hehehehe djesi analiticaru nisam te prepozno...gdje si ti prije analizirao politicka previranja!drug_profi wrote: ↑30/09/2021 11:14 Što se tiče izmjena IZ, ili ustava, uvijek će se ići na to da se jači zadovolji.
A Bosanska strana je ovdje toliko već oslabljena da je niko ne uzima u obzir.
Dakle sve ce promjene biti takve da ce ispostovati minimum zahtjeva srba i hrvata.
Demokratska fronta Željko Komšić
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#50426 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
-
palermo
#50427 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sve pokušavam da shvatim smisao ove rasprave, ali teško mi ide. Zapravo nije mi jasno zbog čega uopšte tolika priča oko Komšića (barem na ovom forumu). Komšić je ovakav, onakav, dobar , loš, posran.....kao da je to uopšte bitno. Komšić je žeton u igri koja se igra zadnjih trideset godina i rekao bih prilično jak žeton. Prigovarati ovoj strani što koristi taj žeton u igri je naprosto licemjerno. Bio je jedan izvanredan post A-Akcije (istaknutog forumskog trojkaša) u kojem on lijepo sažima, zašto Komšić jeste koristan. I zapravo čudno je, da baš u trenucima kada postaje koristan ovolika rasprava oko njega.
Al najporaznija je poruka koju nam šalje dio forumskih trojkaša, zbog cilja koji smo sebi postavili sve je vrijedno žrtvovati. Pa i interese države Bosne i Hercegovine
Al najporaznija je poruka koju nam šalje dio forumskih trojkaša, zbog cilja koji smo sebi postavili sve je vrijedno žrtvovati. Pa i interese države Bosne i Hercegovine
- drug_profi
#50428 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije problem tvoj prodrugljiv ton. Znam sta se krije iza takve komunikacije.hrasno38 wrote: ↑30/09/2021 11:20hehehehe djesi analiticaru nisam te prepozno...gdje si ti prije analizirao politicka previranja!drug_profi wrote: ↑30/09/2021 11:14 Što se tiče izmjena IZ, ili ustava, uvijek će se ići na to da se jači zadovolji.
A Bosanska strana je ovdje toliko već oslabljena da je niko ne uzima u obzir.
Dakle sve ce promjene biti takve da ce ispostovati minimum zahtjeva srba i hrvata.
Ja sam rekao sta mislim, a brzo cemo vidjeti jesam li u pravu.
Neces mi vjerovati kad ti kazem da bih volio da ne budem.
A historija civilizacije mi ne daje optimizam.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#50429 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ta zla trojka i trojkasi, ma kako se samo usudjuju 
-
Škobo Habu
#50430 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Karindžanje legitimnih!?
Reče lik koji brani lidera stranke koji nema potporu u Vitezu, a da ne govorim o Livnu ili Čapljini.
Kakva korist od njegove legitimnosti kada mu je legalnost na klocevima.
Last edited by Škobo Habu on 30/09/2021 11:34, edited 2 times in total.
-
Škobo Habu
#50431 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Interes države BiH jeste Izborni zakon kojim će biti svi zadovoljni, a ne samo glasači Komšića.palermo wrote: ↑30/09/2021 11:20 Sve pokušavam da shvatim smisao ove rasprave, ali teško mi ide. Zapravo nije mi jasno zbog čega uopšte tolika priča oko Komšića (barem na ovom forumu). Komšić je ovakav, onakav, dobar , loš, posran.....kao da je to uopšte bitno. Komšić je žeton u igri koja se igra zadnjih trideset godina i rekao bih prilično jak žeton. Prigovarati ovoj strani što koristi taj žeton u igri je naprosto licemjerno. Bio je jedan izvanredan post A-Akcije (istaknutog forumskog trojkaša) u kojem on lijepo sažima, zašto Komšić jeste koristan. I zapravo čudno je, da baš u trenucima kada postaje koristan ovolika rasprava oko njega.
Interes države BiH nije ider koji je došao na krilima populizma jer je pio kišnicu po Treskavici 94., dok je Bakir se krio trezoru, da bi mu danas bio rizničar istog tog trezora.
-
channel10
#50432 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa nema potporu zato sto im je naredjeno da je ne daju. Joj i tebe, kao da Vas ne znamo...Škobo Habu wrote: ↑30/09/2021 11:30Karindžanje legitimnih!?![]()
Reče lik koji brani lidera stranke koji nema potporu u Vitezu, a da ne govorim o Livnu ili Čapljini.
Kakva korist od njegove legitimnosti kada mu je legalnost na klocevima.![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#50433 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ima u Vitezu, tamo je SDA nacelnik 
- joint union
#50434 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa ne bih ze zakleo da je bas to najgore u citavoj situaciji, no eto, i sam rekoh da je nemoguce.Škobo Habu wrote: ↑30/09/2021 11:01Najgore je što to ni hipotetički nije moguće. Čuj Komšić kandidat HDZ!? To je SF.joint union wrote: ↑30/09/2021 10:59 Hipotetsko pitanje, znam da je nemoguce da se desi, ali ipak.
