Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- ferratilis
#38576 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Outcast 1.1 besplatan na GOG-u
https://www.gog.com/game/outcast
https://www.gog.com/game/outcast
- Tito_i_Partija
#38577 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
@Chmoljo čitam da prave novi, al' neće bit' isti.

E jebem ti trenutnu socijalnu klimu. Nekom će eto zasmetat' što u igri postoji veliki dildo. Pa zna se kome je namijenjena igra, neće igrat' djeca od 7 godina jbt.Saints Row was officially announced as a reboot of the franchise at the August 2021 Gamescom, which was met with divided opinion on social media for not retaining the "feel" of prior series entries.
The reboot is intended to pull away from the "wacky" tone of Saints Row IV and later games in the series, instead bringing back the balance between comedy and seriousness that Saints Row: The Third had. Volition's Jeremy Bernstein compared Saints Row 4 to Moonraker of the James Bond films series, having gone so far outside the realm of reality that they need to reel it back in.Studio development director Jim Boone added that the current social climate had outgrown the tone of prior Saints Row games. Some of the more lewd elements like the giant purple dildo that could be used as a weapon were cut for this reason.The game's developer, Volition, looked to action films as reference points for what they wanted players to experience, including the feel-good vehicular movement of Baby Driver, the brutal, stylized combat of John Wick, and the extravagance of Hobbs & Shaw, "that Saints Row sort of flavor".
Saints Row is set for release on February 25, 2022, for PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, and Windows platforms.
- Raigor Stonehoof
#38578 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Isplati se i 1 i 2 odigrat mada je vec sad staro. Na slican fazon, zajebancija strasna.Tito_i_Partija wrote: ↑08/11/2021 16:20 Poslije ovog Yakuza 0 fijaska, kontam šta bih mog'o novo da probam. Sjetim se da sam dobio nekad dzaba Saints Row 3 Remastered na Epicu. Haj mislim se kad sam se već uputio u te GTA-like gangster-style vode, što da ne probam, sad je možda i najbolje. A nikad nisam igr'o ni jednu Saints Row igru, biće nešto skroz novo.
Jeb'o te zakon kako je zabavna igra.Mislim sve je kompletno over the top, pretjerano, našarano, flambojantno čak. K'o da je neko imo ideju "hajmo napravit' GTA igru al' da bude paralelna dimenzija gdje je cijeli svijet jedan apsurdan cirkus a glavni likovi su klaunovi". Znači igra koja se ne uzima ozbiljno ni sekunde.
![]()
Al' mi je tako smiješna i zabavna da uopšte ne kontam kako mi je ovo moglo promać' svih ovih godina. Dok sam igr'o uvodnu scenu par puta sam se toliko zasmij'o da me žena upita jesam li okej. Komentari i koncepti su im legendarni, pogotovo onaj Genki reality-show.![]()
Cetvorka je vec usrala motku, nije mi ni blizu prva tri dijela.
- Tito_i_Partija
#38579 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Šteta što nisam igr'o kad su tek izašle. Starija grafika mi zna sjebat' imerziju a prva je izašla 2006 godine. Ova remastered verzija trojke izgleda baš lijepo, nemam nikakvih primjedbi.Raigor Stonehoof wrote: ↑08/11/2021 17:03Isplati se i 1 i 2 odigrat mada je vec sad staro. Na slican fazon, zajebancija strasna.Tito_i_Partija wrote: ↑08/11/2021 16:20 Poslije ovog Yakuza 0 fijaska, kontam šta bih mog'o novo da probam. Sjetim se da sam dobio nekad dzaba Saints Row 3 Remastered na Epicu. Haj mislim se kad sam se već uputio u te GTA-like gangster-style vode, što da ne probam, sad je možda i najbolje. A nikad nisam igr'o ni jednu Saints Row igru, biće nešto skroz novo.
Jeb'o te zakon kako je zabavna igra.Mislim sve je kompletno over the top, pretjerano, našarano, flambojantno čak. K'o da je neko imo ideju "hajmo napravit' GTA igru al' da bude paralelna dimenzija gdje je cijeli svijet jedan apsurdan cirkus a glavni likovi su klaunovi". Znači igra koja se ne uzima ozbiljno ni sekunde.
