pretpostavka je ljubav.klix wrote: ↑12/10/2021 19:17Presudu niko od nas na temi nije vidio osim Arijane / td_maajke. Ali nije teško pretpostaviti šta u njoj piše.zabac kermit wrote: ↑12/10/2021 18:21
A kako to odjednom da ti ne znas sta pise u presudi i sto te toliko ista zanima kad se eto tek tako zanimas slucajem?Juce si tvrdio da znas sta pise a danas ne znas.Amnezija?![]()
Slučaj Dženan Memić
-
belfy
#21276 Re: Slučaj Dženan Memić
-
denden
#21277 Re: Slučaj Dženan Memić
Ma kakva dobrota, čisti hedonizambitangeIprinceze wrote: ↑12/10/2021 20:55Eto vidiš kako ne treba biti dobrica u životu. Ja samo ne znam kud ćeš ti sa svojom takom dobrotom. Možda i zajebeš duponju
-
bitangeIprinceze
#21278 Re: Slučaj Dženan Memić
Samo češljanje u stranu pa ti se odmah vidi na facedenden wrote: ↑12/10/2021 20:59Ma kakva dobrota, čisti hedonizambitangeIprinceze wrote: ↑12/10/2021 20:55
Eto vidiš kako ne treba biti dobrica u životu. Ja samo ne znam kud ćeš ti sa svojom takom dobrotom. Možda i zajebeš duponju![]()
-
denden
#21279 Re: Slučaj Dženan Memić
Zašto je Državno tužilaštvo požurilo sa optužnicom?ArmandiHose wrote: ↑12/10/2021 20:55 Da, jos i ovo nervoznom forumasu da kazem:
uvijek pisem "ubistvo i/ili saobracajka" ili "lisenje zivota", a ne iskljucivo "ubistvo".
Zasto?
Pa, zato sto ni Tuzilastvo BiH, nakon svoje duže i sveobuhvatne istrage (stotinjak saslusanih svjedoka koje je svelo na 88 u optuznici) zvanicno ne zna da li je NACIN SMRTI samo saobracajka, saobracajka i ubistvo, ili samo ubistvo.
Jer se ova optuznica, ponavljam i naglasavam, odnosi samo na razjasnjavanje "NACINA NANOSENJA TESKIH TJELESNIH POVREDA OD KOJIH JE MEMIC DZENAN PODLEGAO".... po NN licu/licima.
Dakle, nacini nanosenja smrtnih povreda imliciraju na: saobracajku, saobracajka i ubistvo, ubistvo - na svaki nasilni nacin smrti, ali ne i tzv zadesni, slucajni (udar groma, pad drveta i sl.).
Pisano je na portalima i na temi, da su ljudi optuženi da su pomagači za nepoznato djelo. Samim tim im se, pošto kazna za pomaganje zavisi od djela za koje se pomagalo (a ono je nepoznato), kazna ne može ni izreći.
Dakle, sve da sud utvrdi da su krivi, kako ih može osuditi ako nema pravni okvir za to, jer mu ga tužilaštvo nije obezbijedilo.
Ako su se državni tužioci već plašili očekujuće presude Vrhovnog suda protiv Ljube Seferovića (jer Državno tužilaštvo optužuje u "živom" predmetu drugog suda), zašto svejedno nisu sačekali da vide kakvu će presudu Vrhovni sud donijeti, pa onda nekako pravno kvalifikovati Dženanove smrtonosne povrede (bilo kako, da su od saobraćajke ili palice ili kombinacije, svejedno). Da su to uradili, Državni sud bi mogao, u slučaju utvrđivanja krivice, izreći presudu za pomaganje. Ovako to ne može. Na taj način je Državno tužilaštvo (pored toga što su dokazi ionako nikakvi) u velikoj mjeri ugrozilo izglede optužnice da završi osuđujućom presudom. Prosto, kao da im je cilj bio samo podizanje optužnice, a da o osuđujućoj presudi nisu ni razmišljali, niti joj se nadali.
