Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Dozer
#35876 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A ti vozio za njim....
- black_adrian
- Vozim: vjetar
#35877 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nisam, šleper je vozio za njim, nabio mu se na zadnju karambolku, a ja sam iza šlepera. Nažalost, previše auta u susret, nisam htio preticat da prepadam putnike a nije mi se ni žurilo
Da sam sam bio vjerovatno bih ga pretekao prve prilike, bilo je milion šansi na punoj gdje je spuštao na 30-40, al nisam htio preko pune preticat.
Da sam sam bio vjerovatno bih ga pretekao prve prilike, bilo je milion šansi na punoj gdje je spuštao na 30-40, al nisam htio preko pune preticat.
- drug_profi
#35878 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Neki dan je hitna od željezničke prema kruznom u pofalicima naisla u spici, i nevjerovatno, ali svi su se pomjerili uz svoj rub ceste tako da su prosli cijelu kolonu sredinom za mozda nepuni minut.
-
zigson
- Laplace
#35880 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Prije par godina je mom ocu autobus stao u isključnoj traci na autoputu, na izlazu za Visoko. Mrsko mu bilo radi jednog putnika ići na autobusku, valjda. Redovna linija Gračanica-Sarajevo.mk ultra wrote: ↑04/11/2021 18:30Zivimo u svijetu gdje policija šeta autocestom i postavlja radar
Gdje se reze ograda i tovari roba u zaustavnoj
Pjesak izlazi na AC regularno preko rampe u Visokom i ide na autobus ili u auto u zaustavnoj
Bez ikakvih sankcija jer kako kazemo policija je jos gora
To je otprilike situacija kad testove pri vozackom ispitu nije ni vidio
A velika je vjerovatnost da nije znao ni da procita
Sta je najvjerovatnije od svega toga?
Samo budala izgleda slijedi neki propis u ovoj jako poštenoj i ispravnoj, pismenoj državi, gdje svi čitaju i poštuju propise
Nisam mogao vjerovati da je lik penzionera istovario na autocesti. Srećom, nije bilo posljedica.
Btw, još uvijek mi je krivo što to nisam prijavio u upravu te firme.
-
Naslovnica
#35881 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
'naći havarija!

- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
-
kakaljin
-
Naslovnica
#35884 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Jedva se dočepah autoputa, preko Vlakova.
I na Vlakovu poplavljena cesta, slijeva se odozgo niz Rogačiće.
Uglavnom, ko zaista ne mora izlaziti i koristiti neki vid prevoza, neka ne izlazi.
Odavno nije bio ovakav pičvajz.
Već strepim od popodneva i povratka, petak, i kada je lijepo vrijeme bude cirkus.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#35885 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Cim metar vode ljudi odmah slabije voze
- drug_profi
#35886 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Dajem desni zmigavac hocu da se prestrojim u srednju traku. ide astra H meni u repu i ne usporava da mogu uletiti. Ja se priblizavam vec zaustavljenoj koloni u mojoj traci. On se poravnava sa mnom i usporava tako da ne mogu sad ni iza njega da se ukljucim. Ispred njega 50 metara prazne trake.
Na kraju moradoh stati jer nemam dalje kud, da bih onda uz razumjevanje vozaca iza njega izvrsio prestrojavanje.
I sto je najgore. Lik koji me blokirao je nakon sto je prosao zaustavljenu kolonu pokusao da se ubaci lijevo preko reda u izlivnu traku.
majke mi, u zakon bi trebalo uvrstiti ubistvo iz nuzde radi sprecavanja razmnozavanja stetnih gena.
Na kraju moradoh stati jer nemam dalje kud, da bih onda uz razumjevanje vozaca iza njega izvrsio prestrojavanje.
I sto je najgore. Lik koji me blokirao je nakon sto je prosao zaustavljenu kolonu pokusao da se ubaci lijevo preko reda u izlivnu traku.
majke mi, u zakon bi trebalo uvrstiti ubistvo iz nuzde radi sprecavanja razmnozavanja stetnih gena.
