Smije li ko u dozivotni ban da ce im i ovo dozvoliti?https://balkans.aljazeera.net/news/worl ... -11-godina
Pfizer traži od SAD-a dozvolu za vakcinaciju djece od pet do 11 godina
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- spinel_
#52776 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
-
homer2go
#52777 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Veoma, veoma interesantno istraživanje. Vakcinisani poencijalno jednako opasni kao i nevakcinisani
https://www.index.hr/vijesti/clanak/ist ... 09203.aspx
- spinel_
#52778 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kad sam ja to vama pisao o 6 mjeseci sprdali ste se. Uzivajte sada. I ti i sivi.belfy wrote: ↑07/10/2021 19:34dakle, niko nije tvrdio da ce imunitet trajati vjecno, nego da bi mogao potrajati i dozivotno za one koji su prebolili koronu, pa se onda vakcinisali. kljucne rijeci sam vec podebljao "mogao" i kategoriju "za one koji su prebolili koronu, pa se onda vakcinisali". i naravno da ljudi govore mogao jer ne mogu vidjeti buducnost, nego pricaju prema trenutacnim saznanjima. a pri tome jos to govore za tacno odredjenu grupaciju gdje jos uvijek stoji mozda jer ne vide buducnost.
meni je jasno da i ti to mozes procitati, ali ako iz jedne takve recenice izdvojis dvije rijeci da bi pokusao potkrijepiti tvrdnju da su govorili kako ce imunitet od vakcina trajati dozivotno onda si u krivu.
Na kraju nije ni 6.
Last edited by spinel_ on 07/10/2021 20:01, edited 1 time in total.
-
homer2go
#52779 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Naravno da će im dozvoliti. Kad već nismo zaštitili bake i deke, sa dječijim zdravljem nećemo rizikovati.spinel_ wrote: ↑07/10/2021 19:59Smije li ko u dozivotni ban da ce im i ovo dozvoliti?https://balkans.aljazeera.net/news/worl ... -11-godina
-
breba
#52780 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nije baš tako ako pročitaš čitav članak.homer2go wrote: ↑07/10/2021 19:59 Veoma, veoma interesantno istraživanje. Vakcinisani poencijalno jednako opasni kao i nevakcinisani
Em su manje šanse da se zaražiš, em da ćeš završiti u bolnici.Cjepiva protiv koronavirusa smanjuju izglede za infekciju i smanjuju težinu bolesti.
Na stranu to sto studija još nije objavljena. Bolje sačekati pa donositi zaključke o istoj.
-
belfy
#52781 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
u doba kada si pisao ti je ukazano da si u krivu i to iz clanka koji si sam bio postavio. necu ni reci da je nakon toga to postalo sprdanje. sta ti znaci ovo "kada sam vam ja govorio da..."? da si znao buducnost? cestitam Milane Tarotu. nista ti nisi predvidio, kao ni ostali, nego se samo pravite generalima poslije bitke. dobro je onaj prije stranicu - dvije rekao. nema ovdje niko normalan... da se barem diskusija hoce vratiti u okvire normalnog bi bio korak naprijed.spinel_ wrote: ↑07/10/2021 20:00Kad sam ja to vama pisao o 6 mjeseci sprdali ste se. Uzivajte sada. I ti i sivi.belfy wrote: ↑07/10/2021 19:34
dakle, niko nije tvrdio da ce imunitet trajati vjecno, nego da bi mogao potrajati i dozivotno za one koji su prebolili koronu, pa se onda vakcinisali. kljucne rijeci sam vec podebljao "mogao" i kategoriju "za one koji su prebolili koronu, pa se onda vakcinisali". i naravno da ljudi govore mogao jer ne mogu vidjeti buducnost, nego pricaju prema trenutacnim saznanjima. a pri tome jos to govore za tacno odredjenu grupaciju gdje jos uvijek stoji mozda jer ne vide buducnost.
meni je jasno da i ti to mozes procitati, ali ako iz jedne takve recenice izdvojis dvije rijeci da bi pokusao potkrijepiti tvrdnju da su govorili kako ce imunitet od vakcina trajati dozivotno onda si u krivu.
Na kraju nije ni 6.