Ima li Muriz predstavu zašto je to urađeno? Feraget, naravno, zna, ali nešto sumnjam da zna i Muriz.
A bilo bi zanimljivo pogledati uporedni tajmlajn istovremeno odvijajućih događaja u vezi nekih uključenih aktera.
Možda bi se Murizu samo reklo.
-
ArmandiHose
#21280 Re: Slučaj Dženan Memić
SVE se ovo moze podvesti pod implikacije tkz pravila "Kvaka 22".
Kompletna situacija u vezi sa ova dva sudjenja (prvim okoncanim, drugim u toku), asocirali su me na jednu genijalnu knjigu pod nazivom "Kvaka 22" i istoimeni film snimljen po toj knjizi:
"Bila je tu samo jedna kvaka, i to Kvaka 22... Orr je bio lud i mogao je biti pošteđen letenja. Trebao je jedino zatražiti da bude pošteđen; ali čim bi to zatražio, ne bi više bio lud i morao bi i dalje izvršavati borbene zadatke.
Orr bi bio lud kad bi izvršavao borbene zadatke, a duševno zdrav kad ih ne bi izvršavao, ali ako je zdrav, mora ih izvršavati. Ako ih izvršava, lud je pa ne mora; ali ako ih neće izvršavati, duševno je zdrav pa mora. Yossarian je bio duboko potresen apsolutnom jednostavnošću te klauzule i zazviždao je u znak divljenja.
Ovako je sumanuta vojna logika objašnjena u romanu Josepha Hellera čiji je naslov, "Kvaka 22", postao sinomim za bezizlaznu situaciju".
Svi smo mi postali taoci bezizlazne situacije.. prva istraga i sudjenje promasaji, druga istraga i sudjenje buduci promasaji, treceg promasaja mislim da nece biti.
Jer se vise niko nece htjeti smjeti, usuditi da se bavi ovim slucajem ciji epilog moze biti samo PROMASAJ, osim nekog BiH ili regionalnog sineasta, po nasem filmasa.
Kompletna situacija u vezi sa ova dva sudjenja (prvim okoncanim, drugim u toku), asocirali su me na jednu genijalnu knjigu pod nazivom "Kvaka 22" i istoimeni film snimljen po toj knjizi:
"Bila je tu samo jedna kvaka, i to Kvaka 22... Orr je bio lud i mogao je biti pošteđen letenja. Trebao je jedino zatražiti da bude pošteđen; ali čim bi to zatražio, ne bi više bio lud i morao bi i dalje izvršavati borbene zadatke.
Orr bi bio lud kad bi izvršavao borbene zadatke, a duševno zdrav kad ih ne bi izvršavao, ali ako je zdrav, mora ih izvršavati. Ako ih izvršava, lud je pa ne mora; ali ako ih neće izvršavati, duševno je zdrav pa mora. Yossarian je bio duboko potresen apsolutnom jednostavnošću te klauzule i zazviždao je u znak divljenja.
Ovako je sumanuta vojna logika objašnjena u romanu Josepha Hellera čiji je naslov, "Kvaka 22", postao sinomim za bezizlaznu situaciju".
Svi smo mi postali taoci bezizlazne situacije.. prva istraga i sudjenje promasaji, druga istraga i sudjenje buduci promasaji, treceg promasaja mislim da nece biti.
Jer se vise niko nece htjeti smjeti, usuditi da se bavi ovim slucajem ciji epilog moze biti samo PROMASAJ, osim nekog BiH ili regionalnog sineasta, po nasem filmasa.
