Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
skafiskafsnjak

#54001 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

spinel_ wrote: 01/11/2021 11:46
skafiskafsnjak wrote: 01/11/2021 11:41

Daj ba.... Koji je to procenat umrlih s vakcinom?
A nece pisati kada neko vakcinisan prodje s blagim simptomima? Jel.negdje rekao neko stiti 100% od teskih posljedica?

Postavljate onog debila iz Waterforda kako imaju zarazenih...nadjes podatke hospitalizovanih, tamo pise veoma mali broj. Al to preskacete...

Nisam neki slijepi zagovornik, igrom slucaja nisam ni vakcinisan ...ali kada vidim vas, okrene mi se zeludac.
Nisu umrli od korone vec ostale bolescine sto su imali, ali su vjerovatno vakcinisani.
Nebitan je broj hospitalizacija kad je i bez vakcine isto bio malen ili nikakav. Sistem ubija prije svega!
Ako cemo svako pola godine se bockati i govoriti suti dobro smo prosli nismo bolnice zaglavili vec smo samo zarazeni onda wtf? Koja je svrha u do u nedogled tome?
Sto onda izdvajas citat da su bili vakcinisani?
Et to.mene nervira... Jedna recenica vam.odgovara, sve ostalo se ignorise. Bas kao sto sam.naveo sto je neko postavio link onog u Waterfordu sto prica... 99,7 posto vakcinisanih, a najveci prosjek zarazenih imaju... Ja ukucam na google taj grad, doktor govori da su rijetke komplikacije i da ih nema puno hospitalizovanih.

Slazem se, do kada vakcinisanje.... Smatram da ce ovo biti kao i za gripu obicnu... A nisam se nikad vakcinisao protiv gripe. Jos ni protiv korone pa vidjecemo....
spinel_

#54002 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Bobi wrote: 01/11/2021 11:53
spinel_ wrote: 01/11/2021 11:46 Ako cemo svako pola godine se bockati i govoriti suti dobro smo prosli nismo bolnice zaglavili vec smo samo zarazeni onda wtf? Koja je svrha u do u nedogled tome?
Cek, jel ti želiš da nisi vakcinisan i da zaglaviš u bolnici ili da se vakcinišeš svakih 6 mjeseci i da samo budeš zaražen? Ja biram ovo drugo, tebi bujrum leži u bolnici :D.
Ja ne zelim da se vakcinisem svako 6 mjeseci jer smatram da za to nema potrebe i jer je virus je sve slabiji i vremenom manje opasniji. Da su u pitanju samo 2 doze mozda bih i razmislio. Ali ovako kad vidim kakva se propaganda i prisila vrsi u vidu covid propusnica koje uopste nemaju veze sa zastitom i zdravljem onda tek tada necu. Nek se vakcinise ko hoce, nikoga ne odvracam pa cak ni svoje ali nemoj mi nametanja nikakvog.
spinel_

#54003 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

skafiskafsnjak wrote: 01/11/2021 11:57
spinel_ wrote: 01/11/2021 11:46

Nisu umrli od korone vec ostale bolescine sto su imali, ali su vjerovatno vakcinisani.
Nebitan je broj hospitalizacija kad je i bez vakcine isto bio malen ili nikakav. Sistem ubija prije svega!
Ako cemo svako pola godine se bockati i govoriti suti dobro smo prosli nismo bolnice zaglavili vec smo samo zarazeni onda wtf? Koja je svrha u do u nedogled tome?
Sto onda izdvajas citat da su bili vakcinisani?
Et to.mene nervira... Jedna recenica vam.odgovara, sve ostalo se ignorise. Bas kao sto sam.naveo sto je neko postavio link onog u Waterfordu sto prica... 99,7 posto vakcinisanih, a najveci prosjek zarazenih imaju... Ja ukucam na google taj grad, doktor govori da su rijetke komplikacije i da ih nema puno hospitalizovanih.

Slazem se, do kada vakcinisanje.... Smatram da ce ovo biti kao i za gripu obicnu... A nisam se nikad vakcinisao protiv gripe. Jos ni protiv korone pa vidjecemo....
Pa eto, vec sam ti i rekao. Ako ce svake sezone biti puno zarazenih onda ne vidim ni svrhu vakcinacije. Nemojte samo o tome kako bi pola tih zavrsilo u bolnici da nije... Mislim nema smisla stvarno se na to vaditi da je kao vakcina uzrok tome a imamo zarazene.

Ako imamo samo zarazene onda treba prestati to uopste uzimati u obzir i ziviti normalno kao prije.

Ako cemo svako kihanje prijavljivati koje na jesen i zimu svakako bude onda vakcinacija nece nikad prestati vec ce se samo opravdavati i to pod prisilom. E to meni smeta.

