Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dr. Kuca wrote: ↑15/11/2021 12:22
Meni je sega da narod klice za iste likove evo 30 godina. Tu spadas i ti dok to podrzavas. Toliko o iteligenciji. Hvala.
Kako isti? Ne znam da je NiP bio na vlasti na višim nivoima?
I opet nisi konkretno odgovorio, kojoj stranki treba dati glas, koja objektivno može postati pozicija? Rasipanje glasova na neke skroz male žnj stranke ide samo zelenom karcinomu u prilog
Kako nisu? Konakovic 14 godina na budjetu, bio vlast, cak premijer. Ademovic, campare, ovi mali delegati po opstinskim klupama 100 godina, mekic, harkan, ovaj sto je nacelnik ilidze bio zastupnik na ilidzi, puio kurac onom sda kriminalcu itd. Sve sda. Malo df, poneki sdp sbb. Svi bili dio sistema, upravljali sistemom, kreirali sistem.
Ako je ovakav nip opcija da se skine sda onda mogu ovo svariti, pa kad sda ode u zaborav valjda ce neko i u socijaldemokratskim opcijama isplivati i ovo sadasnje vodstvo rastjerati i krenuti od pocetka, do tad svim snagama protiv sda
Ako ne mogu pored polupismenih u svojoj stranci, kako ce se boriti na politickoj sceni?
Kakvi su to verzirani ljudi, mora neko sici i da ih pomiluje i prepozna?
Ne treba, ali ne mogu se izboriti sa raznim halkama na terenu. U NG su vehabije preuzele, Okeric kolo vodi, sve svoje imenovao, ono malo ljudi koji ne pripadaju toj ekipi i koji su sa entuzijazmom uzli u sve ovo su gurnuti na marginu.
A da promjenite ime u ViP, prirodnije vam je pajel.
mali_balon wrote: ↑15/11/2021 13:21
Ako je ovakav nip opcija da se skine sda onda mogu ovo svariti, pa kad sda ode u zaborav valjda ce neko i u socijaldemokratskim opcijama isplivati i ovo sadasnje vodstvo rastjerati i krenuti od pocetka, do tad svim snagama protiv sda
Otprilike se tome nadamo...
NiP je nuzno potreban jer je vecina glasaca koji jos zive u BiH konzervativno orijentisana. Da ne kazem radikalno desno, jer ne mogu procijeniti koliki je broj takvih.
A tu nema prostora za rast liberalizma, prava pojedinaca, grupa i manjina. Priču o ljevici i parkiranju religije na svoje mjesto, jer se to odmah proglašava komunizmom i totalitarizmom...
Styling wrote: ↑15/11/2021 12:38
Da. Zato nam i jesu mediokriteti na vlasti. Boljima od sebe i sposobnima ne daju naprijed jer ce se pokazati koliko su u stvari oni neposobni i prosjecni
Kakve su to floskule.
To isto ko da kazes igrac Zelje ne da Rolandu ispred sebe. Kako igrac Zelje moze sprijeciti Ronalda da brze trci. Samo da ga slomi i uleti klizeci. E to slomiti je dozvoljeno u politici.
Ako te mediokritet pobjedi u stranci, a ti bolji, onda ili nisi za te stranke ili cak ni za politike.
Postoji mogucnost i da nisi bolji, samo imas visoko misljenje o sebi.
Sjedi 1. Ne citas detaljno. Sto se u SDA ne mogu probiti sposobni vec im kreteni vode stranku i kreiraju afere godinama?
Ne treba, ali ne mogu se izboriti sa raznim halkama na terenu. U NG su vehabije preuzele, Okeric kolo vodi, sve svoje imenovao, ono malo ljudi koji ne pripadaju toj ekipi i koji su sa entuzijazmom uzli u sve ovo su gurnuti na marginu.
A da promjenite ime u ViP, prirodnije vam je pajel.
Da bilo bi prirodnije. Voljea bih da je smijesno, ali nije. Zalosno je koliko su ljudi razocarani. Mnogi i odustaju jer kazu da nije ovo ono sto su mislili da ce biti.