Sta bi se desilo, da kojim slucajem, Komsic predje u HDZ, bez promjene politicke retorike, dakle, sve isto prica i radi, samo promijeni stranku?
Da li bi time automatski stekao tu legalnost i/ili legitimnost?
Da li bi za njega glasalo vise Hrvata, uprkos retorici?
Da li bi za njega glasalo manje Bosnjaka, uprkos promjeni stranke? Ako ne, da li bi ipak, unatoc broju bosnjackih glasova ipak bio legalan/legitiman za legitimne/legalne Hrvate?
Da li bi cinom prelaska Komsic postao pravi cistokrvni Hrvat a ne kao sad "obicni" Hrvat?
Da li bi kao clan HDZ-a i dalje bio Bakirova pudlica ili bi se uloge izmjenile?
![]()
Na BiH politickoj sceni desavale su se i cudnije stvari
-
palermo
#50435 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Slažem se sa prvom rečenicom. A kako ćeš doći do toga, ako u svojim rukama nemaš neke karte. Dobrom voljom Dragana Čovića, HDZ-a, Hrvatske ili Europske Unije ?. Imaš neke ideje.....neki naši aduti....nešto, bilošta...Škobo Habu wrote: ↑30/09/2021 11:33Interes države BiH jeste Izborni zakon kojim će biti svi zadovoljni, a ne samo glasači Komšića.palermo wrote: ↑30/09/2021 11:20 Sve pokušavam da shvatim smisao ove rasprave, ali teško mi ide. Zapravo nije mi jasno zbog čega uopšte tolika priča oko Komšića (barem na ovom forumu). Komšić je ovakav, onakav, dobar , loš, posran.....kao da je to uopšte bitno. Komšić je žeton u igri koja se igra zadnjih trideset godina i rekao bih prilično jak žeton. Prigovarati ovoj strani što koristi taj žeton u igri je naprosto licemjerno. Bio je jedan izvanredan post A-Akcije (istaknutog forumskog trojkaša) u kojem on lijepo sažima, zašto Komšić jeste koristan. I zapravo čudno je, da baš u trenucima kada postaje koristan ovolika rasprava oko njega.
Interes države BiH nije ider koji je došao na krilima populizma jer je pio kišnicu po Treskavici 94., dok je Bakir se krio trezoru, da bi mu danas bio rizničar istog tog trezora.
Ova druga rečenica je stranačka promidžba iliti propaganda, i u nju ne ulazim....za svaku našu poilitičku ličnost bi mogao nešto slično reći.....samo je pitanje preferencija (ličnih, mislim)
- hrasno38
#50436 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ali ima 70.000 glasova vise nego legitimni a na sljedecim izborima ce imati 150.000 i "uzalud vam trud sviraci"!Škobo Habu wrote: ↑30/09/2021 11:30Karindžanje legitimnih!?![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#50437 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ljubomorne dushe mogu da ga pushe
- hrasno38
#50438 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Interes drzave je kao i svake drzave u Evropi a izmedju ostalog i Hrvatske da svako moze da bira i svako moze biti biran. JEDAN COVJEK JEDAN GLAS! Na kraju krajeva neka HNS raspise referendum sa pitanjem jesmo li za legitimne ili gradjanske pa ce dozivjeti jos veci poraz! 60% gradjana ove zemlje minimalno je za gradjansku i normalnu zemlju samo plemena i njihove plemenske poglavice zaustavljene u vremenu misle drugacije.Škobo Habu wrote: ↑30/09/2021 11:33Interes države BiH jeste Izborni zakon kojim će biti svi zadovoljni, a ne samo glasači Komšića.palermo wrote: ↑30/09/2021 11:20 Sve pokušavam da shvatim smisao ove rasprave, ali teško mi ide. Zapravo nije mi jasno zbog čega uopšte tolika priča oko Komšića (barem na ovom forumu). Komšić je ovakav, onakav, dobar , loš, posran.....kao da je to uopšte bitno. Komšić je žeton u igri koja se igra zadnjih trideset godina i rekao bih prilično jak žeton. Prigovarati ovoj strani što koristi taj žeton u igri je naprosto licemjerno. Bio je jedan izvanredan post A-Akcije (istaknutog forumskog trojkaša) u kojem on lijepo sažima, zašto Komšić jeste koristan. I zapravo čudno je, da baš u trenucima kada postaje koristan ovolika rasprava oko njega.
-
Sociolog
#50439 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dojava od raje iz Rijeke
Mobilisace se ogromne ali bas ogromne snage sva nhihova dijaspora koja je otisla iz BIH da glasaju putem poste.
Rece mi bas dobra poznanica.
Na Lokalnim izborima 2020 solidan broj glasova koje je dosao putem poste je bio za HDZ barem 80% ako ne i vise.
Mobilisace se ogromne ali bas ogromne snage sva nhihova dijaspora koja je otisla iz BIH da glasaju putem poste.
