kanguru wrote: ↑13/11/2021 17:45 Ponavljam komentar:
Znači sad je Petev dobar jer zaboga radi sa hrpom amatera, a Prosinečki i Bajević su levati i neznalice iako su radili... sa hrpom amatera? Šta smo mi odigrali pod vodstvom Peteva? Postoji li koncept igre? Pa ne možeš jebenoj Kostariki i Crnoj Gori dati gol. Ne znaš sačuvati prednost protiv Kazahstana i zatvoriti utakmicu. Odigraš dobro protiv Francuske i Ukrajine u gostima jer ovi mentalni patuljci znaju samo igrati u gostima i na kontranapade kad nema pritiska sa tribina. Ko je odgovoran za to? Pa valjda selektor koji priprema utakmicu. Dakle, Petev nije ništa ni bolji ni lošiji od svojih prethodnika i licemjerno je ne smatrati ga odgovornim za novu blamažu u kvalifikacijama.
Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- luckylaka
#526 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
- Logovan
-
boshniak
#528 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Ima kvaliteta al u k*rcu
- Edin H.
#529 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
-
elcaliente
#530 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Dobro eto rekao si sve o domacem nogometu.Iskra_Bug wrote: ↑13/11/2021 17:49 Treba razumijeti da su danas profesionalni pristup i jedna vrhunska infrastruktura sve u nogometu.
Kompletna nogometna infrastruktura nam je u kurtzu a u savezu kao i u citavoj drzavi vladaju korupcija i nacionalne podjele.
Bez infrastrukture i profesionalnog rada svih nogometnih organizacija u drzavi jednostavno je nerealno ocekivati neki uspjeh, bilo na drzavnom ili na klupskom planu. A pri tome se i profesionalni pristup nasih igraca moze dovesti u pitanje (sjetimo se izjava Senada Lulica).
Dok smo imali igrace koji su odrasli u velikim nogometnim nacijama poput Njemacke, koji su od mladih godina uzivali u njihovim ultraprofesionalnim strukturama, bili smo jedna iznadprosjecna ekipa (mada ni tada nismo postigli neke rezultate osim onaj jedan jedini prelijepi put s Susicem).
Sada, kada sve vise zavisimo od domacih igraca, vidimo realnu, tj katastrofalnu sliku naseg nogometa - dodajmo uz to jos cinjenicu da 50% domacih igraca koji imaju neki talenat preferiraraju igrati za susjedne reprezentacije ukoliko budu pozvani.
Dakle, dok nam je stanje u drzavi onakvo kakvo jeste, nece se nista promijeniti u savezu - a dok se u savezu stavljaju nepotizam i etnicki kljucevi ispred struke ostat cemo crna rupa nogometa u Europi - kao sto smo crna rupa u Europi opcenito.
Redovni smijesni rezultati bh klubova u Europi su za mene i pokazatelj buducnosti bh reprezentacije.![]()
(Nadam se da shvatili poentu mog teksta, ne ide mi najbolje pisati na nasem jeziku, glupi sam dijasporac)
PS: Cak kada bi se sutra desila neka hepek-revolucija, i kada bi smo poceli raditi i graditi drzavu i nogomet kako treba - cak u tom slucaju bi smo jos dugo morali cekati da vidimo neke rezultate.
A o glavnom faktoru modernog nogometa, kojeg nisam ni spominjao - o novcu, ne trebamo trositi ni rijec. Ekonomska slika BiH sve govori
A sta je da dijasporcima, zasto su djeca u dijaspori propala kao kauc.
Evo pogledaj lige petice nema ni jednog mladog kvalitetnog talenta porijeklom iz BiH da je standardan u nekom dobrom ili solidnom klubu.
Eto u dijaspori nema korupcije, infrastruktura je dobra pa gdje je tamo novi Ibisevic, Salihovic, Barbarez,Salihamidzic??
-
channel10
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#532 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Joj ljepote ne gledati 
-
Iskra_Bug
#533 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Ne mislim da je toliko relevantno gdje danas igraju, nego kroz koju "nogometnu skolu" su prosli kada su bili mladi.
Sehic, Civic, Sanicanin, Stevanovic, Cimirot, Krunic i Prevljak dakle 7 od 11 igraca koji su danas bili standardni su igrali u bh klubovima do najmanje 16 godine. A svi mi znamo kakvo je stanje bh nogometnih klubova sto se tice infrastrukture, profesionalizma i svega drugoga...
- Logovan
#534 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Možda ni sa njim ne bi bilo bolje danas, ali bolje da je on bio jer momak treba igrati da bi se što bolje uigrao sa Ahmedhodžićem. Gubi mjesto zbog Saničanina, a samo ne znam čime nas je Saničanin zadužio pa mora biti u prvih 11. Jeste on imao dobrih partija, iznenadio me pozitivno par puta, ali treba gledati na duže staze.
Valjda u narednim kvalifikacijama budemo pametnije radili pa da nam ne igraju igrači koji moraju biti na terenu, kao eto ne može se bez njih.