![]()
Al' mi je tako smiješna i zabavna da uopšte ne kontam kako mi je ovo moglo promać' svih ovih godina. Dok sam igr'o uvodnu scenu par puta sam se toliko zasmij'o da me žena upita jesam li okej. Komentari i koncepti su im legendarni, pogotovo onaj Genki reality-show.![]()
- _coRey_
#38580 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
kruske i jabuke, Horizon je open world arcade/simcade dok je GT simulacija
da si poredio Forza Motosport i GT pa i nekako
- geralt
#38581 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Dvojka je meni bila savrsena, jedino sto je PC port bio ocajno los kad sam ja igrao. U medjuvremenu je napravljen vrhunski mod koji izgleda da dosta popravlja situaciju, iako ga nisam licno probao: https://www.moddb.com/mods/gentlemen-of-the-rowRaigor Stonehoof wrote: ↑08/11/2021 17:03Isplati se i 1 i 2 odigrat mada je vec sad staro. Na slican fazon, zajebancija strasna.Tito_i_Partija wrote: ↑08/11/2021 16:20 Poslije ovog Yakuza 0 fijaska, kontam šta bih mog'o novo da probam. Sjetim se da sam dobio nekad dzaba Saints Row 3 Remastered na Epicu. Haj mislim se kad sam se već uputio u te GTA-like gangster-style vode, što da ne probam, sad je možda i najbolje. A nikad nisam igr'o ni jednu Saints Row igru, biće nešto skroz novo.
![]()
Trojka je vec bila malo previse "luckasta" za moj ukus, a cetvorku nisam htio ni probati. Zato necu unaprijed da osudjujem ovu novu igru koju prave, jer za mene je povratak u smjeru GTA/dvojke ispravan potez.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#38582 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kec mislim da nije ni bio za PC. Znam da ga nisam nigdje mogao naci.Raigor Stonehoof wrote: ↑08/11/2021 17:03Isplati se i 1 i 2 odigrat mada je vec sad staro. Na slican fazon, zajebancija strasna.Tito_i_Partija wrote: ↑08/11/2021 16:20 Poslije ovog Yakuza 0 fijaska, kontam šta bih mog'o novo da probam. Sjetim se da sam dobio nekad dzaba Saints Row 3 Remastered na Epicu. Haj mislim se kad sam se već uputio u te GTA-like gangster-style vode, što da ne probam, sad je možda i najbolje. A nikad nisam igr'o ni jednu Saints Row igru, biće nešto skroz novo.
![]()
Dvicu sam igrao i dobra je, ali trica je bas ispolirana i ima taj svoj stimung i blesavost.
- Chmoljo
#38583 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Eh eto vidis. Meni je dvica manje dobra jer mi je bila veci GTA klon.
- ferratilis
#38584 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Saints Row je jos jedan serijal koji me nije odusevio. Imam isti stav prema njemu kao sto Tito ima prema Yakuzi. Previse djetinjast humor, vozis auto u obliku macke i tuces ljude ogromnim dildom, wtf. Ali ima svoje fanove. 
- FunkyzeitGames
#38585 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ovo što ti je @geralt napisao, investitori drže svaki imalo veći studio za muda. Anthem je skršio i ono malo povjerenja što su imali kod player basea, vidjet ćemo taj novi Mass Effect ali vjerovatno će biti neigriv prvih mjesec dana kao i većina njihovih igara posljednjih 8-9 godina.Tito_i_Partija wrote: ↑08/11/2021 16:02Lično mislim da bi trebali gradit' nove franšize. Jest' da su to i pokušali sa Anthemom, i mislim da je ideja bila odlična, al' su to uradili tako nakaradno i bezveze da uopšte nije čudo da je igra propala k'o žeton. I sad se vjerovatno boje da krenu u nove vode, i zato dobijamo opet novi Dragon Age i Mass Effect.FunkyzeitGames wrote: ↑08/11/2021 15:25
I ja bih volio da se Bioware malo dovede u red, imaju potencijala ali imaju i skoro čitavu deceniju igara tako sfušerenih, tako upropaštenih amaterskim bugovima i katastrofalnim animacijama i tako zatrovanih usiljenom woke politikom da ne vjerujem da će još dugo biti na pristojnom nivou.
