Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Capljina74

#54126 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

breba wrote: 02/11/2021 17:06
RandomAndCasual wrote: 02/11/2021 16:57

Code: Select all

https://www.klix.ba/vijesti/regija/kako-u-srbiji-cak-i-neki-ljekari-lijece-koronu-lijekom-za-konje-i-pavlovicevom-masti/211102114
Vidi klixa, u svjetu davno zavrsena ova prica i osramoceni svi koji su pucali ovu shuplju "Ivermektin lijek za konje hahahaha"

A klix tek skace na tu pricu :-)

Čapljina je objasnio, u Srbiji ivermectin za humanu upotrebu nije registrovan, te se ne može ni prepisati. Neki ljudi na svoju ruku uzimaju baš taj za stoku, jer samo to mogu naći. Sretno im.
Ja ti objasnih, ti izvrnu.

Da taj je registrovan i to Veterinarski zavod Subotica za s/c upotrebu. Koristi se i kod nas.

Tog nema u slobodnoj prodaji. A onog za premikse niko nije lud da koristi. Tako da uvoz jedini ostaje pa i za onaj što stoka koristi.

Po apotekama se može uzeti na crno onaj za humanu.
Last edited by Capljina74 on 02/11/2021 17:33, edited 1 time in total.
Capljina74

#54127 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

Opet ni to ništa ne znači, jer se nekoliko lijekova ad us vet široko koristi, a da nema zvaničan papir za humanu.

Flogocid na primjer.
breba

#54128 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by breba »

Capljina74 wrote: 02/11/2021 17:28
breba wrote: 02/11/2021 17:06

Čapljina je objasnio, u Srbiji ivermectin za humanu upotrebu nije registrovan, te se ne može ni prepisati. Neki ljudi na svoju ruku uzimaju baš taj za stoku, jer samo to mogu naći. Sretno im.

Da taj je registrovan i to Veterinarski zavod Subotica za s/c upotrebu. Koristi se i kod nas.

Tog nema u slobodnoj prodaji.

Ako sam izvrnuo, nije bilo namjerno, pardon. Kad si rekao:
U poljo apotekama nije problem kupiti ad us vet ako nađeš da se ne daje s/c
Pretpostavljam da to nije za humanu upotrebu naznačeno, ili?
Capljina74

#54129 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

breba wrote: 02/11/2021 17:34
Capljina74 wrote: 02/11/2021 17:28

Tog nema u slobodnoj prodaji.

Ako sam izvrnuo, nije bilo namjerno, pardon. Kad si rekao:
U poljo apotekama nije problem kupiti ad us vet ako nađeš da se ne daje s/c
Pretpostavljam da to nije za humanu upotrebu naznačeno, ili?
NIje. Teško ga je naći.

Većinom se koristi injekcioni. Postoji još za premikse, ali to niko nije lud da koristi.

Ne može biti prepisan.

Jedino koga znam da koristi onaj iz uvoza je bračni par iz Mostara. Nikoga više.
Last edited by Capljina74 on 02/11/2021 17:38, edited 2 times in total.
spinel_

#54130 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Nogometaš u Norveškoj kolabirao na terenu nakon što je doživio zastoj srca
http://www.klix.ba/clanak/211102131
Strasno.
Trappist

#54131 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

A_A_AKCIJA wrote: 02/11/2021 17:09
Trappist wrote: 02/11/2021 15:29
Jarane jebla te delta vise, kakve veze delta ima? Jel to u BiH nema delte, sto kod nas nisu rekordni brojevi? Delta je nastala u Indiji koja je trenutno na 136 mjestu po broju stanovnika na 1mil, sta cemo sad ?
A vec receno vise puta: "COVID-19 vaccine effectiveness barely affected by Delta variant, research suggests"
Gdje ti živiš?

U BiH je danas umrlo preko 40 ljudi.

Koliko je za tebe puno? Hiljade?

Normalne države su se otvorile i žive normalno jer su cijepili većinu stanovništva. Dosta ih je ukinulo sve mjere. Ne radi se od kuće, nema restrikcija. I u tim okolnostima imaju povećanje brojeva. Ogromna većina tih slučajeva su sa blagim simptomima i jako malo hospitalizacija. Testiraju se u ogromnim brojevima.

Da ne govorim da iz USA imaš gomilu podataka da je u toku epidemija nevakcinisanih, jer im je većina slučajeva iz te populacije.

