Dolazi zima - zimske gume
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#20301 Re: Dolazi zima - zimske gume
kupis verigu i nemas problema, ima ČiČak i fino stoi 
-
NediM17
#20302 Re: Dolazi zima - zimske gume
Hankook ventus prime 3 off, Michko Alpin 5 on. Kućna radinost, lijepo vrijeme, saHatak gimnastike, srk kaHve, pa saug bijele Drine, pa malo šErafanja, i sve tako ukrug.
Investiraš u još jednu "garanturu" felUga i za dvije godine ostanu ti gratis. Svoja kućica, svoja slobodica, svoja avlijica, svoja garažica.
Investiraš u još jednu "garanturu" felUga i za dvije godine ostanu ti gratis. Svoja kućica, svoja slobodica, svoja avlijica, svoja garažica.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#20303 Re: Dolazi zima - zimske gume
Zivis zivot prikeNediM17 wrote: ↑30/10/2021 19:04 Hankook ventus prime 3 off, Michko Alpin 5 on. Kućna radinost, lijepo vrijeme, saHatak gimnastike, srk kaHve, pa saug bijele Drine, pa malo šErafanja, i sve tako ukrug.
-
NediM17
#20304 Re: Dolazi zima - zimske gume
Punim plućima. 
-
EasyMan
#20305 Re: Dolazi zima - zimske gume
Stara narodna je da tu ima neki senzor sto ti mjeri pritisak i ako imas dobar pritisak preko te antene te prate i organe ti ukradu.
Nekima bi i to lakse palo nego da kupe nove senzore kad im riknu
- semirsar
- semirsar
#20307 Re: Dolazi zima - zimske gume
@Al'din dam ti rok dogodine za otaj 'otel.. ako ne bidne gotov apartman za gume imadnes me na dusi, jedva neki dan odnesoh ljetni set na sesti spratDzontra_Volta wrote: ↑30/10/2021 10:37 Jutros u 8 ispred Unitrade-a
De @Al'din uvedi taj hotel za gume, pa da se riješimo problema.
Ne bi mi bilo mrsko do Hadžića klapnuti kad bih imao termin za zamjenu i gdje da ostavim drugi set guma.
- black_adrian
- Vozim: vjetar
-
milejovic1971
#20309 Re: Dolazi zima - zimske gume
danas 480 km odvezao suvo hladno ljetne gume i lanci u gepeku...nidje leda jer je suvo sve vrijeme...temp od -4 do 19 step

Last edited by milejovic1971 on 30/10/2021 19:54, edited 1 time in total.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
- semirsar
#20311 Re: Dolazi zima - zimske gume
i nemrem ga fulit', prvi je kad pohitim s parkinga, ali zato mi kona sa susjednog balkuna vrisnu "joj komso nemoj mi se bacis doli" jerbo zaglavinjah bacivsi zadnji tocak na ostale
radi, al' znas kako je, dosao dijasporac i parkirao na samoj krivini do zgrade, doduse ima naljepnicu da je invalid... s druge strane bila neka dostava pa ni otud doci do ulaza, i parkirah na parking i nosio do ulaza. Lipsalo magare prije lifta
-
Mike Ross
#20312 Re: Dolazi zima - zimske gume
Michelin rules, kako za gume tako i za obucu
.

Nego ima li ko iskustva sa ovim Uniroyal gumama?

Nego ima li ko iskustva sa ovim Uniroyal gumama?
-
probook
#20313 Re: Dolazi zima - zimske gume
Ja nzm sta ga ciljate? Novembar mjesec, cim prva kisa padne eto temparature blizu 0
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#20314 Re: Dolazi zima - zimske gume
neka jos koji dan, da se ne potrosi 2 mikrona zimskog polimera po toplom vremenu 
-
flak
#20315 Re: Dolazi zima - zimske gume
Samo da iznesem svoje iskustvo sa vulkanizerskom radnjom "AS" na Kobiljoj Glavi, možda nekome pomogne. Nadam se da ne kršim nikakva pravila, ako je to slučaj, onda se duboko izvinjavam moderatorima.