- Chmoljo
#38586 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Y so serious?ferratilis wrote: ↑08/11/2021 19:03 Saints Row je jos jedan serijal koji me nije odusevio. Imam isti stav prema njemu kao sto Tito ima prema Yakuzi. Previse djetinjast humor, vozis auto u obliku macke i tuces ljude ogromnim dildom, wtf. Ali ima svoje fanove.![]()
SR ne treba shvatati ozbiljno. ima tog sirovog humora i nije samo to da ti nekoga mlatiš dildom. u pitanju je cijeli koncept gdje je sve parodirano.
otprilike kao kad sam gledao Usijane glave, pa neko u raji kaže: jarane, ovo je glupo, šta ima da nekog ubiješ kokoškom...
bitno je i šta se parodira, pa parodija nekad bude bolja i od originala. koliko znam, Alo, Alo je parodija na neku ozbiljniju seriju, pa sad svi znamo za Alo, alo, al ne znamo ovu "ozbiljnu". SR je meni sasvim logična parodija na GTA. iskreno, davno sam igrao da bih sjećao svih detalja i detaljno ti argumentovo
-
Tabakmalac
#38587 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
- geralt
#38588 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Dobar si primjer dao sa Alo Alo. Meni je to bila super serija kojoj sam se valjao od smijeha... u pocetku. Ali nakon sto je Michelle pedeseti put ponovila "I shall say zis only once", i nakon sto je Reneova zena po pedeseti put zamalo uhvatila Renea i onu sisatu, prestalo mi je biti smijesno i postalo je smor.Chmoljo wrote: ↑08/11/2021 22:04Y so serious?ferratilis wrote: ↑08/11/2021 19:03 Saints Row je jos jedan serijal koji me nije odusevio. Imam isti stav prema njemu kao sto Tito ima prema Yakuzi. Previse djetinjast humor, vozis auto u obliku macke i tuces ljude ogromnim dildom, wtf. Ali ima svoje fanove.![]()
SR ne treba shvatati ozbiljno. ima tog sirovog humora i nije samo to da ti nekoga mlatiš dildom. u pitanju je cijeli koncept gdje je sve parodirano.
otprilike kao kad sam gledao Usijane glave, pa neko u raji kaže: jarane, ovo je glupo, šta ima da nekog ubiješ kokoškom...![]()
bitno je i šta se parodira, pa parodija nekad bude bolja i od originala. koliko znam, Alo, Alo je parodija na neku ozbiljniju seriju, pa sad svi znamo za Alo, alo, al ne znamo ovu "ozbiljnu". SR je meni sasvim logična parodija na GTA. iskreno, davno sam igrao da bih sjećao svih detalja i detaljno ti argumentovoali na momente mi je bila bolja od GTA, i to tačno imam osjećaj što su developeri sebi dali oduška. hajd da se zajebavamo, pa šta bude
![]()
Isto tako je i sa humoristickim igrama - moraju biti ili relativno kratke, ili da taj humor bude zacin koji se odmjereno koristi. Kad isti tip humora sve intenzivnije forsiras kroz serijal open-world igara od kojih svaka traje po 50 sati igranja, to postaje sve veci i veci smor.
- ferratilis
#38589 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Alo Alo je klasa, to je stari stil humora koji mi nikad nece dosadit, ne moze se poredit. Saints Row mi nikako ne lijeze jer mi se jednostavno ne svidja taj stil humora. Yakuza i Shenmue mi odgovaraju jer su Japanci ionako otkaceni. Sve je stvar ukusa jbg. GTA je parodija americkog nacina zivota, sto mi je super (pogotovo od 3, VC i SA), ali SR je parodija parodije, korak dalje od onog sto mi je vec smijesno.
