Ko kaze da odlazim zbog prijatelja? Zivio sam ja tamo dugo, znam kako je.SpecialOffer wrote: ↑14/11/2021 23:23Ovakvi se najvise razocaraju.deogest wrote: ↑14/11/2021 23:11
Svoj ti posao. Znam ja kako je tamo. Samo zbog zdravstva vrijedi otici bilo gdje vani. Ned'o Bog se razbolit u ovom pokusaju od drzave.
Za ostalo, da ne govorim. I kad mi kazu onda rahat ovdje, u cemu matere ti? Pa 90 % prijatelja sam izgubio, svi vani zive skoro. Kome i gdje doc ovdje? Roditelji? Pa samo u Bosni zive u 30 godinama s roditeljima, to nema nigdje drugo na svijetu.Pa tamo ces se kao druziti sa "prijateljima" tih 90% koji su otisli? Neces. Pa zasto moras dolaziti ako odes, nije pod moranje?
To za roditelje je mit. Ima toga gdje god krenes u ovom ili onom obliku. A na kraju krajeva sto te to pogadja ili kvari kvalitet tvog zivota ako neko do tridesete zivi sa roditeljima?
Jedino se za zdravstvo slazem.
Nije to samo zbog zdravstva, ali to je jedan od glavnih razloga. Ima ih vise:
Korupcija
Vjecno losa politicka situacija
Narod i njihov mahalaski mentalitet
Zemlja staraca
Vani izgubis posao, za par dana pocnes da radis, ne ustajes na posao a da ne znas da li ce plata da ti legne taj mjesec
Odavde tesko imas priliku da jeftino putujes- vani to radis relativno lako i jeftino jer je sve dobro povezano.
Zbog djece- ne zelim osuditi nekoga i napravit ga u ovoj zemlji, samim tim si ga osudio na vjecnu patnju u svakom smislu.
Itd itd, mogao bih da nabrajam i ispunim svu stranicu.
Ja ne zivim, ali ne kontas da ljudi zive s roditeljima jer nemaju uslova da se osamostale. Kako zasnovat porodicu, i onda zivjet kod staraca jel? U Austriji recimo imas cure od 18 godina koji zive miljama daleko od roditelja, rade, studiraju. To je sasvim normalno jer mogu da sami sebe prehrane.