Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
I mene to zanima, može li raditi normalno android box ili Eon preko šifre na ovim brzinama??
EON HD kanali treba min 8 Mbps
EON 4K kanali treba min 16 Mbps
@Test1234
Pročitaj šta sam napisao a da ti pojednostavim - šugav 4K koji ima nazivnu rezoluciju od 3840 x 2160 pixel može (bez drzgih korisnika te veze) a nema kvalitet (nije HDR, nije ni 8bita a ne 10bita, nije ni Dolby Vision) jok, signal sa kvalitetnim višekanalnim zvukom jok.
Ove lokalne operatere koji dopisuju HD uz naziv kanala pa to onda furaju kao nova sega mega usluga, to ne uzimam u razmatranje.
Naravno one koji ne znaju i vrte taj signal na VOX illi Tesla TV iz binga ili još bolje na grundigu sa katnodnom cijevi iz 1999 to izgleda fantastično
Logosoft i Telemach i BH telekom žive od tih i takviih.
Na kraju krajeva ja sam napisao matematiku koja stoji iza propusnosti i rezolucije, ako ti 8 litara vode u sekundi možeš progurati kroz česmu kojoj je protočnost 1l u sekundi, onda halal ti vjera.
Tako da ce im sa 20 Mbps na LOL internetu raditi i SK 4K i Eurosport 4K na EON aplikaciji a samim tim i ostali HD i SD kanali.
Jedini koji prelazi 23 Mbps je
Canal + 4K https://www.digitalbitrate.com/dtv.php? ... =0&lang=en
A bitrate blu ray kopija filmova nece nikad a mozda ni tada biti na TV kanalima.
Znam da mi se 8Mbps vrtilo po glavi i to je onda FullHD... eto 16Mbps za 4k...
I redhat ne pricamo sad o bluray streamovima jer realno ko to gleda? Ni Netflix ne pusta to ako ces gledati to ili ces skinuti ili ces kupiti disk... sumnjam da streama neko 10bit 4k sa dolby atmos... Tako da pricamo o real life use case a ne o teoretskim stvarima.
MTV wrote: ↑01/11/2021 11:25
EON HD kanali treba min 8 Mbps
EON 4K kanali treba min 16 Mbps
@Test1234
Pročitaj šta sam napisao a da ti pojednostavim - šugav 4K koji ima nazivnu rezoluciju od 3840 x 2160 pixel može (bez drzgih korisnika te veze) a nema kvalitet (nije HDR, nije ni 8bita a ne 10bita, nije ni Dolby Vision) jok, signal sa kvalitetnim višekanalnim zvukom jok.
Ove lokalne operatere koji dopisuju HD uz naziv kanala pa to onda furaju kao nova sega mega usluga, to ne uzimam u razmatranje.
Naravno one koji ne znaju i vrte taj signal na VOX illi Tesla TV iz binga ili još bolje na grundigu sa katnodnom cijevi iz 1999 to izgleda fantastično
Na kraju krajeva ja sam napisao matematiku koja stoji iza propusnosti i rezolucije, ako ti 8 litara vode u sekundi možeš progurati kroz česmu kojoj je protočnost 1l u sekundi, onda halal ti vjera.
Meni prijatelju treba net da mi ne štopa,nema prekida stalnih i da mogu recimo EON tv gl ili neke druge aplikacije..
Eh sad ne znam je li to moguće uopšte preko paketa (najjeftiniji samo net) koje nude BHT ili LOOSOFT, čujem da se raja prije žalila na LOGOSOFT ne znam sada kakva je situacija a ovaj BHT mi izgleda mala brzina pa..
Ne znam ni sam iskreno..
@Test1234
Meni prijatelju treba net da mi ne štopa,nema prekida stalnih i da mogu recimo EON tv gl ili neke druge aplikacije..
Eh sad ne znam je li to moguće uopšte preko paketa (najjeftiniji samo net) koje nude BHT ili LOOSOFT, čujem da se raja prije žalila na LOGOSOFT ne znam sada kakva je situacija a ovaj BHT mi izgleda mala brzina pa..
Ne znam ni sam iskreno..
Meni Netflix UHD paket normala pici preko Logosofta a brzina neta je 60/sta jaznam kolko
zena na drugom TV-u u isto vrijeme Netflix-a i nikakvih problema i da televizori nisu povezani kablom.
Qler wrote: ↑01/11/2021 13:37
I redhat ne pricamo sad o bluray streamovima jer realno ko to gleda? Ni Netflix ne pusta to ako ces gledati to ili ces skinuti ili ces kupiti disk... sumnjam da streama neko 10bit 4k sa dolby atmos... Tako da pricamo o real life use case a ne o teoretskim stvarima.
