Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Capljina74

#54526 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

homer2go wrote: 08/11/2021 23:04
ultima_palabra wrote: 08/11/2021 22:13

Ne pratis dobro diskusiju, na drugoj strani su Hitleri.
:D :D Istina, situacija je veoma dinamična.
Ja sam još uvijek na nivou ravnozemljaša, slabo napredujem :thumbup:
Ја сам почео ћирилицом да пишем и пребацио се на подфорум религија.

Левел ап.
MUNAFIK

#54527 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

“U onom trenutku kada bude bio značajan dio populacije, odnosno, preko 80 posto vakcinisano, tada ćemo moći zaustaviti transmisiju virusa. U ovom trenutku ne idemo samo na vakcinu da zaustavimo širenje već teže oblike bolesti. Nažalost, ono što vidimo u UKC-u je da naši oboljeli dolaze dosta kasno i dođe do smrtnog ishod još dok se vrši prijem”, kaže Nijaz Tihić sa UKC-a Tuzla.
I kako ti da postujes ovake ljude?

Ne sumnjam ja da je ovo dobar neki covo il sta ja znam, ali ne mozes sebi dopustiti da nakon svega pricas kvakve gluposti...
cassius

#54528 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cassius »

Capljina74 wrote: 08/11/2021 23:14
homer2go wrote: 08/11/2021 23:04

:D :D Istina, situacija je veoma dinamična.
Ja sam još uvijek na nivou ravnozemljaša, slabo napredujem :thumbup:
Ја сам почео ћирилицом да пишем и пребацио се на подфорум религија.

Левел ап.
:lol:

Ja sam izbrisao facebook i twitter, to je bolest. Samo klix forum 24/7.
nosara

#54529 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by nosara »

hladan.preminger

#54530 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by hladan.preminger »

MaidR wrote: 09/11/2021 07:39
hladan.preminger wrote: 08/11/2021 19:30

Pa što mi glupane komentarises post ako ne znaš o čemu pišem?
Koja je tvoja F dijagnoza?
uopšte nemam namjeru da gatama šta je tvoj glupi mozak htio da kaže
samo se držim onoga što si napisao, prvoklasne gluposti koju kao takvu treba sasjeći u korijenu, jer je glupost još zaraznija od pandemije koronavirusa, što je očit dokaz vaš antimaskera, antivaksera i sličnih
opet zlatna medalja za glupost. još malo imaćeš ih više nego Bolt i Phelps zajedno.
ne kontaš o čemu pišem ali svejedno komentarišeš, to je već plafon gluposti, ali ti si sposoban da pomičeš i te granice.
ja sam već 9 mjeseci vakcinisan, tako ad hominem kod mene ne prolazi. ipak si ti belćak kategorija u raspravi sa mnom.
hladan.preminger

#54531 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by hladan.preminger »

vidi sta ovi rade a ne nose maske.

a samo je par hiljada indijaca ukupno ostalo živo nakon izbijanja indijskog soja.

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/mjes ... /211108198
spinel_

#54532 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Hajde ba, koga briga za te karte. Okani me se.
RandomAndCasual

#54533 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by RandomAndCasual »

MaidR wrote: 09/11/2021 08:26 pa nacrtano, da bi i nepismenim antivakserima bilo jasno

a nema relevantnijeg izvora od ECDC-a

a tema je bila tvoja NOVA notorna glupost, kako nije bilo virusa ni zaraze u sezoni :-)

tako da si donji u svakom pogledu :skoljka:
Tijelo zaduzeno da gura vakcine u Evropi izbacuje mape koje podrzavaju mjere za vakcinisanje u Evropi.