Ako ce biti dobrovoljna kao protiv gripe nista protiv nemam i neka bude. Ali obavezna s covid pasosima i stalnim statistikama blago zarezenih sto kihcu i hroptaju onda nema kraja nazalost.
Dead Man Walking

#54004 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dead Man Walking »

spinel_ wrote: 01/11/2021 12:06
Ja ne zelim da se vakcinisem svako 6 mjeseci jer smatram da za to nema potrebe i jer je virus je sve slabiji i vremenom manje opasniji.
Gdje si studirao medicinu ako nije tajna? Premier ili Formula?
MUNAFIK

#54005 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

Trappist wrote: 01/11/2021 11:53 16.09.2021. U Sloveniji ne možete natočiti gorivo bez covid-potvrde
1.11.2021. U Sloveniji skoro svaki drugi test pozitivan

:izet:
Sto je dokaz da su glupe mjere samo KONTRAPRODUKTIVNE sa svakog aspekta.
splinter

#54006 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by splinter »

"U HRVATSKOJ je u posljednja 24 sata zabilježeno 1126 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a 31 osoba je umrla, izvijestio je u ponedjeljak Nacionalni stožer civilne zaštite.

Deset preminulih cijepljeni su s dvije doze, a jedan s jednom dozom cjepiva".

https://www.index.hr/vijesti/clanak/sto ... ajnovije_d

oh no, here we go again
MUNAFIK

#54007 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

splinter wrote: 01/11/2021 12:49 "U HRVATSKOJ je u posljednja 24 sata zabilježeno 1126 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a 31 osoba je umrla, izvijestio je u ponedjeljak Nacionalni stožer civilne zaštite.

Deset preminulih cijepljeni su s dvije doze, a jedan s jednom dozom cjepiva".

oh no, here we go again

Ma sve je ovo glupo... Umire se kao sto se uvijjek umiralo i vozdra... Oni koji spadaju u rizicne kategorije treba sami sebe da vise cuvaju, osti kako zele i to je to... Ako zaglavis i bolnici njihovo je da te ljece...

Eto ima i vakcina, nekome ce vakcina pomoci, nekome nece ali imas izbor.

Uglavnom sve je na individualnom nivou... Vakcinisani mogu prenosot virus tako da je ta fama oko nevakcinisanih kao prenosioca zavrsena i panik botovi ne mogu više stavljat etikete na nevakcinisane.

Sad kad cujem da.neko kaze da si neodgovoran jer se nisi vakciniso i ne mislis na druge glasno im se smijem u facu i kazem im da su jedne budale koje pojma nemaju i pitam ih sta ces kad te.zarazi kolega vakcinisani 😛

Treba se vratit normalnom zivotu.
hladan.preminger

#54008 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by hladan.preminger »

Prije tačno godinu dana prebolio koronu. U aprilu primio drugu dozu AZ. Nakon toga sam bio prehlađen 4 puta. Inace ne pamtim da sam bio prehlađen.
Trenutno sam promukao kao da sam pjevač tresh metal benda.
Ipak mislim da su mi djeca donose iz vrtića, jer vrtić je gori od Laba iz Wuhana. :D
splinter

#54009 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by splinter »

hladan.preminger wrote: 01/11/2021 12:57 Prije tačno godinu dana prebolio koronu. U aprilu primio drugu dozu AZ. Nakon toga sam bio prehlađen 4 puta. Inace ne pamtim da sam bio prehlađen.
Ipak mislim da su mi djeca donose iz vrtića, jer vrtić je gori od Laba iz Wuhana. :D
Da. Mnogi respiratorni virusi upravo opstaju na ovaj način i cirkulišu kroz škole ili vrtiće, npr Rhinovirusi najviše ali i Coronavirusi ( mislim na ostale HCoV , ne a Sars-CoV-2).
Bloo
Globalna šefica

#54010 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bloo »

hladan.preminger wrote: 01/11/2021 12:57 Ipak mislim da su mi djeca donose iz vrtića, jer vrtić je gori od Laba iz Wuhana.
:lol: :lol:
Joj da, ti mali slinavci su vjeciti izvor zaraze...
swanfilter

#54011 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by swanfilter »

hladan.preminger wrote: 01/11/2021 12:57 Prije tačno godinu dana prebolio koronu. U aprilu primio drugu dozu AZ. Nakon toga sam bio prehlađen 4 puta. Inace ne pamtim da sam bio prehlađen.
Mislim da su djeca, mlađa dob i asimptomaticni najveci problem. Rijec problem moze biti teska, ali tako je ...
Trappist

#54012 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/emot ... /211101076
"Emotivni susreti na aerodromima: Australija otvorila granice za vakcinisane putnike nakon skoro 600 dana"

Evo maksuz za ove sto svrsavaju na australiju i NZ i njihove fasisticke mjere :thumbup:
cvrčak_na_hedonizmu

#54013 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

breba wrote: 01/11/2021 04:26
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 31/10/2021 13:41

Poskupljenja su za plakanje i to bas da se rasplaces, al' koga briga za to, samo vakcine su bitne, jebo ostalo.
Oboje je za plakanje, i oboje odražava stanje društva i uređenja. Dovoljno je pogledati mapu Evrope i vidjeti da gdje je veći ekonomski prosperitet, veća je i procijepljenost društva.