- mk ultra
#35887 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ma kad je poplavilo na stupu da se ne može na AC izaći?
ovo ostalo se dešavalo al to prvi put vidim
-
Naslovnica
#35888 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- mk ultra
-
Naslovnica
#35890 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa zar policija ne bi trebala blokirati prilaze i preusmjeravati saobraćaj.
Ja sam došao iz pravca pijace na Stupu, i na pola mosta stao (oko 0700). Očito je da tada još uvijek nije bio totalni kolaps, ili je tek nastupao. Ali Petlja je valjda poplavljena noćas, vidim da je mrak na slikama?
Vidim nema ništa od pomjeranja, smotam ga u krajnju desnu, spustim se na Bulevar i pravac Vlakovo.
-
Dimu1927
#35891 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
bio je ovaj dio kod gazproma prema kruznom jos sinoc tj jutros oko 2 ujutro pod vodom vec
- black_adrian
- Vozim: vjetar
#35892 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
idem od drvenije ul. h. kreševljakovića prema skenderiji, iza mene nekakav bijeli citroen SUV il šta je već.. nailazimo na dio gdje su dvije trake prohodne kod njemačke ambasade, gdje je ujedno i pješački.. normalno stanem pješacima da prođu, citroen skrenu u lijevu traku i umalo zgazi ljude.. ja skontam da levatina hoće da se uvali ispred mene iz nekog razloga i opalim po gasu do isključne trake prema opštini centar i stanem na sam kraj kolone, gdje se ujedno i haman gubi traka, a crveno je na semaforu.. levatina iz citroena preskoči komplet kolonu i iz trake za pravo se uvali ovom drugom u koloni.. e pa tom koji ga je pustio bih napisao kaznu 500KM bez razmišljanja, yebem ti i puštače i neke humanitarce, usporivače saobraćaja... čekao bi on meni dok ode komplet kolona pa tek onda da se uključi..
hvala Bogu ne moram puno po gradu vozit, većinom je otvorena...
- Laplace
#35893 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ti puštači su posebna pasmina. Uvali mi se sa sporednog puta, vozi cijelo vrijeme 20 ispod ograničenja (ne mogu ga preteći zbog saobraćaja iz suprotnog smjera) i onda stane i zaustavi i mene i kolonu iza da bi propustio lika da se uključi preko duple pune.black_adrian wrote: ↑06/11/2021 21:16 idem od drvenije ul. h. kreševljakovića prema skenderiji, iza mene nekakav bijeli citroen SUV il šta je već.. nailazimo na dio gdje su dvije trake prohodne kod njemačke ambasade, gdje je ujedno i pješački.. normalno stanem pješacima da prođu, citroen skrenu u lijevu traku i umalo zgazi ljude.. ja skontam da levatina hoće da se uvali ispred mene iz nekog razloga i opalim po gasu do isključne trake prema opštini centar i stanem na sam kraj kolone, gdje se ujedno i haman gubi traka, a crveno je na semaforu.. levatina iz citroena preskoči komplet kolonu i iz trake za pravo se uvali ovom drugom u koloni.. e pa tom koji ga je pustio bih napisao kaznu 500KM bez razmišljanja, yebem ti i puštače i neke humanitarce, usporivače saobraćaja... čekao bi on meni dok ode komplet kolona pa tek onda da se uključi..
- hopi
#35894 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
večeras konjic-sa, starom cestom nisam autoputem, poludio sam
čitavo vrijeme niko nije vozio po ograničenju, barem 10kmh ispod, gdje je 60 vozi se 50, 80 je 65 itd
preko osenika, gdje je 70 igraničenje nakav u golfu 6 lagano između 40- 50kmh, haj neću preko pune i uzbrdo preticati.
nevjerovatno šta sam auta prekteao večeras, i to na pišlivim sava hp2, jeste mrak i kiša ali se može normlano voziti.
ona naletio na nakav kombi, baš ništa mu od svjetala nazad mu ne radi, samo jedno rikverc svjetlo, naravno pretekao ga
onda nakav punto, nazad mu samo žmigavci rade sa pola snage, ne blinkaju nego dok vozi žmigavci gore stalno, a kada zakoči onda se liejvi žmigavac pojača. To je sve što mu radi nazad. Pa ti ljudi nisu normalni s takvim autima izaći na cestu po mraku.
ušau u grad, pa to niko ne prelazi 40kmh. Prelazim iz trake u traku, desnom trakom prolijećem pored ostalih auta kao da 100kmh vozim, pogledam na brzinomjer a on pokazuje vrtoglavih 65kmh. Reko pored njih izgleda kao da divljam.
došao kući ta vožnja me smorila kao da sam 500km prešao. Morao sam rakiju uzeto za smirenje.
