Slučajno si zaboravio citirati da se radi o starijim osobama, 80+, sa raznoraznim bolestma.Capljina74 wrote: ↑30/10/2021 21:19Švedska agencija za javno zdravlje objavila je da je 70% smrtnih slučajeva od Covid-19 uključivalo “potpuno vakcinisane” osobe između 1. i 24. septembra, prema švedskom listu Svenska Dagbladet. Zemlja je u tom periodu zabeležila oko 130 smrtnih slučajeva Covid-a.
https://www.lifesitenews.com/news/fully ... 39DUsP6zbQ
Najnoviji podaci UKSHA-e takođe su pokazali da su vakcinisani pacijenti dominirali hospitalizacijama zbog COVID-19. Od 6. septembra do 3. oktobra u bolnicu je primljeno 3.910 “potpuno vakcinisanih” ljudi zbog COVID-a, u poređenju sa oko 2.400 nevakcinisanih pacijenata. Potpuno ili delomično vakcinisanih zajedno činili su otprilike 64 posto ukupnih hospitalizacija povezanih s COVID-om.
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- Point.
#53851 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#53852 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Opet iskontruisani post , evo originalspinel_ wrote: ↑30/10/2021 19:55Fasisti ne odustaju.https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... id=2314737
Pacijente će se telefonom zvati na cijepljenje. Ako nekog ne dobiju, idu mu doma
"Ako pacijente ne dobiju telefonski, ići će se kod njih doma
Ako to ne uspiju telefonski, imat će rok od 30 dana da s patronažnom sestrom obiđu pacijente u domovima i, ako pacijenti na to pristanu, cijepe ih."
Naglasak "ako pacijenti na to pristanu"
-
Bobi
- Forum administrator
#53853 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
-
Capljina74
#53854 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
-
zilog
#53855 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Danas je broj umrlih u svijetu, od posljedica COVID-19, presao 5.000.000.
Mislim da je svako naklapanje o ozbiljnosti bolesti - suvisno.
Mahanje brojkama da i vakcinisani umiru, samo odmaze. Naravno da i vakcinisani umiru, samo u znatno manjem broju od nevakcinisanih.
Treba imati u vidu i da se cesto radi o vakcinisanim pocetkom godine i da se radi o starosnim grupama kojima broj antitjela znatno opada nakon 4-5 mjeseci.
Mislim da je svako naklapanje o ozbiljnosti bolesti - suvisno.
Mahanje brojkama da i vakcinisani umiru, samo odmaze. Naravno da i vakcinisani umiru, samo u znatno manjem broju od nevakcinisanih.
Treba imati u vidu i da se cesto radi o vakcinisanim pocetkom godine i da se radi o starosnim grupama kojima broj antitjela znatno opada nakon 4-5 mjeseci.
- Point.
#53856 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
U originalnom tekstu na švedskom.Capljina74 wrote: ↑30/10/2021 22:11Spominju se starije osobe. Gdje si ti našao 80+ i udružene bolesti u tekstu?
-
Bobi
- Forum administrator
-
Capljina74
#53858 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Postavi ga.Point. wrote: ↑30/10/2021 22:19U originalnom tekstu na švedskom.Capljina74 wrote: ↑30/10/2021 22:11
Spominju se starije osobe. Gdje si ti našao 80+ i udružene bolesti u tekstu?
- Point.
#53859 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne vjeruješ?
- spinel_
#53860 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Postavi nam. Ima google translate.
-
Capljina74
- jeza u ledja
#53863 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Medianåldern för de fullvaccinerade som avlidit sedan den 1 juli är 86 år.
- Point.
#53864 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nijesam razbojnik ni siledžija.
-
Capljina74
#53865 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Zanimljivo da kada odeš u Hameriku izgubiš predstavu o pojmu - prosječna starost.jeza u ledja wrote: ↑30/10/2021 23:07Medianåldern för de fullvaccinerade som avlidit sedan den 1 juli är 86 år.![]()
Pa i ovako ne umiru tridesetogodišnjaci na kamare...
Još hoće da ispadne pametan pa udari smajlije...
- GandalfSivi
#53866 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Rekao sam da se necu vise baviti ovim nebulozama, ali ovdje se takve gluposti pisu da cu odgovoriti samo jednom. Dakle postavljam dva grafikona, prvi je ukupni broj umrlih u Svedskoj (nazalost ne mogu naci za zadnjih pola godine kada je vakcinacija uzela maha, ali na osnovu SVIH grafikona vidimo da mladja vakcinisana populacija ne umire od Covida). Drugi grafikon prikazuje procenat vakcinisanih u Svedskoj po godinama.
Znaci ako je ogromna vecina umrlih u zadnje vrijeme u poodmakloj dobi (a clanak to i kaze), te ako je medju tom populacijom cak i do 95% vakcinisanih, onda je logicno da je vecina umrlih vakcinisano…
Hajde sada, nastavite sa nebulozama…

Znaci ako je ogromna vecina umrlih u zadnje vrijeme u poodmakloj dobi (a clanak to i kaze), te ako je medju tom populacijom cak i do 95% vakcinisanih, onda je logicno da je vecina umrlih vakcinisano…

-
Capljina74
#53867 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
U kojim to državama mlađa populacija umire na kamare? Imaš li predstavu šta pišeš?
Drugo, radi se o Švedskoj, a ne o Balkanu ili američkim vukojebinama.
Drugo, radi se o Švedskoj, a ne o Balkanu ili američkim vukojebinama.