Fascinantno.
Medobrundo25

#54534 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Medobrundo25 »

Krajnje je vrijeme da ublehasi u odijelima izadju i kazu da je trenutna vakcina tanka, da ne stiti kako se mislilo i da se ljudi zastite na sve moguce nacine. Ovako samo forsiraju i opravdavaju svoje gluposti, dajuci ljudima lazni osjecaj sigurnosti. Odvratno i neeticki. Priznaj ljudima da je ovo prelazno rjesenje, strpite se jos malo do prave vakcine i to je to. Svima bi lakse palo nego ovo laganje u oci. Ali ne, valja svoje guzove pokriti za bacanje ogromne love u prelazno rjesenje, jebo ljude neka crknu. I onda se i dalje ovdje raspravlja kako jedni zele ljudima dobro a drugi ne. Ista marva , ja lijevo ja desno. Nego ove ugrozene skupine, pamet u glavu i sa vakcinama.
cassius

#54535 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cassius »

Vakcina da pomaze, ne bi izgledalo ovako.

Image
saint_mirad

#54536 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by saint_mirad »

meni ja najjače kad neki vaksovani umre ili oboli od covida nakon vakcine pristalice vakcina kažu srećom je vakcinisan, da nije ko zna šta bi bilo.

ne bi bilo ništa, ne bi bilo gore sigurno. govorite o hipotetičkom scenariju.
apsidejzi

#54537 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by apsidejzi »

Medobrundo25 wrote: 09/11/2021 09:40 Krajnje je vrijeme da ublehasi u odijelima izadju i kazu da je trenutna vakcina tanka, da ne stiti kako se mislilo i da se ljudi zastite na sve moguce nacine. Ovako samo forsiraju i opravdavaju svoje gluposti, dajuci ljudima lazni osjecaj sigurnosti. Odvratno i neeticki. Priznaj ljudima da je ovo prelazno rjesenje, strpite se jos malo do prave vakcine i to je to. Svima bi lakse palo nego ovo laganje u oci. Ali ne, valja svoje guzove pokriti za bacanje ogromne love u prelazno rjesenje, jebo ljude neka crknu. I onda se i dalje ovdje raspravlja kako jedni zele ljudima dobro a drugi ne. Ista marva , ja lijevo ja desno. Nego ove ugrozene skupine, pamet u glavu i sa vakcinama.
Krajnje je vrijeme da ti shvatis procente i kako oni funkcionisu. Ako imas 80% vakcinisanih u drustvu gdje imas 10 miliona ljudi ti i dalje imas 2 miliona nevakcinisanih. Ako 4% njih zavrsi u bolnici (a hoce jer je statistika neumoljiva) onda je to 80.000 ljudi. Dokle god oni dolaze pomalo 10 po 10 nije problem za zdravstveni sistem ali nema tog sistema koji moze primiti 2000 oboljelih odjednom. Iako je 80% vakcinisano, zbog ovih 20% budala svi i dalje trpe... Nije vakcina ta koja ne funkcionise nego vas je i dalje previse koji palamudite.
RandomAndCasual

#54538 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

MaidR wrote: 09/11/2021 08:59
RandomAndCasual wrote: 09/11/2021 08:51

Tijelo zaduzeno da gura vakcine u Evropi izbacuje mape koje podrzavaju mjere za vakcinisanje u Evropi.

Fascinantno.
ma ja ba
neko tijelo balkanskih balvana ili antivaksera bi trebalo biti relevantnije

uostalom obuhvataju samo zemlje EU, tako da ove prazne rupe, poput Balkana, ostaje da objavljuju "svoje" podatke, kao naši đilkoši, koji zbog nedovoljnog testiranja, stvaraju podatke apsurdnim, nemamo kao veliku incidencu i broj novo zaraženih i uopšte zaraženih, a prvaci po srmtnosti u Evropi, što jasno govori da je testiranje kurčevina, nedovoljno

tako da si fulo temu, kao i ovaj prije tebe

by the way
ECDC je pandam američkom CDC-u :D
Upravo tako

Tijela zaduzena da guraju vakcine, to sam ti i rekao.

Ne znam sta ocekujesh od njih i kakvu pricu da guraju.

Dobro je nema opasnosti al ipak se svi valcinisite jer Pfizer nije jos dostigao godisnji plan profita, a nema puno do kraja godine.

