom mišljenju su vakcinisani u neku ruku i opasniji jer samouvjereno zujaju po gradu sa lažnim uvjerenjem da ne mogu nikoga zaraziti,a nažalost mogu.
- ToyoOptics
-
biglebovski
#195 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Evo nam Topalovića opet na temi.

-
topss
#196 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Nije ni nesto star. Jebiga.ToyoOptics wrote: ↑18/11/2021 18:34Zivio je jedan takav mudrac:
pa je par mjeseci kasnije sa facebooka stigao do oslobodjenja:
![]()
- deogest
#197 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Temu treba izbrisat, a ostale ko kerove potrpat u kombi i sve pelcovat.
- ToyoOptics
-
elk
#199 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Nevakcinisani nece moci ni na liniju i rovove po ovoj logici 
- Capajebo