Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
armin071

#54501 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by armin071 »

Bobi wrote: 08/11/2021 14:31 Image
:D Đaba ako ne zna šifru, a face id ne ide bez face-a ….
spinel_

#54502 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Prije bih rekao da ostane kod Sebije. TO nikome nista ne vraca.
exliberal-ex

#54505 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by exliberal-ex »

Bas maloprije iskace na facebook od jedne prijateljice...breaking news pfizer ceo uhapsen sa komentarom I sta cemo sad ?

Postavim joj link ispod....

https://greekcitytimes.com/2021/11/07/p ... -news/amp/

Pa rekoh ako prozivate farmaciju da laze mogu I ja vas prozvat kad vi lazete....nemoj mi vise komentarisat na mom profile....ako ti smeta skini me sa liste "prijatelja"
baglama

#54506 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by baglama »

saint_mirad wrote: 08/11/2021 15:10
evo ovako se vidi slika u postu
Image
Ma znam bolan, nego ja to zamaskiram, da mi se od sramote, nebi javili oni poklopci na svakom loncu.

:thumbup: 8-) :run:
spinel_

#54507 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... e-15117762

Sva djeca starija od 12 godina morat će imati covid potvrde za ulazak u javne ustanove!
Normala sve.
hladan.preminger

#54508 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by hladan.preminger »

MaidR wrote: 08/11/2021 14:46
hladan.preminger wrote: 08/11/2021 14:21 e jesi glup za medalju.

pogledaj njihove prognoze pa uporedi sa stvarnim stanjem
koje prognoze glupane
u tvojoj ili glavama nekih sličnih tebi
Pa što mi glupane komentarises post ako ne znaš o čemu pišem?
Koja je tvoja F dijagnoza?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#54509 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by _BataZiv_0809 »

@splinter vele da ovo ide lagano prema endemiji :thumbup:
spinel_

#54510 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

_BataZiv_0809 wrote: 08/11/2021 19:46 @splinter vele da ovo ide lagano prema endemiji :thumbup:
Naziv nije bitan ako ces se ocigledno morati bocati svako pola godine da bi mogao uci u zatvoreni prostor. Zovi ga kako hoces ali ovo je stvarnost.
Point.

#54511 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

spinel_ wrote: 08/11/2021 20:06
_BataZiv_0809 wrote: 08/11/2021 19:46 @splinter vele da ovo ide lagano prema endemiji :thumbup:
Naziv nije bitan ako ces se ocigledno morati bocati svako pola godine da bi mogao uci u zatvoreni prostor. Zovi ga kako hoces ali ovo je stvarnost.
Evo kazu bobe ce mozda biti i da su efikasne. Hoces se bobati?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#54512 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by _BataZiv_0809 »

Nisam tebe kvotao. Znam da su antivaxxeri elementarno nepismeni ali nauci se razlikovat splinter i spinel :P
homer2go

#54513 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by homer2go »

Veoma interesantno o trajanju zaštite

Nije baš da traju :D :D

https://www.index.hr/vijesti/clanak/kol ... i_ostalo_d

Đe treća brale :gunjastajl:
Studija nije recenzirana, možda je i obore novi vjerodostojniji podaci

Nisam čitao original ali bogami ovi stariji i bolesni, ništa bez četvrte i pete :sad:
Last edited by homer2go on 08/11/2021 21:10, edited 2 times in total.
spinel_

#54514 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

_BataZiv_0809 wrote: 08/11/2021 21:01

Nisam tebe kvotao. Znam da su antivaxxeri elementarno nepismeni ali nauci se razlikovat splinter i spinel :P

Pa i splinter je antivax. Nije se vakcinisao. I to nesto govori. Nema covjek povjerenje u ove nove vakcine. Ceka zapravo neku petu-sestu. I to nesto govori.
A ovaj virus i jeste endemski..Ljeti ga nigdje nije bilo. Cim jesen nova pravila. Ako ce tebi nesto znaciti sto ce biti i zvanicno proglasen endemski a s druge strane ces se morati testirati ili redovno primati boce onda ne znam sta da ti kazem. Uzivaj u endesmskom s novim pravilima.
spinel_

#54515 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Point. wrote: 08/11/2021 20:12