Nesto u tom fazonu mozda?
Medobrundo25

#54539 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Medobrundo25 »

apsidejzi wrote: 09/11/2021 09:57
Medobrundo25 wrote: 09/11/2021 09:40 Krajnje je vrijeme da ublehasi u odijelima izadju i kazu da je trenutna vakcina tanka, da ne stiti kako se mislilo i da se ljudi zastite na sve moguce nacine. Ovako samo forsiraju i opravdavaju svoje gluposti, dajuci ljudima lazni osjecaj sigurnosti. Odvratno i neeticki. Priznaj ljudima da je ovo prelazno rjesenje, strpite se jos malo do prave vakcine i to je to. Svima bi lakse palo nego ovo laganje u oci. Ali ne, valja svoje guzove pokriti za bacanje ogromne love u prelazno rjesenje, jebo ljude neka crknu. I onda se i dalje ovdje raspravlja kako jedni zele ljudima dobro a drugi ne. Ista marva , ja lijevo ja desno. Nego ove ugrozene skupine, pamet u glavu i sa vakcinama.
Krajnje je vrijeme da ti shvatis procente i kako oni funkcionisu. Ako imas 80% vakcinisanih u drustvu gdje imas 10 miliona ljudi ti i dalje imas 2 miliona nevakcinisanih. Ako 4% njih zavrsi u bolnici (a hoce jer je statistika neumoljiva) onda je to 80.000 ljudi. Dokle god oni dolaze pomalo 10 po 10 nije problem za zdravstveni sistem ali nema tog sistema koji moze primiti 2000 oboljelih odjednom. Iako je 80% vakcinisano, zbog ovih 20% budala svi i dalje trpe... Nije vakcina ta koja ne funkcionise nego vas je i dalje previse koji palamudite.
Krajnje je vrijeme da ti naucis citati sta se pise i racunati. Ja i dalje tvrdim da ovim vakcinama se nikada necemo rijesiti pandemije, bez obzira koliko vi laprdali i bili slijepi na svoje oci. Ove vakcine nisu dugorocno rjesenje i kao takve LJUDIMA DAJU LAZNI OSJECAJ SIGURNOSTI. Ja sam napisao ds je krajnje vrijeme da politicari i struka izadju sa realnim stanjem prema plebsu i objasne situaciju, da je ovo prelazno rjesenje da je krajnje rjesenje toliko i toliko udaljeno i da se ugrozene kategorije nastave cuvati. Niko nista nije rekao protiv istih, niti sam protivnik istih. Ali sam protivnik ubijanja ljudi laznim informacijama da ove vakcine stite od smrtnih ishoda, sto ocigledno nije tacno. Breaktrough slucajevi nisu vise to, nego postaju norma, vakcinisani sve cesce dozivljavaju smrtne ishode. Za sada nemamo bolje rjesenje, ali vi koji tvrdite da su ove vakcine rjesenje zivite u teskoj zabludi. Povecavajuci procente koji ce dosegnuti imunitet krda kako vama odgovara nece nista rijesiti. Vec imamo more primjera gdje je cak 90% stanovnista vakcinisano a brojevi divljaju. Nadam se ds ce uskoro doci i konacno rjesenje i da je ovim kupljeno dosta vremena potrebnog za ozbiljno rjesenje. Do tada, pamet u glavu, zastiti se koliko je to moguce i ne smatrati da je vakcina 100% zastita od negativnog ishoda. Pametni ljudi medju ugrozenim kategorijama ce se ponasati kao i da nisu vakcinisani, znaci maksimalan oprez. :thumbup:
RandomAndCasual

#54540 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

MaidR wrote: 09/11/2021 10:10
RandomAndCasual wrote: 09/11/2021 10:03

Upravo tako

Tijela zaduzena da guraju vakcine, to sam ti i rekao.

Ne znam sta ocekujesh od njih i kakvu pricu da guraju.

Dobro je nema opasnosti al ipak se svi valcinisite jer Pfizer nije jos dostigao godisnji plan profita, a nema puno do kraja godine.

Nesto u tom fazonu mozda?
oni ništa "ne guraju" jada ne bio

jednostavno su prikazali kartu koja pokazuje procenta vakcinisanih po država EU
i kao što sam rekao zanimljiva je ova korelacija

i kakav mozak moraš imat da misliš da je profit farmacetskih kompanija razlog što je stala ekonomija na svjetskom nivou sa hiljadama milijardi gubitaka
stvarno moraš bit sjeban

Image
Image

?