Netlix ti uredno ima 4K 10 bitni signal sa Dolby Visionom, i on se vrti od 18 do 22 Mbita...Streamam ja sve navedeno, jer sve navedeno gledam.
i dao sam ti odgovor na tvoje pitanje uz objašnjenej šta i kako, što se mene tiče ti opali piratbay torrent pa gledaj WEBRIPOVE
Last edited by redhat on 01/11/2021 14:07, edited 1 time in total.
Netlix ti uredno ima 4K 10 bitni signal sa Dolby Visionom, i on se vrti od 18 do 22 Mbita...Streamam ja sve navedeno, jer sve navedeno gledam.
i dao sam ti odgovor na tvoje pitanje uz objašnjenej šta i kako, što se mene tiče ti opali piratbay torrent pa gledaj WEBRIPOVE
A steady internet connection speed of 25 megabits per second or higher.
We recommend an internet connection speed of at least 25 megabits per second to stream titles available in HDR10 and Dolby Vision at Ultra HD 4K resolution. If your internet connection speed is lower, you can still watch HDR at lower resolutions like 1080p.
Ja imam Netflix, HBO i Amazon Primve Video... i iskreno jos nista mi od toga nije bilo kvalitetno kao dobar rip od cca 65GB kad skinem. Imam 65'' 4k TV, imam Blu-Ray kućno kino sa 5.1 dolby i DTS podrskom (bruku nekih formata da ne googlam sta sve podrzava...) tako da se osjeti kad je nesto bolje ili losije i ne znam... 4k HDR na Netflix i ovaj blu ray rip od 65GB se primjeri. Evo neki dan sam skinuo Justice League Synder Cut od 67GB i mislim da HBO ne streama ni blizu ovome...
Ja imam Netflix, HBO i Amazon Primve Video... i iskreno jos nista mi od toga nije bilo kvalitetno kao dobar rip od cca 65GB kad skinem. Imam 65'' 4k TV, imam Blu-Ray kućno kino sa 5.1 dolby i DTS podrskom (bruku nekih formata da ne googlam sta sve podrzava...) tako da se osjeti kad je nesto bolje ili losije i ne znam... 4k HDR na Netflix i ovaj blu ray rip od 65GB se primjeri. Evo neki dan sam skinuo Justice League Synder Cut od 67GB i mislim da HBO ne streama ni blizu ovome...
Pa naravno da ti neće biti kvalitetnije jer taj 65gb rip je 80% stvarne kvalitete i to je sigurno rip nekog zafrkanog bluray medija. Ne mogu stream flatforme biti bolje od sadržaja sa medija koj je dobro ripovan, ali stream platformama je cilj da što više ljudi pogleda. Tu se ide na masovnost.
i tu dolazimo do ovoga da je 16Mbps dovoljno za 4k... to je poenta bila citave price... a ne tehnicki detalji maximalne kvalitete 4k 10bit HDR videa... nego kad covjek sjedne i upali TV sta moze gledati bez buffering... to je bila poenta.
Qler wrote: ↑01/11/2021 14:36
i tu dolazimo do ovoga da je 16Mbps dovoljno za 4k... to je poenta bila citave price... a ne tehnicki detalji maximalne kvalitete 4k 10bit HDR videa... nego kad covjek sjedne i upali TV sta moze gledati bez buffering... to je bila poenta.
Pitanje je bilo da li je 8Mbita dovoljno a ne 16Mbita....ja opet kažem teoretski DA (za 16) ako je brzina konstanta a ni kod jednog provajdera nije i ako nemaš drugih uređaja koji koriste tu istu vezu.
Uzmeš paket provajdera XZY od 20Mbita i preko dana imaš tih 20Mbita jer su svi na poslu a onda gle čuda kako dan odmiče brzina pada i varira, naveče se komšijin sin sa petog zakači na playku da opali sesiju fortnajta i ti umjesto svojih 20 na papiru imaš 6 u stvarnosti - jel dovoljno, ti procjeni sam.
Hmm... ako opet ne grijesim debelo ali mislim da kod xdsl nema tih tolikih oscilacija kao na bakru kod npr Telemach... tako da kad komisjin mali skida ne bi trebalo toliko da utice na mene (da ne bude zabune ja sam sa na Telemach pa kod mene to varira, ali je i 200Mbps pa mi ne smeta toliko za sad)
Qler wrote: ↑01/11/2021 14:36
Pitanje je bilo da li je 8Mbita dovoljno a ne 16Mbita....ja opet kažem teoretski DA (za 16) ako je brzina konstanta a ni kod jednog provajdera nije i ako nemaš drugih uređaja koji koriste tu istu vezu. Uzmeš paket provajdera XZY od 20Mbita i preko dana imaš tih 20Mbita jer su svi na poslu a onda gle čuda kako dan odmiče brzina pada i varira, naveče se komšijin sin sa petog zakači na playku da opali sesiju fortnajta i ti umjesto svojih 20 na papiru imaš 6 u stvarnosti - jel dovoljno, ti procjeni sam.