-
RtrnOfSalisbury
#52782 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
znal neko jel ta antitjela djeluju hemijski ili fizicki protiv virusa 
- spinel_
#52783 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Mislis da zaista od samog pocetka cilj ovih farmaceutskih korporacija nije bila sezonska vakcina?belfy wrote: ↑07/10/2021 20:26u doba kada si pisao ti je ukazano da si u krivu i to iz clanka koji si sam bio postavio. necu ni reci da je nakon toga to postalo sprdanje. sta ti znaci ovo "kada sam vam ja govorio da..."? da si znao buducnost? cestitam Milane Tarotu. nista ti nisi predvidio, kao ni ostali, nego se samo pravite generalima poslije bitke. dobro je onaj prije stranicu - dvije rekao. nema ovdje niko normalan... da se barem diskusija hoce vratiti u okvire normalnog bi bio korak naprijed.
Ako tako mislis onda ne znam sta da ti kazem.
Samo cu ponoviti da ovo nema apsolutno nema nikakve veze sa zdravljem. I da mi je krivo sto sam bio u pravu, daleko da se sad pravim bitan i pametan jer smo svi u istom sranju.
-
biglebovski
#52784 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ma džaba ti sve, eno onaj link od osmoro preminulih u Hr jučer, troje obje doze primili. Kad ti dođe vrijeme bogu na istinu, nema te vakcine koja te spasašava. Od kad ikad se proučavaju ovi virusi prehlade i gripe pa osim nekih lijekova za ublažavanje ništa se drugo nije našlo da se iste eliminiše. To je jednostavno nemoguće, mutiraju, evoluiraju, bore se i svi mogu napraviti sranje, pogotovo starijim i osobama slabog imuniteta. Evo i ova mRna moderna vakcina, nema full zaštite kao što ljudi očekuju kad im se kaže vakcina. Zato ni vakcina protiv gripe nije bila obavezna.Trappist wrote: ↑07/10/2021 19:45Dzaba, opet ti vrijedi samo 6 mjeseci kad prebolujes a antitijela ne priznaju...biglebovski wrote: ↑07/10/2021 19:42
Evo šta iz pfizera kažu šta je bolje, prirodni vs. vakcinalni imunitet. Sad ne znam, možda je video naštiman...
https://www.projectveritas.com/news/pfi ... ccination/
Sve oko ovog virusa je, imam takav dojam, političko-finansijski, slabo šta tu neke prave nauke ima.
Zdravlje je izuzetno individualna stvar, ganjanjem nekakve kolektivne zaštite se ne postiže ništa, osim podizanja tenzija u društvu. Ovo sve izgleda kao dobro izrežiran holivudski film sa poznatim glumcima. I mi ovdje kao neki statisti
-
splinter
#52785 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
https://www.nature.com/articles/d41586- ... 7-45639130
Evo dobro a praktično rješenje npr za škola.
Studija je nova novcata
NEWS
06 October 2021
Real-world data show that filters clean COVID-causing virus from air
An inexpensive type of portable filter efficiently screened SARS-CoV-2 and other disease-causing organisms from hospital air.
Evo dobro a praktično rješenje npr za škola.
Studija je nova novcata
NEWS
06 October 2021
Real-world data show that filters clean COVID-causing virus from air
An inexpensive type of portable filter efficiently screened SARS-CoV-2 and other disease-causing organisms from hospital air.
- jeza u ledja
#52786 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Hahaha, ovo su spinelova predvidjanja.spinel_ wrote: ↑07/10/2021 19:59Smije li ko u dozivotni ban da ce im i ovo dozvoliti?https://balkans.aljazeera.net/news/worl ... -11-godina
"Kad sam ja govorio XY pricali ste teorija zavjere".
NARAVNO da ce odobriti jer cijela Amerika ceka te vakcine za djecu da se ne bi morali maltretirati sa online nastavom, zatvaranjima, maskama i slicnim glupostima.