Prava kvaka 22. Ljudi na istoku Evrope misle na svakom koraku kako zajebati sistem, pa se žale kako sistem ne funkcioniše, te ga moraju ponovo zajebati, očekujući da sistem profunkcioniše.

Edit:
Evo vidim sada na drugoj temi neki tip kaže da neće da nosi masku iz inata jer neki nose "krojene potkosulje" kao masku. Pa nemoj. Iz inata. Nećeš ti da ispadneš levat koji nosi pravu masku kada i gdje treba. Pa makar i zarazio nekoga. Jebo to.
Vidis da mozes fino da komuniciras, kad je tako odgovoricu :D

Meni se cini da ti malo ili nikako ne izlazis iz kuce, bez previse kontakta sa ljudima i realnoscu, previse foruma i interneta pa se izgubis u toj prici na kraju :D ili se druzis sa nekom bogatom klasom ljudi, sto nije nemoguce, al onda opet nemas dodir sa realnosti koja kaze da je sve svuda poskupilo i to dramaticno. To je za plakanje, realno.

Pricamo o cijelom svijetu, ne pricamo o BiH i staroj floskuli i demagogiji da ce balkanac zajebat sistem pa ce poslije kmecati kako sistem ne valja, a zapravo je situacija takva da balkance sistem jebe od prvog dana, gdje god se umijesao napravio im je problem i onda je logicno da mu balkanci ne vjeruju i da na sve nacine pokusavaju da zajebu takav sistem. Kada sistem bude promijenjen ljudi ga nece varati, ali taj sistem trebaju da mijenjaju ti isti ljudi koji ga varaju ili imaju korist od njega pa je logicno da ga nece mijenjati :D e to je kvaka 22 uz svesvrdnu pomoc nasih "prijatelja" u vidu EU, Rusa i Amera i ostalih govnara sto gledaju svoj interes.

Da skratim, veze ti sa realnoscu nemas, bez uvrede.

Zivio
MUNAFIK

#54014 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

Trappist wrote: 01/11/2021 13:29 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/emot ... /211101076
"Emotivni susreti na aerodromima: Australija otvorila granice za vakcinisane putnike nakon skoro 600 dana"

Evo maksuz za ove sto svrsavaju na australiju i NZ i njihove fasisticke mjere :thumbup:
Pogledaj ti gluposti...

Eto drzali su narod zatvorenim pod izgovorom SVAKI ZIVIT JE BITAN :-) kad su im brirojke zarazenih najvisocije u zadnjih godinu dana kao i brijevi umrlih oni NAPOKON otvaraju zemlju pod zgovorom vakcinisani... :-)

i neko vjeruje u sve to HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA...
jeza u ledja

#54015 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

splinter wrote: 01/11/2021 11:52
Bobi wrote: 01/11/2021 11:46

Pa nisu isti
Image
Image

Realno ove tabele i ne idu baš u prilog cijepljenju s obje doze :-D
Ili je do mene, obzirom da nisam nikad volio matematiku pa sam bježao u zagrlaj prirodnim znanotistima.
Jako je mali broj primio samo jednu vakcinu. Ili su primili obje ili nikako. Zbog toga je zuta boja ovako slabo zastupljena.
splinter

#54017 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by splinter »

jeza u ledja wrote: 01/11/2021 14:48
splinter wrote: 01/11/2021 11:52

Realno ove tabele i ne idu baš u prilog cijepljenju s obje doze :-D
Ili je do mene, obzirom da nisam nikad volio matematiku pa sam bježao u zagrlaj prirodnim znanotistima.
Jako je mali broj primio samo jednu vakcinu. Ili su primili obje ili nikako. Zbog toga je zuta boja ovako slabo zastupljena.
Čitam podatke sa tabele, ne mogu bacati grah da vidim koji je omjer jednih, drugih, trećih..