-
laik1981
#535 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Za nase dosadasnje domete sigurno da ima, a dometi su borba za baraz te poneka utakmica u barazu. Odigrali smo, ne tako davno remi u Italiji, remi u Francuskoj, skoro pa bili bolji u Ukrajini. Ovo danas nema veze toliko sa kvalitetom koliko sa mentalitetom.. Za nesto vise kvaliteta nikad i nije bilo sto dokazuju i nasi plasmani na velika takmicenja kao i rezultati u barazima. Mi smo taj neki treci sesir. Da smo u glavama bolji mogli bi biti i respektabilniji..
- Logovan
-
channel10
#537 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Kako cime? Pa na koga je "red" da bude prvak u BIH? Tako nam je sve u drzavi. Znas ko ti trenutno vedri i oblaci u repci i tako dalje i tako dalje.Logovan wrote: ↑13/11/2021 18:21Možda ni sa njim ne bi bilo bolje danas, ali bolje da je on bio jer momak treba igrati da bi se što bolje uigrao sa Ahmedhodžićem. Gubi mjesto zbog Saničanina, a samo ne znam čime nas je Saničanin zadužio pa mora biti u prvih 11. Jeste on imao dobrih partija, iznenadio me pozitivno par puta, ali treba gledati na duže staze.
Valjda u narednim kvalifikacijama budemo pametnije radili pa da nam ne igraju igrači koji moraju biti na terenu, kao eto ne može se bez njih.![]()
- Edin H.
#538 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Razbili bi ih da finski kostolomci ne polomiše Sea 
-
Iskra_Bug
#539 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Tu si upravu i ne znam zbog cega je tako.elcaliente wrote: ↑13/11/2021 18:11
Dobro eto rekao si sve o domacem nogometu.
Evo pogledaj lige petice nema ni jednog mladog kvalitetnog talenta porijeklom iz BiH da je standardan u nekom dobrom ili solidnom klubu.
Eto u dijaspori nema korupcije, infrastruktura je dobra pa gdje je tamo novi Ibisevic, Salihovic, Barbarez,Salihamidzic??
Mozda je to jedna posljedica ekonomskog uspjeha nase dijaspore. Naprimjer u Svedskoj od svih stranih naroda ljudi porijeklom iz BiH najvise saradjuju u prosijeku.
90-ih su bili izbjeglice, bili su na dnu drustva i nogomet je bila jedna velika prilika da se "izvucis iz blata".
Danas su Bosanci-dijasporci vecinom uspjesni i uspjesni/bogati ljudi se generalno manje posvjecuju profesionalnom sportu (osim tenisa, mozda).
Tako danas u Njemackoj imamo mlade zastupnike bh porijekla u Bundestagu ali nemamo nijednu veliku nogometnu nadu bh porijekla.
Ali sve je to naravno samo moja teorija
-
ProgramskiJezik
#540 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
koliko se raja nalozila u zenici i na facebook, kao da ne znaju da zadnjih 20 utakmica nismo pobijedili..
- Logovan
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#542 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Panjić nije imao muda da izađe pred novinare. ''Kapiten''
Sramota i ološ. Reprezentacije Bosne i Hercegovine ima svoj sportski duh. Taj duh se zove Miralem Pjanić.
Sramota i ološ. Reprezentacije Bosne i Hercegovine ima svoj sportski duh. Taj duh se zove Miralem Pjanić.
-
channel10
#543 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Izgleda da se svi bezveze nadamo. Bice valjda bolje, samo se svi moraju trgnuti jer ce treca strana razjebati sve ukoliko im se ukaze prilika.
-
elcaliente
#544 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Pa i domicilno stanovnistvo u tim zemljama je na istom ekonomskom nivou pa im se opet djeca bave nogometom.Iskra_Bug wrote: ↑13/11/2021 18:34Tu si upravu i ne znam zbog cega je tako.elcaliente wrote: ↑13/11/2021 18:11
Dobro eto rekao si sve o domacem nogometu.
Mozda je to jedna posljedica ekonomskog uspjeha nase dijaspore. Naprimjer u Svedskoj od svih stranih naroda ljudi porijeklom iz BiH najvise saradjuju u prosijeku.
90-ih su bili izbjeglice, bili su na dnu drustva i nogomet je bila jedna velika prilika da se "izvucis iz blata".
Danas su Bosanci-dijasporci vecinom uspjesni i uspjesni/bogati ljudi se generalno manje posvjecuju profesionalnom sportu (osim tenisa, mozda).
Tako danas u Njemackoj imamo mlade zastupnike bh porijekla u Bundestagu ali nemamo nijednu veliku nogometnu nadu bh porijekla.
Ali sve je to naravno samo moja teorija![]()
Od toliko BiH dijaspore mi vec skoro 10 godina nemamo talentovanog mladog igraca koji je standardan u dobrom klubu u svojoj zemlji.
Mozda je ipak stvar u necemu drugom a ne u korupciji, parama i dobroj infrastrukturi. Jer da je tako onda africke momcadi nikad ne bi nigdje igrale. Djeca u Obali Slonovace sa krpenim loptama treniraju.