-
denden
#21281 Re: Slučaj Dženan Memić
A vidiš, zanimljivo da je da bi Muriz, ali kada bi sam shvatio šta se zaista desilo i šta je uradio (a to se silom prilika po njega ili desilo ili će se vrlo brzo desiti), mogao, još uvijek ima priliku, sve riješiti prosto time što bi javnosti priznao i ispričao istinu, otvoriti dušu. Ali iskreno, ne lažno ni kalkulantski. Šta je mislio, zašto je mislio, zašto je bio zaveden, zašto je lagao. Njemu to izgleda kao potpuni krah (heroj u borbi za istinu se ispostavlja kao bezočni sistematski lažov i klevetnik i progonitelj nedužnih ljudi). Ali, koliko se razumijem u psihologiju mase, javnost bi mu to oprostila i skoro konsenzusom ga prihvatila i jedinstvenije i intenzivnije napravila svojim herojem nego što je to ikad dosad bio. Jer to želi i jer voli iskrenost koja je teška po onog ko je primijeni.ArmandiHose wrote: ↑12/10/2021 21:19 SVE se ovo moze podvesti pod implikacije tkz pravila "Kvaka 22".
To bi ujedno za Muriza bila katarza i spas od daljnjeg sopstvenog paklenog doživotnog mučenja i mrcvarenja.
Mislim da bi se mogao naći i uzak, ali realan pravni put za krivično gonjenje pravog ubice. A ako je tačno ono što si implicirao (dosad ne vidim da jeste) o tome da Kantonalno tužilaštvo nije dizalo optužnicu za ubistvo, nego samo prijedlog za pritvor, to ne bi bio uski put, nego autostrada.
U suprotnom, Muriz će nastaviti pokušavati da glavom ide kroz zidove, ali toga više nema, zid pred kojim je se neće pomjeriti i on će se ispostaviti pred javnošću kao bezočni lažov, biće doveden pred svršen i nepopravljiv čin. Ostati doživotni ogorčeni, javno raskrinkani i poniženi prodavač ubleha, zapetljan u igru u koju je dobrovoljno ušao, ali koju igra po pravilima drugih i za njihove interese i u kojoj nikad ne može dobiti.
Ali, još uvijek može sam odabrati šta da uradi.
Naravno, odabirom istine ostali bi on sam i Dženan, protiv svih drugih. Sve brojne i neke vrlo uticajne lešinare bi morao odjebati, doći na nulu (mada bi se neki od njih opet vješto i perfidno parazitski nakačili na njegovu katarziranu verziju). A to, u terminima praktičnog, nije nimalo lako.
Da li Muriz ovo može? Iskreno, ne izgleda kao taj kapacitet, posebno iz svega dosad priloženog s njegove strane.
Kako god, živjeće sa posljedicama svojih izbora. Dosad je već surovo kažnjen svojom najvećom, kapitalnom "nagradom", oslobađanjem Ljube Seferovića i navlačenjem majice sa Dženanovim likom na njeg.
Ali, nikad ne treba potcijeniti snagu ljudskog u čovjeku.
Potencijalno je svako sposoban za sopstveni leap of faith.

-
MensurM
#21282 Re: Slučaj Dženan Memić

Murize, kako misliš "ne znamo"?
-
ArmandiHose
#21283 Re: Slučaj Dženan Memić
Da poentiram i zavrsim za ovo vece:
osudjeni su SVI pravosudni procesi u ovom predmetu na neuspjehe.
Zasto?
Zato sto:
1) ili je ubica Ljubo, kao sto je to bilo od pocetka dok Kantonalno tuzilastvo nije promijenilo pravnu kvalifikaciju zbog stava Kantonalnog suda da nema dovoljno dokaza za takvu optuznu varijantu (Ljubo priznao saobracajku, supruga mu Vasva priznala ubistvo, ali medjutim...), ukoliko nije predmet res iudicata ima nade;
2) Ili je ubica, nalogodavac neki MOCNIK, dovoljno mocan da zavrti kompletan Kanton i 1/2 Federacije, posebno Glavnog Federalnog tuzitelja Glavnog Kantonalnog tuzitelja i sve njihove tuzitelje, plus gomilu svjedoka i vjestaka, dakle neki kalibar poput Butros Butros Galija, Klintona, ili pak nj.e. Ambasadora SAD u BiH, za kojeg medjutim znamo da je sretno ozenjen, pa stoga ne bi ni pogledao "fatalnu" Alisu Mutap
Postovani pojedini, prepoznajte se plz, iskljucite tzv reptilski primitivni mozak, ukljucite Kortex koji je vrhunac evolucije (izvinjujem se pobornicima teorije kreacije), razmislite (nije prirodno, niti lako), izvucite adekvatne zakljucke.