Međutim našao sam ipak detaljnije podatke i dobijem da je procentualno za ovu tabelu :
Procenat umrlih koji nisu primili ni jednu dozu je 0,957%, onih koji su primili 2 doze je 1,086% i 1,11% koji su primili jednu dozu.
Ovo se dobije kada se izračunaju procenti u odnosu na broj oboljelih u ovom periodu po pomenutim kategorijama.
No da bi se dobio ispravan procenat treba uzeti u obzir i vremenski preriod kao parametar za vrijeme smrti, npr kod smjernica koje je izdao hrvatski zavod za javno zdravstvo to je 14 dana od početka simptoma.
Zbog toga se u epidemiologiji kod izrade epidemioloških studija moraju uzeti svi relevantni podaci u obzir.
Npr u posljedna 24 sata u Cro je od 31 umrla bilo 10 koji su primili obje doze i moguće da je to taj procenat koji će se kretati u narednom periodu.
Karikaturist

#54018 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Karikaturist »

Ako Cerkez kaze ovako onda se ja definitivno necu vakcinisati. Razmisljam u zadnje vrijeme o tom aktu, ali kad ova propalica prica o tome postajem uvjereniji da je to ok odluka.
spinel_

#54019 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Karikaturist wrote: 01/11/2021 15:39 Ako Cerkez kaze ovako onda se ja definitivno necu vakcinisati. Razmisljam u zadnje vrijeme o tom aktu, ali kad ova propalica prica o tome postajem uvjereniji da je to ok odluka.
+1 propaganda na svakom koraku.
Karikaturist

#54020 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Karikaturist »

spinel_ wrote: 01/11/2021 15:44
Karikaturist wrote: 01/11/2021 15:39 Ako Cerkez kaze ovako onda se ja definitivno necu vakcinisati. Razmisljam u zadnje vrijeme o tom aktu, ali kad ova propalica prica o tome postajem uvjereniji da je to ok odluka.
+1 propaganda na svakom koraku.
Propaganda je uredu, i treba da bude tako. Ali od pravih ljudi.
ultima_palabra

#54021 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ultima_palabra »

Donosis odluke u zivotu u zavisnosti od nekakvog Cerkeza?
Karikaturist

#54022 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Karikaturist »

ultima_palabra wrote: 01/11/2021 15:48
Donosis odluke u zivotu u zavisnosti od nekakvog Cerkeza?
Naravno.
spinel_

#54023 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 31/10/2021 15:22
spinel_ wrote: 31/10/2021 14:59

Koga briga bolan za vakcine ljudi ce kamenje uskoro jesti..jebo te vakcina ba.
https://dokumentarac.hr/covid-19/kako-p ... as-desmet/

Jos jedna budaletina, ravnozemljas, yt naucnik, tik - toker, bruda nargilas, piljar i teoreticar zavjere :D

Sad ozbiljno, vrijedi pogledati, klinicki psiholog o totalitarizmu, ponasanju mase, (pre)lakom prihvatanju gubljenja sloboda, a sve u svrhu opsteg dobra i viseg cilja, potrebi za postojanjem neprijatelja, laznom narativu i tako tim nebitnim stvarima :D

Svaka slicnost sa stvarnim dogadjajima je (ne)namjerna :D
Hvala za ovaj video :thumbup: ima i full na eng: https://www.youtube.com/watch?v=uLDpZ8daIVM
Fenomen "formirana masa" sve objasnjava. Njima nema pomoci taman da im kazes da je mlijeko bijele boje oni nece vjerovati nista sem zvanicnog narativa. Za nadati se da ce pasti sami od sebe :thumbup:

Ovo je takodjer bitno istaci. Za Svedsku kaze da je Imperial College iz Londona predvidio da ce do kraja maja 2020 BEZ lockdown-a umrijeti 80 000 ljudi a da je zapravo BEZ lockdowna umrlo 6000 ljudi sto znaci da je model precijenio smrtnost virusa za 15 puta!!!
I to sve sa vrlo blagim i liberalnim mjerama. A brojka bi sigurno bila veca da je bilo zakljucavanja. Odlican pokazatelj kako je zakljucavanje ljudi unistilo sve sto se moglo unistiti a posljedice toga najvise sada osjecamo i osjetit cemo jos godinama. Toliko o tome.
RtrnOfSalisbury

#54024 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by RtrnOfSalisbury »

mene je cudno kako forumski mislijoci nisu dosli na ideju da je ovi virus prilicno zajebat da nekaem i vise od toga :shock: jer ako tolko vakcinisanije oboljeva i ako pretpostavimo da u vakcini nije samo posoljena voda da ne kaem transfuzija, zakljucak se namece. mnogo je upitnika i morebit pomogne da mu nacinimo kolektivne sihre jer zasad nema nista puno bolje
Point.

#54025 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

spinel_ wrote: 01/11/2021 10:39
Point. wrote: 01/11/2021 10:36

Kakve veze ima Aguero sa ovim? Poletili ko sa Eriksenom ljetos. Danima izbacivali lažne vijesti da je zbog vakcine imao belaj.
Dokazi da nije zbog vakcine. Ako ne dokazes sve je otvoreno i moguce.
Čuj ja da dokazujem. Ti tvrdš nešto, na tebi je da dokažeš.
Locked