Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Point.

#54626 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

FunkyzeitGames wrote: 09/11/2021 21:41
Point. wrote: 09/11/2021 21:23
Pogledam ime stranice, sve mi bude jasno.

Za jednu pokojnu piše usnula tiho, vamo stoji da je ovo pala na pod i da joj je pjena na usta išla, to mi nikako ne izgleda kao tiho usnuće. Za drugu pokojnu piše umrla nakon kratke i teške bolesti, što obično znači rak.
Stvarno misliš da na smrtovnicama inače pišu eksplicitni detalji smrti?
Stvarno misliš da porodica preminule ne bi na sva zvona pričala da je vakcina razlog smrti?
Point.

#54627 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

spinel_ wrote: 09/11/2021 21:52
Point. wrote: 09/11/2021 21:23
Pogledam ime stranice, sve mi bude jasno.

Za jednu pokojnu piše usnula tiho, vamo stoji da je ovo pala na pod i da joj je pjena na usta išla, to mi nikako ne izgleda kao tiho usnuće. Za drugu pokojnu piše umrla nakon kratke i teške bolesti, što obično znači rak.
Hajmo zanemariti url stranice na kojoj je objavljeno. To je u ovom slucaju nebitno.
Pitanje je zasto bi neko uzimao random umrle sa pokopne stranice i ovako igrajuci se otkucao i ostampao i napisao im dijagnoze smrti?
Zamisli porodica umrlog ovo vidi a to po tvom nije nikako istina?
Kakva je to dijagnoza da neko to radi i igra se s (dusama) umrlih i njihovim srodnicima?
I zasto bi to neko radio. :? Sve bih mogao shvatiti ali ovo nikako.
I ja se pitam. S obzirom kakva je stranica u pitanju, ne čudi me da se koriste svim metodama da dokažu svoje sulude antivaxerske tvrdnje. Ne bi bilo prvi put.
Tesla Edison

#54628 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

MaidR wrote: 10/11/2021 10:13
Tesla Edison wrote: 10/11/2021 09:34

Samo ti nosi. Nosi i kacigu, bez obzira što ideš samo livadama, može kakav meteorit pasti na glavu.
Nemoj izlaziti iz kuće nikad, može grom pogoditi. Čak i ako je sunčano, može se desiti da za tren oka bude nevrijeme.
nosim zbog takvih balkanskih čobana ko ti
hajd čobane u Njemačkoj ili Austriji prdi i nemoj nosit masku tamo gdje je obavezna, jebat ćete Švabo u bulju
@gentoo.

Ovo je @dileja,@direktor1, @salko dinamitas, @salko67 dinamitas, @Salko__Dinamitas, @dino33,@SalkoSalkoS, @g_i_l_i_p_t_e_r, @Xarfaxus, @Xarfaxuss, @xarfaxusss, @xarfaxussss,@vukojebina, @abolsup,...
saint_mirad

#54629 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by saint_mirad »

samo još jedna doza i biće sve u redu brt. veruj mi.
Image
cassius

#54630 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cassius »

saint_mirad wrote: 10/11/2021 10:33 samo još jedna doza i biće sve u redu brt. veruj mi.
Image

Sljedece 2 sedmice su kljucne, #slusajStruku, u 8 pljesak za sve medicinske radnike na svijetu.
Tesla Edison

#54632 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/i-ljeka ... /211109144

Bagri momentalno oduzeti licence, zabraniti bilo kakvo drugo zaposlenje. Oduzeti državljanstva, imovinu i protjerati i njih i porodice im iz države.

Nek idu na Madagaskar i nek tamo antivaxxerišu.

Ovakvi kreteni i debili predlažu lockdown, siluju narod dvije godine, a kad treba vakcinu primiti, oni antivaxxerišu. Mamicu im zavjerašku.

Znaju ugostiteljima ograničiti radno vrijeme, a ne mogu ovu gamad i bagru disciplinovati.
armin071

#54633 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by armin071 »

Image
biglebovski

#54634 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Point. wrote: 10/11/2021 10:10
FunkyzeitGames wrote: 09/11/2021 21:41

Stvarno misliš da na smrtovnicama inače pišu eksplicitni detalji smrti?
Stvarno misliš da porodica preminule ne bi na sva zvona pričala da je vakcina razlog smrti?
https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/obi ... 83398.html
Capljina74

#54635 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

Sajt ti nije validan.

slušajstruku.com
Point.