Qler wrote: ↑01/11/2021 14:44
Hmm... ako opet ne grijesim debelo ali mislim da kod xdsl nema tih tolikih oscilacija kao na bakru kod npr Telemach... tako da kad komisjin mali skida ne bi trebalo toliko da utice na mene (da ne bude zabune ja sam sa na Telemach pa kod mene to varira, ali je i 200Mbps pa mi ne smeta toliko za sad)
Naravno da ima, Logosoft ti radi toga ima klauzulu u ugovoru da jedino garantuju brzine ako je kablom povezano, ne preko WiFi i da su ehm "dozvoljena normalna variranja brzine" do 40% i da ih ne treba radi toga zvat.
Znači ti uzmeš 100Mbita paket i budi spreman da bude 60Mbita brzina u večernjem terminu kad je špica, pogotovo ako je povezano bezično.
I BTW svi pričate o download brzinama a upload niko ne spominje, koliki je upload na tom imaginarnom paketu od 16Mbita na koji bi da pičite 4K 10 bita Dolby Vision - 512Kbita do eventulno 1Mbit
Pitanje je bilo da li je 8Mbita dovoljno a ne 16Mbita....ja opet kažem teoretski DA (za 16) ako je brzina konstanta a ni kod jednog provajdera nije i ako nemaš drugih uređaja koji koriste tu istu vezu. Uzmeš paket provajdera XZY od 20Mbita i preko dana imaš tih 20Mbita jer su svi na poslu a onda gle čuda kako dan odmiče brzina pada i varira, naveče se komšijin sin sa petog zakači na playku da opali sesiju fortnajta i ti umjesto svojih 20 na papiru imaš 6 u stvarnosti - jel dovoljno, ti procjeni sam.
Eh to ti se nece na Logosoftu desiti
Korisnik Logosofta ovde od 1997 godine, trenutno najjačeg paketa - grohotom se smijem
Qler wrote: ↑01/11/2021 14:44
Naravno da ima, Logosoft ti radi toga ima klauzulu u ugovoru da jedino garantuju brzine ako je kablom povezano, ne preko WiFi i da su ehm "dozvoljena normalna variranja brzine" do 40% i da ih ne treba radi toga zvat.
Znači ti uzmeš 100Mbita paket i budi spreman da bude 60Mbita brzina u večernjem terminu kad je špica, pogotovo ako je povezano bezično.
I BTW svi pričate o download brzinama a upload niko ne spominje, koliki je upload na tom imaginarnom paketu od 16Mbita na koji bi da pičite 4K 10 bita Dolby Vision - 512Kbita do eventulno 1Mbit
jebi ga, zato ja imam Arube u stanu da mi je i WiFi stabilan
Dakle nije tačno, barem u mom slučaju. Tačno je da imaju tu klauzulu da se ograde, ali... Sve mi je na wifi i kad god uradim speed test za paket 80 Mbps / 6 Mbps toliko mi je na testu... Naravno, ovo je tako uz 5 Ghz router, a mislim da danas svi takav imaju.
PS
Što volim kad u par sati bude gomila postova.... To samo rokaj sa konkretnim podacima:)
EasyMan wrote: ↑01/11/2021 10:22
Da li je ovaj Logosoftov internet 20Mbps dovoljan za normalno koristenje 2-3 uredjaja za drustvene mreze, YT i slicno?
I mene to zanima, može li raditi normalno android box ili Eon preko šifre na ovim brzinama??
Test1234 wrote: ↑01/11/2021 13:44
Ne znam ni sam iskreno..
dakleM, normalna upotreba... o kakvijem se vi "wanabe teorijama" zadaste?
pa jbt, ovije LoL-in ORANGE NET sa svojijeh 20 Mbps / 2 Mbps je samo par KM skuplji od cijene odrzavanja anamotamo kodnjihA, i sigurno moze podnijeti normalnu upotrebu za 2,3uredjaja, pa majka mu stara, nece niko vuci 4K istovremeno.
Meni na eon smart tv app najkvalitetniji video ne ide preko 7Mbit/s.
Na normalno pitanje je red dati normalan odgovor a ne razvlaciti pamet i palamuditi kvantnu fiziku... tobe jarabi tobe estagfirullah
ima li sta o tome sta ce sa starim tv paketima, ostaju ili ce i njih mjenjati?
Ja jos uvijek na onom LoGO!Quadro+ i nejmam sve kanale bez obzira sto placam najjaci paket
sramhi i stidbudne, vala bas
semirsar wrote: ↑01/11/2021 20:18
ima li sta o tome sta ce sa starim tv paketima, ostaju ili ce i njih mjenjati?
Ja jos uvijek na onom LoGO!Quadro+ i nejmam sve kanale bez obzira sto placam najjaci paket
sramhi i stidbudne, vala bas
HBO i Cinemax si dobio koliko vidim u cjenovniku.
Imaš sve se zadruge. A sumnjam da ti je do zadruge i stalo hahaha