Na Lokalnim izborima 2020 solidan broj glasova koje je dosao putem poste je bio za HDZ barem 80% ako ne i vise.
- hrasno38
#50440 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Znas koliko ga zaboli da li ima potporu u Vitezu. Cisto cu ti napomenuti da u opstinama sa hrvatskom apsolutnom vecinom Zeljko je uzeo oko 29.000 glasova a napominjem da je Covic ukupno imao oko 150.000. Samo sto takvima kao sto si ti F BiH postoji samo u vukojebinama gdje su H vecina. Medjutim nije to bas tako. U KS po popisu iz 2013 zivi oko 17.500 Hrvata a za Covica je glasalo 3.298!!!!!! Za Zeljka 66.000 a ti misu mekinjasu dokazi da ostali Hrvati nisu medju tim glasovima! U Zenici 8000 Hrvata a 1200 glasalo za CovicaŠkobo Habu wrote: ↑30/09/2021 11:30Karindžanje legitimnih!?![]()
- hrasno38
#50441 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da ukljuce u glasanje i novorodjenju djecu Covic ne moze pobjediti KomsicaSociolog wrote: ↑30/09/2021 11:54 Dojava od raje iz Rijeke
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#50442 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pravi si mahalacSociolog wrote: ↑30/09/2021 11:54 Dojava od raje iz Rijeke
- dulekrele
#50443 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Postaju smijesne price legitimnih da za Komsica uopste nisu glasali hrvati. A sta je sa pricom o tome da su za legitimnog Yugoslava glasali i sakom i kapom srbi. Inace Komsic je osvojio vise hrvatskih glasova u BiH od samoproglasenog predsjednika svih legitimnih Milanovica.
- BHCluster
#50444 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jos kad vidis tkome ti daju potporu.Škobo Habu wrote: ↑30/09/2021 11:30Karindžanje legitimnih!?![]()
- joint union
#50445 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A koliko bi Komsic treba imati "hrvatskih glasova" da bi bio legalan? Je li to 5%, 25%, 50%, 100%?
Gubi li Covic legalnost ako ima odredjeni procenat "bosnjackih" (ili i "srpskih") glasova i koji je to procenat?
Sta bi se desilo da SDA, onako kako je po pricama "upucenih" nagovarala clanove da glasaju za Komsica, nagovori svoje birace da glasaju za Covica? Da li bi Covic tako izgubio legalnost, ili bi je ipak imao?
Gubi li Covic legalnost ako ima odredjeni procenat "bosnjackih" (ili i "srpskih") glasova i koji je to procenat?
Sta bi se desilo da SDA, onako kako je po pricama "upucenih" nagovarala clanove da glasaju za Komsica, nagovori svoje birace da glasaju za Covica? Da li bi Covic tako izgubio legalnost, ili bi je ipak imao?
- hrasno38
#50446 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mozda da "legitmni" odrede koliko treba da osvoji glasova nko ko nije iz HDZ-a da bi bio legitiman i da se pod obavezno obiljezavaju listici za koje su glasali Hrvati tj katolici jer nisu svi katolici u ovoj zemlji Hrvatijoint union wrote: ↑30/09/2021 12:48 A koliko bi Komsic treba imati "hrvatskih glasova" da bi bio legalan? Je li to 5%, 25%, 50%, 100%?
- Revolucionar ★
#50447 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Badava je sve kad se izbori nece ni odrzat sa Komsicem. Prvi bih ja glasao za njega, cisto protiv te etnonacionalisticke ideje koju forsira HDZ. Ali tesko ce novih izbora biti pod ovim Izbornim zakonom. SDA ce ispostavit Izborni zakon za otkljucavanje Federacije, i budalama je jasno
- joint union
#50448 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ili da pojednostavimo, Milanovic moze, kao clan SDP-a Hrvatske postati Predsjednik Hrvatske, bez da mu iko ospori legalnost/legitimnost, dok taj isti Milanovic, da je kojim cudom rodjen u BiH i da je clan SDP-a BiH, ne bi bio legalan/legitiman kao clan Predsjednistva BiH iz hrvatskog naroda?hrasno38 wrote: ↑30/09/2021 12:55Mozda da "legitmni" odrede koliko treba da osvoji glasova nko ko nije iz HDZ-a da bi bio legitiman i da se pod obavezno obiljezavaju listici za koje su glasali Hrvati tj katolici jer nisu svi katolici u ovoj zemlji Hrvatijoint union wrote: ↑30/09/2021 12:48 A koliko bi Komsic treba imati "hrvatskih glasova" da bi bio legalan? Je li to 5%, 25%, 50%, 100%?
Ili jos jednostavnije, niti jedan Hrvat iz Sarajeva nema legitimitet da bude clan Predsjednistva BiH, osim naravno ako nije clan HDZ-a?
- Point.
#50449 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Realno je da ova HDZ retorika i pljuvačina simpatizera Trojke aka lokalnih sarajevskih partijica još više donijeti glasova ŽK.
- drug_profi