Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
cvrčak_na_hedonizmu

#52201 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Milenkov buraz wrote: 02/10/2021 15:58
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 02/10/2021 15:26

Porediti debile sto ne lijece dijete od dijabetesa sa ljudima koji nece da budu pokusni kunici sa eksperimentalnim vakcinama je retardirano, ako to ne razumijes, jebiga onda, jedino da ti nacrtam.
Jarane ti si ta osoba koja ništa ne razumije i koja donosi pogrešan sud a to vidim po pitanjima koja postavljaš i način na koji ih postavjaš. Ako nisi u stanju shvatiti da je ovo globalna pandemija kakvu još u moderno doba nismo vidjeli i da je vakcina napravljena ubrzanim putem da bi se spasili života onda ti nemaš blage veze šta je život i kako život funkcioniše. Da, biće nus-pojava kao i od svakog lijeka ili vakcine (dao sam banalan primjer Penicilina), da biće mrtvih od vakcine ali manje nego od Covida i puno više živih. Tačno se vidi da si nekakvo derište koja možda još živi kod roditelja i preserava se. Živio ti meni i možeš slobodno nastaviti lupati tu mantru o eksprimentalnim vakcinama.

@bad boy
:thumbup:
Bas tako, globalna pandemija koja nije vidjena nikada prije, jer je definicija panedemije promijenjena, prije promjene ovo uopste ne bi bila pandemija jer ne zadovoljava osnovne uslove pandemije - smrtnost. Ruzno zvuci, ali je tako.

Sve ostalo je samo voda na mlin agendi. To sto je ti ne vidis, ne znaci da ne postoji. Ali bez brige, najebaces i ti na kraju kao i svi ostali trabanti koji ovo podrzavaju, razlog je nebitan.

Mjere‘ u Izraelu užasnule i imunologe: ‘Šokantno je koliko brzo odustajemo od temeljnih građanskih prava‘

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... a-15106916

Vijesti iz Kine, sokatno. Sta nam "pandemija" pocini, jes vid'o.
cvrčak_na_hedonizmu

#52202 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Sid the sloth wrote: 02/10/2021 17:49
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 02/10/2021 17:43

Miran, k nozi, ne laj.

To kuci, familiji govori, ako smijes da ne dobijes hapasnjak.

Na temu
Koji idiot, takvi samo kod nas nisu u Jagomiru. Cuj majmuna samo stariji od 60 umiru od korone. Tacno covjek takvima pozeli da se malo sobom pozabave da normalne ljude ostave na miru od svog mentalnog proljeva.
Miran, k nozi, ne laj, osinucu te novinama po njusci :D
Milenkov buraz

#52203 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

@cvrčak_na_hedonizmu

Dakle 14% umrlih je ispod 60 godina, nije to tako malo. Međutim da kažemo hipotetički da nema niti jednog ispod 60 godina šta ovo znači? Ti ono pomenu da sam ja čuvar koncentracionog logora? A potom tako lako otpisuješ ljude preko 60 godina kao da su u pitanju lutke, niža vrsta ljudi koja ionako ne zaslužuje da živi. Gdje si Mengele, nisam te prepoznao. Nevjerovatna glupost i bahatost antivakserske populacije, još ono samozadovoljno proziva nekoga da nešto jaše. E da nisam doživio ne bih vjerovao. :oops:
Last edited by Milenkov buraz on 02/10/2021 17:52, edited 1 time in total.
biglebovski

#52204 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

jeza u ledja wrote: 02/10/2021 16:41 Dobra fora, teoreticarska, uvijek predvidjas nesto u buducnosti i nikad nisi u pravu. Kad prodje rok, 2012-a, doce neko drugi pa tusiti s novom supljom.
Pa lockdown-i su uvedeni na osnovu predviđanja i kompjuterskih modela i simulacija, možda bude a možda i ne bude. Mi samo pratimo trendove :D :D :D
Milenkov buraz

#52205 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

biglebovski wrote: 02/10/2021 17:52
jeza u ledja wrote: 02/10/2021 16:41 Dobra fora, teoreticarska, uvijek predvidjas nesto u buducnosti i nikad nisi u pravu. Kad prodje rok, 2012-a, doce neko drugi pa tusiti s novom supljom.
Pa lockdown-i su uvedeni na osnovu predviđanja i kompjuterskih modela i simulacija, možda bude a možda i ne bude. Mi samo pratimo trendove :D :D :D
Pa šta je bilo u Italiji, Španiji, Americi, kompjuterska simulacija? :oops: Medal Of Honor, Battlefield V?
BadBoy

#52206 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Milenkov buraz wrote: 02/10/2021 17:52 @cvrčak_na_hedonizmu