Posto sam ja ipak Armandi(o) Hose licno, citiracu na kraju, da pomognem Kortexu, jednu špansku poslovicu:
konju koji hramlje - vjerovatno nedostaje potkovica
osudjeni su SVI pravosudni procesi u ovom predmetu na neuspjehe.
Zasto?
Zato sto:
1) ili je ubica Ljubo, kao sto je to bilo od pocetka dok Kantonalno tuzilastvo nije promijenilo pravnu kvalifikaciju zbog stava Kantonalnog suda da nema dovoljno dokaza za takvu optuznu varijantu (Ljubo priznao saobracajku, supruga mu Vasva priznala ubistvo, ali medjutim...), ukoliko nije predmet res iudicata ima nade;
2) Ili je ubica, nalogodavac neki MOCNIK, dovoljno mocan da zavrti kompletan Kanton i 1/2 Federacije, posebno Glavnog Federalnog tuzitelja Glavnog Kantonalnog tuzitelja i sve njihove tuzitelje, plus gomilu svjedoka i vjestaka, dakle neki kalibar poput Butros Butros Galija, Klintona, ili pak nj.e. Ambasadora SAD u BiH, za kojeg medjutim znamo da je sretno ozenjen, pa stoga ne bi ni pogledao "fatalnu" Alisu Mutap
Postovani pojedini, prepoznajte se plz, iskljucite tzv reptilski primitivni mozak, ukljucite Kortex koji je vrhunac evolucije (izvinjujem se pobornicima teorije kreacije), razmislite (nije prirodno, niti lako), izvucite adekvatne zakljucke.
Posto sam ja ipak Armandi(o) Hose licno, citiracu na kraju, da pomognem Kortexu, jednu špansku poslovicu:
konju koji hramlje - vjerovatno nedostaje potkovica
- uglavnomja
#21284 Re: Slučaj Dženan Memić
standardna predizborna je pocela udarnicki tamo negdje kod senada
a hajka na mutape & co je pocela kad se saznalo da je alisa trudna
e, moc, uticaj, veze, igranke, (ne)sretne okolnosti ...
ne sjecaam se tacno kad je fahro uletio? cim se spomenula gordana? ili kad je postalo jasno da moze odletjeti?
ili kad je osmicina diploma dosla na red?
debevc?
a bijes i frustracije naroda su rasle progresivno - respiratori, vakcine i sebijina nepostojeca diploma
- uglavnomja
#21285 Re: Slučaj Dženan Memić
evo ti jedna iz kaubojskih romanaArmandiHose wrote: ↑12/10/2021 22:09
konju koji hramlje - vjerovatno nedostaje potkovica![]()
ne mamuzaj mrtvog konja
-
ArmandiHose
#21286 Re: Slučaj Dženan Memić
OK, ond moram jos ovo dodati:
moje dosadasnje iskustvo Homo Sapiensa na planeti Zemlji, Balkan, me upucuje na ovakav zakljucak:
na Balkanu, za Balkanoide, vrijedi pravilo: iza vecine neobicnih, neuobicajenih dogadjaja, situacija, ne stoji neki superiorni UM, neko svjesno i voljno promisljanje, zrela ideja u provedbi, vec SLUCAJ, GLUPOST, LIJENOST ozbiljena na djelu.