To isto ko da kazes igrac Zelje ne da Rolandu ispred sebe. Kako igrac Zelje moze sprijeciti Ronalda da brze trci. Samo da ga slomi i uleti klizeci. E to slomiti je dozvoljeno u politici.
Ako te mediokritet pobjedi u stranci, a ti bolji, onda ili nisi za te stranke ili cak ni za politike.
Postoji mogucnost i da nisi bolji, samo imas visoko misljenje o sebi.
Sjedi 1. Ne citas detaljno. Sto se u SDA ne mogu probiti sposobni vec im kreteni vode stranku i kreiraju afere godinama?
Ruzno ti je to sjedi 1. Prica vise o tebi.
Helem, i u Sda se probijaju sposobni za politiku. U svakoj je stranci isto.
A to sto su takvi kakvi jesu je do naroda. Svaki narod zasluzuje vlast kakav je on.
Mada, ja mislim da su i ovakvi politicari kakvi jesu cak i bolji od naroda. Po meni je narod gori od politicara.
Ruzno ti je to sjedi 1. Prica vise o tebi.
Helem, i u Sda se probijaju sposobni za politiku. U svakoj je stranci isto.
A to sto su takvi kakvi jesu je do naroda. Svaki narod zasluzuje vlast kakav je on.
Mada, ja mislim da su i ovakvi politicari kakvi jesu cak i bolji od naroda. Po meni je narod gori od politicara.
U strankama i politici je kao i u firmi. Iskopleksirani i sujetni sefovi nikada nece zaposliti nekoga koje istih ili jacih kvalifikacija ili kapaciteta jer se boji svom dupetu. Bolje je zaposliti prosjecnije pa dominirati. to nam je mentalitet. Rijetki su oni koji nemaju problem da oko sebe okupe sposobne i kvalitetne da povuku i ostvare napredak.
Dr. Kuca wrote: ↑15/11/2021 13:18
Kako nisu? Konakovic 14 godina na budjetu, bio vlast, cak premijer. Ademovic, campare, ovi mali delegati po opstinskim klupama 100 godina, mekic, harkan, ovaj sto je nacelnik ilidze bio zastupnik na ilidzi, puio kurac onom sda kriminalcu itd. Sve sda. Malo df, poneki sdp sbb. Svi bili dio sistema, upravljali sistemom, kreirali sistem.
Zasto je Konakovic napustio, kada je bio na vrhuncu?
I 3. put pitam, koja opcija je najmanje stetna, a da objektivno ima neku sansu postati dio pozicije i tako skinuti SDA?
Dr. Kuca wrote: ↑15/11/2021 13:18
I 3. put pitam, koja opcija je najmanje stetna, a da objektivno ima neku sansu postati dio pozicije i tako skinuti SDA?
Možda zato što je bio na vrhuncu u SDA. Ako hoće više mora negdje drugo, nisko na SDA spisku za više. A dugo čekati da mu u SDA biologija otvori mjesto.
Vidiš kako Zahiraga radi i čeka. Poslije jedne dženaze za koju deceniju će trud biti nagrađen pa će zauzeti važnu stolicu rahmetlije. Dino nestrpljiv. A okusio med premijerskom (KS) stolicom.
Idemedosumom wrote: ↑15/11/2021 14:21
Zaro sto je bio na vrhuncu koji njemu nije vrhunac.
Nikada on nije bio glavni u kantonu u Sda. Trenutno sada kao zastupnik ima vecu politicku moc, nego ko premijer u Sda.
Slicna prica ko Efendic. Da je Sda uspjela odmah poslije izbora oformiti vladu, on bi bio premijer kantona ispred Sda.
Pa vidiš da skačeš sam sebi u stomak
Dakle bio na poziciji a nije mogao ništa uraditi ni u svojoj stranci. A sada ima veću političku moć nego kao premijer
meridiyan wrote: ↑15/11/2021 14:16
SDA je prihvatljivija opcija od ovog olosa sto se skupio u NiP-u.
Gluho bilo i coravo ako oni zajasu na rudu.
Najzalosnije od svega, jos dugo mi nikakvih kvalitetnih promjena necemo vidjeti. Isti ljudi se vrte u politici samo se saltaju iz stranke u stranku. Ocekivati neki kvalietni iskorak sa istrosenim igrcima, nema teorije