Dakle 14% umrlih je ispod 60 godina, nije to tako malo. Međutim da kažemo hipotetički da nema niti jednog ispod 60 godina šta ovo znači? Ti ono pomenu da sam ja čuvar koncentracionog logora? A potom tako lako otpisuješ ljude preko 60 godina kao da su u pitanju lutke, niža vrsta ljudi koja ionako ne zaslužuje da živi. Gdje si Mengele, nisam te prepoznao. Nevjerovatna glupost i bahatost antivakserske populacije, još ono samozadovoljno proziva nekoga da nešto jaše. E da nisam doživio ne bih vjerovao. :oops:
Sve kme kme ljudska prava a oni bi starijima od 60 oduzeli PRAVO NA ŽIVOT
BadBoy

#52207 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 02/10/2021 17:50
Milenkov buraz wrote: 02/10/2021 15:58

Jarane ti si ta osoba koja ništa ne razumije i koja donosi pogrešan sud a to vidim po pitanjima koja postavljaš i način na koji ih postavjaš. Ako nisi u stanju shvatiti da je ovo globalna pandemija kakvu još u moderno doba nismo vidjeli i da je vakcina napravljena ubrzanim putem da bi se spasili života onda ti nemaš blage veze šta je život i kako život funkcioniše. Da, biće nus-pojava kao i od svakog lijeka ili vakcine (dao sam banalan primjer Penicilina), da biće mrtvih od vakcine ali manje nego od Covida i puno više živih. Tačno se vidi da si nekakvo derište koja možda još živi kod roditelja i preserava se. Živio ti meni i možeš slobodno nastaviti lupati tu mantru o eksprimentalnim vakcinama.

@bad boy
:thumbup:
Bas tako, globalna pandemija koja nije vidjena nikada prije, jer je definicija panedemije promijenjena, prije promjene ovo uopste ne bi bila pandemija jer ne zadovoljava osnovne uslove pandemije - smrtnost. Ruzno zvuci, ali je tako.

Sve ostalo je samo voda na mlin agendi. To sto je ti ne vidis, ne znaci da ne postoji. Ali bez brige, najebaces i ti na kraju kao i svi ostali trabanti koji ovo podrzavaju, razlog je nebitan.

Mjere‘ u Izraelu užasnule i imunologe: ‘Šokantno je koliko brzo odustajemo od temeljnih građanskih prava‘

Opet netačno, definicija pandemije nikada nije uključivala smrtnost.

Capljina će potvrditi.
cvrčak_na_hedonizmu

#52208 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Ne, treba natjerati, po svaku cijenu, sve redom da se vakcinisu, ove ispod 50 posebno, jer su rezultati katastrofalni, rece zvanicna tabela FBiH i to imajuci u vidu nas zdravstveni sistem koji je svojom nestrucnoscu i neznanjem pobio masu ljudi.

Image

Da ponovim, pogledaj smrtnost 60+ , 50+ i ovih ispod pa daj mi logicno objasnjenje ovoga:

I obrazlozi mi kako to nije agenda nego briga za ljude :stidljiv:

To sto ti mislis da se nesto ne desava ne znaci da je tako. I vrlo sam konkretan, promjena sistema je u toli. Kokice i lagano gledaj.
Sid the sloth

#52209 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Sid the sloth »

Ja ne znam sta je u glavi tih antivaksera kao cvrcak?! Jesu li to oni podrumasi kao iz americkih filmova (sudeci po broju postova na forumu nije daleko od istine) koji nemaju nikoga dok im je svejedno sto ce stariji od 60 (po njihovoj prici samo takvi - nebitni) umirati pa ih ne pogadja nimalo. Valjda nemaju nikog starijeg, ili mrze svoje starije pa im je svejedno ako umru? Ne kontam?
Milenkov buraz

#52210 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

BadBoy wrote: 02/10/2021 17:57

Pa eto da nisi vidio ne bi vjerovao
Milenkov buraz

#52211 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

@cvrčak_na_hedonizmu

Tako sam i mislio, dakle ti si jedan od onih koji teorijama zavjere objašnjavaju potrebu za vakcinacijom. Promjena sistema, agenda...itd. Jedino što se mijenaj to je način življenja i planeta zahvaljujući nekih drugim efektima i radnjama čovjeka. Ako ništa promjene koje se već dešavaju u narednih 40 godina će takve natjerati da se promijene ili da jednostavno nestanu.
cvrčak_na_hedonizmu

#52212 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

BadBoy wrote: 02/10/2021 17:59
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 02/10/2021 17:50

Capljina će potvrditi.
Netacno.

Hocemo li opkladu po trajni ban ? Smijes li :stidljiv:
BadBoy

#52213 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 02/10/2021 18:03
BadBoy wrote: 02/10/2021 17:59

Capljina će potvrditi.
Netacno.