Jučer sam stavio za Švedsku: 16800 aktivnih slučajeva, 24 ozbiljna. 24! Ali zato skoro svi vakcinisani

U vrijeme kada je kod nas duplo više mrtvih, u duplo manjoj zemlji sa manje od 20% vakcinisanih.

Ovo su neumoljivi podaci, koji ne ostavljaju ni najmanje sumnje o čemu se radi.

Koji drugi dokaz ti treba?!

Eto, haj jednu državu, zajednicu, mahalu, bilo šta, koja je riješila problem korone bez vakcina? Nema, jarane.

A vi opet guslate.
Nista jebiga, u podrum i ne izlazit i dok se ne vakcinise i cijelo stanovništvo i svakog goluba treba vakcinisati, za svaki slucaj!
Dead Man Walking

#54132 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dead Man Walking »

spinel_ wrote: 02/11/2021 17:36
Strasno.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_a ... le_playing

1-2 godisnje (ovo su inace samo umrli, prezivjeli nisu ni ukljuceni na ovu listu). Ah da, ja sam kod tebe na foe. :lol:
GandalfSivi

#54133 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

Trappist wrote: 02/11/2021 15:29
Jarane jebla te delta vise, kakve veze delta ima? Jel to u BiH nema delte, sto kod nas nisu rekordni brojevi? Delta je nastala u Indiji koja je trenutno na 136 mjestu po broju stanovnika na 1mil, sta cemo sad ?
A vec receno vise puta: "COVID-19 vaccine effectiveness barely affected by Delta variant, research suggests"
Gdje ti živiš?

Normalne države su se otvorile i žive normalno jer su cijepili većinu stanovništva. Dosta ih je ukinulo sve mjere. Ne radi se od kuće, nema restrikcija. I u tim okolnostima imaju povećanje brojeva. Ogromna većina tih slučajeva su sa blagim simptomima i jako malo hospitalizacija. Testiraju se u ogromnim brojevima.

Da ne govorim da iz USA imaš gomilu podataka da je u toku epidemija nevakcinisanih, jer im je većina slučajeva iz te populacije.

Jučer sam stavio za Švedsku: 16800 aktivnih slučajeva, 24 ozbiljna. 24! Ali zato skoro svi vakcinisani

U vrijeme kada je kod nas duplo više mrtvih, u duplo manjoj zemlji sa manje od 20% vakcinisanih.

Eto, haj jednu državu, zajednicu, mahalu, bilo šta, koja je riješila problem korone bez vakcina? Nema, jarane.

A vi opet guslate.
Jah, ali zato od 12 koji su umrli prosle sedmice vecina ih je vakcinisana (jer je vakcinisano 95% populacije koja umire od covida). A dok kod nas vecina nije vakcinisana, i nije ih umrlo duplo nego 17 i po puta vise (210 kod nas)…
Capljina74

#54134 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

До данас постоје 102 истраживања о дејству ивермектина на ковид-19. Oд 64 њих упоређују лечење ивермектином с контролном групом, а 62 су рецензирана. У њима је учествовало укупно 585 истраживача и 22.425 пацијената. Све студије сакупљене су у бази података која се стално освежава.
https://c19ivermectin.com/

Nas su učili da je dobar imunomodulator, niko nije spominjao antivirusno dejstvo u ono vrijeme.
breba

#54136 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by breba »

Capljina74 wrote: 02/11/2021 21:02
До данас постоје 102 истраживања о дејству ивермектина на ковид-19. Oд 64 њих упоређују лечење ивермектином с контролном групом, а 62 су рецензирана. У њима је учествовало укупно 585 истраживача и 22.425 пацијената. Све студије сакупљене су у бази података која се стално освежава.
https://c19ivermectin.com/

Nas su učili da je dobar imunomodulator, niko nije spominjao antivirusno dejstvo u ono vrijeme.
Je li ove studije uzimaju u obzir samo regulisani, liječnički prepisan ivermectin odobren za humanu upotrebu?

Ili se ide i u lokalnu veterinarsku stanicu u nabavku po stočnu verziju, pa onda rade studije?

De ba Čapljina.

Kojem doktoru otići da preporuci i prepiše adekvatnu dozu? Ili se mora ići lokalnom vračaru da izgata dozu, pa na crno kupovati po ko zna kojoj cijeni? Ili uzimati tu stočni verziju? Lud'lo kako god okreneš.
Point.