Stoga mi je logicna, u dendenovoj izvedbi, argumentaciji, teza da nema nikakve teorije zavjere na djelu sa njenim oposljedicama,
vec: SLUCAJ, GLUPOST, LIJENOST, NEKOMPETENTOST pripadnika policije, tuzilastva, suda, tako da je najvjerovatnija verzija slijedeca:
.... molim zavrsite recenicu
moje dosadasnje iskustvo Homo Sapiensa na planeti Zemlji, Balkan, me upucuje na ovakav zakljucak:
na Balkanu, za Balkanoide, vrijedi pravilo: iza vecine neobicnih, neuobicajenih dogadjaja, situacija, ne stoji neki superiorni UM, neko svjesno i voljno promisljanje, zrela ideja u provedbi, vec SLUCAJ, GLUPOST, LIJENOST ozbiljena na djelu.
Stoga mi je logicna, u dendenovoj izvedbi, argumentaciji, teza da nema nikakve teorije zavjere na djelu sa njenim oposljedicama,
vec: SLUCAJ, GLUPOST, LIJENOST, NEKOMPETENTOST pripadnika policije, tuzilastva, suda, tako da je najvjerovatnija verzija slijedeca:
.... molim zavrsite recenicu
- uglavnomja
#21287 Re: Slučaj Dženan Memić
neko je stavio neki link mislim istraga.baArmandiHose wrote: ↑12/10/2021 22:56 OK, ond moram jos ovo dodati:
.... molim zavrsite recenicu![]()
sa kompletnim opusom sta je policija uradila u slucaju, od prvog poziva na lice mjesta do sasusanja zadnjeg potencijalno "zanimljivog" lka koji je to vece nedje po ilidzi belaj pravio
sve sa imenima ili inicijalima i izvorom ko ih je naveo kao moguce sumnjivce
jako dug spisak ljudi, koji nikad ovdje nisu spomenuti
cak i neki dzenanovi drugovi, kao svjedoci da li se desavalo nesto neobicno
itd
uglavnom, izgleda, ovako na prvu, da je policija prilicno dobro odradila ovaj dio posla na terenu
e, a greske su broj protokola, saslusanje ranjene cure uz prisustvo oca, itd ...
sud je sve ukakio, kao i obicno zadnjih 20-30- godina
svjetski sampion u broju slobodnih stostrukih povratnika u krsenju zakona
- zabac kermit
#21288 Re: Slučaj Dženan Memić
Vidovita?Nije niko vidio ali se moze pricat o tome sta pise?klix wrote: ↑12/10/2021 19:17Presudu niko od nas na temi nije vidio osim Arijane / td_maajke. Ali nije teško pretpostaviti šta u njoj piše.zabac kermit wrote: ↑12/10/2021 18:21
A kako to odjednom da ti ne znas sta pise u presudi i sto te toliko ista zanima kad se eto tek tako zanimas slucajem?Juce si tvrdio da znas sta pise a danas ne znas.Amnezija?![]()
Ja mislim da nigdje nema ovako inteligentnih ljudi ko u bosni
-
YouAreMyDestiny
#21289 Re: Slučaj Dženan Memić
Ne padamo svi na manipulacije i spinove. Neko zna da misli, a neko misli kako mu kažu.zabac kermit wrote: ↑12/10/2021 23:59Vidovita?Nije niko vidio ali se moze pricat o tome sta pise?
Ja mislim da nigdje nema ovako inteligentnih ljudi ko u bosni![]()
-
pinkman
#21290 Re: Slučaj Dženan Memić
Vec sam ti ovdje napisao da je to bio prijedlog za pritvor, a ne optuznica.
Ima lijepo clanak sa Klixa, ja sam ga vec kopirao, gdje pise da je pritvor. A ti si napisao kilometarski post objasnjavajuci nesto, pa meni bilo mrsko da ti opet odgovaram.
Evo opet: https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /160614163
I nakon toga ih ponovo hapse, ovaj put za saobracajnu nesrecu.Pritvor im je ukinut jer je Kantonalni sud u Sarajevu uvažio žalbu advokata Omara Mehmedbašića u kojoj je navedeno da nema elemenata krivičnog djela za koje se trojka sumnjiči.