A pandemic is defined as “an epidemic occurring worldwide, or over a very wide area, crossing international boundaries and usually affecting a large number of people”. The classical definition includes nothing about population immunity, virology or disease severity.
cvrčak_na_hedonizmu

#52214 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Milenkov buraz wrote: 02/10/2021 18:03 @cvrčak_na_hedonizmu

Tako sam i mislio, dakle ti si jedan od onih koji teorijama zavjere objašnjavaju potrebu za vakcinacijom. Promjena sistema, agenda...itd. Jedino što se mijenaj to je način življenja i planeta zahvaljujući nekih drugim efektima i radnjama čovjeka. Ako ništa promjene koje se već dešavaju u narednih 40 godina će takve natjerati da se promijene ili da jednostavno nestanu.
Nemas sta misliti, gledaj sta se oko tebe desava i donesi zakljucak. Ti ili bilo ko drugi. Ne dijelim ja plate, ja sam citam vijesti.
Milenkov buraz

#52215 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 02/10/2021 18:05
Milenkov buraz wrote: 02/10/2021 18:03 @cvrčak_na_hedonizmu

Nemas sta misliti, gledaj sta se oko tebe desava i donesi zakljucak. Ti ili bilo ko drugi. Ne dijelim ja plate, ja sam citam vijesti.
Samo što te promjene ne govore u korist onoga što ti tvrdiš već suprotno. Elem nejse
cvrčak_na_hedonizmu

#52216 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

BadBoy wrote: 02/10/2021 18:04
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 02/10/2021 18:03

Netacno.

A pandemic is defined as “an epidemic occurring worldwide, or over a very wide area, crossing international boundaries and usually affecting a large number of people”. The classical definition includes nothing about population immunity, virology or disease severity.
Promijenjena je, cini mi se, 2009, taman prije "pandemije" svinjske gripe :stidljiv:

Kao sto rekoh, promijenjena definicija pandemije - bas prikladno, zar ne. Promijenjena je 2020 i definicija imuniteta krda, sada samo vakcine ferceraju, ostalo nista :stidljiv:
cvrčak_na_hedonizmu

#52217 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Milenkov buraz wrote: 02/10/2021 18:07
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 02/10/2021 18:05

Samo što te promjene ne govore u korist onoga što ti tvrdiš već suprotno. Elem nejse
Aha, vidim.

Inace, pise se helem, ne elem....al nebitno. Nije tema gubljenja etimoloskog h :D
JohnnyS

#52218 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JohnnyS »

Sama riječ pandemija dolazi od grčkih riječi pan što znači svi i demos ljudi, i znači da je bolest koja zahvaća sve ljude, odnosno širom svijeta. Svaka smrtnost koja se uzme je proizvoljna tako da nema razloga da je smrtnost od 10% točnija od one od 0,1%, etimološki za upotrebu riječi pandemija dovoljno je da je većina planeta zahvaćena
cvrčak_na_hedonizmu

#52219 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Milenkov buraz wrote: 02/10/2021 18:00
BadBoy wrote: 02/10/2021 17:57

Pa eto da nisi vidio ne bi vjerovao
Jah, bioterorista, glavom i bradom :D

Vakcinises se da zastitis sebe, prica o zastiti drugih je supljak cim i vakcinisani prenose virus. Odnosno vakcinisani se manje paze, jer su, zaBoga, vakcinisani. Shodno tome pisete nebuloze. Moja reakcija je na tjeranje svih da se vakcinisu umjesto fokusa da se zastite ugrozene kategorije. Ovako si sve redom naguzio i onda se to pravda koronom sto je supljak iz udzbenika.
cvrčak_na_hedonizmu

#52220 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

JohnnyS wrote: 02/10/2021 18:15 Sama riječ pandemija dolazi od grčkih riječi pan što znači svi i demos ljudi, i znači da je bolest koja zahvaća sve ljude, odnosno širom svijeta. Svaka smrtnost koja se uzme je proizvoljna tako da nema razloga da je smrtnost od 10% točnija od one od 0,1%, etimološki za upotrebu riječi pandemija dovoljno je da je većina planeta zahvaćena
Moja tvrdnja glasi da je definicija pandemije promijenjena tamo negdje pred "pandemiju" svinjske gripe, ne ulazim u ostalo. Covjek mi rece da pisem netacnu informaciju sto je lazna optuzba.
BadBoy

#52221 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 02/10/2021 18:18
JohnnyS wrote: 02/10/2021 18:15 Sama riječ pandemija dolazi od grčkih riječi pan što znači svi i demos ljudi, i znači da je bolest koja zahvaća sve ljude, odnosno širom svijeta. Svaka smrtnost koja se uzme je proizvoljna tako da nema razloga da je smrtnost od 10% točnija od one od 0,1%, etimološki za upotrebu riječi pandemija dovoljno je da je većina planeta zahvaćena
Moja tvrdnja glasi da je definicija pandemije promijenjena tamo negdje pred "pandemiju" svinjske gripe, ne ulazim u ostalo. Covjek mi rece da pisem netacnu informaciju sto je lazna optuzba.
Ne nego sam rekao da NIKADA nije sadržavala smrtnost a ti si rekao da jeste i da je ona najvažnija.

