Jbg, ima ljudi koji baš i ne vjeruju svemu što im se servira, iz ko zna kojeg razloga. Ima ih koji misle da nisu u opasnosti, koji vjeruju u svoje zdravlje, ne vjeruju farmaciji, političarima, ima ih koji jednostavno odlučuju da čekaju da vide u nekom dugoročnijem roku šta će biti...jeza u ledja wrote: ↑09/11/2021 18:45Ono sto je meni prije svega nelogicno je da neko nece da se vakcinise. Pogotovo je nelogicno ako zbog toga mozes izgubiti posao. No oko toga smo proveli godinu dana raspravljajuci se i ubjedjivajuci se pa nema svrhe i ponovo.biglebovski wrote: ↑09/11/2021 17:30
Znam da fale, i još mi je besmislenije da se radi vakcinacije protiv korone otpuštaju nakon što su godinu i pol radili na tim pozicijama. I onda imaš CDC, koji pravi i podupire takve naredbe, čija direktorica ko fol ne zna koliko joj je ljudi vakcinisano i gdje ih više od pola još uvijek radi od kuće. Mandatna vakcinacija im je u US valjda za sve privatne firme veće od 100 ljudi koje rade sa vladom, tako da ispada da firme tjeraju radnike da se vakcinišu. Al eto, i to pomjeriše za iza nove godine, što govori o hitnosti same situacije.
Mislim, imaš bolest kod koje je prosjek godina umrlih 80+, imaš vakcinu, ili gensku ili čelijsku terapiju kako je zove šef Bayer-a, u kliničkim ispitivanjima, i ti naređuješ kompletnoj populaciji da se pod hitno vakciniše? Gdje tu logika?
Federalna vlada nije obavezala radnike koje spominjes da se vakcinisu, vec da se ili vakcinisu ili testiraju jednom sedmicno. Tako nije tacno da tjeraju radnike da se vakcinisu. Ako postoji mogucnost da se testiras umjesto vakcine, ne vidim u cemu je tu problem? Mandat nije odgodjen jer se to nekom ceifnulo, vec jer je sud privremeno blokirao isti.
Fazon je u tome sto veliki broj nevakcinisanih nisu u stvari nikakvi antivakseri, vec jednostavno ljudi kojima to nije bio prioritet u zivotu. "Tjeranjem" raznoraznim regulacijama i olaksicama, ispostavilo se, znacajan broj nevakcinisanih su napokon odlucili dici guzicu i primiti vakcinu. S te strane, mandati imaju smisla. S druge strane, gubitak i malog postotka hard core drotova ili vatrogasaca, te mediniciskih radnika, moze imati znacajan efekat na rad ovih organizacija od vitalnog znacaja za funkcionisanje drustva. Opet s druge strane, mozda je i dobro takve likove izbaciti sa ovakvih polozaja.![]()
“People should not wait,” White House Deputy Press Secretary Karine Jean-Pierre told reporters during a briefing. “They should continue to move forward and make sure they’re getting their workplace vaccinated.”
https://www.cnbc.com/2021/11/08/biden-v ... pause.html