#54137 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

spinel_ wrote: 02/11/2021 17:36
Strasno.
Ovo ima veze sa temom kako?
Trappist

#54138 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

"Broj novih slučajeva zaraze koronavirusom u Nizozemskoj su u porastu mjesec dana nakon što je većina mjera socijalnog distanciranja ukinuta krajem septembra i dosegnula je najvišu razinu prošle sedmice.

To je mnoge bolnice natjeralo da ponovno smanje redovne aktivnosti kako bi napravili mjesta za hitne slučajeve uzrokovane covid-19."

Haman 70% cijele populacije vakcinisano, broj o kojem su trubili godinu i po dana, broj koji ce riješiti pandemiju. Slusaj struku :izet:
A_A_AKCIJA

#54139 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by A_A_AKCIJA »

Trappist wrote: 02/11/2021 17:40

Gdje ti živiš?

A vi opet guslate.
Nista jebiga, u podrum i ne izlazit i dok se ne vakcinise i cijelo stanovništvo i svakog goluba treba vakcinisati, za svaki slucaj!
Dobro, šta je tvoj prijedlog?

Ignorisati koronu, pustiti da ljudi umiru i život teče normalno?

Šta je problem da se vakciniše cijelo stanovništvo, ako će spasiti živote? Zapadno od Slovenije, život se uglavnom vratio ili vraća u normalu, samo se na Balkanu bolesni opet trpaju u sportske dvorane.

Jebote, ljudi davali živote kroz istoriju čovječanstva, ruke, noge, razum... sve da bi spasili druge.

Vama boca i maska problem toliki da žmirite na preko 10 hiljada mrtvih u BiH od početka pandemije.

Tačno me stid i strah da se možda ne znamo i u stvarnom životu, da takvi ljudi žive pored mene.
A_A_AKCIJA

#54140 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by A_A_AKCIJA »

Trappist wrote: 02/11/2021 22:24 "Broj novih slučajeva zaraze koronavirusom u Nizozemskoj su u porastu mjesec dana nakon što je većina mjera socijalnog distanciranja ukinuta krajem septembra i dosegnula je najvišu razinu prošle sedmice.

To je mnoge bolnice natjeralo da ponovno smanje redovne aktivnosti kako bi napravili mjesta za hitne slučajeve uzrokovane covid-19."

Haman 70% cijele populacije vakcinisano, broj o kojem su trubili godinu i po dana, broj koji ce riješiti pandemiju. Slusaj struku :izet:
Jarane, jesi li svjestan koliko se provaljuješ ovom pričom?

Holandija ima 18 miliona stanovnika. BiH ima manje od tri.

Dakle šest puta više.

Holandija je od juna do danas, najviše mrtvih u jednom danu imala 23.

U BiH je danas umrlo preko 40 ljudi tj, skoro dva puta više.

Dakle, u BiH umire 12 puta više ljudi nego u Holandiji i ti njih postavljaš kao primjer da vakcine ne rade!?

Dvanaest puta smo gori!
Trappist

#54141 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

A_A_AKCIJA wrote: 02/11/2021 22:59
Trappist wrote: 02/11/2021 22:24 "Broj novih slučajeva zaraze koronavirusom u Nizozemskoj su u porastu mjesec dana nakon što je većina mjera socijalnog distanciranja ukinuta krajem septembra i dosegnula je najvišu razinu prošle sedmice.

Dakle šest puta više.

Dakle, u BiH umire 12 puta više ljudi nego u Holandiji i ti njih postavljaš kao primjer da vakcine ne rade!?

Dvanaest puta smo gori!
Jesi se mene safatao, sta ti je. Kakve veze BiH ima, ko prica da se ne treba vakcinisati? Doslovno sam napisao da su u holandiji dostigli broj za koji su se strucnjaci hvatali i da sad uvode nove strožije mjere, a gledaj sta ti svasta napisa na to. I da ti odgovorim na onaj gore post. Da, sad treba ignorisati koronu jer eto postoji vakcina koja spasava živote i dostupna je svakome u Europi uključujući i BiH. Kakva je panika ako tako dobro rade kao sto govore? Btw ministar zdravstva KS kaze da brojevi umrlih u BiH nisu realni, ali tu rijec struke cemo izignorisati naravno.
I panicaru, kopijo emmira onog , ja sam se vakcinisao cim mi je bila dostupna vakcina, ali ni to vas ne zanima, vi cete opet po svom dodjeljivati titule ljudima
Capljina74

#54142 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

breba wrote: 02/11/2021 21:24
Capljina74 wrote: 02/11/2021 21:02

Je li ove studije uzimaju u obzir samo regulisani, liječnički prepisan ivermectin odobren za humanu upotrebu?