- Chmoljo
#38590 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
e to je meni opet bilo ok kod SR, jer nakon što humor postane već viđen, tu je i gameplay koji dobar i koliko se sjećam poprilično je "kolekcionarski", skupi onog 25, onog 50, ovog 100 i tako to.geralt wrote: ↑08/11/2021 22:38
Dobar si primjer dao sa Alo Alo. Meni je to bila super serija kojoj sam se valjao od smijeha... u pocetku. Ali nakon sto je Michelle pedeseti put ponovila "I shall say zis only once", i nakon sto je Reneova zena po pedeseti put zamalo uhvatila Renea i onu sisatu, prestalo mi je biti smijesno i postalo je smor.
Isto tako je i sa humoristickim igrama - moraju biti ili relativno kratke, ili da taj humor bude zacin koji se odmjereno koristi. Kad isti tip humora sve intenzivnije forsiras kroz serijal open-world igara od kojih svaka traje po 50 sati igranja, to postaje sve veci i veci smor.
što fera kaže, stvar je ukusa, a znam da nisam imao nikakav problem niti mi je bio smor ganjati te kolekcije.
evo Origins privodim kraju, na ekspanzijama sam, pa se srkletim. grafika prelijepa, gameplay standardan dotične franšize, ali mi je smor. ima do toga i kada se igra, onda u kojem životnom dobu.
nisam siguran da bih isto svario npr Postal 2 danas i kad sam ga igrao prije nekih 15-16 godina...
- ferratilis
#38591 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Danas mi naumpade Codename Panzers, strategija koju sam davno igrao a koja je ostala u sjecanju. Uvijek se sjetim glasova partizana kojima je vjerovatno neko nas posudjivao glasove. Nasao sam tu misiju:
https://www.youtube.com/watch?v=0vdYXL2UObE&t=660s

https://www.youtube.com/watch?v=0vdYXL2UObE&t=660s
- Chmoljo
#38592 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Sjecam se. Bila je misija da se desetkuje armijska grupa E koja se povlacila iz Grcke, preko Jugoslavije
- Tito_i_Partija
#38593 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ekspanzije?! Joj dragi Chmoljo, nisi vala mor'o i to sebi na grbaču natovarit'. Base game je baš onako taman.Chmoljo wrote: ↑08/11/2021 23:53 evo Origins privodim kraju, na ekspanzijama sam, pa se srkletim. grafika prelijepa, gameplay standardan dotične franšize, ali mi je smor. ima do toga i kada se igra, onda u kojem životnom dobu.
nisam siguran da bih isto svario npr Postal 2 danas i kad sam ga igrao prije nekih 15-16 godina...
- Chmoljo
#38594 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
A budala, sta da ti pricam...
Al nekako, mnijem da cu samo reci, jebote ovo
ostajem pri tome da mi je bilo smor igrati vrlo lijepu igru.
Kraj mi je malo popravio dojam sa pricom kako su nastali assassini, mada su mi ruku na srce prije izgledali drevniji nego sto jesu po ovome.
Pozelio sam FM odigrati sa nizeligasima, pozelio sam nesto drugacije... Dojadio ekšnedvenčr, malo odmoriti od njega.
Al nekako, mnijem da cu samo reci, jebote ovo
Kraj mi je malo popravio dojam sa pricom kako su nastali assassini, mada su mi ruku na srce prije izgledali drevniji nego sto jesu po ovome.
Pozelio sam FM odigrati sa nizeligasima, pozelio sam nesto drugacije... Dojadio ekšnedvenčr, malo odmoriti od njega.
- Tito_i_Partija
#38595 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Joj ne znam, meni je kraj nekako...bezveze. Napusti žena Bayeka k'o omladina Bosnu. K'o fol mora ona u Rim da sere i tamo, nije dovoljno što je srala po Egiptu cijelo vrijeme.Chmoljo wrote: ↑09/11/2021 00:36 A budala, sta da ti pricam...