Evo kazu bobe ce mozda biti i da su efikasne. Hoces se bobati?
Ako budu ne mora znaciti da ce vakcina se izbaciti. Boba bi bila samo za onog ko je obolio a vakcina trajna.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#54516 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by _BataZiv_0809 »

spinel_ wrote: 08/11/2021 21:08

Pa i splinter je antivax. Nije se vakcinisao. I to nesto govori. Nema covjek povjerenje u ove nove vakcine. Ceka zapravo neku petu-sestu. I to nesto govori.
A ovaj virus i jeste endemski..Ljeti ga nigdje nije bilo. Cim jesen nova pravila. Ako ce tebi nesto znaciti sto ce biti i zvanicno proglasen endemski a s druge strane ces se morati testirati ili redovno primati boce onda ne znam sta da ti kazem. Uzivaj u endesmskom s novim pravilima.
Dakle splinter je antivax koji ceka neku petu sestu vakcinu, sto znaci da ipak nije antivax, ali i to nesto govori. Jesi ti hljeba ti dobar ?
spinel_

#54517 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

_BataZiv_0809 wrote: 08/11/2021 21:17

Dakle splinter je antivax koji ceka neku petu sestu vakcinu, sto znaci da ipak nije antivax, ali i to nesto govori. Jesi ti hljeba ti dobar ?
Pa tvojim rjecnikom se koristim. Ja sam antivax jer ne zelim ovo cjepivo iako nikoga od istog ne odvracam. Ko zna. Mozda bi i ja primio to neko deseto cjepivo koje se zadnje pojavi. Ovima a najmanje Pf ne vjerujem nista. Kriminalci jednom kriminalci zauvijek. I to je blaga rijec.
ultima_palabra

#54518 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ultima_palabra »

Sad ce i tebe u naciste upisati :mrgreen:
homer2go

#54519 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by homer2go »

ultima_palabra wrote: 08/11/2021 21:31

Tako to krene, prvo ravnozemljaš < potom antivaxer< završiš kao Firerov sljedbenik :D :D
Trappist

#54520 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

ZNANSTVENOM časopisu The Lancet objavljena je studija švedskih znanstvenika sa Sveučilišta Umea o učinkovitosti cjepiva tijekom vremena. Studiju još nije recenzirala struka.

U studiji pod nazivom "Učinkovitost cijepljenja protiv covida-19 protiv rizika od simptomatske infekcije, hospitalizacije i smrti do 9 mjeseci: Švedska kohortna studija ukupne populacije" analizirano je kako učinkovitost cjepiva blijedi kroz vrijeme.

Studija je provedena na čak 842.974 para cijepljenih i necijepljenih (ukupno više od 1.6 milijuna ljudi), uključujući pojedince cijepljene s dvije doze cjepiva ChAdOx1 nCoV-19 (AstraZeneca), mRNA-1273 (Moderna) ili BNT162b2 (Pfizer) i necijepljene osobe. Podaci su prikupljeni od 12. siječnja do 4. listopada 2021., objavljeno je.

Što je otkriveno?
Učinkovitost cjepiva Pfizer protiv infekcije progresivno je opadala s 92% između 15 i 30 dana nakon cijepljenja na 47% između 121 i 180 dana nakon cijepljenja, a od 211. dana nadalje nije se mogla utvrditi učinkovitost u odnosu na necijepljene.

Učinkovitost je slabila nešto sporije za Modernu i procijenjena je na 59% od 181. dana nakon cijepljenja nadalje.

Nasuprot tome, učinkovitost AstraZenece općenito je bila niža i brže je slabila, a od 121. dana nakon cijepljenja nije se mogla detektirati učinkovitost protiv zaraze u odnosu na necijepljene.

Općenito, učinkovitost svih cjepiva protiv zaraze bila je niža i brže je slabila među muškarcima, starijim osobama i osobama s komorbiditetima.

dalje velika zaštita od teških ishoda bolesti
"Učinkovitost cjepiva protiv simptomatske infekcije covidom-19 progresivno pada tijekom vremena u svim podskupinama, ali različitom brzinom ovisno o vrsti cjepiva i brže za muškarce i starije slabe osobe.

Učinkovitost protiv teških bolesti ostaje visoka kroz 9 mjeseci iako brže opada za muškarce, starije slabe osobe i osobe s komorbiditetom.

To jača obrazloženje utemeljeno na dokazima za primjenu treće doze", objavili su znanstvenici.

Što kažu ostale studije
Podsjetimo, u listopadu su objavljena dva zasebna znanstvena istraživanja, provedena u Izraelu i Kataru, koja su pokazala da imunitet stvoren Pfizerovim cjepivom jako pada nekoliko mjeseci nakon primitka druge doze cjepiva. Rezultati istraživanja, objavljeni u New England Journal of Medicine, zaključuju da se ljudi koji se cijepe moraju nastaviti pridržavati svih mjera te podcrtavaju važnost treće doze cjepiva.