- jeza u ledja
#52787 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ako je to tekst poput ovog kojeg je Trappist postavio u njemu ne pise da se vakcinisanjem stice dozivotni imunitet. Ima li kakvih drugih tekstova ili po obicaju mislis da je dovoljno samo vjerovati onom sto kazes?Capljina74 wrote: ↑07/10/2021 19:20Postavljali su vam ljudi tekstove.jeza u ledja wrote: ↑07/10/2021 18:52 Ja se sjecam da su tvrdili da je bolji od prirodnog, ali nesto se ne sjecam da su tvrdili da ce biti dozivotno imuni. Cak sta vise dobro se sjecam da su odmah pocele price o boosterima sljedecu zimu.
Tu su bezveze gubili kredibilitet.
Od maja/juna ove godine vec znamo da vakcine gube na snazi s vremenom, pogotovo nakon Delte. Izraelci su jos tada objavili prva istrazivanja koja to pokazuju (za Pfizer konkretno).Trappist wrote: ↑07/10/2021 19:12" A series of new studies, including two led by Ellebedy, suggests that mRNA vaccines like those from Pfizer-BioNTech and Moderna trigger the immune system to establish long-term protection against severe COVID-19 — protection that likely will last several years or even longer, Ellebedy says.
To understand what he's talking about, let's say you received the second Moderna or Pfizer vaccine six months ago. Right away, your immune system got to work and began making antibodies.
These antibodies are a bit like archers outside the moat of a castle. They set up in the lining of your nose and throat, ready to shoot down (aka neutralize) any SARS-CoV-2 particles that try to enter the moat (aka your nasal tissue).
These antibodies can prevent an infection, says bioimmunologist Deepta Bhattacharya at the University of Arizona. They stop the virus from entering cells and setting up shop. They are the body's front-line defense"
"The vaccines made by Pfizer-BioNTech and Moderna set off a persistent immune reaction in the body that may protect against the coronavirus for years, scientists reported on Monday.
The findings add to growing evidence that most people immunized with the mRNA vaccines may not need boosters, so long as the virus and its variants do not evolve much beyond their current forms — which is not guaranteed (u istraživanju od prije par dana dokazano da zaštita pada ali da to nema nikakve veze sa varijantama)
"Dr. Ellebedy and his colleagues reported last month that in people who survived Covid-19, immune cells that recognize the virus lie quiescent in the bone marrow for at least eight months after infection. A study by another team indicated that so-called memory B cells continue to mature and strengthen for at least a year after infection.
Based on those findings, researchers suggested that immunity might last for years, possibly a lifetime, in people who were infected with the coronavirus and later vaccinated "
Bas mi maloprije kolega s posla salje clanak o ovome i kao zabezeknut. Ja ono....zar tek sad to cujes?...
Naravno, nikom ne pada na pamet da Pfizeru i ostalima odgovaraju ovakve vijesti i objavljivanje ovakvih istrazivanja, sada, kad se prica o boosterima.
- jeza u ledja
#52788 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Uvijek se preskoci onaj zadnji paragraf:homer2go wrote: ↑07/10/2021 19:59 Veoma, veoma interesantno istraživanje. Vakcinisani poencijalno jednako opasni kao i nevakcinisani
Vakcinisani su potencijalno jednako opasni kao nevakcinisani - AKO se zaraze.Cjepiva protiv koronavirusa smanjuju izglede za infekciju i smanjuju težinu bolesti.
- spinel_
#52789 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Naravno, jer su jaci od drzave.jeza u ledja wrote: ↑07/10/2021 21:09Hahaha, ovo su spinelova predvidjanja.![]()
"Kad sam ja govorio XY pricali ste teorija zavjere".![]()
![]()
NARAVNO da ce odobriti jer cijela Amerika ceka te vakcine za djecu da se ne bi morali maltretirati sa online nastavom, zatvaranjima, maskama i slicnim glupostima.
Hocemo li se jos igrati "predvidjanja"?
Mada bih ja rekao da je to samo logicko i zdravorazumsko razmisljanje koje u praksi ovih sto to sprovode i dozvoljavaju je bolesno.
Evo nakon sto to odobre onda se ide na novorodjencad.
Zivi bili pa vidjeli.
Naravno da bih volio da se sa svim ovim stane ali tesko.