čitavo vrijeme niko nije vozio po ograničenju, barem 10kmh ispod, gdje je 60 vozi se 50, 80 je 65 itd
preko osenika, gdje je 70 igraničenje nakav u golfu 6 lagano između 40- 50kmh, haj neću preko pune i uzbrdo preticati.
nevjerovatno šta sam auta prekteao večeras, i to na pišlivim sava hp2, jeste mrak i kiša ali se može normlano voziti.
ona naletio na nakav kombi, baš ništa mu od svjetala nazad mu ne radi, samo jedno rikverc svjetlo, naravno pretekao ga
onda nakav punto, nazad mu samo žmigavci rade sa pola snage, ne blinkaju nego dok vozi žmigavci gore stalno, a kada zakoči onda se liejvi žmigavac pojača. To je sve što mu radi nazad. Pa ti ljudi nisu normalni s takvim autima izaći na cestu po mraku.
ušau u grad, pa to niko ne prelazi 40kmh. Prelazim iz trake u traku, desnom trakom prolijećem pored ostalih auta kao da 100kmh vozim, pogledam na brzinomjer a on pokazuje vrtoglavih 65kmh. Reko pored njih izgleda kao da divljam.
došao kući ta vožnja me smorila kao da sam 500km prešao. Morao sam rakiju uzeto za smirenje.
- drug_profi
#35895 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Puštači su idioti.Laplace wrote: ↑06/11/2021 22:03Ti puštači su posebna pasmina. Uvali mi se sa sporednog puta, vozi cijelo vrijeme 20 ispod ograničenja (ne mogu ga preteći zbog saobraćaja iz suprotnog smjera) i onda stane i zaustavi i mene i kolonu iza da bi propustio lika da se uključi preko duple pune.black_adrian wrote: ↑06/11/2021 21:16 idem od drvenije ul. h. kreševljakovića prema skenderiji, iza mene nekakav bijeli citroen SUV il šta je već.. nailazimo na dio gdje su dvije trake prohodne kod njemačke ambasade, gdje je ujedno i pješački.. normalno stanem pješacima da prođu, citroen skrenu u lijevu traku i umalo zgazi ljude.. ja skontam da levatina hoće da se uvali ispred mene iz nekog razloga i opalim po gasu do isključne trake prema opštini centar i stanem na sam kraj kolone, gdje se ujedno i haman gubi traka, a crveno je na semaforu.. levatina iz citroena preskoči komplet kolonu i iz trake za pravo se uvali ovom drugom u koloni.. e pa tom koji ga je pustio bih napisao kaznu 500KM bez razmišljanja, yebem ti i puštače i neke humanitarce, usporivače saobraćaja... čekao bi on meni dok ode komplet kolona pa tek onda da se uključi..
Ali ima i druga krajnost. kad se satave dvije kolone koje stoje, i onda ovi iz one kolone koja je na pravcu koji ima prednost u normalnim uslovima, ne pustaju nikog iz te druge kolone.
Besmisao balkanskog mentaliteta.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
- JavierBosnia
#35897 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kuda su ovi krenuli 
- mk ultra
#35898 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
naći će se neko opravdanje vjerovatno 
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#35899 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
U lijevoj traci su svi oni koji imaju acc tag.
- Ateista
#35900 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I ja sam ovim pozitivno iznenadjen, u evropi je ovo normalno i imaju znakovi koji govore da treba osloboditi sredinu za hitne slucajeve, kod nas nikad nisam vidio taj znak niti sam cuo da se to negdje pominje kao pravilo, tako da me cudi da vise od 5% vozaca kod nas zna da tako treba raditi kad su kolone...