Istraživanje u Izraelu, provedeno nad 4800 cijepljenih zdravstvenih radnika u Zdravstvenom centru Sheba, dokazalo je da jačina imuniteta među cijepljenim osobama opada već nakon dva mjeseca, a naročito među muškarcima, osobama starijim od 65 godina te ljudima s imunosupresijom.

"Razina antitijela ostalih cjepiva, poput onih protiv ospica, zaušnjaka ili rubeole, godišnje obično opada od 5 do 10% nakon što se osoba cijepi, dok je u slučaju Pfizera taj pad puno brži i značajniji, i to već nekoliko mjeseci nakon primitka druge doze", napisali su u studiji dr. Gili Regev-Yochay i njegovi kolege te naveli i kako je pad antitijela puno manji u slučaju cijepljenih osoba koje su ranije preboljele covid.

U ZNANSTVENOM časopisu The Lancet objavljena je studija švedskih znanstvenika sa Sveučilišta Umea o učinkovitosti cjepiva tijekom vremena. Studiju još nije recenzirala struka.

U studiji pod nazivom "Učinkovitost cijepljenja protiv covida-19 protiv rizika od simptomatske infekcije, hospitalizacije i smrti do 9 mjeseci: Švedska kohortna studija ukupne populacije" analizirano je kako učinkovitost cjepiva blijedi kroz vrijeme.

Studija je provedena na čak 842.974 para cijepljenih i necijepljenih (ukupno više od 1.6 milijuna ljudi), uključujući pojedince cijepljene s dvije doze cjepiva ChAdOx1 nCoV-19 (AstraZeneca), mRNA-1273 (Moderna) ili BNT162b2 (Pfizer) i necijepljene osobe. Podaci su prikupljeni od 12. siječnja do 4. listopada 2021., objavljeno je.

Što je otkriveno?
Učinkovitost cjepiva Pfizer protiv infekcije progresivno je opadala s 92% između 15 i 30 dana nakon cijepljenja na 47% između 121 i 180 dana nakon cijepljenja, a od 211. dana nadalje nije se mogla utvrditi učinkovitost u odnosu na necijepljene.

Učinkovitost je slabila nešto sporije za Modernu i procijenjena je na 59% od 181. dana nakon cijepljenja nadalje.

Nasuprot tome, učinkovitost AstraZenece općenito je bila niža i brže je slabila, a od 121. dana nakon cijepljenja nije se mogla detektirati učinkovitost protiv zaraze u odnosu na necijepljene.

Općenito, učinkovitost svih cjepiva protiv zaraze bila je niža i brže je slabila među muškarcima, starijim osobama i osobama s komorbiditetima.

I dalje velika zaštita od teških ishoda bolesti
"Učinkovitost cjepiva protiv simptomatske infekcije covidom-19 progresivno pada tijekom vremena u svim podskupinama, ali različitom brzinom ovisno o vrsti cjepiva i brže za muškarce i starije slabe osobe.

Učinkovitost protiv teških bolesti ostaje visoka kroz 9 mjeseci iako brže opada za muškarce, starije slabe osobe i osobe s komorbiditetom.

To jača obrazloženje utemeljeno na dokazima za primjenu treće doze", objavili su znanstvenici.

Što kažu ostale studije
Podsjetimo, u listopadu su objavljena dva zasebna znanstvena istraživanja, provedena u Izraelu i Kataru, koja su pokazala da imunitet stvoren Pfizerovim cjepivom jako pada nekoliko mjeseci nakon primitka druge doze cjepiva. Rezultati istraživanja, objavljeni u New England Journal of Medicine, zaključuju da se ljudi koji se cijepe moraju nastaviti pridržavati svih mjera te podcrtavaju važnost treće doze cjepiva.

Istraživanje u Izraelu, provedeno nad 4800 cijepljenih zdravstvenih radnika u Zdravstvenom centru Sheba, dokazalo je da jačina imuniteta među cijepljenim osobama opada već nakon dva mjeseca, a naročito među muškarcima, osobama starijim od 65 godina te ljudima s imunosupresijom.

"Razina antitijela ostalih cjepiva, poput onih protiv ospica, zaušnjaka ili rubeole, godišnje obično opada od 5 do 10% nakon što se osoba cijepi, dok je u slučaju Pfizera taj pad puno brži i značajniji, i to već nekoliko mjeseci nakon primitka druge doze", napisali su u studiji dr. Gili Regev-Yochay i njegovi kolege te naveli i kako je pad antitijela puno manji u slučaju cijepljenih osoba koje su ranije preboljele covid.