A ti nam nadji jedan clanak gdje pise odbijena optuznica za ubistvo. Nemoj kilometarske postove pisati. Samo link zalijepi ovdje.
Timeline:
- Priznanje ubistva: https://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzilas ... /160601128
- Odredjen pritvor za ubistvo: https://ba.n1info.com/vijesti/a98674-od ... na-memica/
- Usvojena zalba za odredjivanje pritvora: https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /160614163
- Ponovo uhapseni za sabracajnu: https://www.faktor.ba/vijest/slucaj-mem ... vic-186906
Zadnji clanak:
E sad kako su ih nakon te kvalifikacije mogli uhapsiti za saobracajnu nesrecu, pa donijeti naredbu o sprovodjenju istrage, optuziti za ubistvo i dobiti odbijenicu, ja ne znamSud ih je ranije danas pustio na slobodu nakon što je ustanovljeno da nema osnovane sumnje da je počinjeno ubistvo Dženana Memića.
-
MensurM
#21291 Re: Slučaj Dženan Memić
Evo Arijana najavila da će Muriz napokon reći nešto što javnost ne zna.
- Ateista
#21292 Re: Slučaj Dženan Memić
Kakvi spinovi, citas li ti sta pises? Kakvo nepoznato djelo, hoces da kazes da se jos ne zna da li je Dzenan ubijen ili je umro prirodnom smrcu?denden wrote: ↑12/10/2021 21:13Zašto je Državno tužilaštvo požurilo sa optužnicom?ArmandiHose wrote: ↑12/10/2021 20:55 Da, jos i ovo nervoznom forumasu da kazem:
uvijek pisem "ubistvo i/ili saobracajka" ili "lisenje zivota", a ne iskljucivo "ubistvo".
Zasto?
Pa, zato sto ni Tuzilastvo BiH, nakon svoje duže i sveobuhvatne istrage (stotinjak saslusanih svjedoka koje je svelo na 88 u optuznici) zvanicno ne zna da li je NACIN SMRTI samo saobracajka, saobracajka i ubistvo, ili samo ubistvo.
Jer se ova optuznica, ponavljam i naglasavam, odnosi samo na razjasnjavanje "NACINA NANOSENJA TESKIH TJELESNIH POVREDA OD KOJIH JE MEMIC DZENAN PODLEGAO".... po NN licu/licima.
Dakle, nacini nanosenja smrtnih povreda imliciraju na: saobracajku, saobracajka i ubistvo, ubistvo - na svaki nasilni nacin smrti, ali ne i tzv zadesni, slucajni (udar groma, pad drveta i sl.).
Pisano je na portalima i na temi, da su ljudi optuženi da su pomagači za nepoznato djelo. Samim tim im se, pošto kazna za pomaganje zavisi od djela za koje se pomagalo (a ono je nepoznato), kazna ne može ni izreći.![]()
Dakle, sve da sud utvrdi da su krivi, kako ih može osuditi ako nema pravni okvir za to, jer mu ga tužilaštvo nije obezbijedilo.
Ako su se državni tužioci već plašili očekujuće presude Vrhovnog suda protiv Ljube Seferovića (jer Državno tužilaštvo optužuje u "živom" predmetu drugog suda), zašto svejedno nisu sačekali da vide kakvu će presudu Vrhovni sud donijeti, pa onda nekako pravno kvalifikovati Dženanove smrtonosne povrede (bilo kako, da su od saobraćajke ili palice ili kombinacije, svejedno). Da su to uradili, Državni sud bi mogao, u slučaju utvrđivanja krivice, izreći presudu za pomaganje. Ovako to ne može. Na taj način je Državno tužilaštvo (pored toga što su dokazi ionako nikakvi) u velikoj mjeri ugrozilo izglede optužnice da završi osuđujućom presudom. Prosto, kao da im je cilj bio samo podizanje optužnice, a da o osuđujućoj presudi nisu ni razmišljali, niti joj se nadali.