-
Tempo
- ZeModerator
#53868 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
GandalfSivi wrote: ↑30/10/2021 23:24 Rekao sam da se necu vise baviti ovim nebulozama, ali ovdje se takve gluposti pisu da cu odgovoriti samo jednom. Dakle postavljam dva grafikona, prvi je ukupni broj umrlih u Svedskoj (nazalost ne mogu naci za zadnjih pola godine kada je vakcinacija uzela maha, ali na osnovu SVIH grafikona vidimo da mladja vakcinisana populacija ne umire od Covida). Drugi grafikon prikazuje procenat vakcinisanih u Svedskoj po godinama.
![]()
Treba ih pustiti, neka propuste vakcine. Oni koji nasjednu na priče protiv vakcina su najpovodljiviji i najpodložniji ispiranju mozga, pa tako najviše i glasaju za političke partije nacionalnog i vjerskog jednoumlja koje na krvav način ispisuje sudbinu balkanskih naroda.
Neka takvi tjeraju po svom, povećavaće se im se broj oboljele djece sa trajnim posljedicama i broj smrtnih slučajeva. Djeca sa trajnim posljedicama bolesti ili ako umru, neće imati potomstvo, i na taj način se prekida krvna linija povodljivih i priglupih. To sporo teče, ali dugoročno može imati efekta samo ako ih se pusti da tjeraju po svom. Neka im bude što gore. Zaslužili su takvu kaznu. Ne treba se miješati u proces evolucije.
- Point.
#53869 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Joj ovaj nolifer veterinar se sad natakario na Švedsku.
Svašta pod nebeskim svodom.
Svašta pod nebeskim svodom.
- jeza u ledja
#53870 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Takoe ja ne znam sta je prosjecna starost.
Doslovce mi je to profesija 20 godina, ali ja ne znam sta je prosjecna starost. Stotine radova, izvjestaja, prezentacija, konferencija, i boga pitaj pred koliko guzonja sam pricao izmedju ostalog upravo i o prosjecnoj starosti, ali dodje lik iz vukojebine koji kravama gleda u cmar i kaze ta ti znas.
Jebo sve one casove statistike sto sam morao polagati, jebo silne regresije, autokorelacije, interpolacije, geostatisticke metode, clustere i ostale zajebancije, doslovce mi dok ovo pisem R kod otvoren na monitoru, ali hej, prosjecna starost! Jebem ti internet ko ga izmisli.
Imam statistiku u malom prstu smijesni covjece!
Gdje se gasis jebote? Napisao si more gluposti na ovom forumu, vise puta banovan. I onda i dalje trunis li trunis, lazes i pises nebuloze iz posta u post. Gdje se gasis?
Doslovce mi je to profesija 20 godina, ali ja ne znam sta je prosjecna starost. Stotine radova, izvjestaja, prezentacija, konferencija, i boga pitaj pred koliko guzonja sam pricao izmedju ostalog upravo i o prosjecnoj starosti, ali dodje lik iz vukojebine koji kravama gleda u cmar i kaze ta ti znas.
Jebo sve one casove statistike sto sam morao polagati, jebo silne regresije, autokorelacije, interpolacije, geostatisticke metode, clustere i ostale zajebancije, doslovce mi dok ovo pisem R kod otvoren na monitoru, ali hej, prosjecna starost! Jebem ti internet ko ga izmisli.
Gdje se gasis jebote? Napisao si more gluposti na ovom forumu, vise puta banovan. I onda i dalje trunis li trunis, lazes i pises nebuloze iz posta u post. Gdje se gasis?
- GandalfSivi
-
Capljina74
#53872 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa ako znaš šta je čudno što Korona odnosi ljude starije dobi?jeza u ledja wrote: ↑30/10/2021 23:46 Takoe ja ne znam sta je prosjecna starost.
Pa za šugavu Srbiju prosjek je preko 70 godina.
Za BiH neće ni da kažu.
U Italiji 81 godina je prosjek.
Kada si tako pametan, šta si htjeo da kažeš onim smajlijem?
Last edited by Capljina74 on 31/10/2021 00:05, edited 3 times in total.
-
breba
#53873 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Propade veterinaru posao sa ivermectinom ako se ljudi masovno vakcinišu.
- GandalfSivi
#53874 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Da je SPSS ili SAS pa da te covjek i zaozbiljno uzmejeza u ledja wrote: ↑30/10/2021 23:46 Takoe ja ne znam sta je prosjecna starost.
- jeza u ledja
#53875 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ma to i preferiram, inace koristim SAS, ali ovaj jedan lik me udavi s R-om na ovom projektu.GandalfSivi wrote: ↑30/10/2021 23:54Da je SPSS ili SAS pa da te covjek i zaozbiljno uzmejeza u ledja wrote: ↑30/10/2021 23:46 Takoe ja ne znam sta je prosjecna starost.
Gdje se gasis jebote? Napisao si more gluposti na ovom forumu, vise puta banovan. I onda i dalje trunis li trunis, lazes i pises nebuloze iz posta u post. Gdje se gasis?![]()
![]()
![]()
Inace R je mnogo fleksibilniji, svi ga hvale, ali obicno se koristi vise u akademskim krugovima, solo projekte i ovim sto si ne mogu priustit proprietary software. Ja iskreno ne volim previse da buljim u linije koda tako da mrzim R. Ovo konkretno sad sto radim sve moze u GIS-u lagano klikom na dugme. Al lik ne razumije, pa hajd daj mi u R.
Vole ljudi open source ali iz mog iskustva u vecini firmi koriste SPSS ili SAS. U zadnje vrijeme doduse sve vise cujem o R. Jebo ih R. Jednostavno mi ne treba da gledam toliko ispod haube.
Helem....
da ne offtopicarim