Cijepljeni zadržavaju zaštitu od težeg oblika i hospitalizacije
Do sličnih se zaključaka došlo i u Kataru, gdje je testiranje provedeno nad cijepljenim ljudima u toj zemlji.

"Imunitet stvoren cjepivom naglo raste nakon prve doze, dostiže najvišu razinu u prvom mjesecu nakon primitka druge doze, a zatim se postepeno snižava narednih mjeseci. Opadanje antitijela ubrzava se u četvrtom mjesecu od primitka druge doze te dostiže razinu od otprilike 20% narednih mjeseci", napisali su Laith Abu-Raddad iz medicinskog centra Weill Cornell Medicine-Qatar i njegovi kolege. Ipak, istraživanja zaključuju i da zaštita od težeg oboljenja i hospitalizacije ostaje na visokih 90%.

Rezultati istraživanja daju naslutiti da će većina cijepljenih ljudi prolaskom vremena izgubiti stečeni imunitet te će se morati cijepiti trećom dozom. U Izraelu se potpuno cijepljenim već smatraju ljudi koji su primili i treću dozu, a takva je praksa već ustaljena i u SAD-u, gdje je treću dozu cjepiva primilo 6 milijuna ljudi.

I istraživanje u Južnoj Karolini potvrdilo da zaštita jako pada
I istraživanje provedeno u Južnoj Kaliforniji potvrdilo je da zaštita od koronavirusa jako pada kada prođe nekoliko mjeseci od cijepljenja cjepivom Pfizer/BioNTecha.

Nova studija, jedna od najvećih i vremenski najduljih, o učinkovitosti cjepiva kod Amerikanaca, ustvrdila je da je zaštita od infekcije 88 posto u prvom mjesecu nakon cijepljenja cjepivom Pfizer/BioNTecha, ali pet mjeseci nakon njega tek 47 posto.

Međutim, iako je delta varijanta postala dominantna, učinkovitost cjepiva u sprječavanju hospitalizacije je šest mjeseci nakon cijepljenja i dalje gotovo 90 posto. To se odnosi na sve dobne skupine.

U prevodu, covid potvrde nikakce veze sa životom nemaju, nijedan jedini argument nemaju da ih uvode a postaju standard u zapadnim i demokratskim zemljama. Svaka cast
Last edited by Trappist on 08/11/2021 21:51, edited 1 time in total.
splinter

#54521 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by splinter »

Nisam antivaxer već samo doslijedan svojim principima. Imam antitjela pa se neću vakcinisati sve dok ih budem imao, osim ako me ne uslove. Nadalje, zanima me koliko traje prirodni imunitet pa ću sa te strane ću odgovor na ovo pitanje potražiti na svom ličnom primjeru kad već imam priliku. Da nisam prebolio Covid i da nemam antitjela, vjerovatno bih se vakcinisao (Novavax ili bar Sanofi) bez obzira na neki moj stav.
Još nismo ušli u fazu koju možemo nazvati endemijska jer se bolest javlja i dalje u talasima i na širem području.
Izgledno je da idemo ka tom pravcu ali davno sam rekao da to neće biti baš sad na jesen ili na zimu, malo ćemo se ipak strpiti.
spinel_

#54522 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

splinter wrote: 08/11/2021 21:51 Nisam antivaxer već samo doslijedan svojim principima. Imam antitjela pa se neću vakcinisati sve dok ih budem imao, osim ako me ne uslove. Nadalje, zanima me koliko traje prirodni imunitet pa ću sa te strane ću odgovor na ovo pitanje potražiti na svom ličnom primjeru kad već imam priliku. Da nisam prebolio Covid i da nemam antitjela, vjerovatno bih se vakcinisao (Novavax ili bar Sanofi) bez obzira na neki moj stav.
Još nismo ušli u fazu koju možemo nazvati endemijska jer se bolest javlja i dalje u talasima i na širem području.
Izgledno je da idemo ka tom pravcu ali davno sam rekao da to neće biti baš sad na jesen ili na zimu, malo ćemo se ipak strpiti.
Ma znam da nisi, nemoj se ljutiti. Vec kad oni ovdje na forumu sve koji su kontra ovih vakcina etiketiraju tako. I to ne rade samo oni vec i svi mediji. Znaci ne smijes nista reci kontra ovih vakcina u sutprotnom si antivaxx. I od samog pocetka je samo taj narativ.
Sto Capljina govori da je osnovna funcija vakcine da sprijeci prenosenje i prekine lanac stvaranjem imune populacije. A nijedna to do sada ne radi ili nas sve lazu? Iako su govorili da kad se cijepi 70-80% da ce to biti to i da je kraj pandemije. Znaci laz i samo laz je od samog pocetka.
I naravno kad kazu da ce biti 3,4, n doza pa ko je onda tu lud vise? Znaci nema kraja, nema imune populacije postoje samo poslusne ovce koje ce do kraja primati ova sranja u sebe.
Ti sigurno bez razloga nisi rekao da bi primio taj Novavax. I ja tebi vjerujem. Sutra bih je i ja primio.
ultima_palabra