-
belfy
#52790 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
ne mislim i obrazlozenje je jednostavno, ali to bi me uvlacilo dalje u diskusiju koja ne vodi nigdje. isto tako:spinel_ wrote: ↑07/10/2021 20:50Mislis da zaista od samog pocetka cilj ovih farmaceutskih korporacija nije bila sezonska vakcina?belfy wrote: ↑07/10/2021 20:26
u doba kada si pisao ti je ukazano da si u krivu i to iz clanka koji si sam bio postavio. necu ni reci da je nakon toga to postalo sprdanje. sta ti znaci ovo "kada sam vam ja govorio da..."? da si znao buducnost? cestitam Milane Tarotu. nista ti nisi predvidio, kao ni ostali, nego se samo pravite generalima poslije bitke. dobro je onaj prije stranicu - dvije rekao. nema ovdje niko normalan... da se barem diskusija hoce vratiti u okvire normalnog bi bio korak naprijed.
Ako tako mislis onda ne znam sta da ti kazem.
Samo cu ponoviti da ovo nema apsolutno nema nikakve veze sa zdravljem. I da mi je krivo sto sam bio u pravu, daleko da se sad pravim bitan i pametan jer smo svi u istom sranju.
- ima veze sa zdravljem
- nisi bio u pravu
ja bih samo zelio vidjeti da se diskusija vrati u normalu, a onda se da dalje diskutovati...
- salik79
#52791 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kompletan ovaj cirkus sazet u samo dvije slike:

-
homer2go
#52792 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ali stvarno ste bolesni, nitko ne umanjuje efikasnost vakcina, ali članak raspravlja o interesantnom pitanju opasnosti vakcinisanih za druge kada je u pitanju prenos zaraze. U perspektivi slabljena dejstva vakcine tokom vremena ovo je veoma interesantno pitanje.jeza u ledja wrote: ↑07/10/2021 21:17Uvijek se preskoci onaj zadnji paragraf:homer2go wrote: ↑07/10/2021 19:59 Veoma, veoma interesantno istraživanje. Vakcinisani poencijalno jednako opasni kao i nevakcinisani
https://www.index.hr/vijesti/clanak/ist ... 09203.aspx![]()
Vakcinisani su potencijalno jednako opasni kao nevakcinisani - AKO se zaraze.Cjepiva protiv koronavirusa smanjuju izglede za infekciju i smanjuju težinu bolesti.
Međutim siguran sam da će komitet biti zadovoljan. Reakcija je bila pravovremena.
- armin071
#52793 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Šef RKI-a Wieler danas na presu izjavi da covid i grip imaju dosta sličnosti i da obadva virusa uglavnom napadaju stare i osobe sa drugim bolestima. Kad se samo sjetim kako su ljudi “vješani” u javnosti zbog sličnih poređenja. U isto vrijeme ministar zdravlja Njemačke izjavljuje da je u Njemačkoj možda vakcinisano već i do 85 % umjesto dosadašnjih 65 kako se mislilo
Traže valjda izgovor da ukinu mjere jer su skontali da nema više dobrovoljaca…..
- cvrčak_na_hedonizmu
#52794 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
homer2go wrote: ↑07/10/2021 19:59 Veoma, veoma interesantno istraživanje. Vakcinisani poencijalno jednako opasni kao i nevakcinisani
Znaci, vakcinises se da zastitis sebe, druge mozes zaraziti ha bio, ha ne bio vakcinisan. Zanimljivo. Shodno tome, cemu ovoliko tjeranje na pelcovanje, jel to ona stara mi bi kao da umremo, a oni nam kao ne dajuwrote: ↑07/10/2021 19:59 Nisu pronašli statistički značajne razlike u prosječnom virusnom opterećenju između cijepljenih i necijepljenih osoba, ili između onih s ili bez simptoma, ili između različitih dobnih skupina, spolova ili tipova cjepiva, prema izvješću objavljenom na internetskoj stranici medRxiv.
Duse drage

-
Dead Man Walking
#52795 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kad ce depopulacija, prical se sta?spinel_ wrote: ↑07/10/2021 21:20
Naravno, jer su jaci od drzave.
Hocemo li se jos igrati "predvidjanja"?
Mada bih ja rekao da je to samo logicko i zdravorazumsko razmisljanje koje u praksi ovih sto to sprovode i dozvoljavaju je bolesno.
Evo nakon sto to odobre onda se ide na novorodjencad.
