Trappist wrote: ↑02/11/2021 17:40
A_A_AKCIJA wrote: ↑02/11/2021 17:09
Gdje ti živiš?
U BiH je danas umrlo preko 40 ljudi.
Koliko je za tebe puno? Hiljade?
Normalne države su se otvorile i žive normalno jer su cijepili većinu stanovništva. Dosta ih je ukinulo sve mjere. Ne radi se od kuće, nema restrikcija. I u tim okolnostima imaju povećanje brojeva. Ogromna većina tih slučajeva su sa blagim simptomima i jako malo hospitalizacija. Testiraju se u ogromnim brojevima.
Da ne govorim da iz USA imaš gomilu podataka da je u toku epidemija nevakcinisanih, jer im je većina slučajeva iz te populacije.
Jučer sam stavio za Švedsku: 16800 aktivnih slučajeva, 24 ozbiljna. 24! Ali zato skoro svi vakcinisani
U vrijeme kada je kod nas duplo više mrtvih, u duplo manjoj zemlji sa manje od 20% vakcinisanih.
Ovo su neumoljivi podaci, koji ne ostavljaju ni najmanje sumnje o čemu se radi.
Koji drugi dokaz ti treba?!
Eto, haj jednu državu, zajednicu, mahalu, bilo šta, koja je riješila problem korone bez vakcina? Nema, jarane.
A vi opet guslate.
Nista jebiga, u podrum i ne izlazit i dok se ne vakcinise i cijelo stanovništvo i svakog goluba treba vakcinisati, za svaki slucaj!
Dobro, šta je tvoj prijedlog?
Ignorisati koronu, pustiti da ljudi umiru i život teče normalno?
Šta je problem da se vakciniše cijelo stanovništvo, ako će spasiti živote? Zapadno od Slovenije, život se uglavnom vratio ili vraća u normalu, samo se na Balkanu bolesni opet trpaju u sportske dvorane.
Jebote, ljudi davali živote kroz istoriju čovječanstva, ruke, noge, razum... sve da bi spasili druge.
Vama boca i maska problem toliki da žmirite na preko 10 hiljada mrtvih u BiH od početka pandemije.
Tačno me stid i strah da se možda ne znamo i u stvarnom životu, da takvi ljudi žive pored mene.