#54523 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ultima_palabra »

homer2go wrote: 08/11/2021 21:34
ultima_palabra wrote: 08/11/2021 21:31

Tako to krene, prvo ravnozemljaš < potom antivaxer< završiš kao Firerov sljedbenik :D :D
Ne pratis dobro diskusiju, na drugoj strani su Hitleri.
splinter

#54524 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by splinter »

spinel_ wrote: 08/11/2021 22:08
splinter wrote: 08/11/2021 21:51 Nisam antivaxer već samo doslijedan svojim principima. Imam antitjela pa se neću vakcinisati sve dok ih budem imao, osim ako me ne uslove. Nadalje, zanima me koliko traje prirodni imunitet pa ću sa te strane ću odgovor na ovo pitanje potražiti na svom ličnom primjeru kad već imam priliku. Da nisam prebolio Covid i da nemam antitjela, vjerovatno bih se vakcinisao (Novavax ili bar Sanofi) bez obzira na neki moj stav.
Ma znam da nisi, nemoj se ljutiti. Vec kad oni ovdje na forumu sve koji su kontra ovih vakcina etiketiraju tako. I to ne rade samo oni vec i svi mediji. Znaci ne smijes nista reci kontra ovih vakcina u sutprotnom si antivaxx. I od samog pocetka je samo taj narativ.
Sto Capljina govori da je osnovna funcija vakcine da sprijeci prenosenje i prekine lanac stvaranjem imune populacije. A nijedna to do sada ne radi ili nas sve lazu? Iako su govorili da kad se cijepi 70-80% da ce to biti to i da je kraj pandemije. Znaci laz i samo laz je od samog pocetka.
I naravno kad kazu da ce biti 3,4, n doza pa ko je onda tu lud vise? Znaci nema kraja, nema imune populacije postoje samo poslusne ovce koje ce do kraja primati ova sranja u sebe.
Ti sigurno bez razloga nisi rekao da bi primio taj Novavax. I ja tebi vjerujem. Sutra bih je i ja primio.
Ja sam želio pomoći ljudima koliko mogu kad već posjedujem neko predznanje i od prvog dana je to tako. Ne da sad odlučujem u nečije ime ili nešto slično ali ono što mogu pojasniti osjetio sam potrebu to i uraditi. Imam tu mogućnost da odlučim da li se cijepiti ili ne, ali neko nije možda mogao birati zbog posla ili putovanja i sl i ne bih da se pravim pametan. U jednom trenutku sam počeo više komunicirati s ljudima širom svijeta koji su više upućeni u ovu tematiku od početka, ljudi koji imaju desetine radova iza sebe, vlastite laboratorije, na neki način institucije. Različitih su stavova po pitanju porijekla virusa ili odnosa prema cjepivima i sl. Međutim komunikacija je zdrava i puna uvažavanja. Puno su mi pomogli ali i ja sam njima ukazao na neke stvari, iznio svoja razmišljanja i oni su to i prihvatili bez problema.
Još prošle godine nekad u julu sam iznio svoj stav u vezi cjepiva i predvidi da će se upravo dešavati ovo što se dešava. Ali opet ponavljam ne treba tek tako odustajati od cjepiva već promijeniti neke pristupe i prihvaćene doktrine.
Last edited by splinter on 08/11/2021 23:06, edited 1 time in total.
homer2go

#54525 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by homer2go »

ultima_palabra wrote: 08/11/2021 22:13
homer2go wrote: 08/11/2021 21:34

Ne pratis dobro diskusiju, na drugoj strani su Hitleri.
:D :D Istina, situacija je veoma dinamična.
Ja sam još uvijek na nivou ravnozemljaša, slabo napredujem :thumbup:
Locked