#54636 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

biglebovski wrote: 10/11/2021 12:13
Point. wrote: 10/11/2021 10:10
https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/obi ... 83398.html
Nigdje u tekstu ne postoji dokaz da je od vakcine nesretni čovjek podlegao, nego samo navodi njegove familije.
spinel_

#54637 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Ma jok, sunce ga opalilo.
Hakiz

#54638 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Hakiz »

Point. wrote: 10/11/2021 12:42
Nigdje u tekstu ne postoji dokaz da je od vakcine nesretni čovjek podlegao, nego samo navodi njegove familije.
Mislim da je poenta u tome da su ga odbili liječiti jer nije vakcinisan.
biglebovski

#54639 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Point. wrote: 10/11/2021 12:42
Sad pa malo trolaš, priznaj?

Da citiram tvoj post:

Čovjeku je dakle, kao nevakcinisanom, odbijena imunoterapija. Čovjek se vakcinisao, odobrena imunoterapija, umire dvanest dana nakon vakcine. Ne znam šta je, je li vakcina, je li osnovna bolest kumovala, nemam pojma. Uglavnom, upisan je da ga je korona ubila. Nedo bog nikom, samo mogu reći.

"On je bio hematološki bolesnik od 2018. godine - u početku se liječio u KBC-u Split, a kasnije i u Zagrebu. "U lipnju prošle godine dobio je lijekove koji su njegovu bolest stavili pod kontrolu. U travnju ove godine je otišao u Zagreb da primi dogovorenu imunoterpaiju. Taj dan je njegov liječnik odbio dati imunoterapiju i rekao mu je da se vrati nakon cijepljenja", navela je kći Ivana Rožić.

"Izabrao je život jer je želio živjeti, a na kraju je dobio smrt", izjavila je. Na dan 23. travnja cijepio se prvom dozom Pfizera, a 26. travnja se javio liječniku i obavijestio ga da je cijepljen te je dogovorena imunoterapija. "Taj petak tata nije otišao u Zagreb niti je primio imunoterapuiju. Taj petak je pokopan", rekla je.

Naime, četiri dana nakon cijepljenja Josipu Rožiću je pozlilo - "srušio se, ostao je paraliziran, nije pričao i gledao je u prazno".

Liječnici na Hitnom prijemu u Splitu, objašnjava kći, su na nalazu naveli afaziju - jednu od najčešćih nuspojava moždanog udara. "I napisali su da je njegov neurološki status nemoguće ispitati zbog nesuradljivosti", objasnila je.

Prebačen je u jedinicu intenzivnog liječenja, a osam dana nakon toga je preminuo. "Dvanaest sati je ležao bez pretraga umjesto da mu je napravljen CT mozga. Pravu dijagnozu i tatin uzrok smrti ne znamo jer mu nikada nisu napravljene odgovarajuće pretrage s obzirom na njegovo stanje", dodala je. Također, navela je da nitko njegovo stanje nije htio povezati s cijepljenjem, nego su im rekli da je pozitivan na COVID. "Iako nije imao niti jedan jedini simptom korone, nego je imao iznenadni neurološki poremećaj koji je nastupio četiri dana nakon cijepljenja", izjavila je.
GandalfSivi

#54640 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

Zamisli ti doktora koji odbije lijecenje nekome iz bilo kojeg razloga…
spinel_

#54641 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

cassius wrote: 10/11/2021 09:27 Kriminalac te naziva kriminalcem , toliko o tome :roll:

Upravo tako. Od 2000 do danas ukupno kazni $4,660,896,333

Image

Ovce im vjeruju da su dobri, posteni i da zele zdravlje ljudima :izet:
biglebovski

#54642 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

GandalfSivi wrote: 10/11/2021 14:03 Zamisli ti doktora koji odbije lijecenje nekome iz bilo kojeg razloga…
Moram priznati da ko takvo šta ne doživi, stvarno mu je teško tako nešto i zamisliti i pomisliti.

Meni je kolega prije desetak-dvanaest godina otišao na gastroskopiju, probudio se na hirurgiji, jedva mu oko spasili. Ispustili ga valjda i tresno o metalnu konstrukciju kreveta u bolnici. I danas se tuži sa bolnicom koja je naplatila kompletan postupak od privatnog osiguravajućeg društva.
splinter

#54643 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by splinter »

biglebovski wrote: 10/11/2021 14:15
GandalfSivi wrote: 10/11/2021 14:03 Zamisli ti doktora koji odbije lijecenje nekome iz bilo kojeg razloga…
Moram priznati da ko takvo šta ne doživi, stvarno mu je teško tako nešto i zamisliti i pomisliti.