Naime, radi se o tome da sam kod njih kupio ljetne gume na proljeće i usput montirao jer nude tu uslugu. Jedini sam bio u redu za montažu, tako da sam platio sve na spratu i sišao dole na zamjenu. Montirali su mi ljetne gume, a zimske stavili u gepek.
Neki dan kad sam stavljao zimske, slučajno pogledam DOT-ove, kad zadnja zimska umjesto da je DOT19, ona DOT15. Znači, maznuli su jednu gumu i podvalili ovu stariju 4 godine. Do mene je što nisam pogledao odmah sve je li OK, bio u nekoj žurbi, a i vjerovao sam im s obzirom da sam bio dugogodišnji korisnik usluga. A da ne napominjem da je ta DOT15 što su mi je podvalili k'o nožem razrezana (to sam tek danas skontao). Tako da ću morat ponovo kupovati zimske iako sam ih u januaru kupio kod njih.
Sad je kasno za bilo kakve žalbe, da sam odmah reagovao pa hajde, ali eto. Nek se neko drugi ne zaleti. Nemoguće da je slučajno pomiješao gume jer sam samo ja bio na zamjeni.
Naime, radi se o tome da sam kod njih kupio ljetne gume na proljeće i usput montirao jer nude tu uslugu. Jedini sam bio u redu za montažu, tako da sam platio sve na spratu i sišao dole na zamjenu. Montirali su mi ljetne gume, a zimske stavili u gepek.
Neki dan kad sam stavljao zimske, slučajno pogledam DOT-ove, kad zadnja zimska umjesto da je DOT19, ona DOT15. Znači, maznuli su jednu gumu i podvalili ovu stariju 4 godine. Do mene je što nisam pogledao odmah sve je li OK, bio u nekoj žurbi, a i vjerovao sam im s obzirom da sam bio dugogodišnji korisnik usluga. A da ne napominjem da je ta DOT15 što su mi je podvalili k'o nožem razrezana (to sam tek danas skontao). Tako da ću morat ponovo kupovati zimske iako sam ih u januaru kupio kod njih.
Sad je kasno za bilo kakve žalbe, da sam odmah reagovao pa hajde, ali eto. Nek se neko drugi ne zaleti. Nemoguće da je slučajno pomiješao gume jer sam samo ja bio na zamjeni.
-
profatr
#20316 Re: Dolazi zima - zimske gume
Nekako mi to djeluje baš ciganski ako je namjerno, moguće da su im ostale gume od prethodne zamjene pa da su pogriješili?
Slobodno kupi sam jednu zimsku iste vrste, nema veze što so ove godinu starije.
Slobodno kupi sam jednu zimsku iste vrste, nema veze što so ove godinu starije.
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#20317 Re: Dolazi zima - zimske gume
aha jasta su
, svaki vulkanizer dobar oznaci da ne fuli 
meni pravo legao cova na okretajci 14ke
meni pravo legao cova na okretajci 14ke
-
flak
#20318 Re: Dolazi zima - zimske gume
Sumnjam da je slučajno. Meni je sve šuhveli bilo kad sam vidio da nose tamo iza zatamnjenih stakala gume i balansiraju, nabijaju na felge, al reko haj ima dosadnih ljudi pa da ih ne peglaju.
Tako da od svakog mazne po gumu, njemu uhar. Svakako ima skladište u kojem prodaje i polovne gume. Al opet kažem, sam sam sebi kriv, ja sam skontao da su me zayebali tek nakon 5 mjeseci. I haj prežvačem to što su mi uvalili 6 godina staru gumu, kontam može još ovu zimu nije loša šara. Al kad sam vidio danas da je "k'o nožem" razrezana...