Ili se ide i u lokalnu veterinarsku stanicu u nabavku po stočnu verziju, pa onda rade studije?

De ba Čapljina.

Kojem doktoru otići da preporuci i prepiše adekvatnu dozu? Ili se mora ići lokalnom vračaru da izgata dozu, pa na crno kupovati po ko zna kojoj cijeni? Ili uzimati tu stočni verziju? Lud'lo kako god okreneš.
U zemljama kao što je Slovačka, gdje je u upotrebi oko kovida lijepo kod doktora opšte prakse.

Slovakia Becomes the First EU Nation to Formally Approve Ivermectin for Both Prophylaxis and Treatment for COVID-19 Patients

Ako pod pritiskom nisu povukli upotrebu.

Humana ide 0,3 mg na kg tjelesne.
Last edited by Capljina74 on 02/11/2021 23:15, edited 7 times in total.
GandalfSivi

#54143 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

A_A_AKCIJA wrote: 02/11/2021 22:59

Dakle šest puta više.

Dvanaest puta smo gori!
Deja vu svega mi. Postave za jednu zemlju, odgovoris im, dokazes im brojevima, cinjenicama, oni samo preskoce i postave za drugu zemlju…

Znaci neki dan za Svedsku, jutros za Sloveniju i sada za Holandiju.

Image

Image

Nije ba to vise (vec dugo vremena) ni rasprava, to je mrtvo spinovanje.
Trappist se i drzao jedno vrijeme pokusaja rasprave, ali sada je vec smijesno…
MUNAFIK

#54144 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

Ma ovdje su gluhi telefoni...

Sa vakcinama nemam problema, ali imam problem da me tjeraju da je primim.

Imam problem sa cijelim ovim panicnim narativom sirenja straha i nekakvim ucjenama, uslovljavanjima itd. i svim tim duplim standardima i glupim mjerama.

Necu da primim vakcinu jer mi nije potreba hvala Bogu imam zdrav organizam, dobar imunitet i imam antitjela i šta sad treba me zatvorit u kucu jer ne zelim nesto sto mi nije potrebno?
GandalfSivi

#54145 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

MUNAFIK wrote: 02/11/2021 23:26 Ma ovdje su gluhi telefoni...

Imam problem sa cijelim ovim panicnim narativom sirenja straha i nekakvim ucjenama, uslovljavanjima itd. i svim tim duplim standardima i glupim mjerama.

Necu da primim vakcinu jer mi nije potreba hvala Bogu imam zdrav organizam, dobar imunitet i imam antitjela i šta sad treba me zatvorit u kucu jer ne zelim nesto sto mi nije potrebno?
Znas li ti i jednu osobu na forumu koja sada podrzava lock down?
Capljina74

#54146 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

CNN u akciji jebi glupe Balkance.
laik1981

#54147 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

GandalfSivi wrote: 03/11/2021 01:14

Pa ako ga vlasti budu uvodile onda cete ga podrzavati.
GandalfSivi

#54148 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

laik1981 wrote: 03/11/2021 07:06

Pa ako ga vlasti budu uvodile onda cete ga podrzavati.
Kakve ti gluposti lupas. Po milioniti put, ja sam sa restrikcijama zavrsio…
MUNAFIK

#54149 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

Od novinara, preko politicara do forumaša cijela plejada likova koja je podržavla lockdown.

Mada ne vidim nikakvu vezu toga sa mojim postom... Ovo zatvorit.u kuci jer nisam vakcinisan se odnosi na tu retoriku i koja se pravi oko nevakcinisanih ljudi danas.

Ide mi jaran doktoru, ima takvu bolest da mora ici cesto... Doktor ga tjera (da ne bi sirio virus)da se VAKCINISE ili da donosi PCR test na pregled... Pa hajd sad ti objacni logiku toga??? Eto kao vakcinisan ne moze sirit virus... :-)
laik1981

#54150 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Kod nas vakcina jos uvijek ne znaci nista kada su protokoli u pitanju. I dalje je neophodan negativan test prilikom hospitalizacija, putovanja, itd..
Locked