Ti nisi ni procitao vlastiti tweet koji si postavio.

Samo vidio sharenu mapu i hop zaljepi?

Oni sami kazu u tweetu s kojim ciljem postavljaju mapu, nisam ja to izmislio.

A profit farmaceutskih kompanija je samo jedan od razloga, drugi je maskiranje ekpnomske krize i vjerovatnog ekonomskog kraha zapada koji se ocekivao godinama prije pandemije, zbog bankarskih manipulacija.

Ovako se sve moze svesti na posljedice pandemije i nikom nista.

I jos mnogo drugih razloga.
Medobrundo25

#54541 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Medobrundo25 »

MaidR wrote: 09/11/2021 11:06
Medobrundo25 wrote: 09/11/2021 11:01

Krajnje je vrijeme da ti naucis citati sta se pise i racunati. Ja i dalje tvrdim da ovim vakcinama se nikada necemo rijesiti pandemije, bez obzira koliko vi laprdali i bili slijepi na svoje oci. Ove vakcine nisu dugorocno rjesenje i kao takve LJUDIMA DAJU LAZNI OSJECAJ SIGURNOSTI. Ja sam napisao ds je krajnje vrijeme da politicari i struka izadju sa realnim stanjem prema plebsu i objasne situaciju, da je ovo prelazno rjesenje da je krajnje rjesenje toliko i toliko udaljeno i da se ugrozene kategorije nastave cuvati. Niko nista nije rekao protiv istih, niti sam protivnik istih. Ali sam protivnik ubijanja ljudi laznim informacijama da ove vakcine stite od smrtnih ishoda, sto ocigledno nije tacno. Breaktrough slucajevi nisu vise to, nego postaju norma, vakcinisani sve cesce dozivljavaju smrtne ishode.
samo te jebe to što to pišeš sve napamet po svojoj iskrivljenoj varijanti viđenja stvarnosti, bez ikakvih konkretnih dokaza

i s druge strane, imaju jasne studije s dokazima koji tvoje budalaštinje DEMANTUJU
OBJAVLJENI REZULTATI VELIKE STUDIJE IZ IZRAELA: Evo koliko štiti treća doza vakcine Pfizer

Prva velika studija u stvarnom životu o efikasnosti dopunskih vakcina protiv Covid-19 pokazala je da štiti do 93%, čak i od delta soja

Prema riječima autora, rezultat je uvjerljiv dokaz da se varijanta može kontrolisati sadašnjom generacijom vakcina bez potrebe za složenim testiranjem i odobravanjem novih.

Studija je nastala u Izraelu, koji je prvi počeo s dozamama, prvo kod starijih osoba. Već prvi podaci sugerisali su da su efekti treće injekcije bili odlični - ali rezultati su došli od ograničenog broja ljudi.

Izrael je počeo da se vakciniše sa dopunskom vakcinom, pošto je delta varijanta počela masovno da se širi tamo u julu, koja je bila u stanju da djelimično zaobiđe imunološku zaštitu, posebno kod starijih osoba, čak i kod onih koji su vakcinisani sa obje doze. Država je tada morala nekoliko mjeseci da kroti epidemiju - broj zaraženih premašio je sve dosadašnje rekorde, međutim, smrtnost zbog vakcinacije i pored veće agresivnosti delta varijante ostala je manja od polovine.

Stoga je Izrael 13. jula pokrenuo dopunsku vakcinaciju, mnogo prije ostalih, i od tada je prikupio ogromnu količinu podataka. Lancet je sada objavio analizu zasnovanu na ovom izvoru informacija.

Studija je zasnovana na periodu od 30. jula do 23. septembra ove godine, koji se poklapa sa, većinom, 4. vala Izraela - kulminirao je početkom septembra sa oko 10.000 novih slučajeva i tridesetak smrtnih slučajeva dnevno. Gotovo svi su se ticali delta varijante.