Zivi bili pa vidjeli.
Naravno da bih volio da se sa svim ovim stane ali tesko.
- GandalfSivi
#52796 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Opet cvrle lupa. Ako si zarazen, imas jednaku sansu da preneses, a ako se vakcinisan imas manji sansu da se zarazis.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑07/10/2021 22:28homer2go wrote: ↑07/10/2021 19:59 Veoma, veoma interesantno istraživanje. Vakcinisani poencijalno jednako opasni kao i nevakcinisani
https://www.index.hr/vijesti/clanak/ist ... 09203.aspxZnaci, vakcinises se da zastitis sebe, druge mozes zaraziti ha bio, ha ne bio vakcinisan. Zanimljivo. Shodno tome, cemu ovoliko tjeranje na pelcovanje, jel to ona stara mi bi kao da umremo, a oni nam kao ne dajuwrote: ↑07/10/2021 19:59 Nisu pronašli statistički značajne razlike u prosječnom virusnom opterećenju između cijepljenih i necijepljenih osoba, ili između onih s ili bez simptoma, ili između različitih dobnih skupina, spolova ili tipova cjepiva, prema izvješću objavljenom na internetskoj stranici medRxiv.![]()
Duse drage![]()
Sta nije jasno maca?
-
homer2go
#52797 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
I da napomenem, ako nisi vakcinisan onda si bioterorista i ubica. Vakcinisan, postaješ tajni agent 007 i imaš Licenc to killGandalfSivi wrote: ↑07/10/2021 23:31Opet cvrle lupa. Ako si zarazen, imas jednaku sansu da preneses, a ako se vakcinisan imas manji sansu da se zarazis.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑07/10/2021 22:28
Znaci, vakcinises se da zastitis sebe, druge mozes zaraziti ha bio, ha ne bio vakcinisan. Zanimljivo. Shodno tome, cemu ovoliko tjeranje na pelcovanje, jel to ona stara mi bi kao da umremo, a oni nam kao ne daju![]()
Duse drage![]()
Sta nije jasno maca?
- GandalfSivi
#52798 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
O cemu ti svega ti?homer2go wrote: ↑07/10/2021 23:36I da napomenem, ako nisi vakcinisan onda si bioterorista i ubica. Vakcinisan, postaješ tajni agent 007 i imaš Licenc to killGandalfSivi wrote: ↑07/10/2021 23:31
Opet cvrle lupa. Ako si zarazen, imas jednaku sansu da preneses, a ako se vakcinisan imas manji sansu da se zarazis.
Sta nije jasno maca?![]()
, naravno uz puno manje šanse da to i realizuješ ali opet, nikad ne znaš
![]()
Sumiram clanak, jer nekima ocito treba, a nemam pojma gdje ti ode…
-
homer2go
#52799 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
U šalu i pošalicu, neki bi rekli, laganu zezu, baziranu na istini. Kad vakcinisan zarazi nekoga, hebi ga desilo se, mala vjerovatnoća, šta ćeš dešava se.GandalfSivi wrote: ↑07/10/2021 23:38O cemu ti svega ti?
Nevakcinisan ipak nosi stigmu antivaxera, aniticivilizacijskog elementa, bioteroriste, možda čak i ubice iz namjere.
Dojade stalni pokušaji prosvjetitelja da prosvijetle one koji ne žele biti prosvjećeni i obratno.
ne zamjeraj.
- GandalfSivi
#52800 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Znaci ti se slazes sa prijedlogom da bi i jedni i drugi trebali nositi maske unutra. Odlicnohomer2go wrote: ↑07/10/2021 23:43U šalu i pošalicu, neki bi rekli, laganu zezu, baziranu na istini. Kad vakcinisan zarazi nekoga, hebi ga desilo se, mala vjerovatnoća, šta ćeš dešava se.GandalfSivi wrote: ↑07/10/2021 23:38
O cemu ti svega ti?
Nevakcinisan ipak nosi stigmu antivaxera, aniticivilizacijskog elementa, bioteroriste, možda čak i ubice iz namjere.
Dojade stalni pokušaji prosvjetitelja da prosvijetle one koji ne žele biti prosvjećeni i obratno.
ne zamjeraj.