Tako da od svakog mazne po gumu, njemu uhar. Svakako ima skladište u kojem prodaje i polovne gume. Al opet kažem, sam sam sebi kriv, ja sam skontao da su me zayebali tek nakon 5 mjeseci. I haj prežvačem to što su mi uvalili 6 godina staru gumu, kontam može još ovu zimu nije loša šara. Al kad sam vidio danas da je "k'o nožem" razrezana...
- Better Man
#20319 Re: Dolazi zima - zimske gume
Dobio sam ove slušalice sa slike što ih postavi forumaš. Kupio nove zimske Michelin i uzeo felge u Guma m. Tako da imam dva seta i miran sam vjerovatno 5 sezona. Kako sa zimskim, tako i sa ljetnim. Ako imaš mogućnosti, najbolje je imati dva seta, nego svake jeseni i proljeca skidati gume s felgi. Oba seta su na alu felgama i iste velicine. Nisam htio za zimski set broj manje iako mogu broj manje, jer i osnovni model mog auta ne dolazi na felgama broj manje, već broj veće kakve su na verziji sa boljom opremom.
- Better Man
#20320 Re: Dolazi zima - zimske gume
Čisti ciganluk i lopovluk. Treba ih zaobilaziti i naći nekog ko je pošten i neće te prevariti.flak wrote: ↑30/10/2021 22:30 Sumnjam da je slučajno. Meni je sve šuhveli bilo kad sam vidio da nose tamo iza zatamnjenih stakala gume i balansiraju, nabijaju na felge, al reko haj ima dosadnih ljudi pa da ih ne peglaju.
-
flak
#20321 Re: Dolazi zima - zimske gume
Sad mi je na čeličnim felgama, alu sam prodao jer mi nisu izgledale lijepo nikako na mom autu. Na proljeće svakako planiram kupit neke alu felge pa ću tako i uradit. Sad ću vjerovatno kupit dvije nove gume i stavit ih naprijed, a ove prednje nazad, iako su prednje nove svakako. Al nema mi logike da kupim jednu zadnju samo i da ne bude par sa drugom. A ljetne imam sve 4 nove isti DOT.
Ma užas. Nadam se da neće još ljudi nasjesti. Još vazda na kafu ostavim radnicima, dugo sam tu kupovao gume kako sebi tako i dovodio mušterije, ali eto. Nikad oni mene više neće sresti.Better Man wrote: ↑30/10/2021 22:41 Čisti ciganluk i lopovluk. Treba ih zaobilaziti i naći nekog ko je pošten i neće te prevariti.
- Better Man
#20322 Re: Dolazi zima - zimske gume
Ja zamjenu obavljam kod rođaka i miran sam i još mi je 100 metara od kuće. Jedino kad kupujem nove gume, uradim tamo gdje kupim, jer bude besplatna zamjena. I sad kupio nove zimske i felge u Guma m. Kako sam bio naručio felge, čekao sam par dana na isporuku i kad su stigle, oni odmah na njih namontirali nove gume koje sam rekao da želim pri naruđbi felgi. I kad su me zvali da jave da su felge stigle, otišao i samo mi montirali, a ljetne gume na felgama u auto. I kući ih oprao i lijepo u kese i smjestio u garažu ispod tatinog radnog stola.
- iceman ze
#20323 Re: Dolazi zima - zimske gume
Gumam Saraj'vo, uplati avans 100% za dio, pa cekaj da stigne, do tada masi usima, pa skoro su kao Porsche po bezobrazluku 
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#20324 Re: Dolazi zima - zimske gume
Šta će oni koji nemaju tatin radni stol,..

- Svakodobro!
#20325 Re: Dolazi zima - zimske gume
Kad smo vec offtopic. Guma M, za najmanji bezazlen kvar, koji se mogao ustanoviti za 15 minuta, držali mi auto u garaži 3h i naplatili 120KM kao satnice neke. E neces vise bezobrazniče.