Autori su uporedili 728.321 osobu koja je primila treću dozu Pfizera sa istim brojem ljudi koji su primili 'samo' dvije injekcije iste vakcine. Druga grupa je pažljivo odabrana kako bi što bliže odgovarala prvoj grupi, prema svim zamislivim socio-demografskim karakteristikama - uključujući godine, spol, mjesto stanovanja, zdravstveno stanje i poznato rizično ponašanje, te ponašanje izbjegavanja rizika.

Glavni nalaz ovog rada je da je već sedmicu dana nakon dopunske doze rizik od hospitalizacije s covidom bio 93% manji nego kod osoba koje su primile dvije doze. Treća doza je takođe vrlo snažno štitila od hospitalizacije osobe sa teškim tokom - tamo je efikasnost bila 92 posto veća. Neočekivano visoka efikasnost bila je i protiv infekcije (88 posto veća) i simptomatske infekcije (91 posto). Ovi rezultati su prilično slični prethodnoj studiji, ali je bila manje opsežna i nije proveravala socio-demografske pokazatelje.

Zaštita od smrti, koja je bila "samo" 81 posto viša, mogla bi izgledati razočaravajuće u odnosu na prethodne brojke, ali autori to pobijaju. Druga doza štiti tako pouzdano da je smrt bila apsolutno minimalna; podaci su stoga vrlo ograničeni u tom pogledu - nakon treće doze, samo sedam osoba je umrlo tokom cijele studije covida.
https://static.6yka.com/novosti/sta-se- ... akcinisane

Drugi pasos procitaj. Sa vama se ne moze pricati, nista negativno protiv vakcina nisam napisao, sam sam vakcinisan samo pozivam na oprez jer su vakcine suplje. Ali vama je lakse metar u guzicu nego cm u glavu. Njemci su inace budale i ne znaju nista. :thumbup: i ova studija samo ide u prilog onome sto ja tvrdim, a to je da i nakon vakcinacije postoji opasnost. I dalje tvrdim da ce pametni ugrozeni ljudi nastaviti dobro paziti.
zubi

#54542 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

E cuj pasos...
apsidejzi

#54543 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by apsidejzi »

Krajnje je vrijeme da ti naucis citati sta se pise i racunati. Ja i dalje tvrdim da ovim vakcinama se nikada necemo rijesiti pandemije, bez obzira koliko vi laprdali i bili slijepi na svoje oci. Ove vakcine nisu dugorocno rjesenje i kao takve LJUDIMA DAJU LAZNI OSJECAJ SIGURNOSTI. Ja sam napisao ds je krajnje vrijeme da politicari i struka izadju sa realnim stanjem prema plebsu i objasne situaciju, da je ovo prelazno rjesenje da je krajnje rjesenje toliko i toliko udaljeno i da se ugrozene kategorije nastave cuvati. Niko nista nije rekao protiv istih, niti sam protivnik istih. Ali sam protivnik ubijanja ljudi laznim informacijama da ove vakcine stite od smrtnih ishoda, sto ocigledno nije tacno. Breaktrough slucajevi nisu vise to, nego postaju norma, vakcinisani sve cesce dozivljavaju smrtne ishode. Za sada nemamo bolje rjesenje, ali vi koji tvrdite da su ove vakcine rjesenje zivite u teskoj zabludi. Povecavajuci procente koji ce dosegnuti imunitet krda kako vama odgovara nece nista rijesiti. Vec imamo more primjera gdje je cak 90% stanovnista vakcinisano a brojevi divljaju. Nadam se ds ce uskoro doci i konacno rjesenje i da je ovim kupljeno dosta vremena potrebnog za ozbiljno rjesenje. Do tada, pamet u glavu, zastiti se koliko je to moguce i ne smatrati da je vakcina 100% zastita od negativnog ishoda. Pametni ljudi medju ugrozenim kategorijama ce se ponasati kao i da nisu vakcinisani, znaci maksimalan oprez. :thumbup:
Niko i ne tvrdi da ce vakcina eliminirati virus. Poenta vakcinacije je da smanji njegovo sirenje cime ce se smanjiti broj slucajeva kojima treba medicinska pomoc kao i sacuvati vitalne funkcije u drustvu. Nije isto ako je jedan policajac danas bolestan pa ne moze doci na posao ili ako ih je 20 bolesno i ne mogu doci na posao. Isto vazi i za vatrogasce. Ako mi je dijete bolesno ne mogu ni ja na posao otici, no to nije problem za moju firmu jer mogu zivjeti bez mene taj dan. No ako je 50% personala bolesno onda to postaje problem.