Ima li Muriz predstavu zašto je to urađeno? Feraget, naravno, zna, ali nešto sumnjam da zna i Muriz.
A bilo bi zanimljivo pogledati uporedni tajmlajn istovremeno odvijajućih događaja u vezi nekih uključenih aktera.
Možda bi se Murizu samo reklo.
Sve i da je ubijen u saobracajnoj nesreci, covjek je ubijen i postoje dokazi da je neko ometao istragu, to sto se ne zna ko je ubica ne znaci da se ne moze suditi onima koji su ometali istragu, da ne govorim o tome sto rasvjetljavanje cinjenica oko ometanja istrage moze dovesti do motiva za ometanje, pa samim tim i do ubice i/ili nalogodavca. Koje silovanje zdravog razuma, i jos neko kaze da niste botovi...
-
MensurM
#21293 Re: Slučaj Dženan Memić
Koji dokazi?Ateista wrote: ↑13/10/2021 10:32Kakvi spinovi, citas li ti sta pises? Kakvo nepoznato djelo, hoces da kazes da se jos ne zna da li je Dzenan ubijen ili je umro prirodnom smrcu?denden wrote: ↑12/10/2021 21:13
Zašto je Državno tužilaštvo požurilo sa optužnicom?
Pisano je na portalima i na temi, da su ljudi optuženi da su pomagači za nepoznato djelo. Samim tim im se, pošto kazna za pomaganje zavisi od djela za koje se pomagalo (a ono je nepoznato), kazna ne može ni izreći.![]()
Možda bi se Murizu samo reklo.![]()
Sve i da je ubijen u saobracajnoj nesreci, covjek je ubijen i postoje dokazi da je neko ometao istragu, to sto se ne zna ko je ubica ne znaci da se ne moze suditi onima koji su ometali istragu, da ne govorim o tome sto rasvjetljavanje cinjenica oko ometanja istrage moze dovesti do motiva za ometanje, pa samim tim i do ubice i/ili nalogodavca. Koje silovanje zdravog razuma, i jos neko kaze da niste botovi...
-
IrenaT
#21294 Re: Slučaj Dženan Memić
Alisa i Dzenan nisu imali ostecen sluh, nisu nosili slusalice i nije moguce da nisu culi kombi kako se priblizava sa ledja i da nisu vidjeli svjetla. Inace takav kombi, posebno uz gipsy (ne)odrzavanje je jako bucan a aleja jako tiha. Jedino da je kombi isao bas nenormalnom brzinom, ali tad bi ih bas satrao uz daleko vece povrede ukljucujuci i vratni prsljen. I u konacnici zasto bi Seferovic razbio Dzenanu glavu palicom. Svaki dan veliki broj vozaca udari pjesaka, al bas je rijetko da ga onda zatuce. Nije Seferovic neuracunljiv
Postavlja se pitanje zasto su Romi prihvatili krivicu na pocetku. Tu je zanemarena fingirana pljacka, kao izvor keša za zataskavanje. Da li je ista ikada rasvjetljena, da li se Budnjo ikad zainteresovao za ishod slucaja pa pitao policijU ili tuzilastvo? Nije bas da vam je svejedno kad vam hape tolke pare. Osim ako....
http://normala.ba/2021/02/08/o-cemu-pis ... ka-slucaj/
Da li su Romima izuzeti mobiteli? Da li su vjestaceni? Da li je rekonstruisano kretanje Roma u satima i danima nakon navodne nesrece. Da li se iko i sada pita iz/od kojih para Seferovici zive trenutno. Sto se tice poligrafa i prolaska istog dok ne vidim postavljena pitanja i nalaz vjestaka ne vjerujem u to da ga je neko prosao ili nije
Postavlja se pitanje zasto su Romi prihvatili krivicu na pocetku. Tu je zanemarena fingirana pljacka, kao izvor keša za zataskavanje. Da li je ista ikada rasvjetljena, da li se Budnjo ikad zainteresovao za ishod slucaja pa pitao policijU ili tuzilastvo? Nije bas da vam je svejedno kad vam hape tolke pare. Osim ako....