Al nekako, mnijem da cu samo reci, jebote ovoostajem pri tome da mi je bilo smor igrati vrlo lijepu igru.
Cijela situacija sa Cleopatrom mi se isto nije svidila. Protagonisti su dovoljno pametni da se bore protiv dva carstva i da prežive, al' nisu dovoljno pametni da vide kako pohlepna sponzoruša nije ništa bolja od njenog brata. Haj Bayek manje-više, nije bio baš Bog zna očaran kraljevskom nimfomankom, al' ona njegova tuka od žene samo Queen ovo Queen ono.
Ne znam ba, zato više volim teški RPGs nego nešto ovako. Ne volim ovakve gluposti gdje nemaš nikakvog izbora, gdje ne možeš uticat' makar na krajnji ishod stvari, nego samo gledaš kako protagonisti donose glupe odluke dok sliježeš ramenima i kolutaš očima. K'o da gledam neku telenovelu jbt.
Joj ako vjeruješ i meni je FM naump'o, imam i sad save game gdje sam se popeo iz čmara sjevernoirske niže lige na vrh Ligue 1.Pozelio sam FM odigrati sa nizeligasima, pozelio sam nesto drugacije... Dojadio ekšnedvenčr, malo odmoriti od njega.
Al' zasad samo Saints Row 3, uz inat ovim mladim hejterima.
- Averus
#38596 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Assassin's Creed Chronicles Trilogija besplatna na uPlay
https://register.ubisoft.com/ac-chronicles/en-GB
https://register.ubisoft.com/ac-chronicles/en-GB
- Chmoljo
#38597 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ma prica mi je poglupa sama od sebe. Ne vidim neku veliku motivaciju, sem eto ubijenog djeteta. Neka borba za Egipat, ni ko ni sta, ni sa kim... One "jabuke" totalno nefascinirani njima... Aposlutno se vidi da se prici jako malo paznje posvetilo. Posljedicno je i ona Fadila van animusa poglupa...
Nerazradjeno, nasilu neke rezolutne odluke i tako to. Kraj mi je bio dobar jer su navukli bijele kapuljace, jer su se poceli ponasati ko assassini pa eto, taj neki sentimentalni dio, pravo da ti kazem.
A FM. Cekam da se malo izbrusim, pa da dodjem u Zelju. Samo jos tako mozemo evropu izboriti.
Nerazradjeno, nasilu neke rezolutne odluke i tako to. Kraj mi je bio dobar jer su navukli bijele kapuljace, jer su se poceli ponasati ko assassini pa eto, taj neki sentimentalni dio, pravo da ti kazem.
A FM. Cekam da se malo izbrusim, pa da dodjem u Zelju. Samo jos tako mozemo evropu izboriti.
-
soha96
#38598 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Sto se iznervirah u onoj borbi sa Runtom u Kingdom Come
Ybt ako hocu da se patim, odoh cijepati drva. Hocu da se opustim malo i igram
Vjerovatno vecina voli to grindanje, side misije nabijanje skillova da se dobije big boss, mene interesuje prica i sto manje poteskoca da prodjem kroz nju. Udaram covjeka macem po sred cela ne opada mu nista health. Umalo je izbrisah. Kaze na google najlakse ga ubit strijelama, ovaj duduk dok potegne da opali, Runt me isjece na pola.
Nekako sam rijesio, iduci put ide uninstall.
Ybt ako hocu da se patim, odoh cijepati drva. Hocu da se opustim malo i igram
Vjerovatno vecina voli to grindanje, side misije nabijanje skillova da se dobije big boss, mene interesuje prica i sto manje poteskoca da prodjem kroz nju. Udaram covjeka macem po sred cela ne opada mu nista health. Umalo je izbrisah. Kaze na google najlakse ga ubit strijelama, ovaj duduk dok potegne da opali, Runt me isjece na pola.
Nekako sam rijesio, iduci put ide uninstall.
- ferratilis
#38599 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Cekaj, jel mislis na prvu ili drugu borbu s njim? Koliko se sjecam, prvu ces izgubit kao god okrenes, to je skriptovano. 
- Riddle