Johnny ti je lijepo objasnio.
biglebovski

#52222 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Milenkov buraz wrote: 02/10/2021 17:55
biglebovski wrote: 02/10/2021 17:52

Pa šta je bilo u Italiji, Španiji, Americi, kompjuterska simulacija? :oops: Medal Of Honor, Battlefield V?
Ništa što već ranije nije bilo. To smo apsolvirali još prošle godine. A tebi ako je čudno da umiru stari i bolesni, ja ti stvarno ne mogu pomoći. Kad testiraš sve i jednog umrlog na koronu, naravno da ćeš dobiti ogromne brojke umrlih. Evo Englezi fino ubroje i nesretno poginule (accidental death) u korona umrle, sve u skladu sa preporukama who-a.

https://www.ons.gov.uk/peoplepopulation ... hts/deaths

Nego ti meni reci, kad je već tolika drama i ogromna tragedija, kako to da glavni zdravstveni službenik zemlje poput SAD-a, ne podnese ostavku nakon tragedije u kojoj je živote izgubilo 700.000 najdražih mu Amerikanaca? Ili isto za Italijane, Španjolace? Kako to da, nakon najstrašnije pandemije u zadnjih sto godina, (i prve u svjetskoj istoriji nakon koje se povećao broj stanovništva na planeti) glavni donosioci odluka iz glavne svjetske zdravstvene organizacije po čijim uputstvima i tretmanima postupaju svi doktori svijeta, ne dobiju nogom u guzicu nego im se produžavaju mandati? Kako to? Šta trebamo misliti o tim individuama? Kakve ih moralne karakteristike krase kada hladno gledaju najveću svjetsku tragediju? I da li su to ljudi, sa takvim moralnim karakteristikama, koje trebamo slušati?
Last edited by biglebovski on 02/10/2021 18:58, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#52223 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

Valja ponoviti svako malo - postoje vec vakcine koje su obavezne za djecu, a smrtnost im je zanemariva za djecu. Opasna je za odrasle.

Vakcina za vodene kozice (varicella, chickenpox) je obavezna u skolama. Doduse mozda je Amerika iznimka, sumnjam, ali ne da mi se provjeravat za ostale.

Takodje sezonska vakcina za gripu je u nekim drzavama obavezna. Gripa zna biti opasna, misim da je za djecu i opasnija od Covida, ali za vec stariju djecu i naravno za odrasle definitivno nije opasnija od Covida. Znaci opet obavezna vakcina. Javne skole.

Obavezna je vakcina i za rubeolu, isto smrtnost zanemariva.

Postoje i druge bolesti tipa polio, ja mislim da se vise vakcina za to ne daje. Nije pitanje toliko smrtnosti koliko trajnih posljedica po djecu. Spominjem ovo jer zelim naglasiti da nije samo smrtnost ko smrtnost problem i mjerilo.

Ovo u vezi toga da su vakcine obavezne, ili da se vakcine daju djeci da bi stitili odrasle, to nije nikakav argument.

Jedini smislen argument kontra je da su vakcine nove i nisu dovoljno istrazene. To da su neke vakcine obavezne nije.

Inace nijedna vakcina na svijetu osim mozda u Kini i tako tim zemljama nije bukvalno obavezna, da te safataju i silom ti zabiju vakcinu. Za sve postoji alternativa, u normalnom svijetu. Zato ni to nije nikakav argument. Neke zabrane i pasosi jesu nebulozni, ali to je proizvod kaoticnog snalazenja na brzomjenjajuce karakteristike pandemije. Samo panicari, teoreticari i prepperi u tom vide new world order i slicne stvari.
Capljina74

#52224 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

Istina. Termin pandemija je to.

Opet stoji i to da su virulencija i mortalitet izbačeni 2009. iz definicije WHO koja je uvedena prije svega za influencu. Svi su očekivali pandemiju influence.
Last edited by Capljina74 on 02/10/2021 18:51, edited 2 times in total.
Capljina74

#52225 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

BadBoy wrote: 02/10/2021 18:22
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 02/10/2021 18:18

Ne nego sam rekao da NIKADA nije sadržavala smrtnost a ti si rekao da jeste i da je ona najvažnija.

Johnny ti je lijepo objasnio.
Za sam termin pandemija nije, za definiciju WHO jeste i izbačen je 2009. kao i virulencija.
Locked