-
kanguru
#545 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Dok god je Vico na čelu Saveza a Petev selektor, ja sam završio sa ovom reprezentacijom. Oni su i dovedeni s namjerom da sve ovo rasture i obesmisle. Lik koji ne priznaje državu Bosnu i Hercegovinu i javno kaže da navija za Srbiju sada je prvi čovjek bh. fudbala? I čemu onda da se nadamo? Takođe mi vrijeđa inteligenciju ovo patetično branjenje Peteva, kao on je odličan selektor ali eto igrači ne znaju i ne uklapaju se u njegove planove
Nama su potrebne nove sankcije od strane UEFA I FIFA, kao one prije desetak godina i kompletan restart bh. fudbala.
- agent_zero
#546 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Izgubiti od Finske 1-3 na domaćem terenu i da je 11 protiv 11 bi bila velika bruka i sramota.
A izgubiti od Finske 1-3 na domaćem terenu sa igračem više od 37. minute... je totalna blamaža, skandal, raspad sistema, a slobodno mogu reći i bezobrazluk i nemoral!
Ako ćemo malo i o direktnim krivcima, isti se odazivaju na prezime Čivić, Šehić, Saničanin, Pjanić, Sušić.
Jedino ko nije razočarao i ko se trudio su Stevanović i Kolašinac, ostali svi na stub srama. I konačno više maknuti onog balvana s gola!
A izgubiti od Finske 1-3 na domaćem terenu sa igračem više od 37. minute... je totalna blamaža, skandal, raspad sistema, a slobodno mogu reći i bezobrazluk i nemoral!
Ako ćemo malo i o direktnim krivcima, isti se odazivaju na prezime Čivić, Šehić, Saničanin, Pjanić, Sušić.
Jedino ko nije razočarao i ko se trudio su Stevanović i Kolašinac, ostali svi na stub srama. I konačno više maknuti onog balvana s gola!
Last edited by agent_zero on 13/11/2021 18:49, edited 1 time in total.
-
Dead Man Walking
#547 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Iskoristit cu ovaj post (a mnogo je takvih) da pokazem koliko smo jadni i koliko u stvari i ne zasluzujemo nista vise nego da nas pisaju ovako. Cuj sad Kolasinac valja, igrac kojeg se najvise pljuvalo u zadnje vrijeme. Sad je Pjanic na tapetu, a ne tako davno bio je i Dzeko. I tako u krug. Imamo ono sto zasluzujemo.agent_zero wrote: ↑13/11/2021 18:42
- agent_zero
#548 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
U redu je dečko, govorimo o ovoj konkretno utakmici gdje se moralo zapeti ne 100% nego 200%.Dead Man Walking wrote: ↑13/11/2021 18:49Iskoristit cu ovaj post (a mnogo je takvih) da pokazem koliko smo jadni i koliko u stvari i ne zasluzujemo nista vise nego da nas pisaju ovako. Cuj sad Kolasinac valja, igrac kojeg se najvise pljuvalo u zadnje vrijeme. Sad je Pjanic na tapetu, a ne tako davno bio je i Dzeko. I tako u krug. Imamo ono sto zasluzujemo.agent_zero wrote: ↑13/11/2021 18:42
I šta sad, trebamo šutit i sve u istu kamaru baciti? Pošteno je reći ko se trudio, a ko je izašao na sparing utakmicu.
- luckylaka
#549 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Niko ovdje od igraca nije kriv,ovo je bojkot glavnih igraca i osveta savezu,menadjerima i mafijasima oko nje.Necemo mi na svjetsko ali necete ni vi.30 igraca ide Kazakhstan i 40 clanova sto mafijasa sto njihovi pajdasa.Ali sto kazes sve smo ovo zasluziliDead Man Walking wrote: ↑13/11/2021 18:49Iskoristit cu ovaj post (a mnogo je takvih) da pokazem koliko smo jadni i koliko u stvari i ne zasluzujemo nista vise nego da nas pisaju ovako. Cuj sad Kolasinac valja, igrac kojeg se najvise pljuvalo u zadnje vrijeme. Sad je Pjanic na tapetu, a ne tako davno bio je i Dzeko. I tako u krug. Imamo ono sto zasluzujemo.agent_zero wrote: ↑13/11/2021 18:42
-
DonieBrasco
#550 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Kad se sve sumira mi nemamo konja za utrku sto bi se reklo, ovi igraci sto ih imamo moraju puno da rade na sebi da bi se imali cemu nadati u buducnosti. Nije da su losi ima tu elana itekako ali jednsotavno fali nesto vise, tim se mora formirati bez Dzeke, jer on je na odlasku, pitanje je do kada ce Pjanic, Kolasinac, pa mozda i Šehic.
Na to sve savez je kakav jeste, oni biraju selekotra, menađeri i veze na zalost rade svoje.
Na to sve savez je kakav jeste, oni biraju selekotra, menađeri i veze na zalost rade svoje.