Uopste nije bitno da li virus cirkulise ili ne. Pitanje je samo koliko cirkulise. Sto manje to bolje, a to da cemo ga se nekad kutarisat... necemo nikada. I ti i ja cemo biti u kontaktu sa sars-covid-2 virusom jos najmanje 5-10 puta u toku nasih zivota. Mozda je imuni sistem trenutno dobar i moze ga pobijediti ali kako vrijeme prolazi sve ce biti teze. Zato ja imam namjeru vakcinisati se protiv ovog virusa i u buducnosti.
biglebovski

#54544 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

apsidejzi wrote: 09/11/2021 14:35

Niko i ne tvrdi da ce vakcina eliminirati virus. Poenta vakcinacije je da smanji njegovo sirenje cime ce se smanjiti broj slucajeva kojima treba medicinska pomoc kao i sacuvati vitalne funkcije u drustvu. Nije isto ako je jedan policajac danas bolestan pa ne moze doci na posao ili ako ih je 20 bolesno i ne mogu doci na posao. Isto vazi i za vatrogasce. Ako mi je dijete bolesno ne mogu ni ja na posao otici, no to nije problem za moju firmu jer mogu zivjeti bez mene taj dan. No ako je 50% personala bolesno onda to postaje problem.

Uopste nije bitno da li virus cirkulise ili ne. Pitanje je samo koliko cirkulise. Sto manje to bolje, a to da cemo ga se nekad kutarisat... necemo nikada. I ti i ja cemo biti u kontaktu sa sars-covid-2 virusom jos najmanje 5-10 puta u toku nasih zivota. Mozda je imuni sistem trenutno dobar i moze ga pobijediti ali kako vrijeme prolazi sve ce biti teze. Zato ja imam namjeru vakcinisati se protiv ovog virusa i u buducnosti.
Kakve vitalne funkcije u društvu? O čemu prićaš, pa nije ovo ebola niti malarija niti crna kuga. Koliko osamdesetogodišnjaka je zaposleno u policiji ili vatrogascima? Koliko je radnika od hiljadu i nešto u onoj njemačkoj fabrici mesa umrlo od kovida? Nula.

Ono kad ti hipohondri odlučuju kako ćeš živjeti i šta smiješ a šta ne smiješ. Bocaj se, trpaj se svaki mjesec, koga briga, ali očekivati da će ostali to isto raditi je slučaj za psihijatrije.
Trappist

#54545 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

"BROJ novozaraženih koronavirusom u Njemačkoj nikada nije bio tako velik kao ovih dana. Nacionalna zdravstvena ustanova, Institut Robert Koch (RKI), izvještava da je sedmodnevna incidencija prešla 213 na nacionalnoj razini, a trend je u porastu. Žarišta su u saveznim državama Tiringiji, Saskoj i Bavarskoj. Vrijednosti incidencije u pojedinim okruzima približavaju se čak granici od 1000, piše Deutsche Welle.

Međutim, savezna vlada i njemačke savezne zemlje su dogovorile da će se koristiti drugačiji pokazatelj pri procjeni situacije s pandemijom, takozvana stopa hospitalizacije, koja daje informaciju o tome koliko je zaraženih u bolnicama. Ova vrijednost pada širom Njemačke već nekoliko dana. Ali vrijednost je relativna. U međuvremenu - u apsolutnom iznosu - isto toliko ljudi je na odjelima intenzivne njege zbog covida-19 kao prije godinu dana: gotovo 2600, od kojih je polovica priključena na respiratore. Samo sada zbog nedostatka osoblja nedostaje nekoliko tisuća kreveta.

Ni 3000 kreveta trenutno nije slobodno u Njemačkoj, izvještava RKI. Uskoro bi bolnice mogle ponovno odgoditi operacije i ograničiti svoj rad."