http://normala.ba/2021/02/08/o-cemu-pis ... ka-slucaj/
Da li su Romima izuzeti mobiteli? Da li su vjestaceni? Da li je rekonstruisano kretanje Roma u satima i danima nakon navodne nesrece. Da li se iko i sada pita iz/od kojih para Seferovici zive trenutno. Sto se tice poligrafa i prolaska istog dok ne vidim postavljena pitanja i nalaz vjestaka ne vjerujem u to da ga je neko prosao ili nije
-
YouAreMyDestiny
#21295 Re: Slučaj Dženan Memić
Ne postoji pravosnažna presuda za Dženanovo ubistvo. Nije niko osuđen.MensurM wrote: ↑13/10/2021 11:18Koji dokazi?Ateista wrote: ↑13/10/2021 10:32
Kakvi spinovi, citas li ti sta pises? Kakvo nepoznato djelo, hoces da kazes da se jos ne zna da li je Dzenan ubijen ili je umro prirodnom smrcu?![]()
-
YouAreMyDestiny
- Thorgerson
#21297 Re: Slučaj Dženan Memić
Ima nesto simptomaticno za ovu temu. To su tri nicka koja su od samog pocetka tu. Pisu romane, eseje. Sasvim pogodno oni nemaju nikakve veze sa bilo kim.
I mene zanima slucaj, ali ja dodjem povremeno. I tako i na ostalim temama. Da su takvi forumasi da nemaju neke veze, ohladili bi se malo od ove teme.
Pogledajte eto sam pocetak teme i do dan danas. Ko su ti likovi.
I mene zanima slucaj, ali ja dodjem povremeno. I tako i na ostalim temama. Da su takvi forumasi da nemaju neke veze, ohladili bi se malo od ove teme.
- Ateista
#21298 Re: Slučaj Dženan Memić
Oni koje ima tuzilastvo, sigurno nisu bezveze podigli optuznicu.MensurM wrote: ↑13/10/2021 11:18Koji dokazi?Ateista wrote: ↑13/10/2021 10:32
Kakvi spinovi, citas li ti sta pises? Kakvo nepoznato djelo, hoces da kazes da se jos ne zna da li je Dzenan ubijen ili je umro prirodnom smrcu?![]()
Nije to toliko ni bitno koji dokazi jer sam reagovao na tvoju tvrdnju da se ne moze izreci kazna za nepoznato djelo, pa sam ti odgovorio da djelo nije nepoznato jer je covjek ubijen, samo je nepoznat ubica, te da je sasvim logicno da ako imaju osnovanu sumnju da je bilo ometanja istrage da se vodi istraga o tome. Nije prvi put da procitam ovako nesto.
Pusti sad detalje oko dokaza, niti sam ja upucen dovoljno da mogu komenterisati tako nesto niti vjerovatno bilo ko od nas ima tacne informacije sta tuzilastvo ima od dokaza, zato se nemam namjeru upustati u takve rasprave.
-
IrenaT
#21299 Re: Slučaj Dženan Memić
Da sam Muriz ili Feraget zatrazio bi od suda provjeru identiteta i zivotnog finansiranja za dendena i jos par likova. Ne moze me niko ubjediti da su tu pro bono i u interesu pravde. Upravo ovo njihovo nevjerovatno angazovanje na temi me ubjedjuje da je ovo malo veca zavjera
-
MensurM
#21300 Re: Slučaj Dženan Memić
Hmm, niko osim mene? Sam sam se borio s lažima dvije-tri godine do dolaska dendena. Povremeno su glas razuma bili karanana, bosanskasenzacija i možda hladanpreminger.Thorgerson wrote: ↑13/10/2021 12:14 Ima nesto simptomaticno za ovu temu. To su tri nicka koja su od samog pocetka tu. Pisu romane, eseje. Sasvim pogodno oni nemaju nikakve veze sa bilo kim.