Meni je kolega prije desetak-dvanaest godina otišao na gastroskopiju, probudio se na hirurgiji, jedva mu oko spasili. Ispustili ga valjda i tresno o metalnu konstrukciju kreveta u bolnici. I danas se tuži sa bolnicom koja je naplatila kompletan postupak od privatnog osiguravajućeg društva.
Čovjek ne živi ovdje i vjerovatno mu to izgleda nestvarno. Nažalost, nama je to svakodnevnica. Pa sjetimo se samo slučaja djevojčice Nadin.
biglebovski

#54644 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

splinter wrote: 10/11/2021 14:20
biglebovski wrote: 10/11/2021 14:15

Čovjek ne živi ovdje i vjerovatno mu to izgleda nestvarno. Nažalost, nama je to svakodnevnica. Pa sjetimo se samo slučaja djevojčice Nadin.
Ja, i onda dođe onaj i prijeti, kaže, stižu singapurćani da mi naplate kopčanje na respirator. Grohotom se smijem.
Edin H.

#54645 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Edin H. »

Vecina doktora u UK izjegava da vide pacijente u ordinaciji, samo preko telefona, nekada internet, a i to je skoro pa nemoguce bukirati.
Vlada je nesto pokusala da ih pritisne, ali jalovo.
Nazovi u devet ujutru, pa ako uspijes doci na red da ti daju temin. To sto radis i ne mozes nazvati u to doba nije njihov problem.

Evo kaze mi kolega maloprije, mora na fizioterapiju, ali preko video linka.

Nisu bas ni doktori blesavi, znaju za eventualne posljedice ako zakace virus, a ovo gdje bas moraju isture mladje doktore i staziste.
biglebovski

#54646 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

To se već zove dobra ponuda :D

Bordel u Beču nudi vakcinaciju protiv korone i besplatne usluge za one koji se imuniziraju

https://www.klix.ba/magazin/zanimljivos ... /211110091

Image
GandalfSivi

#54647 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

Edin H. wrote: 10/11/2021 14:31
Vecina doktora u UK izjegava da vide pacijente u ordinaciji, samo preko telefona, nekada internet, a i to je skoro pa nemoguce bukirati.
Vlada je nesto pokusala da ih pritisne, ali jalovo.
Nazovi u devet ujutru, pa ako uspijes doci na red da ti daju temin. To sto radis i ne mozes nazvati u to doba nije njihov problem.

Evo kaze mi kolega maloprije, mora na fizioterapiju, ali preko video linka.

Nisu bas ni doktori blesavi, znaju za eventualne posljedice ako zakace virus, a ovo gdje bas moraju isture mladje doktore i staziste.
Ma i razumio bih neke stvari ako mogu online (ne fizioterapiju, oplakah samo zamisljajuci to), ali lik realno na samrti i oni ga jebu sa vakcinacijom. To isto u ratu da nisu htjeli na posao ici jer se bolnice granatiraju…
biglebovski

#54648 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Predstavnici Udruge proizvođača lijekova pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca (HUP UPL) na druženju s novinarima predstavili su trendove u farmaceutskoj industriji u kontekstu pandemije koronavirusa i nove farmaceutske strategije Europske unije

Pandemija koronavirusa dovela je do značajnih poremećaja u proizvodnji i prodaji lijekova. Jedan od glavnih izazova koji je pogodio farmaceutsku industriju bile su poteškoće s pristupom zdravstvenoj zaštiti, s čime su se suočili građani Hrvatske i drugih europskih zemalja.

'Procjenjuje se da tijekom pandemije u Europi nije obavljeno 100 milijuna pregleda za rano otkrivanje raka te da gotovo milijun slučajeva raka nije dijagnosticirano', rekao je Jerko Jakšić, predsjednik HUP UPL-a i predsjednik Uprave PharmaSa.

Zbog nedostupnosti liječničke skrbi prvi put je došlo do pada prodaje lijekova na recept. 'Primjerice, prodaja citostatika smanjena je u prosjeku za 20 posto', otkrio je Jakšić.

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/pr ... a-20211109
armin071

#54649 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by armin071 »

:shock: he strikes again
Drosten: Vrhunski virolog strahuje od zime sa 100.000 smrtnih slučajeva od korona virusa
ja71

#54650 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ja71 »

Neki se ovdje bas ono trude da slucajno ne ugrozimo 1. mjesto po smrtnosti od korone u Evropi
Locked