Sta ce svabe, glupi teoretičari zavjere, ravnozemljasi, zadnja rupa na svijetu, neobrazovani,nece da se vakcinisu i vidi sta bude
Trappist

#54546 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

Kralju nad kraljevima, nikad se nece 2 miliona ljudi u isto vrijeme zaraziti, a i nece svaka skupina ljudi u bolnici završiti. Trenutno je u svijetu 0.4% od oboljelih u teskom stanju
nosara

#54547 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by nosara »

Trappist wrote: 09/11/2021 14:57 "BROJ novozaraženih koronavirusom u Njemačkoj nikada nije bio tako velik kao ovih dana. Nacionalna zdravstvena ustanova, Institut Robert Koch (RKI), izvještava da je sedmodnevna incidencija prešla 213 na nacionalnoj razini, a trend je u porastu. Žarišta su u saveznim državama Tiringiji, Saskoj i Bavarskoj. Vrijednosti incidencije u pojedinim okruzima približavaju se čak granici od 1000, piše Deutsche Welle.

Međutim, savezna vlada i njemačke savezne zemlje su dogovorile da će se koristiti drugačiji pokazatelj pri procjeni situacije s pandemijom, takozvana stopa hospitalizacije, koja daje informaciju o tome koliko je zaraženih u bolnicama. Ova vrijednost pada širom Njemačke već nekoliko dana. Ali vrijednost je relativna. U međuvremenu - u apsolutnom iznosu - isto toliko ljudi je na odjelima intenzivne njege zbog covida-19 kao prije godinu dana: gotovo 2600, od kojih je polovica priključena na respiratore. Samo sada zbog nedostatka osoblja nedostaje nekoliko tisuća kreveta.

Ni 3000 kreveta trenutno nije slobodno u Njemačkoj, izvještava RKI. Uskoro bi bolnice mogle ponovno odgoditi operacije i ograničiti svoj rad."

Sta ce svabe, glupi teoretičari zavjere, ravnozemljasi, zadnja rupa na svijetu, neobrazovani,nece da se vakcinisu i vidi sta bude
Last edited by nosara on 09/11/2021 15:36, edited 1 time in total.
Trappist

#54548 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

nosara wrote: 09/11/2021 15:25
Trappist wrote: 09/11/2021 14:57 "BROJ novozaraženih koronavirusom u Njemačkoj nikada nije bio tako velik kao ovih dana. Nacionalna zdravstvena ustanova, Institut Robert Koch (RKI), izvještava da je sedmodnevna incidencija prešla 213 na nacionalnoj razini, a trend je u porastu. Žarišta su u saveznim državama Tiringiji, Saskoj i Bavarskoj. Vrijednosti incidencije u pojedinim okruzima približavaju se čak granici od 1000, piše Deutsche Welle.

?
nosara

#54549 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by nosara »

Nevezano

Dobar dr iz Beograda bio gost u emisiji

[media][/media]
apsidejzi

#54550 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by apsidejzi »

biglebovski wrote: 09/11/2021 14:45
apsidejzi wrote: 09/11/2021 14:35

Kakve vitalne funkcije u društvu? O čemu prićaš, pa nije ovo ebola niti malarija niti crna kuga. Koliko osamdesetogodišnjaka je zaposleno u policiji ili vatrogascima? Koliko je radnika od hiljadu i nešto u onoj njemačkoj fabrici mesa umrlo od kovida? Nula.

Ono kad ti hipohondri odlučuju kako ćeš živjeti i šta smiješ a šta ne smiješ. Bocaj se, trpaj se svaki mjesec, koga briga, ali očekivati da će ostali to isto raditi je slučaj za psihijatrije.
Nista, ti onda budi pametan i cekaj jos par mjeseci dok i u nas ne dodje pravilo koje je u Singapuru danas usvojeno: Za nevakcinisane lijecenje korone ne spada u listu esencijalnih potreba. Dakle nije besplatno. Kad ti stave cijenu na pametovanje, mozda se spametujes. Plati pa se vozaj. Mislis da si poseban i da si boga za muda uhvatio... Nema problema. Kad ti nas jebes, jebacemo i mi tebe.
Locked